IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ET vs. RTCW, czemu ET jest lepsze?
KaeL
post 19:40, 21 11 2003
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 334

Pytanie dla "starych wyjadaczy" RTCW:
Z tego co wiem z roznych polslowek i tekstow rzuconych mimochodem duza czesc graczy "przezucila" sie z "czystego" wolfa na ET. Ciekaw jestem czemu. Nigdy nie gralem w RTCW wiec nie wiem jaka jest roznica, ale slyszalem w wiekszosci dobre opinie. Wiec w czym jest gorsze od ET? A moze w czyms lepsze?

ps. Prosze o wypowiedzi tych co grali w RTCW, a nie tych co slyszeli, ze podobno itp.

ps2. Jezeli sie moderatorom topic nie podoba to ja nie bede mial do nich zalu gdy go skasuja. Tworze go by zaspokoic moja ciekawosc.
Go to the top of the page

+Quote Post
4 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
2_Blind
post 19:54, 21 11 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 86

et jest gorsze od rtcw, to pewne i koniec. Dlaczego czesc osob przesla na et ? Zeby jezdzic po glowach lamkom, owczy, slepy ped za moda i nowosciami, dlatego ze nie ma z kim grac w rtcw.Obejrzyj pare dem z quakeconu czy pare meczy klanow z wyzszej polki, zobaczysz dlaczego i w czym rtcw jest lepsze do et.

+Quote Post
cwir3k`
post 20:10, 21 11 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 274

ET nie jest lepsze od RtCW... wg mnie nie mozna nawet tego tak porównywać wink.gif

RtCW jest bardziej dynamiczne, mapy sa mniejsze itd wink.gif ... lepsza grywalnosc po prostu biggrin.gif ... nie ustepuje pod rzadnym wzgledem ET... no moze pingi troche lepsze do ET biggrin.gif ... ale po 2 latach grania RtCW stalo sie po prostu zbyt monotonne, ograne i po prostu juz nudne. Klany takie jak C4 osiagnely juz co mialy do osciagniecia w RtCW... bo na polskie realia chyba wiecej sie juz nie da... wiec poszly grac w ET bo jest nowe. Nieznane mapy itp. .... to jak z kinder niespodzianka... nie zobaczysz co jest w srodku dopoki nie otworzysz... a w srodku jest tylko kaka wink.gif ...

ET jednak nie jest jednak jakas cienka gra. Gra jest ciekawa, miny itp, xp smile.gif to sa wszystko newsy ktore testuja po prostu jak sie przyjely wink.gif ludziom sie to podoba... ja sam czesto gram calymi dniami w ET bo w RtCW nie ma czasami nawet gdzie grac to jak zobacze jakiegos znajomego w ET to ide grac smile.gif ... jednak watpie zebym zobaczyl taka precyzyjna gre w ET jak w RtCW... wystarczy sobie demka poogladac jak wczesniej pisali... poza tym dzwieki w RtCW mi bardziej leza wink.gif ... PF w et jest bardziej realistyczny imo... ale lepiej sie gra z tym w RtCW:D

po prostu RtCW > ET 4 EVER biggrin.gif .. ale ludzie poszli na gre za free sad.gif bo do ET nie trzeba tylu paczy itp co do rtcw i takich umiejetnosci biggrin.gif no i oczywiscie keja.... bo bez keja to w polsce moznabylo jedynie grac i na kilq nielicznych zagranicznych serkach :/

+Quote Post
Prosper
post 21:39, 21 11 2003
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Bo wiecej osob w to gra?
Wiem ze nie do konca mozna isc tym tokiem rozumowania, ale w porownaniu do rtcw et jest gra dla duzo wiekszej ilosci osob- jest za free.
Mapy sa gorsze i jest ich mniej.
Za to xp engowie stwarzaja wiecej mozliwosc i pod pewnymi wzgledami et jest ciekawsza gra.

+Quote Post
Gooral
post 23:33, 21 11 2003
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 283

QUOTE (Prosper @ 20:39, 21 11 2003)
Mapy sa gorsze i jest ich mniej.

Map wcale nie jest mniej (chyba, że tylko te 6 podstawowych wink.gif ) ,ale prawdą jest, że są gorsze sad.gif

+Quote Post
BadIDea
post 23:43, 21 11 2003
Post #6

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 339

Et jest ciekawsze. Wystarczy zrobic mod do ET i juz bedzie takie same tempo strzelania. - chodzenie mozna ustawic w cvarach servera. Rtcw - mnie zwyczajnie znudzilo. Beach?Beach...no to moze beach?

Do Rtcw raczej nie wroce - ET jest bardziej rozbudowane.

+Quote Post
LOKI 65t
post 1:44, 22 11 2003
Post #7

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 330

A mnie wlasnie przyciagnela idea xpa i rozwoju postaci - dlatego ze lubie gierki gdzie postac ktora prowadze zmienia sie w ten czy inny sposob (stad cRPG typu Bg2 to moj favourite genre).
A tu prosze - ladnie postrzelasz to szybszy reload , mniejszy recoil. Troche pobiegasz, pobedziesz na polu walki - lepsza kondycha , wiecej miecha ochronnego dla organow wewnetrznych , podkladasz 10 z kolei dynamit - wiesz jak to zrobic w 2 sekundy zamiast 5.

To jest dokladne przeciwienstwo jakiegos Quakea gdzie co gra to to samo. A tu prosze - jak widzisz lisc na helmie wroga a ty masz jedna kreske to moze byc problem. Ale rzecz jasna expertem co do RTCW nie jestem wiec nie stwierdze co jest lepsze. Ale z tego co widze w ET to na RTCW raczej sie nie przerzuce.

+Quote Post
Mad
post 2:12, 22 11 2003
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 48

ja sie pozno przekonalem do et i uwazam nadal ze rtcw jest lepsze, ale w rtcw jzu nikt nei gra i musialme przejsc :/

+Quote Post
[flo0w]
post 4:03, 22 11 2003
Post #9

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 535

moje zdanie:

rtcw > ET

ludzie@rtcw < ludzie@ET

cena rtcw(cd-key) / et jest za free

ET wprowadilo nastepny level do gier fpp(np. XP playera), to samo zrobilo rtcw np. w porownaniu do q3

podsumowujac
uwazam ET za gre gorsza pod wzgledem Gameplaya niz rtcw natowiast lepsza pod wzgledem wprowadzonych rozwiazan.
zatwardzaialsc polskich graczy rtcw nie pozwalal na rotacje map :C, chlopaki co grali to pamietaja ze na na forum zawsze bylo TAK TAK, natomiast jka szedl vote to zradko sie zdarzalo ze przeszedl i nsatapil map change.

aaa no i njawazniejesze, w rtcw jest venom, praktycznie nieuzywany ale jest biggrin.gif

pzdr dla wszytkich ktorzy mnie jeszcze kojarza cool.gif

+Quote Post
KaeL
post 8:44, 22 11 2003
Post #10

Leutnant
Ikona Grupy

QUOTE (2_Blind @ 18:54, 21 11 2003)
Obejrzyj pare dem z quakeconu czy pare meczy klanow z wyzszej polki, zobaczysz dlaczego i w czym rtcw jest lepsze do et.

Gdzie moge znalesc te demka i czy nie potrzebuje gry by je odtworzyc?

Co do wszystkich odpowiedzi to rtcw ma Waszym zdaniem lepsza grywalnosc. Ale nie piszecie dlaczego. Moze to po prostu sentyment.

Cwir3k' napisales: " ... jednak watpie zebym zobaczyl taka precyzyjna gre w ET jak w RtCW...". Co przez to rozumiesz? Swietne zgranie?

Prosper napisal: "Mapy sa gorsze i jest ich mniej". Oficjalnych owszem, ale jest sporo fajnych map stworzonych przez graczy. Poza tym pojawiaja sie konwersje z RTCW (np. cala masa roznego rodzaju plaz). Sa duzo slabsze? Czy przypadkiem TC Base nie jest konwersja (jest grana dosyc czesto na ktoryms tam srevie)? Ja osobiscie jej bardzo nie lubie (teamy musza miec swietne zgranie, zeby walka byla dluga i ciekawa). Wiec co to znaczy "gorsza mapa"?

+Quote Post
MaRIB^
post 13:15, 22 11 2003
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 192

dynamika strzelania

w ET - BUM BUM BUM BUM

w RTCW - TRATATATATATATAT

o wiele szybciej sie strzelalo na jednym magazynku jak byles dobry mogles rozjechac caly team
tutaj natomiast dwoch jest ciezko przejsc wolniejsze strzaly robia swoje i chyba mniej H zabieraja 0_o czy moze tylko wolniejsze nie wiem =]

a dla mnie powinni zrobic jak w shrub jak zabijesz goscia to wypluwa apteczke bierzesz apteczke i rozpruwasz nastepnego =] z q2 wziete ale super =]

+Quote Post
kober
post 16:37, 22 11 2003
Post #12

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

dlaczego ET < RtCW ?
bo:

• dluzyzny ( meczenie jednej rundy przez 25 min )
  • brak mrocznego klimatu ( za bardzo 'mohaa' )
  • wolniejsze ( nie ma to jak jeden pojedynczy rush w rtcw, ktorym wygrywalo sie runde )
  • gorsze mapy ( zle rozplanowane, a poza tym godzine sie z respow dobiega, 30sek biegu, 2s strzelania )
  • XP ( co to rpg ?? czy fpp ?? )
  • 10 mapowe kampanie na ffa ( dla tych co nie graja ffa, to bez znaczenia, ale ... )

+Quote Post
Cezar
post 16:39, 22 11 2003
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

RTCW było bardziej dynamiczne. ET ma w sobie coś co napoczątku mnie odżucało ale w wakację się przekonałem, niestety nie umiem nazwać "tego czegoś"
Mapki, są konwersje i co z tego:
BASE jest może na 2 3 polskiech serwach
BEACH wg mnie straciła klimat z wolfa, a była to przezież KULTOWA mapka

co ASSULTEM (asfaltem) i TRAM (w to się żadko w polsce grało, kolejka linowa i 3 zamki coś jak kolejka na Kasprowy tongue.gif )

Tak na dobrą sprawę to rtcw i et nie mają, wg mnie, ze sobą aż tak dużo wspólnego.

i wielki minus et jest darmowa, wiem że zaraz wielu sie oburzy, ale przez to strasznie obniża sie poziom rozgrywki. ludzie ściągna sobie gierkę, nasrają na serwach, nawet jak bana by dostali (hehe ciekawe jak ph34r.gif ) to i tak to oleja bo nie musieli zapłacić czy kombinowac. może rozwiązaniem by było postawienie takiego serwa jak niedościgniony poison byry. ale to mażenia

przepraszam za mało składny post ale jestem jeszcze bez kawki

pzdr

+Quote Post
Swiety
post 18:28, 22 11 2003
Post #14

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Dla mnie temat rzeka

RTCW > ET

To co najbardziej odróżnia RTCW (nie licząc nowych map, broni i klas) od ET to

1) szybkostrzelność broni.

Mp40 RTCW - 600 strzałów na minutę
Mp40 Et - ok 200 strzałów na minutę

Thompson RTCW - 500 strzałów na minutę
Thompson ET - ok 200 strzałów na minutę

Czyli podstawowe bronie w ET strzelają od 2.5 do 3 raza wolniej niż w RTCW.
I dlatego ET nigdy nie będzie tak dynamiczne jak RTCW.
Tak jak kiedyś ktoś powiedział pociski w ET wypełzają z lufy.
Oczywiście to wolniejsze strzelanie częsci się podoba, częsci nie (mi też).
Zaleta jest taka że chociaż w ET wolniej się strzela to jest jakby czas na zastanowienie się i lepsze przycelowanie czyli hsy lepiej wchodzą smile.gif.
Nie bez powodu mówi się że medyk w ET szybciej rzuca se apteczki pod nogi
niż dostaje hs-y smile.gif

2) Fizyka ruchu
Ograniczenia fizyki ruchu w ET są większe niż w RTCW. Trudniej w ET wykonać trick jumpy. To też jednym się podoba innym nie (mnie też się nie podoba)

W sumie ET bliżej do gier typu MoHaa czy BF1942 a RTCW bliżej do Q3.
Jedni wolą to drudzy to. Ja wole bardziej dynamiczne gry (Quake)

3) RPG w FPS
Et wprowadza elementy RPG czyli klasy, punkty doświadczenia.
To też ma zwolenników i przeciwników. Ja uważam że ten cały system xp tylko psuje grę, ludzie nie grają na objective tylko na nabijanie własnego xp.
Xp tylko powiększa róznice pomiędzy słabymi a dobrymi graczami (dobry szybciej nabija xp stając się jeszcze lepszy)

4) Bronie snajpera i pf
To chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć że snajperki w ET są totalnie zj.ebane.
PF w RTCW też jest lepszy, w RTCW to broń bardziej taktyczna. W ET został sprowadzony do roli pukawki typu rocket launcher z Quakea.

5) Miny
Większości miny się podobają ale to dla mnie kolejny element zwalniający tempo gry. Ludzie zamiast strzelać i walczyć kładą miny.

6) Nowe bronie
To jeden z niewielu elementów które podobają mi się w ET.
mortar, k43, mg które jst dużo lepsze niż w RTCW

7) Mapy
W RTCW też były mapy z d.upy np castle. Ale generalnie mapy z RTCW są jakby lepiej przemyśalne, chociaż róznica w jakości imo nie jest duża.
A propo konwersji to pomysł konwertowania map z RTCW do ET jest z d.upy i ludzi któzy nie grali w RTCW proszę o nieocenianie mapy base na podstawie jej konwersji tc_base. Ostatnio grając na tc_base stwierdziłem że czym dłużej gram na tej mapie tym uzmysławiam sobie większą żałobę ET w porównaniu z RTCW. Imo prawdziwe ET to oasis, radar goldrush a nie tc_base.

Sytuacja RTCW w Polsce.

To jest fenomen bo ludzie w RTCW w Polsce na FFA nie grają (w przeciwieństwie do Europy Zachodniej). Zostało tylko pare klanów sporadycznie grających. Scena RTCW nawet kiedy miała największe rozmiary nadal była bardzo mała, wystarczyło odejście kilku klanów (przy okazji wyjścia ET) aby się załamało.
Poza tym większość ludzi w Polsce w RTCW nic nie osiągnęło, nawet z tych lepszych klanów.
Żaden z polskich klanów nie osiągnął żadnego skucesu w CB, rtcw.no czy w innych zawodach (nie licząc C4 które wygrało II lige CB open cup)
(pewnie naraże się większości ale imo taka jest prawda) i gdy tylko ukazała się gra podobna do RTCW (czyli ET) natychmiast przerzuciło się na nią mając nadzieje że dopiero tu coś osiągną.
Powtórze za jednym z lepszych graczy RTCW który nadal pozostał przy RTCW że RTCW wielu graczy poprostu przerosło i przerzucili się na coś innego.
Częśc ludzi poprostu znudziło się RTCW (sporo oób wróciło do ET które dawno nie grały w RTCW).
W RTCW działał też wspomniany "syndroma beacha" czyli tylko 1-2 mapy grane na FFA, na inne ludzie nie chcieli votować (na zachodzie nie było takich problemów).
Co jeszcze ważne w Polsce były problemy z serwerami. Włąsciwie jedynym porządnym serwerem RTCW Polsce był Toadie.

ET

ET jest darmowe
Inaczej nie byłoby tylu tłumów na FFA, tylu nowych graczy.
Oczywiście to dla niektórych może być wadą bo jest mnóstwo nowych przypadkowych ludzi, poziom jest niższy. Fani fps i tak zagrają w grę obojętnei czy będzie darmowa czy nie. Przypadkowe osoby nie wydadzą kasy na niedarmową grę.

ET jest nowa
A każda nowość przyciąga ludzi

Dlatego ET ma perspektywy, o każdej porze dnia i nocy można zagrać bo dużo ludzi gra w ET. Dlatego sporo ludzi przeszło z RTCW na ET bo w RTCW nie mieli już z kim grać. Co prawda gdyby zebrać do kupy tych wszystkich którzy mówili że nie ma z kim grać to wtedy już byłoby z kim grać smile.gif

Jak dla mnie ET to nowa gra, nowe bronie, darmowość i związana z tym popularność. Pod każdym innym względem RTCW > ET.

+Quote Post
Dajmos
post 18:34, 22 11 2003
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

wdług mnie RtCw było lepsze , no aleświat idzie dalej i mamy ET które jest bardzije dopracowane - bronie , (hujowe dzwięki)grywalność tongue.gif co prawda mapy są niezłe ale gdyby dodac IDEALNE , powtarzam IDEALNE konwersje map z RtCW do ET było by tak wypaśnieże wszyscy by zaponiieli o RtCW tongue.gif

+Quote Post
Prosper
post 18:35, 22 11 2003
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

[QUOTE=WOLFszLAGIER,16:28, 22 11 2003]
2) Fizyka ruchu
Ograniczenia fizyki ruchu w ET są większe niż w RTCW. Trudniej w ET wykonać trick jumpy. To też jednym się podoba innym nie (mnie też się nie podoba)
[/QUOTE

Ograniczenia wcale nie sa wieksze. mi sie w et robi duzo latwiej tricki jumby czy strafe-jumpy niz w rtcw. mimo ze mam troche mniej klatek.

3) RPG w FPS
Et wprowadza elementy RPG czyli klasy, punkty doświadczenia.
To też ma zwolenników i przeciwników. Ja uważam że ten cały system xp tylko psuje grę, ludzie nie grają na objective tylko na nabijanie własnego xp.
Xp tylko powiększa róznice pomiędzy słabymi a dobrymi graczami (dobry szybciej nabija xp stając się jeszcze lepszy)
[/QUOTE]

Elementy Rpg- to ciekawostka. jednym sie podoba innym nie. Dobrzy sa jeszcze lepsi, slabi sa slabsi.

4) Bronie snajpera i pf
To chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć że snajperki w ET są totalnie zj.ebane.
PF w RTCW też jest lepszy, w RTCW to broń bardziej taktyczna. W ET został sprowadzony do roli pukawki typu rocket launcher z Quakea.
[/QUOTE]

Zgadzam sie w zupelnosci. Sniperka to jedno wielkie nieporozumienie. PF choc jest slabszy za to bardziej szybkostrzelny. I nie ma w et miszczow pfa- gdzie w rtcw bylo ich kilku. Tzn jest jeden tongue.gif

5) Miny
Większości miny się podobają ale to dla mnie kolejny element zwalniający tempo gry. Ludzie zamiast strzelać i walczyć kładą miny.
[/QUOTE]

miny- dzieki nim jest wiecej taktyk i mozliwosci dla engow. Sa bardzo fajnie pomyslana rzecza imo.

[QUOTE=WOLFszLAGIER,16:28, 22 11 2003] 6) Nowe bronie
To jeden z niewielu elementów które podobają mi się w ET.
mortar, k43, mg które jst dużo lepsze niż w RTCW
7) Mapy
W RTCW też były mapy z d.upy np castle. Ale generalnie mapy z RTCW są jakby lepiej przemyśalne, chociaż róznica w jakości imo nie jest duża.
A propo konwersji to pomysł konwertowania map z RTCW do ET jest z d.upy i ludzi któzy nie grali w RTCW proszę o nieocenianie mapy base na podstawie jej konwersji tc_base. Ostatnio grając na tc_base stwierdziłem że czym dłużej gram na tej mapie tym uzmysławiam sobie większą żałobę ET w porównaniu z RTCW. Imo prawdziwe ET to oasis, radar goldrush a nie tc_base.
[/QUOTE]

Nic dodac nic ujac.

+Quote Post
KaeL
post 18:45, 22 11 2003
Post #17

Leutnant
Ikona Grupy

Po pierwsze: nie mieszajmy w to poziomu graczy. Pytalem sie o gre nie o ludzi.

Dwa: Wydaje mi sie, ze zmniejszenie szybkostrzelnosci wymusza stosowanie taktyki. Bo co to za zabawa jak jeden gracz rozwala caly team przeciwnika (przyklad MaRIB^a), a reszta moze zwiedzac mape wink.gif.

Trzy: Sa gusta i gusciki. Ja np wole spokojniejsze gry (nieznosze Quake, chociaz w 2 troche gralem).

I po czwarte: Sam system xp nie jest najglupszy tylko troche go zle zrobiono. Nie zrownowazono klas. Najlepiej byc medem lub czasami field opsem. btw Gra soldierem z pf bylaby fajna gdyby byly "combosy" (np za zalatwienie 4 przeciwnikow 1 strzalem duzo wiecej xp, niz za zabicie 4 typkow 4 strzalami).

+Quote Post
inco
post 19:29, 22 11 2003
Post #18

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 524

RTCW > ET ponieważ:

Powtarzana już kilka razy dynamika (w sensie szybkości strzelania). Zabicie kogoś w RTCW zabierało nie więcej niż dwa uderzenia serca (oczywiście mowa o graczach z naprawde dobrym aimem jak np.smirnoff aka whatever , mit0s, MS). Nie była możliwa sytuacja (w przeciwieństwie do ET), że medyk jest w stanie będąc pod ciężkim obstrzałem uciec rzucając sobie pod nogi apteczki... MaRIB^ napisał, że można było na jednym magazynku wybic cały team, według mnie właśnie na odwrót. To w ET można na jednym magazynku wybić więcej wrogów.

Mapy, mapy, mapy. RTCW miało jedne z najlepszych map w historii gier. Wystarczy spojrzeć na rozsławiony beach. Cytując CD-Action 13/2001 (13 lol): "Jest wielopoziomowa, zróżnicowana i nieschematyczna - walki toczą się na szerokich polach plaży, jak i w wąskich korytarzach piwnic". W RTCW było wiele znakomitych map: beach, base, assault, village, ice to tylko kilka przykładów. ET ma tylko jedną b.dobrą mape: Oasis. Inne są conajwyżej średnie, a niektóre nawet fatalne. A konwersje osądzając na podstawie TC_base nie są niczym ciekawym (btw. miny na betonie rox rox).

w RTCW nie ma XP.

w RTCW nigdy nie było takiego odsetku idiotów jaki jest w ET.

Dobijanie rannych. Wielu narzeka, że w RTCW za dużo nabojów trzeba wystrzelać w ciało wroga. Ale dzięki temu medycy mieli pole do popisu i drużyna mogła zdobyć teren niemalże metr po metrze, co wyglądało efektownie (np. NT na Base czy Tavern na Village)

W RTCW grają mocniejsze klany niż w ET co w połączeniu z samą grą sprawia, że mecze są bardzo bardzo ciekawe i efektowne.

Nerve > splash damage

Voice chat w RTCW jest o niebo lepszy. W tekstach wygłaszanych przez postacie czuć emocje.

Płaszcze axisów! O tak, płaszcze jakie mają axis w RTCW są porażające. A nie jakieś lamerskie dresy jak w ET, które są żywcem zerżniete z Szeregowca Rayan'a.

+Quote Post
DeL!
post 20:46, 22 11 2003
Post #19

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 469

QUOTE (KaeL @ 16:45, 22 11 2003)

Dwa: Wydaje mi sie, ze zmniejszenie szybkostrzelnosci wymusza stosowanie taktyki. Bo co to za zabawa jak jeden gracz rozwala caly team przeciwnika (przyklad MaRIB^a), a reszta moze zwiedzac mape wink.gif.

Eee no bez szopek, MaRIB^ zdeka to wyolbrzymil smile.gif Jesli staja na przeciw siebie 2 wyrownane teamy to naprawde najwieksze znaczenie ma tu praca medykow i sprzet ciezki (pf) ;] W ET przede wszystkim funkcja medykowania zostala skopana, przez latwe dobijanie nie ma mozliwosci rushowania przeciwnika z szybkim podnoszeniem kolegow z druzyny, a to jest imo najlepszy efekt jaki widzialem w grach fpp ph34r.gif

Pozatym ta wielkosc map i czas rozgrywania jednej mapy po jakims okresie zaczyna mnie nuzyc i mimo, ze strzelam co jakis czas do przeciwnikow to w sumie poza niektorymi punktami (wykradanie zlota na goldzie, rush do czolgu, itp.) odnosze wrazenie, ze nic ciekawego sie nie dzieje i wtedy wychodze blink.gif

W RtCW serwer z rotacja sprawial, ze wciagalem sie w rozgrywke na kilka godzin nie spogladajac nawet na zegarek, w ET po kazdej rundzie patrze, ktora godzina, bo jakos mi sie ta rozegrana runda przeciagala tongue.gif

+Quote Post
Swiety
post 21:44, 22 11 2003
Post #20

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Racja

W RTCW (początki) raz grałem ponad 40 h non stop z 2h przerwy na czynności fizjologiczne.
W ET nawet nie zbliżyłem się do 1/4 tego rekordu. Et nie wciąga mnie tak bardzo jak RTCW.
Rozbudowane kampanie z długimi czasami map tylko sztucznie przedłużają czas gry.
W sumie to w Et pomimo wielu nowych rzeczych tak naprawdę prawdziwych nowości nie ma.
RTCW to było coś nowego (klasy i teamplay) , ET to kontynuacja tego pomysłu z dodanym nowym deserem który okazuje się zwykłym szajsem - a mianowicie xp.
Oczywiście są nowe bronie, mapy ale te elementy nie decydują o nowatorswie danej gry.

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi