13:48, 5 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 95 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 339 |
NIE - POSZŁEM (witaj zasmarkany dresiku) - LECZ POSZEDŁEM
NIE - PRZYSZŁEM ( I ty prymitywny smrodzie grasz w ET?) - LECZ PRZYSZEDŁEM NIE - WESZŁEM na serwer (chyba do Obory ćwieku) - LECZ WSZEDŁEM (ONA POSZLA - ON POSZEDŁ) ( Kiedy widze: "poszlem" moja ocena rozmÓwcy spada i balansUje, gdzies w okolicach ZERA.) KTÓRY - PISZE SIE PRZEZ Ó. CHUJ - PISZE SIE WLAŚNIE TAK! NACIĄG (tego buta LOL), DOCIĄG (te tasiemke LOL) , PRZYSZEŁ, POSZEŁ - MOŻECIE SOBIE WSADZIĆ W DUPĘ MOŻE JESTES GŁUPKIEM (NIE - GUPKIEM) MORZE - TO DUŻO WODY. WZIĄŁEM, ZACZĄŁEM ITP - WZIĘŁEM - MÓWIA CIOTY (bo facet WZIĄŁ A PANI ...WZIĘŁA...) Mam wszelkie papierki na dysgrafie, dysortografie itp. Panowie (słowo na k)a bez przesady! Pisanie KTURY, POSZLEM, PRZYSZLEM itp - to nie błędy - to zwyczajne BURACTWO. Dresiarze, blokersi i wszelkiej maści prymitywy: nauczcie się choć tego MINIMUM. |
|
|
|
![]() |
14:01, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 22 Dołączył: 4-11-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 674 |
co do poszedlem etc. to ok
gupi - no cosz .. buractwo i dresiarstwo powiadasz ? lul.. dresow nie nosze.. no moze burakiem jestem. cala przyjemnosc po twojej stronie jest cos takiego jak fleksyjnosc jezyka i dostosowywuje sie on do hm... okolicznosci nie odwrotnie. przyklad siedzisz na ircu tudziez innych niepolskich komunikatorach niekoniecznie suportujacych poslkie eł ą ś ź etc. (innymi słowy problem ze stronami kodowymi istnieje od kad polskie znaki do kompa wprowadzili i pewnie istniec dalej bedzie) lub po prostu mieszkasz za granica i nie masz na klawiaturze polskich znakowczy tam w windozie.. niewazne .. z jezyka polskiego powinienes wiedziec (bo jezeli o takie rzeczy sie czepiasz to pewnie liceum juz konczysz.. lub juz skonczyles) ze mozg czlowieka pracuje tak nie inaczej i napiszesz slowo ktore brzmi blizej tego wypowiadanego. lub po prostu wciskajac z przyzwyczajenia alt+l (i tu zonk.. zalozmy ze twoj klient irc nie obsluguje polskich znakow) po prostu sie nie wyswietla.. bo alt+l to jakies tam np. zaladowanie skryptu... a reszta to jak najbardziej kojarzy mi sie z dresami.. ale z gupi to przegiales imo |
|
|
|
14:12, 5 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 95 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 339 |
Liceum skonczylem, studia tez.. mam 29 lat. (co mnie raczej nie cieszy)
Polskich fontow nie uzywam prawie nigdy (jak wiekszosc ircownikow) i jakos nie przeszkadza mi to pisac: "ktory" a nie "ktury" gupi - ty moze wiesz jak napisac ten, jakze trudny i wykrecony wyraz, poprawnie lecz wierz (bo wiara) mi, ze znaczna czesc smarkow tego nie wie. Zakladam takze, ze wiesz jak poprawnie napisac "no cosz" |
|
|
|
14:20, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 22 Dołączył: 4-11-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 674 |
lul.. "no cosz" to taka gwara z gg (o zgrozo :[ )
to ze "ktury" "morze" (w wiadomym kontekscie) etc. kuje w oczy kazdy wie i wiadomo ze niektorzy lubia to tepic. ale przeciez dzieci maja prawo do tego "mlodzienczego buntu" |
|
|
|
14:50, 5 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 54 Dołączył: 3-11-2003 Skąd: Gliwice :> Nr użytkownika: 658 |
Respekt.... nic wiecej ... normalnie ROTFL qfa nie macie co pisac to sie do ortografji przyczepiacie, ja proponuje do...ac jeszcze interpuncje , synktaktyke oraz semantyke no i nie moze zabraknac w takim wypadku pragmatyki
|
|
|
|
15:35, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 6-10-2003 Nr użytkownika: 392 |
ja się zgadzam generalnie z bad`em. błędy totalnie żenujące.
a co do blockers`ów to ja nim jestem i co? Nie przeszkadza mi to zakładać gajer do tyry, a po "robocie" wbić się w dresiaki. proszę mi tu nie ubliżać blockers`om |
|
|
|
15:44, 5 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 71 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 414 |
wezcie pod uwage ze niektorzy moga miec dysleksje czy inne tam jeszcze ustrojstwo i wtedy, chociaz ciezko w to uwierzyc, nie widza roznicy pomiedzy ktury a ktory
ale generalnie powinno sie patrzec co sie pisze i nie robic zenady na tak POWAZNYM fourm |
|
|
|
15:55, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 47 Dołączył: 28-10-2003 Skąd: Warszawa (studia) Torun (przed studiami) Nr użytkownika: 594 |
Bledy sie zdarzaja!!... ale niekiedy ludzie naprawde przeginaja pale. Takich burakow jak 'morze zagramy?' albo 'ktura godzina?' czy 'alkoCHol' nie powinna tlumaczyc zadna dyslekcja! W koncu nasi rodzice na maturze mogli zrobic 3 orty a nie bylo zadnych papierow zwalniajacych z podstaw polskiego (a przynajmniej moi - zdali). Jeszcze od siebie dodam ze prawie nikt na necie nie pisze dobrze 'w ogole' tylko jakies wymysly typu 'wogule, wogole, fogule' itp.. No i apel do wszystkich panow na boardzie - 'chuj' pisze sie przez 'ch' i 'u'.
|
|
|
|
15:58, 5 11 2003
|
|||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 30 Dołączył: 28-10-2003 Skąd: Krakoof Nr użytkownika: 595 |
Dupa Jas pierdzi Stas.... Cala ta moda na dysleksje to jest totalny lol rotfl i smiech na sali ... widzieliscie kiedys dyslektyka? Dyslektyk nie slyszy pewnych rzeczy po prostu! A nie da sie uslyszec roznicy miedzy ktury, a ktory bo taka po prostu NIE ISTNIEJE. To jest do NAUCZENIA SIE i pisanie z takimi bledami uwazam za oznake totalnego nieuctwa i buractwa... nie dysleksje... dysleksje ma moj mlodszy brat, ktory nie rozumie roznicy miedzy siano a ściana... i wszedzie pisze "si".. tak samo nie slyszy czesto litery "y" w slowie i zamiast "cynamon" napisze "cnamon".. i nie ma to nic wspolnego z ortografia typu "dwuja" , "morze" , "ktury"... Poza tym tepaki nawet jak sie ma dysleksje czy cokolwiek innego to sie to CWICZY CWICZY i jeszcze raz CWICZY... a nie dostaje papier i olewa z gory na dol.. bo to wiesniactwo. I nie mowcie ze sie przypieprzamy na forum wolfowym bo to ze razem gramy nie znaczy, ze mozemy olewac pisownie w ojczystym jezyku. |
||
|
|
|||
16:02, 5 11 2003
|
|
|
ech czepjacie sie... po co pisac poprafnie? pszeciesz i tak karzdy rosumie o zo chozi... a matóra? po co komu matóra ?
|
|
|
|
16:21, 5 11 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 220 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 210 |
hyhy ok nie piszemy przyszlem. a zem przyszedl moge napisac? czy tez bede burakiem?
walka z wiatrakami |
|
|
|
17:58, 5 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
Oj ludzie ludzie... Nie mowcie o rzeczach o ktorych nie wiecie...
Dyslekcja=problemy z uczeniem sie (czyli przyswajania i przetwarzania informacji). Istnieje tez dysortografia (zwiazana z ortografia; btw. sam to mam i dlatego przepraszam za wszystkie bledy Zgadzam sie, ze w dzisiejszych czasach papiery czesto (zbyt czesto) dostaja ludzie bez powodu, ale prosze nie uogolniac. Ja jak mialem test to min. pisalem 20 dyktowanych wyrazow 2 razy (tak, ze nie widzialem poprzednich zapisow) w przeciagu 3 min. I okazalo sie, ze raz robilem bledy, a raz nie. Zreszta w jakims wyrazie (niestety nie pamietam jakim) za kazdym razem popelnilem inny blad. Co do matury... Mimo, ze nadal mam problemy: kiedy piszemy "ę", a kiedy "en" i "ą",a "on" lub "ol" (zalezy od wyrazu) oraz jak piszemy "nie" w roznych polaczeniach (np. wlasnie chcialem napisac "polONczeniach") to mature z polskiego zdalem na 4 (bez 1 "byka"). Jak? To proste uzywalem wyrazow ktore znam (a slownik mam calkiem niezly A nasi rodzice (ich pokolenie) uczylo sie ortografii miast (taka staropolska forma |
|
|
|
18:49, 5 11 2003
|
|
|
ROTFL.
Moze jestem zboczony, lecz oceniam czlowieka (na necie glownie) po tym jak pisze i mowi. Kiedy ktos mowi: poszlem itp - dla mnie...coz...nie jest partnerem do jakiejkolwiek dyskusji. |
|
|
|
18:58, 5 11 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
bad ma (słowo na k)a racje. Zamiast pisac ktUry grajac w et lepiej zabierzcie sie do nauki.
Braku minimalnej znajomosci polskiego jezyka nic nie tlumaczy. |
|
|
|
19:10, 5 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Ech... Nie sądzisz że lepiej było to napisać na off-topic forum?
Teraz do rzeczy - Idea ma rację. Jak widzę że ktoś pisze "ktury ras to ja maam?" to mi palec zaciska za spust... |
|
|
|
19:24, 5 11 2003
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Half ProPlay0r Postów: 12 Dołączył: 2-11-2003 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 654 |
Proponuje pociągnąć to trochę dalej. Jak czystość języka to czystość języka Kiedy ktoś pisze (na necie raczej pisze a nie mówi ) : poszedlem, coz, ktory (zamiast poszedłem, cóż, który) - dla mnie ... cóż ... nie jest partnerem do jakiejkolwiek dyskusji. |
||
|
|
|||
19:41, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 15-10-2003 Skąd: Ozorków Nr użytkownika: 481 |
sam robię czasem byki ale bez przesady nie popadajmy w skrajność
widzisz Badidea zdarza mi sie ze czasem pisze jedna reką i nie chce mi sie używać drugiej bo jest zajęta a robienie kombinacji zużywa dużo mojej energi ale się wysiliłem i jakoś to napisalem .Więc jak zrobie byka to proszę nie zakańczaj ze mną dyskusji ;] |
|
|
|
19:54, 5 11 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
jestem wzrokowcem i widze bledy jak pisze piorem lub dlugopisem. natomiast kiedy klepie w klawiature o 3 w nocy przy zagaszonym swietle, jem obiado-kolacje (najlepsza pora na posilek) i przy okazji czytam gazetke lub jakies czasopismo nie zwracam uwagi na styl, ortografie, fleksyjnosc, spojnosc tresci, gramatyke, interpunkcje i tak dalej bla bla bla. pisze jak mi pasuje lub jak szybciej, a dokladniej z lenistwa czesto zapominam o spacji (zbite w jeden trzon 3 slowa), nie mowiac juz o znakach interpunkcyjnych. nigdy nie poprawiam swoich wypowiedzi czyli wyzej wymienionych bledow.
|
|
|
|
20:22, 5 11 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 239 Dołączył: 10-08-2003 Skąd: Szydłowiec Nr użytkownika: 81 |
SAARI gdzie byłaś jak Cię nie było???
I znów zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Nic mnie bardziej nie denerwuje jak ktoś zmiena w na f (fogóle) Tego nie można przeczytać. |
|
|
|
20:43, 5 11 2003
|
|||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 47 Dołączył: 28-10-2003 Skąd: Warszawa (studia) Torun (przed studiami) Nr użytkownika: 594 |
A mnie jak pisze 'wogole' (a nie W OGOLE OSOBNO W I OSOBNO OGOLE!!!!!!!!!) [[[: Szczegolnie jak pisalem o tym we wczesniejszym poscie... |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |