SPIDIvonMARDER
12:00, 9 05 2007
Gdzie właściwie zaczyna się spawnkilling? Tylko w punkcie, gdzie respawnują się gracze, czy na całym obszarze (np. w całym bunkrze na Fuel Dump, czy tylko w dwóch pokojach na dole).
proszę o odpowiedź
TheOtherS!de
15:18, 9 05 2007
Na całej mapie ???
SPIDIvonMARDER
18:32, 9 05 2007
No właśnie! W okolicy, czyli na goldrushu cały bank court!
Ja myślę, że raczej dokładnie punkt, gdzie jest chorągiewka
Estaloth
3:05, 10 05 2007
Spawnkilling to okreslenie wymyslone przez kur.wa debili dla debili. Jesli dany gracz (czy caly team) jest tak chu.jowy, ze nie potrafi zmienic spawna na alternatywny, wybiega jak warzywo, nie umie sie przebic, wypier.dolic jednego gracza bedac na tarczy, to co za roznica czy zginie od razu po respie, czy przebiega sobie respa i zginie na 30s na drugim koncu mapy? Jesli spawnkilling jest niedozwolony to jest to chu.jowe ffa, a wiec chu.jowi admini sami sobie ustalaja ->Jedyną-Słuszną-Linię-Spawnrape'u<-, ktora zarowno moze byc w okolicy respa, jak i pol mapy dalej. Oczywiscie idac dalej tym tropem selfkille pewnie tez sa niedozwolone (to ma chyba zapobiegac byciu pobieranym na respie tylko co jak warzywa sie respia co kazde 20-30s?).
Niestety cala scena et jest po chu.ju, szczegolnie low end sceny powinno sie zamknac w komorach gazowych. Admini 99% serwów zamiast wyp.ierdolić ciezkie bronie, dac jedna !@#.ana rifle na team, wyj.ebac miny i dac mozliwosc pier.dolniecia maks 2 puszek jednoczesnie wola po prostu zakazac spawnkillingu. Po to zeby typowy Januszek[PL] ginął od pfa za rogiem, a nie w respie. Niestety, jacy gracze - takie serwery, a potrzeba matką wynalazków. Jakby plebs potrafil grac, strzelac i myslal jak gra, a admini stawialiby serwy z głową. to nikt by sie nie przy-(słowo na p)l o spawnkilling, selfkille i tym podobne atrakcje, które notabenne są czescia tej gry czy to sie k#!@a nubom podoba czy nie.
ciagle seekin' 1v1, scierwo skill
Nie zgodze sie z toba co do wypi.erdolenia pfow i rifli. Na ffa nie powinno byc takich ograniczen jak na cw. Jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.
SPIDIvonMARDER
18:29, 10 05 2007
Właśnie cały urok Wolfa polega na urozmaiceniu uzbrojenia. Tak naprawdę, to Allies I Axis powinni mieć każdą broń inną (czyli np. Amerykanie zamiast panzerów bazooki albo piaty). To nadaje grze barwy.
A co do spawnkilli.
Jest dużo różnica, czy zginiesz na respie, po 0,0000005 sekundy od respawn tima, czy za następnym rogiem po 5 sekundach. dobry gracz wykorzysta czas dawany przez shielda na rozstawienie się/ucieczkę w bezpieczne miejsce/ściągnięcie spawnkillera i oczyszczenie sobie drogi. No chyba, że dookoła respa stoi cały team przeciwnika. Wtedy sorry Winnetou, ale nawet Herkules dupa, kiedy wrogów kupa. Nie ma gry.
Mucha Emila
18:30, 10 05 2007
CYTAT
Spawnkilling to okreslenie wymyslone przez kur.wa debili dla debili. Jesli dany gracz (czy caly team) jest tak chu.jowy, ze nie potrafi zmienic spawna na alternatywny, wybiega jak warzywo, nie umie sie przebic, wypier.dolic jednego gracza bedac na tarczy, to co za roznica czy zginie od razu po respie, czy przebiega sobie respa i zginie na 30s na drugim koncu mapy? Jesli spawnkilling jest niedozwolony to jest to chu.jowe ffa, a wiec chu.jowi admini sami sobie ustalaja ->Jedyną-Słuszną-Linię-Spawnrape'u<-, ktora zarowno moze byc w okolicy respa, jak i pol mapy dalej. Oczywiscie idac dalej tym tropem selfkille pewnie tez sa niedozwolone (to ma chyba zapobiegac byciu pobieranym na respie tylko co jak warzywa sie respia co kazde 20-30s?).
Zgadzam się w 100%! Jeśli team jest za słaby i daje sie gnoić na respie to sory amigo :D ... a słabe teamy są eXPem dla lepszych teamów :D
CYTAT
Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.
Zapewne dlatego że masz 12 lat i kręcone zęby...
EDIT: Sory... sprawdziłem twój profil i o dziwo okazało się że masz 16 lat... co nie znaczy że kręconych zębów nie posiadasz :P
Estaloth
19:55, 10 05 2007
CYTAT(Yetti @ 15:33, 10 05 2007) [snapback]61812[/snapback]
Nie zgodze sie z toba co do wypi.erdolenia pfow i rifli. Na ffa nie powinno byc takich ograniczen jak na cw. Jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Wg mnie gra pfem jest o wiele lepsza niz bieganie cały czas z smg.
Nie do mnie z tekstami jak ci sie to nie podoba to po prostu tam nie graj. Ja sobie radze zarówno na najlepszych ffa, jak i na tych najbardziej c@#!owych.
SPIDIvonMARDER
20:07, 10 05 2007
Panzerfaust jak sama nazwa wskazuje jest bronią p-panc..... co nie oznacza, że nie można z niego zgwizdnąć jakiegoś soldera

Ja osobiście go lubię, gdyż jest skuteczny (raz, a dobrze), można nim strzelić monsterkilla, a ofiara zazwyczaj nie ma jak czekać na meda. No i oczywiście sprawdza się przy uciszaniu snajperów o raz osłoniętych przeciwników. Dlatego nie widza nic "kręconego"

w jego używaniu. A zwłacza, ze daje tyle satysfakcji.....heheheh
jasne, po co sie meczyc i celowac z smg, mozna pier.dolnac z pfa - w promieniu kilometra i tak kogos upier.doli
n/c wasze posty. Zapewne gram zdecydowanie lepiej od was na ffa jak i na cw. Pf jest po to zeby nim grac. Jak nie umiesz zabic kolesia zanim wystrzeli z pfa to chyba twoj problem.
Co do muchy : Gra pfem jest o wiele zabawniejsza niz smg (poza tym pfem tez trzeba umiec grac) . Nie lubisz pfow, rifli = graj 3v3. Mozesz sie wtedy popisać swoim skillem. PS : Pomyśl zanim bedziesz chciał kogoś obrazić bo chyba jestes niedorozwiniety (Kazdy ma prawo do swojego zdania), 3 lata temu miałeś 12 lat i teraz mi piszesz o kreconych zebach . Wysoko siebie oceniasz.
Estaloth : Jakbys grał tak dobrze jak piszesz to byś sie nie pluł o to że jest pf. Zaje.bista byłaby gra gdyby ja ograniczyc tylko do klasy medyka, a jedyna bronia bylby thompson/mp40. Gratuluje pomysłu
Autorzy tej gry stworzyli wszystkie klasy i bronie zeby ją urozmaicić. wy checie ograniczyć pojęcie skill do umiejętności grania thompsonem i najlepiej gdyby nie uzywac przy tym mózgu, tylko ciągle grać w ten sam sposób. Zapewne gdybyście umieli grać riflą lub pfem nie pisalibyscie tych postów
obaj macie racje, ale twój tekst żeby nie grac jak sie nie podoba jest używany na serwerach administrowanych przez gniewnych 12latków, a że medyk jest najpotrzebniejszą klasą, a soldier i kower są z dupy to swoją drogą.
w et pfem nie rozwalisz 6 osób jak w rtcw
Po chuj takie topiki jak już temat pfa był poruszany tysiąc razy ?
Yetti ja się zastanawiam czy ty wogóle kiedykolwiek grałeś coś innego niż jakieś FFA.
Zresztą twój tekst "Zapewne gram zdecydowanie lepiej od was na ffa jak i na cw" mówi wszystko.
Kilka lat temu jeszcze za czasów RTCW byłem jednym z najlepszych pfów w Polsce. Jednak w ET to inna sprawa. Tutaj pf jest zjebany. W wiekszości przypadków lepiej wziąść miotłę, która po wystrzeleniu granata może się do czegoś przydać czego nie można powiedzieć o pfie (nrs z garanda wali lepiej hsy niż niejeden z thompsona). W RTCW była inna sytuacja - tam często można było wybić prawie cały spawn. W ET aby wybić cały spawn trzeba natrafić na wyjątkowo głupi team.
Dodatkowo już od paru lat config CB nie przewiduje większego levela dla soldiera niż 0 z czym wiąże się dłuższe ładowanie i tym samym sens grania pfem i tak już mały jest jeszcze mniejszy.
Oczywiście że do grania pfem też potrzeba skilla ... ale do dobrego grania mp40 potrzeba duuużo większego skilla. Różnica między lamą z pfem a dobrym graczem z pfem jest mała i dla wielu niezawuażalna. Dla niektórych dobry gracz pfem który odda fantastyczny strzał i tak pozostanie lamą. Ale różncia pomiędzy słabym graczem z mp40 a dobrym jest już kolosalna i bardzo zauważalna.
SMG to bardziej skillowa broń niż heavy weapons. A bardzo dobrzy gracze potrafią szybciej zabić pfa niż ten zdąży oddać strzał.
Twórcy gry wymyślili wiele broni a i tak używane są jedna czy dwie.
PF jest dobry na jakimś warzywniaku z xp save gdzie mamy 4 lvl i mozemy biegać z pfem i smg oraz najebać po 100 fragów na mapę.
Estaloth dobrze powiedział o spwankillingu. Natomiast co do ograniczenia pfów i riffli na FFA. Bez sensu jest na FFA całkowite usunięcie ale jakieś limity powinny zostać, bo gra z teamem na 10 pfów to jakaś parodia.
Warzywni admini warzywnych serwerów zakładają serwery z xp save na 40 slotów i później dziwią się że jest spawnkilling (z drugiej strony można go równie dobrze robić z smg przy grze 3/3 :D ) i dają warzywne zakazy spawnkillingu. Ograniczenie rzucanych puszek wkurwia na FFA bo zawsze jakieś warzywo bez sensu rzuci nalot czy arta którym zabije conajwyżej swoich i później czekaj pół godziny na swoją kolej aby wybić z puchy cały resp axis na railgun.
Jeśli chodzi o spawnkilling to właściwe za spawnkilling uważam rzucanie puchy na respa na 2 sek przed respem (co sam bardzo lubię) co w niektórych sytuacjach jest praktycznie nie do ominięcia w przypadku gdy w spawnie odrodzi się duża ilość graczy. Z reguły w każdej innej sytuacji spwankilling można ominąć wykorzystując nasz mózg. No ale warzywa zawsze będą krzyczeć o spawnkilling nawet jakby miały 20 sekundową tarczę.
Macie wielki problem:C. Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie . Ja pierdo.le to jest tak trudne do zrozumienia, znajdz sobie serwer który odpowiada twoim wymaganiom ? Ja osobiście wole grac mixa niz ffa. Ale jest duża liczba graczy która woli warzywne serwery własnie dlatego, ze mozna tam pograc pfem (i nie jest on jeden na cala druzyne, bynjamniej nie trzeba sie o niego "bic").
Świety - A ja sie zastanawiam czy ty kiedykolwiek grałeś w ET :C
CYTAT
Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie .
z tego co mowisz to ty na nich grasz i bulwersuje cię problem spawnkilla
eot
CYTAT(Yetti @ 7:30, 11 05 2007) [snapback]61842[/snapback]
:DDDDDDDDDD
@ Yetti, to moze zagraj z nami kiedys mixa, zapraszam (/q kaurz @ qnet)
SPIDIvonMARDER
10:47, 11 05 2007
CYTAT(Swiety @ 23:01, 10 05 2007) [snapback]61835[/snapback]
Po c@#! takie topiki jak już temat pfa był poruszany tysiąc razy ?
(...)
Oczywiście że do grania pfem też potrzeba skilla ... ale do dobrego grania mp40 potrzeba duuużo większego skilla. Różnica między lamą z pfem a dobrym graczem z pfem jest mała i dla wielu niezawuażalna. Dla niektórych dobry gracz pfem który odda fantastyczny strzał i tak pozostanie lamą. Ale różncia pomiędzy słabym graczem z mp40 a dobrym jest już kolosalna i bardzo zauważalna.
SMG to bardziej skillowa broń niż heavy weapons. A bardzo dobrzy gracze potrafią szybciej zabić pfa niż ten zdąży oddać strzał.
(...)
Co do topicu, to był on o SK, a nie o panzerach.
A co do panzera (sic!).... tu nie chodzi tylko o skilla, ale o radochę płynącą z grania.
Mi osobiście gra panzerem daje więcej satysfakcji, niż empikiem. Ale to tylko i wyłącznie moje wrażenie!!!
Mucha Emila
10:55, 11 05 2007
CYTAT
Co do muchy : Gra pfem jest o wiele zabawniejsza niz smg (poza tym pfem tez trzeba umiec grac) . Nie lubisz pfow, rifli = graj 3v3. Mozesz sie wtedy popisać swoim skillem. PS : Pomyśl zanim bedziesz chciał kogoś obrazić bo chyba jestes niedorozwiniety (Kazdy ma prawo do swojego zdania), 3 lata temu miałeś 12 lat i teraz mi piszesz o kreconych zebach . Wysoko siebie oceniasz.
Estaloth : Jakbys grał tak dobrze jak piszesz to byś sie nie pluł o to że jest pf. Zaje.bista byłaby gra gdyby ja ograniczyc tylko do klasy medyka, a jedyna bronia bylby thompson/mp40. Gratuluje pomysłu
No i co z tego że ble ble... 3 lata temu miałem 12 lat? <hahaha> Tak sie oburzyłeś o te zęby... może jakieś kompleksy masz... to miał być "żart" z przymrużeniem oka... no ale skoro tak to tak... możliwe że gdzieś w Polsce... zapewne w Tatrach mamy polskiego Yettiego z kręconymi zębami... kto wie? :D
CYTAT
Macie wielki problem:C. Skoro nie lubicie tych warzywnych serwerow i wgranych tam konfigów to tam nie grajcie . Ja pierdo.le to jest tak trudne do zrozumienia, znajdz sobie serwer który odpowiada twoim wymaganiom ? Ja osobiście wole grac mixa niz ffa. Ale jest duża liczba graczy która woli warzywne serwery własnie dlatego, ze mozna tam pograc pfem (i nie jest on jeden na cala druzyne, bynjamniej nie trzeba sie o niego "bic").
Oj już dobrze... skoro tak ci się podoba granie PF'em i w ogóle gra z warzywkami na "warzywnych" <hahaha> servach to prosze bardzo!... Na dodatek zauważyłeś że jest spora grupa graczy lubiących "warzywne" servy... weź pod uwagę... że warzyw nie brakuje w ET i w żadnej innej grze... A dobrych serverów jest coraz mniej ;/ Aczkolwiek gra z warzywami na servie może okazać się bardzo zabawna... :D:D choć ja wole grać z graczami lepszymi od siebie bo wtedy mogę się czegoś od nich nauczyć... No ale to jest moje zdanie :P
CYTAT
(Kazdy ma prawo do swojego zdania)
Estaloth
12:54, 11 05 2007
@Yetti
Nie zrozumielismy sie. Swoj post kierowalem do osob, ktore pier.dolą o spawnkillingu, bo dla mnie takiego pojecia nie ma. Uwazam ze admini powinni ostro limitowac ciezkie bronie, albo je wyj.ebac wlasnie dla graczy ktorzy nie potrafia grac i whine'uja na spawnkilling. Tacy gracze uswiadomilby sobie ze sa chu.jowi bo mimo braku ciezkich broni i tak sa pobierani w respie z byle czego. Dla mnie nie ma znaczenia, czy sa ciezkie bronie, miny itp, czy tez ich nie ma. Ja nie gine od spamu na respie co 30s, a sam respa moge sukcesywnie kampic z smg. Na chu.jowych ffa jest ten zje.bany system promocji: smg z szybszym reloadem i akimbo mozna rownie dobrze napie.rdalac za respem (z drugiej strony gracze maja smg + pfa so). Zauwaz, ze jesli juz dobrzy gracze wchodza na c@#!owe ffa to mimo tych wszystkich pfow etc wchodza po to zeby pobrac - i pobieraja.
Zobacz na niektorych lepszych serwerach gdzie jest po 1 broni ciezkiej na team. Nawet jak ktos lata z pfem czy innym ścierwem to i tak za wiele nie ugra bo wiekszosc graczy na tych lepszych ffa jako tako mysli, strzela i przedewszystkim potrafi wyjsc z respa. Oczywiscie zdarzaja sie gracze ktorzy pobiorą tą imitacją pfa w et, na lepszych ffa ale tez nie co respa (na respa tez trzeba dojsc a nie da sie zakladac samych hsow z handguna jak na warzywniakach itp). Jesli gine od dobrego pfa to raczej ja wybieglem jak p!#@a, albo ten pf jest skillowy i nie moge miec do nikogo pretensji. Idac dalej tym tropem, zobacz ze dobre pfy nie wala do pojedynczych fragow, wiec nie strzelaja caly czas jak tylko mają pasek.
W ogole topic o aspektach gry na ffa, a generalnie wiekszosci graczy ffa lata kolo chu.ja. Dla mnie dobry gracz sobie poradzi, chu.jowemu zawsze bedzie cos przeszkadzalo. Imo spawnkilling, selfkille, spam itp to czesc tej gry i mi to na pewno nie przeszkadza (nawiasem mowiąc sam lubie przy(słowo na p)ic w respa z tego czy owego). Po prostu rzucilem pomysl z ograniczeniem spamu jesli gracze na danym serwerze sobie z tym nie radza - na pewno nie mowilem w swoim imieniu, bo sam jesli juz pizgam na ffa to tam gdzie admini mają łeb na karku.
Tak gra z smg na warzywnych serwerach (jesli jestes taki dobry) rzeczywiscie daje satysfakcje. Nie maja szans Ciebie zabic bo zazwyczaj celnosc ludzi tam grajacych nie przekracza 30%a ich reakcja nie jest zbyt szybka.
emila mucha : Napisałeś że mam 12 lat i krecone zeby. Wybacz ale niejeden 12latek jest madrzejszy od ciebie i ode mnie . Jeśli nie znając danej osoby tak piszesz to znaczy ze ty wtym wieku uwazałes sie za osobe z kreconymi zebami. Ja osobie nie mysle ze w wieku 12 lat bylem glupi
Estaloth
13:51, 11 05 2007
Nie mowie ze daje satysfakcje ale raz na jakis czas wchodze sobie na jakis totalny warzywniak zeby sobie pokampic respa pfem i dostac kicka za "spawnkilling".
Nie rozumiem tez Twojego podkreslania "jakbyś grał tak dobrze jak mówisz", "jeśli jestes taki dobry" n shit. Kto mowi ze trzeba byc dobrym zeby pobierac na ffa? Napisalem ze sobie radze, jesli mozna tak powiedziec o grze na ffa. To Ty napisales, ze zapewne grasz zdecydowanie lepiej od nas(?) na ffa jak i na cw - kto tu jest arogancki? Ja jestem pewny swojego skilla i nie musze udowadniac tego jak gram.
Mucha Emila
14:34, 11 05 2007
CYTAT
emila mucha : Napisałeś że mam 12 lat i krecone zeby. Wybacz ale niejeden 12latek jest madrzejszy od ciebie i ode mnie . Jeśli nie znając danej osoby tak piszesz to znaczy ze ty wtym wieku uwazałes sie za osobe z kreconymi zebami. Ja osobie nie mysle ze w wieku 12 lat bylem glupi
Nie potrafisz czytać?
2-3 posty wcześniej...
CYTAT
No i co z tego że ble ble... 3 lata temu miałem 12 lat? <hahaha> Tak sie oburzyłeś o te zęby... może jakieś kompleksy masz... to miał być "żart" z przymrużeniem oka...
Burzysz się o to jak nie wiem co... a czy ja powiedziałem że w bla bla wieku 12 lat byłeś głupi?! NIE! Czytaj uważnie...
P.S. spróbuj wyprostować zęby prostownicą do włosów :D:D:D I na przyszłość nie oburzaj się tak... :D
SPIDIvonMARDER
14:58, 11 05 2007
Warzyw to nie brakuje w warzywniaku...:)
A tak przy okazji.... Wolf to zabawa w wojnę, a na II wojnie było dość zróżnicowane uzbrojenie. dzięki temu ten okres jest taki fascynujący (jak i brutalny). Dlatego we swego rodzaju "symulacji wojny", powinna być też swego rodzaju różnorodność w uzbrojeniu. dzięki temu gra jest ciekawsza i można daną misję wygrać na więcej sposobów (co przedłuża żywotność gry).
NP: Siwa Oasis. Kiedy jest już pewne, że Niemcy nie obronią muru i fortyfikują się po drugiej stronie, mogą wybrać np. takie warianty:
-zaminować drugą stronę
-rozstawić MG42
-ustawić się z panzerem
-wezwać artylerię/lotnictwo tak, by zaatakowało w momencie, gdy Alianci będę po raz pierwszy skakać przez wysadzony mur.
-rozstawić się z smg i K43
-itd....
Gdyby nie było takiej różnorodności, to ten by było mniej wariantów=NUDA + powtarzalność=wywalenie Wolfa z dysku po tygodniu

. To tak jak rozwiązywać dwa razy tą samą krzyżówkę. a tak mamy całą książeczkę...
MorFeuS
15:15, 11 05 2007
Jeżeli chcecie grać na serwerach, gdzie alies maja inna broń, aniżeli Axis, to prosze wchodzić na servery z noquarter mode, tam macie rózne bronie na dwa rózne zespoły.
A co do spawnkillingu - nie czytałem wszystkich postów bo mi się nie chciało :x! Ale zgodze się z Estalothem, jeżeli chodzi o spawnkilling - nie potrafisz wyjść z respa i zabić kilka osob bedac z tarcza? Twoja sprawa. Aczkolwiek spawnkilling powinien być zabroniony na serverach powyżej 30 graczy (tak, czasami gram dla zabawy:P) bo jak ci kur.wa 20 osob rzuci granaty do spawna to nie wiesz w która strone uciekac:D Ale na serverach 20 graczy to spawnkilling jak najbardziej ;) Natomiast sprawa PF i rifli -> moim zdaniem tylko gracze, którzy chca być pro albo udają pro bedą bronić SMG, bo SMG to wkońcu lock i wiesiek, nie prawdaz? A PF wingehavena? A rifla Raveneye? Rifla i PF to sa kwintesencje tej gry, nimy trzeba się nacieszyć, bo kto wie, może niedługo CB i inne ligi zlikwiduja te bronie? Oby nie...
"Kto mowi ze trzeba byc dobrym zeby pobierac na ffa?" No chyba że masz na myśli bieganie fdopem i rzucanie puszek na respa . Bo jesli ktos gra dobrze z smg na ffa+używa mózgu to tez bedzie umiał grac na CW.
Chyba faktycznie nie masz pojęcia o CW. Bo gra podczas CW a gra podczas nawet dobrego FFA to dwa różne światy. Nie zawsze ktoś grający dobrze na FFA gra dobrze na CW. Ktos kto grał wcześniej tylko FFA to dostosowanie się do dobrego poziomu CW może zając mu nawet kilka miesięcy nauki i zdobywania doświadczeniu , w przypadku lepszych graczy kilka tygodni.
Estaloth
3:34, 12 05 2007
Najlepszy przyklad Sanctity, p!#@owaty aim, ffa nie pobieral, a jest jednym z najlepszych graczy na świecie. Zeby nie bylo, gral glownie fieldem ale nie pizgal puch na respa.
Swego czasu jak pizgalem tylko klanowki i po paru miechach wszedlem na ffa to gralo sie duzo lepiej. Jednakze byla to gra bardziej jak na klanowkach, na pozycjach n shit. Doswiadczenie z cw procentowalo ale sporo rzeczy wyglada calkiem inaczej.
Natomiast po kilku miechach bez klanu i pizganiu ffa cw wyglada calkiem inaczej. Wiadomo ze sa wpojone pewne zasady, trzymanie pozycji, ustalony cross. Jednak bez nawet jako takiego zgrania, pewnosci co do swoich kolegów z klanu itp gralo mi sie duzo gorzej. Jak to Swiety kiedys napisal: gracz ktory na ffa odnosi 'suckes' na klanowkach gra slabo, a gracz grajacy dobrze na cw nie odnosi sukcesu na ffa. Mniej wiecej tak to bylo, nie doslownie ale kontekst zachowany.
Generalnie czesto spotykam graczy na ffa, ktorzy strzelaja lepiej ode mnie. Aczkolwiek dosw z 3 letniej gry klanowej, myslenie podczas gry maja wieksze znaczenie. Sporo bylo sytuacji kiedy gralem ffa z kims kto 'pobieral' a wieczorem gralem cw z jego klanem gdzie gral duzo slabiej. Nie neguje aima, to zawsze plus, ale parodia tez nie skladala sie z 6 mysticow.
ktos gra dobrze z smg na ffa+używa mózgu to tez bedzie umiał grac na CW . Jesli ktos mysli to bedzie dobrze gral na cw czytajcie ze zrozumieniem
i tu sie mylisz. LOL
miedzy graniem zajeku.rwabiscie dobrze na ffa a graniem miernie na cw jest ogromna przepasc.
trzeba sie nauczyc trzymac pozycji kiedy trzeba, nie trzymac kiedy trzeba i dzialac zespolowo, czego sie na FFA na kwadrylion % nie nauczysz
TheOtherS!de
20:21, 12 05 2007
CYTAT(kaurz @ 20:04, 12 05 2007) [snapback]61924[/snapback]
i tu sie mylisz. LOL
miedzy graniem zajeku.rwabiscie dobrze na ffa a graniem miernie na cw jest ogromna przepasc.
trzeba sie nauczyc trzymac pozycji kiedy trzeba, nie trzymac kiedy trzeba i dzialac zespolowo, czego sie na FFA na kwadrylion % nie nauczysz
Przyznaje racje koledze wyżej:) ffa ma mało wspólnego z grą cw a różni się chodź by tym, że na cw masz info, które daje Ci twój team a ty możesz to wykorzystać a wręcz musisz. Zgranie trzymanie pozycji itd.
Co do SPAWNKILLING zobaczcie sami : ) 6v6 wczoraj >>>> zdarza się raz w życiu <<<
(dolny spawn Axis co 30 s)
Jesli macie na mysli granie ffa = wchodzenie na plecy caly czas to sie zgodze.
Mi chodziło o dobra gre na ffa jako dobry aim, jesli do tego gracz bedzie używał mózgu to z pewnościa bedzie dobrze grac na CW.
Co do działania zespolowego to juz zalezy od ilości treningow
Jeżeli grasz ciagle na FFA, i nagle przezucisz sie na CW, to napewno będziesz lamił, bo instynktownie na ffa latasz po mapie, na cw bedzie tak samo, nie bedziesz trzymał swojej pozycji, nawet jezeli twoj cl, badz koles z klanu powie ci gdzie masz stac, pojdziesz i tak dalej..
CYTAT(TheOtherS!de @ 18:21, 12 05 2007) [snapback]61925[/snapback]
Co do SPAWNKILLING zobaczcie sami : ) 6v6 wczoraj >>>> zdarza się raz w życiu <<<
(dolny spawn Axis co 30 s)
Szkoda że nie przeciwko 1 klanowi. Byłby frag of the week albo nawet month. A jak przeciwko lepszemu klanowi to nawet frag of the year :D
TheOtherS!de
0:07, 13 05 2007
Ech a no szkoda byli słabsi:(, ale jak na to że gram fildem głównie na supply a na goldzie okazjonalnie to i tak się ładnie nadziali xD
Co do Cytat; "Jeżeli grasz ciągle na FFA, i nagle przerzucisz się na CW, to na pewno będziesz lamił, bo instynktownie"
Dokładnie, dokładnie, dokładnie będziesz dalej biegał za fragami L znam takie przypadki, na publiku wymiata a przyjdzie, co, do czego to wychodzi po fragi i ginie taki nie pilnując ob, nie dając infa itd.
CYTAT(Estaloth @ 3:05, 10 05 2007) [snapback]61806[/snapback]
Zgadzam sie z tym w 100 procentach, kiedys ludzie nie robili o to tak duzego szumu jak teraz jest. To samo tyczy sie selfkilla- na poczatku to nikomu nie przeszkadzalo, a teraz wlasciwie na kazdym serwerze mozna uslyszec teks "bez selfkilli w walce" i nie mowie tu o upc, ale o czolowych, polskich serwerach. Wlasciwie zostalo malo ffa na ktorych mozna spawnkillowac i selfkillowac. Zreszta uwazam, ze do niektorych spraw trzeba dorosnac, tymbardziej do przegrywania. Jezeli jada cie w spawnie i nie mozesz z niego wyjsc, pokaz pokore i nie wyzywaj przeciwnika. Pracujcie nad samokontrola :)
SPIDIvonMARDER
16:55, 13 05 2007
No dobra, ale są zagrania mniej i bardziej legalne. każdy stara się grać jak najlepiej, więc wkurzający są gracze,którzy na siłę się nie starają i olewają wszystko. Tak samo jest z spawnkillingiem i self. To oczywiście zależy od serwa-jeżeli ktoś nie toleruje spawn i selfkillów- jego wybór. A jak toleruje- też jego wybór. Nieukrywajmy, że self i spawn są mocno wkurzająco, jest to potrochu pójście na łatwiznę i da się fajnie grać i bez nich (to oczywiście moje zdanie).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wróćmy do tematu. Chciałbym wiedzieć, gdzie się zaczyna spawnkilling. Niestety, nie dostałem jeszcze konstruktywnej odpowiedzi (albo jej nie zuważyłem). Proszę o pomoc.
CYTAT(SPIDIvonMARDER @ 16:55, 13 05 2007) [snapback]61951[/snapback]
No dobra, ale są zagrania mniej i bardziej legalne.
:D
wszystko mozna, mozna nawet minowac swojego respa,
to co ktos robi na serwerze to tylko i wylacznie jego sprawa, a Ty sobie mozesz whinowac - i tak (ze sie brzydko wyraze) ch.uj Ci do tego
SPIDIvonMARDER
20:07, 13 05 2007
CYTAT(kaurz @ 18:04, 13 05 2007) [snapback]61956[/snapback]
:D
wszystko mozna, mozna nawet minowac swojego respa,
to co ktos robi na serwerze to tylko i wylacznie jego sprawa, a Ty sobie mozesz whinowac - i tak (ze sie brzydko wyraze) ch.uj Ci do tego
No nie do końca. Grając na publicznym serwie i w zespole powinien grac wg zasad narzuconych przez serwer i team. jeśli tego nie robi to się go kickuje
Jesli chciałbyś grać FFA wg normalnych zasad to trzeba by kiknąć z serwera ok 90% ludzi. FFA=FFA
SPIDIvonMARDER
15:27, 15 05 2007
Nikt im nie zabranie grać uczciwie...
A poza tym zostaje to 10%
i nikt im nie kaze.
czy Ty sie, kur.wa nigdy nie poddasz?
SPIDIvonMARDER
15:50, 16 05 2007
NIE!
Będę walczył o pokój do ostatniego naboju!
A o pokój z kuchnią, nawet bez naboi!
SPIDIvonMARDER
16:14, 25 05 2007
Sorry, że dubluję post, ale to jedyny sposób aby odświeżyć ten temat i żeby ktoś mi odpowiedział na pytanie, gdzie jest spawnkilling, a gdzie nie!
W DUPIE, po hcuj Ci to wiedziec? jak Cie pobieraja jak sie zrespisz to to wlasnie jest spawnkilling
SPIDIvonMARDER
16:55, 25 05 2007
Pisz po ludzku to raz, a dwa mi chodzi o to, czy jak mnie oskarżają o spawnkilling za kampowanie np. tam , gdzie pisałem na początku teamtu, to czy żeby nie dostać bana powinienem sie wycofać, czy nie!
Jak nie masz nic twórczego do napisania, to nie zaśmiecaj forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.