20:59, 3 03 2005
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Ja !@#e, co za forum, co za scena, co za portale ?
Polska pierwszy raz w historii zdobywa złoto w grze Wolfopodobnej ... i no k#!@a nic, zero, zero odzewu, tak jakby to był c@#!, jakiś zeszłoroczny snieg. Mietek napisał newsa na netsports.pl - Dwa komentarze. Widocznie ludzie wolą "dyskutować" np na temat UVM (500 komentarzy). Jedynie cwirek pokusił się o dobry art podsumowujący road to victory http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879204223. Na innych polskich portalach zero. To że nasza reprezentacja tak daleko zajdzie to się niespodziewałem. Zwłaszcza jak porówna się to z poprzednim NC gdzie o mało co wogóle nie byłoby reprezentacji. Grupa Polski była słaba więc o wyjście z niej się nie bałem. Pierwsze mecze jak np z Islandią nie nastrajały optymistycznie i myślałem że znowu conajwyżej PL team wyjdzie z grupy, ale póżniej było coraz lepiej. Oczywiście można mówić że ogólnie poziom innych reprezentacji ET był słaby, żę to zwycięstwo lepiej by smakowało gdyby zostało odniesione w poprzednich latach, że z Niemcami wyszło tak jak wyszło i zawsze pojawią się głosy że to było zwycięstwo przy zielonym stoliku. Ale złoto jest złotem, wygraliśmy w końcu z taką potęga jak Finladnia. Co ciekawe wokół tej reprezentacji nie było zbyt dużo szumu medialnego. Nie było tak jak w latach poprzednich jakiś z!@#ów flamujących dlaczego w reprezentacjui nie gra X zamiast Y itd. Reprezentacja miała spokój i robiła swoje. Co należy zauwazyć w tej reprezentacji grała duża ilość osób poniżej 20-ki. We wcześniejszych było dużo różnych panów których miejsce szybciej powinno być w domu starców. W sumie najlepsze połączenie - kilku młodych i kliku trochę starszych. I jak zwykle w przypadku sukcesów kogoś z Polski zostaje to praktycznie przemilczane na zachodnich serwisach lub jakieś niewielkie wzmianki. Podobnie jak było wcześniej z reprezentacją RTCW która zdobyła II miejsce w NC i trudno było znaleść newsy o tym. Rozumiem jeszcze że zostało to przemilczane na zachodzie (przecież nie napiszemy że złoto lub srebro zdobył kraj trzeciego świata, gdzie niedźwiedzie spacerują po ulicach) ale u nas ? Może to dla niektórych zabrzmi naiwnie, śmiesznie i głupio ale jestem kurewsko dumny że Polska zdobyła w Wolfa złoto. I chciałem podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego zwycięstwa. Potrzebowaliśmy tego zwycięstwa potrzebowała go Polska aby udowodnić że nie jestesmy jakimś krajem trzeciego świata gdzie spacerują niedźwiedzie po ulicach. Ogólnie teraz można się spodziewać chyba większego szacunku dla polskich graczy |
|
|
|
![]() |
21:14, 3 03 2005
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
jeśli chodzi o et.pl, to w tym czasie gatess nie miał co robić i postanowił pozmieniać coś : ), także z naszej strony mogę jedynie przeprosić, że serwis w tak ważnej chwili dla polskich graczy ET nie był online
|
|
|
|
22:19, 3 03 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
No cóż, jak już słusznie zauważyłeś, po co ktoś na zagranicznych portalach miałby o nas pisać ;-) Przecie my 20 lat za Azerbejdzanem i Kenią jesteśmy. Tylko pogratulować. Według mnie wygraliśmy dlatego, że w końcu do reprezentacji zostani powołani gracze z maksymalnym skillem. Nie nie, nie twierdzę oczywiście, że w poprzednich NC grali no-skille... Tylko np. wzbranianie się przed powołaniem Doktora. To nie jest gracz, który posiada skilla od pół roku. Z tego co pamiętam już daawno temu uważałem go (i chyba nie tylko ja) za najlepszego aima w PL... Co z tego, ze "czasem się gubi" ©? Ważne żeby siał groze i wybijał pół teamu. Do tego dochodzi uber proner =) LoCkheed i mś. NC jak malowani. Nie wszyscy muszą być wybitnymi taktykami. Druga sprawa to ta cisza medialna. Także plus. Nikt nie jęczał, płakał, skomlał i co tam jeszcze. Spokojne, czasem nawet nieregularne treningi. Congratzzz
|
|
|
|
2:02, 4 03 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
Święty czemu tak mały odzew był ze strony newsmanów to nie wiem, ale widać ostatnio wyraźnie, że idą oni bardziej w stronę tanich sensacji i brukowców aniżeli rzetelnej informacji - pomijając jedynie e-sports.pl i Netsports.pl (ale tu jakaś stagnacja jest też ostatnio). Co do reakcji zwykłych użytkowników pctów to była ona spontaniczna i żywa nie ma co narzekać, problem jest natomiast by to wyartykułować jakoś sensownie. Bo co mieli pisać? : gg, lol, wow, super? Toż nie włączą bluzgatora, by napisać komenta o zwycięstwie polskiej reprezentacji! Tak więc może i lepiej, że sobie darowali. Pisanie z sensem, zrozumieniem, do rzeczy i jakoś składnie do tego, przerasta niestety większość. Nie wspominając już o wyrażaniu swoich emocji. Liczyć na słowa wzruszenia???? Toć to jest absolutnie nie do przyjęcia w świecie nastolatków wyrastających pomiędzy "twoja stara", a "c@#! ci w dupe"!
Co do samego zwycięstwa, to myślę, że niewielu wierzyło w taki sukces. I nie zgodzę się (słyszałam takie opinie), że inne kraje nie podeszły do NC poważnie. Bo skąd te wnioski? Pytał się ktoś ich? Siedział u nich na treningach? A może fakt zwycięstwa polskiej drużyny to już argument sam w sobie? No to pięknie. Wiadomo, że nie każda reprezentacja w danym momencie jest u szczytu swoich możliwości, ale tak to już jest w każdym sporcie. Nasza repra była lepsza i było to widać wyraźnie. Odnieśli absolutnie zasłużone zwycięstwo. I powinniśmy to docenić, oraz cieszyć się tym, a nawet jak napisał Święty być z tego dumni. Niestety z nami Polakami jest tak, że nie potrafimy wygrać takich okazji, wiec nie liczyłabym Święty na jakieś radykalne zmiany w postrzeganiu nas i naszych klanów przez resztę Europy. Choć kto wie, wszystko jest możliwe. I jeszcze słówko. Pisałam już o tym w komencie do arta ćwirka na e-sporcie, ale powtórzę. Po wygranej, w zrozumianej euforii zwycięstwem, dałam o tym info w swoim opisie na gg. I sporym, ale jakże miłym, również dla mnie, zaskoczeniem było odzywanie się moich znajomych, także tych niekoniecznie w ogóle interesujących się ET, czy e-sportem z pytaniami, czy to prawda i proszących o więcej szczegółów!!! Zresztą przy najbliższej imprezie był to jeden z tematów, równiez do opicia |
|
|
|
12:43, 4 03 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Ponad rok temu FF zdobywalo eurocup (w mohaa.). Szal na ts byl niesamowity. Wszyscy cos krzyczeli, spiewali, a jak wchodzil Stefo i relacjonowal to zapadala cisza totalna. Mecz trwal ponad 3 godziny. Wszyscy czekali. Na drugi dzien... Male info na mohcenter, wiele komentarz na cb (ale glownie zwiazanych ze sposobem zwyciestwa- XL dalo wo pod koniec meczu), potem cisza.
Podobnie jest/bylo z et i polska reprezentacja w NC. Kazdy mecz na ettv widzialo u mnie przynajmniej 3 osoby, najczesciej na dwa komputery obok siebie. Krzyki, spiew, lzy (moze przesadzam z lzami...). I rowniez jestem dumny... Ale co mozna na ten temat napisac? Ze zacytuje wywiad z Doktorem -How do you feel about your winning in NC? -Great. -Hmm... Great? Just great? -Yes, great. |
|
|
|
14:02, 4 03 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
najlepszy byl odezw na ircu, na pol-vs-fin czy cos takiego
spam made by rozwscieczeni 13latkowie byl nie do ogarniecia. moze nie bylo takiego szumu medialnego, z powodu dziwnej drogi do finalu? ale art. cwirka>all |
|
|
|
21:16, 4 03 2005
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
Ja podobnie jak swiety jestem dumny z tego ze Pol-Team wyj.ebal wszystkich rowno i osiagnal cos co kiedys bylo nie mozliwe do osiagniecia... najbardziej cieszylo mnie niezbyt czyste pozbycie sie niemcow.. nalezalo im sie za ich arogancje i stosunek do nas polakow jako narodu :C
Zainteresowanie portali i newsmanow.. et.pl nieczynne, na e-t.us jakies tam krotkie wzmianki, zreszta kazdy kto odwiedza ten portal to widzi, newsy na ilosc nie jakosc, nie mozna od nich wymagac zbyt wiele.. a art cwirka.. kawal dobrej roboty. Jak byly mecze reprezentacji, to u nas na wencie siedzialo po 10-15 osob, kazdy rezygnowal czy to z ffa czy z jakiegos tam trena aby tylko sobie popatrzec jak nasi ownuja... oprawa moglabyc lepsza, wiecej shoutow, wywiadow itp, ale narzekac nie mozna.. Pamietam shoutcast z finalu, ja sluchalem radia ITG i tosspota, ktory darl sie " zaszkroniecz with a beatiful rifle granades". moze i to zwyciestwo zostalo przyjete po cichu, przez nas graczy, ale w naszym gronie przyjacio lbylo ono glosno omawiane. ja jako gracz i widz tez chcialbym podziekowac calej druzynie za to zwyciestwo, zwyciestwo to bedzie procentowac w przyszlosci. W szczegolnosci chcialbym podziekowac Tsunamiemu, ktory odwalil kawal dobrej roboty i pokazal ze nie bez powodu zostal wybrany team Leaderem Reprezentacji. imo liczymy na obrone tytulu w nastepnym sezonie! |
|
|
|
22:34, 5 03 2005
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
bo tu tak naprawde nie ma o czym pisać. Każdy cieszyl sie na swój sposób i już. Tak jak powiedziała Ymma jak mamy pisac :
'yeeeeeeeeeeeeeee' 'GJ PL !!!' to lepiej żeby było cicho. |
|
|
|
11:17, 6 03 2005
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Jka juz wspomnial evil, serwis w tym czasie był OFFLINE, niestety po ostatnim padzie serwera sql, postanowilem ze przebuduje cały skrypt serwisu na nowy mniej zbugowany, efekty pewnie juz czesc zauwazyla (zmieniony nieco layout, nowe mozliwosci dla registred - wysylanie newsow zdjec do galerii czy linkow), wlasnie koncze calkiem nowa galerie oraz stawiam na nowo download.
Zmiany nadejda wraz z moim newsem na et.pl .Mamy tez zamiar otworzyc rekrutacje bo jak sami widzicie nie ma zawiele ludzi do pisania. Jezeli ktos chcialby sprobowac swych sil piszcie na [email protected] . |
|
|
|
23:23, 13 03 2005
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 70 Dołączył: 21-09-2003 Skąd: Krosno Nr użytkownika: 274 |
kazdy jest z tego dumny, sam jestem z tego za!@#iscie dumny, najbardziej z tego ze mialem zawsze najswiezsze informacje
a co do artykulu to chyba pierwszy raz Swiety mi walnal jakis komplement xDDD no i prawda, gracze mieli spokoj, nie bylo flejmow, bo all bylo zawsze pokazane czarno na bialym, jak ma wygladac rekrutacja kogo biora itp. itd. imo tu jest zasluga tsunamiego, bo nie bylo na niego nacisku ze scen kogo ma brac... sam sobie dobral graczy i kazdy wiedzial ze tak bedzie... wszystkie druzyny sie na to zgodzily :Z |
|
|
|
9:26, 17 03 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Nawet nie wiecie jak to zwyciestwo ma wplyw na traktowanie polskich klanow na trenach czy oficjalnych meczach. To co zauwazyl starzec Swiety gracze zagraniczni nabrali do nas szacunku. Teraz gdy gramy sobie treny i bijemy kogos mocno juz nie wyzywaja nas od lam, cziterow, hcujow (chyba ze to polski klan z p!#@y) , tylko sie ciesza ze moze az tak bardzo zownowany nie zostal
Grajac ostatnio mecz w OC bylem mile zaskoczony postawa sedziego ktory naprawde byl obiektywny, majac w pamieci mecze w SS w OC RTCW gdzie admin mowil ze wsio ma w dupie i mamy grac na pingach 200. Niestety widzac to co sie dzieje na polskiej scenie szybko ten szacunek stracimy I teraz se zaczne pisac totalnie offtopic ale w pracy zawsze tak mam Ostatnio mialem okazje obejrzec siebie na demku, serek UPC , koles z moim nickiem i tagiem jedzie ordynarnie na aimbocie, w tle zapis czata gdzie spectator nagrywajacy demko spamuje termit cziter !!!!! , ip nadawacy emaila =ip kotecka. To tylko odzwierciedla jaka sytuacja panuje na polskiej scenie ET : gracze i klany ktorym zalezy , staraja sie uczciwie treningami dojsc do jakiegos sukcesu i po drugiej stronie s(słowo na p)one warzywa ktore mimo ze cos tam trenuja sa niestety skrajnymi kmiotami i tumanami i ich rozwoj blokowany jest genetycznie. Musicie sobie wkoncu zdac sprawe z tego ze ktos rodzi sie ksiedzem , ktos k#!@a, ktos dobrym graczem a ktos s(słowo na p)onym czitowarzywem i wlasnie wasze zycie daje wam wybor ze zniewiescialy gej w spodnicy nie musi byc ksiedzem , k#!@a moze zaszyc sobie szpare a s(słowo na p)one czitowarzywa moga przestac grac potrzeba do tego odrobine przyzwoitosci. Tak czy siak wymienione plebsy wypad z kanalu dot przed banem : AAF, FBI, exsilium ----europejski klan johna rambo ownz nie mylic z exilis jak ja wczesniej |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |