14:01, 31 07 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 7 Dołączył: 31-07-2007 Nr użytkownika: 8478 |
Więc na wstępie chcialbym powitac wszystkich forumowiczów i zaraem przeprosić ich za ten spam którego sie dopuszczam.
Przechodząc do sedna sprawy prosił bym kogoś z was o stworzenie mi cfg na sprzent o następujących parametrach: Pentium 4 1.6 ghz GeForce 5200 128mb Sound Blaster Audigy 1 512 mb ram Windows XP sp2 Internet ADSL 1.2Mb/s Zależy mi na mozliwosci zmiany odleglosci z 90 do 110 widzenia pod 1 lub 2 klawiszami np u oraz i. No i oczywiscie na jaknajwiekszej liczbie fps przy zachowaniu rozdzielczosci ekranu najlepiej 1280 x 1024 lub 1024 x 768. prosił bym również o to aby kiedy przyciskam strzal wlanczal mi sie sprint Oraz byłbym niezwykle wdzięczny o pomoc w zainstalowani cfg tak aby wlaczal sie on zawsze i jakie kolwiek zmiany w nim ktore nie sa moja ingerecja nie dokonywaly sie (np kiedy rozlacza mnie z serwerem gra ma psikusa i sie wylacza z bledem lub bez) Przeczytałem FAQ przeszukiwalem forum uzylem opcji szukaj probowalem na wlasna reke ale me wysilki spelzy na niczmy dlatego odwoluje sie do was znawcy Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam iż niejakowo nudze was walkowaniem po raz 100 tego samego tematu licze na wasza zyczliwosc poniewaz jestem zielenszy niz laki na mazowszu wiosna. |
|
|
|
![]() |
18:59, 31 07 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 308 Dołączył: 10-04-2004 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 1690 |
Z tym sprzetem to ty mozesz robic frytki w McDonaldzie a nie grac w ET, tym bardziej nie licz na przyzwoite fpsy przy tej rozdzielczosci co bys chcial. W porywach mozesz osiagnac do 70 fpsow przy dobrym cfg.
|
|
|
|
23:02, 31 07 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 7 Dołączył: 31-07-2007 Nr użytkownika: 8478 |
Przy 1280 x 1024 wyciagam na standardowym cfg 70 fps do 53(najmniej jak zauwazylem) a po zmniejszeniu detali a minimalne mam ok. 100 do 60 byc moze nie wypowiedzialem sie jasno w 1 poscie chodzi mi o wylaczenie rozblyskow dynamicznych siwiatel efektow wybuchow drgan podczas wybuch np. granata w poblizu bujania podczas chodzenia zmiany ustawien dzwieku tak aby fps pozostaly stale + tez funkcje wymienione wyzej
Tak wiec moze jednak mnie ktos poratuje :D Bo dlamie ten caly cfg to cuz najlepiej wyraza ta emotka A i jeszcze 1 jak wywalic grafike serwera w sesie jak pozbyc sie tego obrazka co zamiast tam mapki mi sie pokazuje z tagim niemcem z minganem wrucic to do normalnego stanu |
|
|
|
23:39, 31 07 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 18 Dołączył: 30-03-2007 Nr użytkownika: 7649 |
poradnik raziela i jedziesz :>
|
|
|
|
20:04, 1 08 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 1-08-2007 Nr użytkownika: 8485 |
Ehhh..... kolega prosi o pomoc a wy go odsyłacie do jakichś poradników, a co do jego kompa to może nie wymiata, ale na pewno nie jest najgorszy i leciutko powinien wyciągnąć 90-100 fps przy dobrym cfg. A co do innych spraw to tutaj masz skrypt na zmianę fova.
set fov_1 "seta cg_fov 110; cg_crosshaircolor cyan; cg_crosshairsize 55; seta sensitivity "1.59"; bind i vstr fov_2" set fov_2 "seta cg_fov 90; cg_crosshaircolor blue; cg_crosshairsize 45; seta sensitivity "1.35"; bind u vstr fov_1" A tutaj na sprint podczas strzelania itd. bind MOUSE1 "+vstr fire_on fire_off" set fire_on "+attack;+sprint" set fire_off "-attack;-sprint" |
|
|
|
21:14, 1 08 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 584 Dołączył: 17-11-2004 Skąd: położenie horyzontalne Nr użytkownika: 3234 |
NO TO ZES KOLEDZE POMOGL W WALCE Z FPSAMI :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
1:59, 2 08 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Zbanowany Postów: 5 Dołączył: 19-06-2007 Skąd: Warszawa Bielany Nr użytkownika: 8153 |
nie no sprzęt masz już dosyć leciwy. Detale ustaw na minimalne, dźwięk na 11 KHz i rozdzielczość 800x600. Wogóle nie wiem dlaczego chcesz grać w rozdzielczości 1280x1024 na takim kompie
|
|
|
|
9:31, 2 08 2007
|
|
|
Taka rozdzielczos ze wzgledu na gabaryty monitora to raz (19cali) 2 na tej rozdzielczosci mam wiecej fps niz na 800x600 poniwaz moja karta grafiki jest dostroiona w biosie pod ta wlasnie rozdzielczosc co powoduje ze na innych niz te 2 sie tnie jak sam skur...
Napisze jak to moge najprosciej jeszcze raz Potrzebuje cfg taki gotowiec wstaw i wlacz (z opisikiem ja dla debila jak wstawic i zeby chulalo)gram na modzie etpro nie wie czy tam tez cza to wali czy jak moze poprostu ktos wezmie i da swoj cfg z wprowadzonymi ustawieniamy jak w moich postach wyzej? Bede dozgonie wdzieczny dlka was to 3 minuty a ocalicie mi granie w ET Apropos na wlasmym cfg co CoD2 mam na rozdzilece 1280x1024 ok 70 fps w dymie z z granata dymnego a CoD2 ma nieco wieksze wymagania. Muj sprzet to nie seryjne modele tylko po modyfikacjach lacznie z sterownikiem do XP wam tez polecam wymiane biosu w grafice plycie gluwnej karcie muzyki jak kto jest zainteresowany to moge wam dac adresy stron zkad mozna to pobrac i napisac wam jesli ktos nie wie jak to zrobic. Naprawde topali wam komap o jakies 30% najmniej a jesli jeszcze zaiwestujecie w pozadne chlodzenie i zasilacz to ....iscie bedziecie miec z niektorych modeli GeForcow przez sama wymiane bisow mozna spokojnie zrobic modele wyzsze dlaczego poniewaz roznia sie one tylko biosami z ATI tez tak sie da ale tu jest mnie do popisu. Pozdrawiam i thx z ten zas..y cfg EDIT: Przelom udalo mi sie cos zrobic!!! Dorwalem sie do cfg zmienilem co nieco Robilem to w profile w etpro (nie wiem czy dobrze ale zaczelo cos bykac ajk nie tam to mam robic aby osiagnac full efekt to prosze napiszcie gdzie) udalo mi sie przeprowadzic pewne modyfikacje dzienki poradnikom zawartym tu na forum (THX ludzie za te tematy) wiec teraz prosze was juz nie o napisanie calego cfg ale o modyfikacje tego cfg ktory udalo mi sie sporzadzic zalacza go do tego postu. Wic reasumujac o co was prosze: -Wrzucenie tego do zmiany widocznosci pod U oraz I chyba ze da sie np na przycisniecie rolki myszy albo na ruszenie rolka myszy -Przekombinowanie tego cfg na jaies lepsze fps poniewaz wyciagam zaledwie 70 max w walce to nawet to 50 mi spada -Zrobienie mi tego na sprint przy strzelaniu -Moze da sie zmienic tepo wypluwania pociskow z SMG Sena ja tak to prosze was o zmniejszenie tak o 30% -Wylaczenie tych rozblyskow i drgan przy wybuchach jesli sie da -Newypalilo mi z rozjasnieniem tekstur rozjasnic je do 1.3 muj cfg CYTAT
Ten post edytował Feniks 11:15, 2 08 2007 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |