13:56, 3 10 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 16-12-2003 Nr użytkownika: 923 |
Witam wszystkich.
Zarządzam wdzięcznym projektem tłumaczenia na nasz piękny język strony www.et-strategy.tk. Tłumaczenie jest już dość zaawansowane, ale nadal pozostaje dużo do zrobienia. Dlatego proszę was o pomoc. Jeśli uważasz, że znasz dobrze angielski, masz dużo wolnego czasu, chęci i zapał do pracy, pisz na adres [email protected]. Tylko pamiętaj, że jeśli masz przetłumaczyć pare zdań i potem nie będzie ci się już chciał nic robić, daj sobie spokój z tłumaczeniem. Poszukujemy ludzi, którzy nie zrezygnują po tygodniu. Nie chcemy "słomianych zapaleńców". Już trzech takich mieliśmy i nie chcemy więcej. Dlatego mówię jeszcze raz, jeśli masz zamiar zrezygnować po paru dniach, nawet się nie fatyguj. Poszukujemy także polonistów Ale skoro już chcesz pomóc i wiesz, że będziesz nam pomagał przez dłuższy czas, zajrzyj na stronę PROCES.TXT, aby zobaczyć ile już przetłumaczyliśmy. Możesz wybrać sobie jakieś pliki do tłumaczenia. Ściągaj je najlepiej ze strony http://velocity.lunarpages.com/, gdyż to jest główna (angielska) wersja strony i wszelkie pliki są na pewno aktualne. W razie kłopotów daj mi znać. Nic za to nie dostaniesz, chyba tylko kopa w... nieważne |
|
|
|
![]() |
14:51, 3 10 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
przecież na tej stronie nie ma nic ciekawego, a o rzeczach które tam są wygodniej byłoby napisać od podstaw po polsku.
|
|
|
|
15:07, 3 10 2004
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Imo szkoda pracy i nerwow, bez urazy. Wszystko to mozna znalezc(i wiecej) w poradnikach na et.pl i Raziela, a i ostatnio (nie pamietam gdzie) pojawil sie jakis 20-stronnicowy poradnik do et.
|
|
|
|
15:10, 3 10 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Dziwnie godocie, bo ja po 3 mintuach przeglądania znalazłem pare ciekawycych artów, które zresztą obecnie czytam.
|
|
|
|
15:11, 3 10 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Jeśli ktoś zna tylko angielski to może to tłumaczyć. Jesli ktoś oprócz znajomości angielskiego ... zna sie na ET
Ale ze poradników nigdy nie za wiele - możecie tłumaczyć - Szkoda że i tak nigdy nie czytają ich ci co powinni |
|
|
|
16:43, 3 10 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 16-12-2003 Nr użytkownika: 923 |
Nie rozumiem waszej niechęci. Przecież ten poradnik ma być dla was. Może i gdzieś indziej też jest dużo informacji, ale tutaj mamy stronę poświęconą jedynie wskazówkom dla graczy. Poza tym, nie widziałem jeszcze nigdzie tylu trickjumpów oraz trickplantów (jeszcze wiele czeka na publikację). Jak to wygodniej napisać od podstaw? Przecież to wymaga dużej ilości pracy. Łatwiej przetłumaczyć cudze spostrzeżenia. Ta strona cały czas jest aktualizowana, a poradniki, które są napisane przez innych, leżą w stanie niezmienionym przez długi czas. dNkN, może dla Ciebie nic tam ciekawego nie ma, może już znasz te wszystkie tricki (pewnie długo już grasz), ale zrozum, że wiele ludzi nie ma bladego pojęcia o niektórych sprawach związanych z ET. Sam do momentu zetknięcia się z tym poradnikiem, nie wiedziałem, że można zarządzać własnym fireteamem poznałem ciekawe skoki i miejsca skąd można zmieść przeciwnika. Nie lekceważcie więc tej stronki, bo może sami kiedyś na niej coś pożytecznego znajdziecie. Zresztą, nie obchodzi mnie, co sobie myślicie. Ważne, że chociaż jedna osoba skorzysta z naszej pracy i będziemy zadowoleni.
PS. Już po 2 godzinach od publikacji tego topicu, zgłosił się do mnie jakiś gościu, który chce nam pomóc |
|
|
|
| Go��_z0rika |
19:25, 3 10 2004
|
|
Goście |
hm... jak go umieścisz na www.enemyterritory.pl to może się ktoś by znalazł a jak na innej srtonce to zapomnij
|
|
|
|
19:38, 3 10 2004
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Wiadomo, że najpopularniejszy jeśli chodzi o ET jest ten serwis, ale można przecież wysłać troche mejli do kogo trzeba (czyt. redaktorów, adminów) więc myśle, że newsik na wiadomych stronach pomógł by rozpropagować to ideę, a może nawet poszerzyć o inne gry... Kombinujcie
Sądze, że pomogły by właśnie newsiki na najpopularniejszych stronach... |
||||
|
|
|||||
21:00, 3 10 2004
|
|||||||||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
hehe, w ciągu godziny nagrałem kiedyś koło 130 trickjumpów na życzenie graczy, link do paczki był dostępny na forum... wielu nie doczekała i nie doczeka się publikacji bo mi się nie chce, hehe.
to zabawne - normalnie? nie wiem jak ty ale ja do dzisiaj pamiętam nawet te rzeczy, które zauważałem na samym początku analizując gre. Wolałbym o tym pisać sam niż tłumaczyć jakieś teksty - chociażby dlatego, że wolę sam.
no wiem, niektórzy mają problemy z analizowaniem gry, niektórzy pewne rzeczy dostrzegają później niż inni, czasem nigdy. n.o.s.k.i.l.l.s? |
||||||||
|
|
|||||||||
22:37, 3 10 2004
|
|||||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 1-11-2003 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 625 |
Dziwi mnie trochę reakcja co poniektórych osób, no ale oczywiście najlepiej jest wyśmiać czyjś pomysł, czy pracę...
Dla niektórych wygodniej jest coś tłumaczyć, dla innych tworzyć od podstaw, ale ten temat raczej nie powstał po to, aby dyskutować o upodobaniach, wiadomo przecież, każdy ma inne. Swoją drogą to nie dziwi mnie zbytnio fakt, że nie znalazłeś tam nic ciekawego, skoro jesteś dosyć dobrze obeznany w ET, jednak jest wiele osób, które napewno znajdą coś interesującego na tej stronie, lub dowiedzą się czegoś nowego
Lol, wielkie dzięki za pozwolenie Natomiast jeśli chodzi o to, czy na tą stronę trafią osoby, dla których byłaby ona pomocna... Swego czasu właśnie na et.pl był o niej news, więc nie jest to taka całkowicie obca strona i ten, kto czyta różne informacje, chyba o niej wie, no i przez sam ten topic zainteresowanie być może wzrośnie. Jeśli ktoś szuka jakichś rzeczy o ET, to podejrzewam, że tam trafi. |
||||
|
|
|||||
1:57, 4 10 2004
|
|||
|
rozumiem, że pierwsze zdanie jest potencjalnie skierowane do mnie... to błąd, jeżeli wydaje ci się, że targam z całej akcji łacha, to też błąd - to sprawa wasza i ludzi, którzy się w to już zaangażowali i dopiero zaangażują. wiesz, fajnie, że przykładacie się do powstania kolejnego poradnika poprzez tłumaczenia tekstów z angielskiego ale nie wiem czy nie lepiej byłoby (już nie tyle napisać coś samemu od podstaw, co...) po prostu przeczytać polskie poradniki
no widzisz, ty też niewiele rozumiesz bo to na pewno i na bank nie był wyraz przyzwolenia |
||
|
|
|||
17:47, 4 10 2004
|
|||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 1-11-2003 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 625 |
Masz rację, są na tym forum różnego rodzaju poradniki, czytałam te, które wydały mi się interesujące i z których mogłabym się czegoś nowego dowiedzieć. Ale na tamtej stronie wszystko jest w jednym miejscu, odpowiednio posegregowane, zresztą ja lubię tłumaczyć rzeczy, które mnie interesują (tak jak lubię robić pełno innych rzeczy, niezwiązanych w komputerem), dla innych mogłaby to być strata czasu, ale nie dla mnie i widocznie nie dla innych osób tym się zajmujących.
Wiem, że to nie przyzwolenie, wiesz, zażartowałam... |
||
|
|
|||
18:42, 4 10 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Lilith - naucz się czytać ze zrozumieniem. Nikt się nie wyśmiewa z waszego planu - tylko ludzie zastanawiają się czy jest sens tłumaczyć poradnik który niczym specjalnym nie wyróżnia się.
Tylko zastanów się czy jest sens poświęcać czas na tłumaczenie czegoś przeciętnego czy może znaleść coś lepszego a dla ambitniejszych napisać coś dobrego od początku |
|
|
|
23:10, 4 10 2004
|
|
|
A mam pytanko. Dlaczego uważacie, że ten poradnik jest przeciętny i "niczym się nie wyróżnia". Moim zdaniem ta stronka wcale taka słaba nie jest
Skoro Dankan i Święty uważacie, że ludzie nie czytają poradników, a powinni, to waszym zadaniem jest to zmienić. Hehehe, dobra wiem, że to jest jak bycie Don Kichotem, ale przecież nie każda praca musi być od razu syzyfowa. Już romantycy głosili: "Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga! Łam, czego rozum nie złamie!". Co prawda stare, ale jakże aktualne. Pozdro A teraz osobiste pyanie do admina |
|
|
|
16:50, 5 10 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
Powodzenia, jestem za =]
|
|
|
|
21:11, 5 10 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
imo pomoglbym wam (studiuje angielski
ogolnie pomysl zjadliwy.. ale czy bedzie smaczny zobaczymy jak to wszystko ruszy.. imo gl |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |