IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Cowert ops warto grać nim jako początkujący ??
kleszcz_pl
post 15:25, 14 08 2005
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 4770

Gram w MoH AA i w Wolf ET w moh AA byłem (jestem) dobrym snajperem a w Wolfie lamie jak .... (sami wiecie) czy macie jakieś konkretne porady ?? wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
conish
post 18:47, 14 08 2005
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Kleszczu... Nie ma porownania mohaa -> et. Et jest szybsze, snajpa dziala inaczej...

Polecam medow na poczatek...

+Quote Post
st4rf!sh
post 12:53, 15 08 2005
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

mysle podobnie jak conish, ze aby sie przywzwycaic w ogole do et i broni to na poczatek najlatwiej bedzie ci sie gralo z smg, pozniej z nich mozesz przerzucac sie na inne bronie ;>

+Quote Post
Master_Marcin
post 14:08, 15 08 2005
Post #4

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4650

Ja jako poczatkujący gracz (i uważam, że nadal taki jestem, gram dopiero ok. 1,5 miesiąca tongue.gif) wybrałem Covert Opsa. Nie miałem wcześniej znajomch w ET więc nie miałem jak wymienić uwag dotyczących broni, postaci etc. Więc wszystkie spostrzeżenia są tylko i wyłącznie moje tongue.gif. Po pierwsze co się rzuca to wybór broni... Jest to jak dla mnie trudna i jeszcze nie rozstrzygnięta kwestia. Poczatkowo grałem ze Stenem, później z Garandem a ostatnio (w przerwach w graniu Field Opsem, którym najfajniej mi się narazie gra biggrin.gif) FG42. Każda ma swoje wady i zalety, o czym więcej napisałem w temacie "Covert Ops - Cnetrum informacji". Po drugie - przydatność dla drużyny. Covert Ops jest w teorii najmniej przydatną druzynie klasą... Tak przynajmniej twierdzą w większości ludzie. Moim zdaniem to zależy tylko i wyłącznie od umiejętności gracza prowadzacego tą postać (w sumie tak można powiedzieć o każdej innej klasie tongue.gif). Na wielu mapach to właśnie Covert Ops może być kluczem do zwycięstwa, poprzez wykrycie min w strategicznym miejscu, regularnym wysadzaniu Command Posta czy innych budowli, a w końcu poprzez otwarcie drogi do celu dla Engineera. Ja może spróbuję jeszcze "profesjonalnie" pograć Szpiegiem, jednak dopiero za kilkanaście dni, kiedy dostanę nowy komputer tongue.gif (bo mój obecny i tak jest za słaby na ET, średnia FPSów ok. 10-15....). Powód tej decyzji jest prosty : Covert Opsem trudno jest wygrać duela (spotkanie 1vs1) z innym graczem (nie Covertem). Kluczem do zwycięstwa musi być celność, bo FG42 i Sten mają mniejszy dmg, natomiast M1 Garand wolno strzela... Póki co świetnie mi się gra Field Opsem, zarówno zespołowo jak i solo (arty i naloty biggrin.gif) jest to bardzo dobra postać i wątpię, żebym zmienił zdanie co do ulubionej postaci:P. To tyle tych wywodów. Pozdrawiam smile.gif.

+Quote Post
st4rf!sh
post 14:34, 15 08 2005
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4730

coverem mozna spokojnie wygrywac duele, nawet z medami. jak sie ma w miare dobrego skilla to sten staje sie maszynka do headow, wiec duele wygrywa sie praktycznie na luzie

+Quote Post
Master_Marcin
post 19:22, 15 08 2005
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4650

Hehe wierzę CI na słowo, jednak w praktyce nie mam ja sprawdzić póki co :/ Jak juz mówiłem, mój komp nie nadąża zbytnio, dlatego też na duelach mam szanse tylko jak strzelam w korpus, co nie jest zbyt efektywne :/. Oczywiscie headshoty też zaliczam,ala jak wróg stoi, bo inaczej FPSy są nędznie niskie sad.gif. Niedługo zobaczę jak to naprawdę jest, póki co moją uluboną bronią jest FG42 wink.gif.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi