IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> SPAWNKILLING, Where are you?
SPIDIvonMARDER
post 12:00, 9 05 2007
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7078

Gdzie właściwie zaczyna się spawnkilling? Tylko w punkcie, gdzie respawnują się gracze, czy na całym obszarze (np. w całym bunkrze na Fuel Dump, czy tylko w dwóch pokojach na dole).
proszę o odpowiedź thanks.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
jarpen
post 12:33, 9 05 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

w okolicy spawna.

+Quote Post
TheOtherS!de
post 15:18, 9 05 2007
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7602

Na całej mapie ???

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 18:32, 9 05 2007
Post #4

Major
Ikona Grupy

No właśnie! W okolicy, czyli na goldrushu cały bank court!
Ja myślę, że raczej dokładnie punkt, gdzie jest chorągiewka

+Quote Post
Estaloth
post 3:05, 10 05 2007
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

Spawnkilling to okreslenie wymyslone przez kur.wa debili dla debili. Jesli dany gracz (czy caly team) jest tak chu.jowy, ze nie potrafi zmienic spawna na alternatywny, wybiega jak warzywo, nie umie sie przebic, wypier.dolic jednego gracza bedac na tarczy, to co za roznica czy zginie od razu po respie, czy przebiega sobie respa i zginie na 30s na drugim koncu mapy? Jesli spawnkilling jest niedozwolony to jest to chu.jowe ffa, a wiec chu.jowi admini sami sobie ustalaja ->Jedyną-Słuszną-Linię-Spawnrape'u<-, ktora zarowno moze byc w okolicy respa, jak i pol mapy dalej. Oczywiscie idac dalej tym tropem selfkille pewnie tez sa niedozwolone (to ma chyba zapobiegac byciu pobieranym na respie tylko co jak warzywa sie respia co kazde 20-30s?).

Niestety cala scena et jest po chu.ju, szczegolnie low end sceny powinno sie zamknac w komorach gazowych. Admini 99% serwów zamiast wyp.ierdolić ciezkie bronie, dac jedna !@#.ana rifle na team, wyj.ebac miny i dac mozliwosc pier.dolniecia maks 2 puszek jednoczesnie wola po prostu zakazac spawnkillingu. Po to zeby typowy Januszek[PL] ginął od pfa za rogiem, a nie w respie. Niestety, jacy gracze - takie serwery, a potrzeba matką wynalazków. Jakby plebs potrafil grac, strzelac i myslal jak gra, a admini stawialiby serwy z głową. to nikt by sie nie przy-(słowo na p)l o spawnkilling, selfkille i tym podobne atrakcje, które notabenne są czescia tej gry czy to sie k#!@a nubom podoba czy nie.

ciagle seekin' 1v1, scierwo skill

+Quote Post
Yetti
post 15:33, 10 05 2007
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7701

Nie zgodze sie z toba co do wypi.erdolenia pfow i rifli. Na ffa nie powinno byc takich ograniczen jak na cw. Jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 18:29, 10 05 2007
Post #7

Major
Ikona Grupy

Właśnie cały urok Wolfa polega na urozmaiceniu uzbrojenia. Tak naprawdę, to Allies I Axis powinni mieć każdą broń inną (czyli np. Amerykanie zamiast panzerów bazooki albo piaty). To nadaje grze barwy.
A co do spawnkilli.
Jest dużo różnica, czy zginiesz na respie, po 0,0000005 sekundy od respawn tima, czy za następnym rogiem po 5 sekundach. dobry gracz wykorzysta czas dawany przez shielda na rozstawienie się/ucieczkę w bezpieczne miejsce/ściągnięcie spawnkillera i oczyszczenie sobie drogi. No chyba, że dookoła respa stoi cały team przeciwnika. Wtedy sorry Winnetou, ale nawet Herkules dupa, kiedy wrogów kupa. Nie ma gry.

+Quote Post
Mucha Emila
post 18:30, 10 05 2007
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7491

CYTAT
Spawnkilling to okreslenie wymyslone przez kur.wa debili dla debili. Jesli dany gracz (czy caly team) jest tak chu.jowy, ze nie potrafi zmienic spawna na alternatywny, wybiega jak warzywo, nie umie sie przebic, wypier.dolic jednego gracza bedac na tarczy, to co za roznica czy zginie od razu po respie, czy przebiega sobie respa i zginie na 30s na drugim koncu mapy? Jesli spawnkilling jest niedozwolony to jest to chu.jowe ffa, a wiec chu.jowi admini sami sobie ustalaja ->Jedyną-Słuszną-Linię-Spawnrape'u<-, ktora zarowno moze byc w okolicy respa, jak i pol mapy dalej. Oczywiscie idac dalej tym tropem selfkille pewnie tez sa niedozwolone (to ma chyba zapobiegac byciu pobieranym na respie tylko co jak warzywa sie respia co kazde 20-30s?).

Zgadzam się w 100%! Jeśli team jest za słaby i daje sie gnoić na respie to sory amigo :D ... a słabe teamy są eXPem dla lepszych teamów :D

CYTAT
Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.

Zapewne dlatego że masz 12 lat i kręcone zęby...

EDIT: Sory... sprawdziłem twój profil i o dziwo okazało się że masz 16 lat... co nie znaczy że kręconych zębów nie posiadasz :P

+Quote Post
Estaloth
post 19:55, 10 05 2007
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

CYTAT(Yetti @ 15:33, 10 05 2007) [snapback]61812[/snapback]
Nie zgodze sie z toba co do wypi.erdolenia pfow i rifli. Na ffa nie powinno byc takich ograniczen jak na cw. Jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.

Nie do mnie z tekstami jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Ja sobie radze zarówno na najlepszych ffa, jak i na tych najbardziej c@#!owych.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 20:07, 10 05 2007
Post #10

Major
Ikona Grupy

Panzerfaust jak sama nazwa wskazuje jest bronią p-panc..... co nie oznacza, że nie można z niego zgwizdnąć jakiegoś soldera nuke.gif Ja osobiście go lubię, gdyż jest skuteczny (raz, a dobrze), można nim strzelić monsterkilla, a ofiara zazwyczaj nie ma jak czekać na meda. No i oczywiście sprawdza się przy uciszaniu snajperów o raz osłoniętych przeciwników. Dlatego nie widza nic "kręconego" thumbsup.gif w jego używaniu. A zwłacza, ze daje tyle satysfakcji.....heheheh

+Quote Post
kaurz
post 20:39, 10 05 2007
Post #11

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

jasne, po co sie meczyc i celowac z smg, mozna pier.dolnac z pfa - w promieniu kilometra i tak kogos upier.doli

+Quote Post
Yetti
post 21:50, 10 05 2007
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

n/c wasze posty. Zapewne gram zdecydowanie lepiej od was na ffa jak i na cw. Pf jest po to zeby nim grac. Jak nie umiesz zabic kolesia zanim wystrzeli z pfa to chyba twoj problem.
Co do muchy : Gra pfem jest o wiele zabawniejsza niz smg (poza tym pfem tez trzeba umiec grac) . Nie lubisz pfow, rifli = graj 3v3. Mozesz sie wtedy popisać swoim skillem. PS : Pomyśl zanim bedziesz chciał kogoś obrazić bo chyba jestes niedorozwiniety (Kazdy ma prawo do swojego zdania), 3 lata temu miałeś 12 lat i teraz mi piszesz o kreconych zebach . Wysoko siebie oceniasz.
Estaloth : Jakbys grał tak dobrze jak piszesz to byś sie nie pluł o to że jest pf. Zaje.bista byłaby gra gdyby ja ograniczyc tylko do klasy medyka, a jedyna bronia bylby thompson/mp40. Gratuluje pomysłu

+Quote Post
Yetti
post 22:02, 10 05 2007
Post #13

Gefreiter
Ikona Grupy

Autorzy tej gry stworzyli wszystkie klasy i bronie zeby ją urozmaicić. wy checie ograniczyć pojęcie skill do umiejętności grania thompsonem i najlepiej gdyby nie uzywac przy tym mózgu, tylko ciągle grać w ten sam sposób. Zapewne gdybyście umieli grać riflą lub pfem nie pisalibyscie tych postów

+Quote Post
jarpen
post 22:27, 10 05 2007
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

obaj macie racje, ale twój tekst żeby nie grac jak sie nie podoba jest używany na serwerach administrowanych przez gniewnych 12latków, a że medyk jest najpotrzebniejszą klasą, a soldier i kower są z dupy to swoją drogą.
w et pfem nie rozwalisz 6 osób jak w rtcw

+Quote Post
Swiety
post 23:01, 10 05 2007
Post #15

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Po chuj takie topiki jak już temat pfa był poruszany tysiąc razy ?

Yetti ja się zastanawiam czy ty wogóle kiedykolwiek grałeś coś innego niż jakieś FFA.

Zresztą twój tekst "Zapewne gram zdecydowanie lepiej od was na ffa jak i na cw" mówi wszystko.

Kilka lat temu jeszcze za czasów RTCW byłem jednym z najlepszych pfów w Polsce. Jednak w ET to inna sprawa. Tutaj pf jest zjebany. W wiekszości przypadków lepiej wziąść miotłę, która po wystrzeleniu granata może się do czegoś przydać czego nie można powiedzieć o pfie (nrs z garanda wali lepiej hsy niż niejeden z thompsona). W RTCW była inna sytuacja - tam często można było wybić prawie cały spawn. W ET aby wybić cały spawn trzeba natrafić na wyjątkowo głupi team.
Dodatkowo już od paru lat config CB nie przewiduje większego levela dla soldiera niż 0 z czym wiąże się dłuższe ładowanie i tym samym sens grania pfem i tak już mały jest jeszcze mniejszy.

Oczywiście że do grania pfem też potrzeba skilla ... ale do dobrego grania mp40 potrzeba duuużo większego skilla. Różnica między lamą z pfem a dobrym graczem z pfem jest mała i dla wielu niezawuażalna. Dla niektórych dobry gracz pfem który odda fantastyczny strzał i tak pozostanie lamą. Ale różncia pomiędzy słabym graczem z mp40 a dobrym jest już kolosalna i bardzo zauważalna.
SMG to bardziej skillowa broń niż heavy weapons. A bardzo dobrzy gracze potrafią szybciej zabić pfa niż ten zdąży oddać strzał.

Twórcy gry wymyślili wiele broni a i tak używane są jedna czy dwie.

PF jest dobry na jakimś warzywniaku z xp save gdzie mamy 4 lvl i mozemy biegać z pfem i smg oraz najebać po 100 fragów na mapę.

Estaloth dobrze powiedział o spwankillingu. Natomiast co do ograniczenia pfów i riffli na FFA. Bez sensu jest na FFA całkowite usunięcie ale jakieś limity powinny zostać, bo gra z teamem na 10 pfów to jakaś parodia.
Warzywni admini warzywnych serwerów zakładają serwery z xp save na 40 slotów i później dziwią się że jest spawnkilling (z drugiej strony można go równie dobrze robić z smg przy grze 3/3 :D ) i dają warzywne zakazy spawnkillingu. Ograniczenie rzucanych puszek wkurwia na FFA bo zawsze jakieś warzywo bez sensu rzuci nalot czy arta którym zabije conajwyżej swoich i później czekaj pół godziny na swoją kolej aby wybić z puchy cały resp axis na railgun.

Jeśli chodzi o spawnkilling to właściwe za spawnkilling uważam rzucanie puchy na respa na 2 sek przed respem (co sam bardzo lubię) co w niektórych sytuacjach jest praktycznie nie do ominięcia w przypadku gdy w spawnie odrodzi się duża ilość graczy. Z reguły w każdej innej sytuacji spwankilling można ominąć wykorzystując nasz mózg. No ale warzywa zawsze będą krzyczeć o spawnkilling nawet jakby miały 20 sekundową tarczę.

+Quote Post
Yetti
post 7:30, 11 05 2007
Post #16

Gefreiter
Ikona Grupy

Macie wielki problem:C. Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie . Ja pierdo.le to jest tak trudne do zrozumienia, znajdz sobie serwer który odpowiada twoim wymaganiom ? Ja osobiście wole grac mixa niz ffa. Ale jest duża liczba graczy która woli warzywne serwery własnie dlatego, ze mozna tam pograc pfem (i nie jest on jeden na cala druzyne, bynjamniej nie trzeba sie o niego "bic").
Świety - A ja sie zastanawiam czy ty kiedykolwiek grałeś w ET :C

+Quote Post
jarpen
post 8:41, 11 05 2007
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

CYTAT
Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie .

z tego co mowisz to ty na nich grasz i bulwersuje cię problem spawnkilla
eot

+Quote Post
kaurz
post 9:22, 11 05 2007
Post #18

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

CYTAT(Yetti @ 7:30, 11 05 2007) [snapback]61842[/snapback]

:DDDDDDDDDD

@ Yetti, to moze zagraj z nami kiedys mixa, zapraszam (/q kaurz @ qnet)

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 10:47, 11 05 2007
Post #19

Major
Ikona Grupy

CYTAT(Swiety @ 23:01, 10 05 2007) [snapback]61835[/snapback]
Po c@#! takie topiki jak już temat pfa był poruszany tysiąc razy ?
(...)
Oczywiście że do grania pfem też potrzeba skilla ... ale do dobrego grania mp40 potrzeba duuużo większego skilla. Różnica między lamą z pfem a dobrym graczem z pfem jest mała i dla wielu niezawuażalna. Dla niektórych dobry gracz pfem który odda fantastyczny strzał i tak pozostanie lamą. Ale różncia pomiędzy słabym graczem z mp40 a dobrym jest już kolosalna i bardzo zauważalna.
SMG to bardziej skillowa broń niż heavy weapons. A bardzo dobrzy gracze potrafią szybciej zabić pfa niż ten zdąży oddać strzał.
(...)

Co do topicu, to był on o SK, a nie o panzerach. down.gif
A co do panzera (sic!).... tu nie chodzi tylko o skilla, ale o radochę płynącą z grania. Mi osobiście gra panzerem daje więcej satysfakcji, niż empikiem. Ale to tylko i wyłącznie moje wrażenie!!!

+Quote Post
Mucha Emila
post 10:55, 11 05 2007
Post #20

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7491

CYTAT
Co do muchy : Gra pfem jest o wiele zabawniejsza niz smg (poza tym pfem tez trzeba umiec grac) . Nie lubisz pfow, rifli = graj 3v3. Mozesz sie wtedy popisać swoim skillem. PS : Pomyśl zanim bedziesz chciał kogoś obrazić bo chyba jestes niedorozwiniety (Kazdy ma prawo do swojego zdania), 3 lata temu miałeś 12 lat i teraz mi piszesz o kreconych zebach . Wysoko siebie oceniasz.
Estaloth : Jakbys grał tak dobrze jak piszesz to byś sie nie pluł o to że jest pf. Zaje.bista byłaby gra gdyby ja ograniczyc tylko do klasy medyka, a jedyna bronia bylby thompson/mp40. Gratuluje pomysłu

No i co z tego że ble ble... 3 lata temu miałem 12 lat? <hahaha> Tak sie oburzyłeś o te zęby... może jakieś kompleksy masz... to miał być "żart" z przymrużeniem oka... no ale skoro tak to tak... możliwe że gdzieś w Polsce... zapewne w Tatrach mamy polskiego Yettiego z kręconymi zębami... kto wie? :D

CYTAT
Macie wielki problem:C. Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie . Ja pierdo.le to jest tak trudne do zrozumienia, znajdz sobie serwer który odpowiada twoim wymaganiom ? Ja osobiście wole grac mixa niz ffa. Ale jest duża liczba graczy która woli warzywne serwery własnie dlatego, ze mozna tam pograc pfem (i nie jest on jeden na cala druzyne, bynjamniej nie trzeba sie o niego "bic").

Oj już dobrze... skoro tak ci się podoba granie PF'em i w ogóle gra z warzywkami na "warzywnych" <hahaha> servach to prosze bardzo!... Na dodatek zauważyłeś że jest spora grupa graczy lubiących "warzywne" servy... weź pod uwagę... że warzyw nie brakuje w ET i w żadnej innej grze... A dobrych serverów jest coraz mniej ;/ Aczkolwiek gra z warzywami na servie może okazać się bardzo zabawna... :D:D choć ja wole grać z graczami lepszymi od siebie bo wtedy mogę się czegoś od nich nauczyć... No ale to jest moje zdanie :P
CYTAT
(Kazdy ma prawo do swojego zdania)

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi