IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pytania o stawianie serwera, na różnych systemach, Dziwne komunikaty, program serwer maker
z0ska-[pl]
post 22:35, 6 08 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 74

Witam smile.gif
Mam pytanko jak postawic serwer Wolfa ET na linuxie z sieci sciagnolem plik "et-linux-2.55.x86.run" 270mb jest to wolf pod linuxa, jak postawic serwer, jest jakies faq, manual czy cos w tym stylu moze ktos pomoze? smile.gif

pozdrawiam z0ska
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
gatess
post 16:40, 7 08 2003
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Wejdź na tą stronę : ET Server Linux
Znjadziesz tu krok po kroku jak postawić server na Linuxie. Pozdrawiam. biggrin.gif

+Quote Post
kober
post 6:36, 8 08 2003
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

a już dziś rolleyes.gif szukajcie poradnika jak postawić serwer ET na linuxie PO POLSKU. oczywiscie na naszym portalu smile.gif -> www.enemyterritory.pl

+Quote Post
Go��_|mW|Tomek
post 16:52, 12 10 2003
Post #4

Goście

Napiszcie mi prosze jak założyć serwer pod Windowsa? Trzeba miec jakiś program czy to sie robi w samej grze tak jak w Quake 3 Arena. Chiałbym sobie grac z kolega na jakim s serwie który jest na 2 osoby. Pliz odpiszcie. Jak sie moze uda bede mógł założyć serwer na 12 osób. Tylko napiszcie jak to sie robi.

+Quote Post
dNkN!
post 0:37, 13 10 2003
Post #5

Nr użytkownika: 200

jeżeli chcesz stawiać serwer pod wingównem to proponuje ci postawić dedykowany w przeciwnym wypadku będzie strasznie lagował i mulił

+Quote Post
Go��_|mW|Tomek
post 14:17, 13 10 2003
Post #6

Goście

Dedykowany czyli co?? Napisz co toz znaczy bo nie wiem. Aha jeszcze jedno. Załozyłem serwer ale sad.gif tylko ja przez eye go widzialem sad.gif. Pytalem sie 5 osób i zaden nie widzil. Moze cos jest nie tak.

+Quote Post
dNkN!
post 14:28, 13 10 2003
Post #7

serwer dedykowany jest aplikacją, która działa w tle - używa się ich w celu zwiększenia wydajności serwera. musisz sciągnąć dedykowaną wersję gry, a właściwie serwera. poszukaj, a znadziesz.

to oczywiste, że nikt poza tobą go nie widział. niezbędne jest zewnętrzne ip w przeciwnym wypadku serwer będzie widoczny jedynie w otoczeniu sieciowym sieci LAN/WAN. drugim warunkiem jest określenie min jednego serwera publikującego. radziłbym ci jednak użyć wzoru poniżej - wklej go w konfig serwera.

seta sv_master1 "master3.idsoftware.com"
seta sv_master2 "master0.gamespy.com"
seta sv_master3 "wolfmaster.idsoftware.com"
seta sv_master4 "clanservers.net"

po dalsze wskazówki odsyłam do odpowiedniego topicu.

+Quote Post
Go��_|mW|Tomek
post 16:21, 13 10 2003
Post #8

Goście

właśnie kiedys widziałem taka serie dedykowana ale mi to było niepotrzerbne wiec nie ściągąłem. Teraz nie pamiętam gdzie to było. Jakbyś znalazł kiedys to napisz tutaj link. Dzięki z góry

+Quote Post
ArmaGedoN
post 18:30, 13 10 2003
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Może się mylę ale przy stawianiu serwera zanim się go postawi, w opcjach da się ustawić czy ma być on Dedicated na sieć LAN czy Internet i w tym przypadku jest dedykowany. Wtedy zostanie uruchomiona sama konsola i najprawdopodobniej nie bedzie dało się grać na komputerze, na którym został postawiony Dedicated Server.

+Quote Post
Tardo
post 1:40, 30 10 2003
Post #10

Schutze

Nr użytkownika: 609

Mam problem sad.gif . Próbowałem stworzyć serwer dedykowany na łączu Neo+, pojawiła się konsola, ale jednak po kilku chwilach pojawiły się komunikaty typu: "Hitch warning: 925 msec frame time" , "WARNING: watchdog will trigger in 4 seconds" i konsola znika. Co to znaczy, czy trzeba dokonać dodatkowych zmian w pliku server.cfg(urzyłem programu ET Server Maker) jeśli tak to jakich, co jest przyczyną. Z góry dzięki.

Tardo

+Quote Post
dNkN!
post 9:44, 30 10 2003
Post #11

nie wiem co to jest ale nawet gdybym wiedział powiedziałbym ci to samo: nie widzę sensu stawiania serwera na neo+ bo nie pograją na nim więcej niż dwie osoby ze względu na nikczemne parametry łącza.

+Quote Post
Tardo
post 12:17, 30 10 2003
Post #12

Schutze

Dodam jeszcze, że system na którym to robiłem to WindowsXP. Może to wina XP-eka? a może poprostu czegoś nie zrobiłem, nie wiem. Opisze pokrótce czynności:
- odpaliłem program ET Server Maker,
- wpisałem swoją nazwę sewera, wpisałem aktualny adres IP(port zostawiłem bez zmian 27960)
- potem program utworzył mi plik sever.cfg, zastapiłem nim stary,
- później użyłem polecenia "ET.exe +set dedicated 1" i konsola włączyła się, ale na chwile (p.w.)

Jeśli możecie napiszcie, czy to co opisałem jest dobrze czy może coś pominąłem.
Mój sprzęt to:
- procek Athlon 2600,
- Radeon 9600
- 512 DDR
Aha, jeszcze jedno. Na tym serwerze będą grać MAX trzy osoby.

Please help. Jestem uparty smile.gif.

+Quote Post
dNkN!
post 13:38, 30 10 2003
Post #13

jak już to odpal poleceniem "et.exe exec serwer.cfg" bo w przeciwnym razie gra odczyta cfg serwera zawarty w profilu twojego użytkownika. jeżeli za pomoca server maker'a nie zdefiniowałeś dedykowanego atrybuty dla serwera to odpal w ten sposób: "et.exe exec serwer.cfg +set dedicated 1"

btw. będziesz miał laga na serwie przy trzech osobach

+Quote Post
AmoK
post 0:13, 31 10 2003
Post #14

Schutze

Nr użytkownika: 618

Przy probie postawienia serwera, zamiast normalnie wczytac mape pojawiaja sie jakies dziwne czarne pola, co calkowicie uniemozliwia gre. Czy ktos wie jak rozwazac ten dokuczliwy problem (reinstalacja gry nic nie daje)?? Prosze o pomoc w tej kwestii. Jeszcze jedno - czy mozna hostowac gre na siec, nie tylko na LAN (mam zewn.IP) bez koniecznosci tworzenia serwera dedykowanego, tak bym tez mogl grac?? Z gory dziekuje za pomoc :>

+Quote Post
Gooral
post 12:34, 31 10 2003
Post #15

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 283

QUOTE (AmoK @ 22:13, 30 10 2003)
Przy probie postawienia serwera, zamiast normalnie wczytac mape pojawiaja sie jakies dziwne czarne pola, co calkowicie uniemozliwia gre. Czy ktos wie jak rozwazac ten dokuczliwy problem (reinstalacja gry nic nie daje)?? Prosze o pomoc w tej kwestii. Jeszcze jedno - czy mozna hostowac gre na siec, nie tylko na LAN (mam zewn.IP) bez koniecznosci tworzenia serwera dedykowanego, tak bym tez mogl grac?? Z gory dziekuje za pomoc :>

Po pierwsze spróbuj postawić serwa na programie ET server maker ,po drugie może te kwadraciki to wina systemu - radze zaopatrzyć się w nowego patcha do winXP wink.gif

+Quote Post
Guy7
post 13:32, 31 10 2003
Post #16

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 258

laugh.gif
QUOTE (Gooral @ 10:34, 31 10 2003)
(...) radze zaopatrzyć się w nowego patcha do winXP wink.gif

Chodzi chyba o updaty dry.gif , a nie o patche (takowych nie ma laugh.gif ). Nie sądzę że to coś da. Updaty poprawiaja głównie zabezpieczeni systemu. sad.gif

+Quote Post
Tardo
post 18:28, 31 10 2003
Post #17

Schutze

Witam ponownie. Spiesze donieść, że udało mi się w końcu odpalić serwer dedykowany ET smile.gif . Użyłem następującego poleconka:

et.exe exec serwer.cfg +set com_hunkmegs 64 +set dedicated 1 +set net_ip twój adres IP +set net_port 27960

Działa!!!

THX dla Dankana za "exec serwer.cfg", faktycznie bez tego nie ładują się wartości z tego konfiga.

Poniżej zamieszczam link z programem ET Server Maker:

http://www.frontlinedd.com/modules/mydownl...visit.php?lid=6

+Quote Post
El_Mariachi
post 0:32, 1 11 2003
Post #18

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 385

Dankan kiedyś dla zabawy stawiałem serwer na swoim kompie dla kolegów z SOFa 2 i na Neo+ czystym (to znaczy nic nie ściągałem, nie uploadowałem, nie oglądałem stronek) lagów przy 4 osobach nie było. Ping był rzędu 30-40. Jak weszło 5-6 osób to się lagi zaczynały ale przy ilości 4 jeszcze było spox. Przynajmniej tak mi się wydaje tongue.gif

+Quote Post
BadIDea
post 17:02, 4 11 2003
Post #19

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 339

Tja.
Mam lacze okolo 1 MB.
Server Linux/ na nim FIREWALL !.... Do niego podlaczony jest net (1 sieciowka) i Lan (2 sieciowka)

Czy istnieje mozliwosc postawienia serwera ET na jednym z kompow? ( nie na servie Linuxowym - jest slaby )
Ogolnie Nigdy ze swojego kompa nie moglem stawiac widzialnego na necie serva (q3/et/rtcw - team speak) Itp...
Moge stawiac sobie co chce (hehe) lecz jedynie w obrebie sieci lokalnej.

To blokada firewalla?
Czy jesli podam adminowi porty i (co jeszcze?) To moze "puszczac" hostowane przez moj komp rzeczy w swiat?

+Quote Post
WoYTaS
post 17:41, 4 11 2003
Post #20

Schutze

Nr użytkownika: 309

Nie widze zadnego problemu...

IMO wystarczy na servie przekierowac odpowiednie porty TCP/UDP na kompa gdzie stoi serv...
ALe jak to zrobic na Linuxie to juz sie pytaj MastaBlasta od tego Sysa biggrin.gif

ps. Ten topic nie powinien czaem znalezc sie w innym, bardziej odpowiednim dziale ?? cool.gif

pozdrovka

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi