IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ffa & clanmatch & new face &.........., czyli jaka jest polska scena et?
blinkkin
post 1:40, 8 12 2003
Post #1

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ostatnio naczytalem sie ogormnej ilosci bezpodstawnych tekstow. zaczne od tego: jesli ktos wymiata na ffa, to nie znaczy ze sie sprawdzi w klanie. i odwrotnie: jesli ktos dobrze gra w klanie, nie musi byc dobry na ffa. przykladow nie trzeba szukac np. ja. spytajcie sie w klanie jak gram na ffa lub podczas treningow. czesto zdarza mi sie zginac 40 razy przy 10 killach podczas gry na ffa. leje na taka gre, nudze sie i nie mam nic lepszego do roboty, dlatego nie przykladam sie. brakuje mi jakiejkolwiek motywacji, a do tego dobijaja mnie ludzie, ktorzy nie wiedza czego chca (nazwijcie ich warzywa czy jak chcecie). sprawa druga znam osbe, ktora ma swoistego talenta do gier. nie potrzeba mu lat praktyki, zeby znalesc sie w elicie. przykladow przeszedl tomb raidera 3 w trzy dni, na stadardowym configu przy mojej obecnosci rozwalil jeden z polskich klanow q3 bez wiekszej praktyki. ta osoba ma fake nicka, wiec raczej i tak jak podam jedno pseudo to nie bedzie wiadomo o kogo chodzi (duch, neo i jeszcze kilkanascie innych). sprawa druga, nie wiem jak w innych miastach, ale u mnie w bialymstoku gre zaczyna sie zazwyczaj od lana. przykladowo, dosyc czesto rozgrywane sa pojedynki miedzy poszczegolnymi sieciami osiedlowymi. to samo tyczy sie et. dlatego dziwi mnie, reakcja niektorych na nowe twarze. sa osoby na scenie et, ktore predzej zjedza wlasne gowno niz pochwala nowa twarz. 'bo jak to... ten nowy... to nie mozlwie... on czituje... ten...................... i tu nastepuje dluga lista niezencuralnych slow.' - taka staje sie polka scena et? miejmy nadzieje, ze nie. sam slabo gram, ale sa osoby, ktore nalezy pochwalic. zamiast tego dostaja 'bardzo slodkie' slowa. chodzi tu takze o chowane urazy, bezpodstawne za przegrane mecze. zruzumcie wreszcie, ze wina porazki, zawsze lezy po waszej stronie, a nie przeciwnika, ktoremu przykleja sie metke oszusta. wracjac do skilla i jego rozwoju. czesto wystarczy nowe lacze, przy ktorym lagi i wysokie pingi odchodza do zamierzchlej krainy. zmiana sprzetu na lepszy, poniewaz na starym pececie et wyciagalo tylko 20 klatek. porzadna konfiguracja sprzetu, nawet ustawienie glupiego monitora duzo daje. kazdemy moze zdarzyc sie dobry jak i zly dzien, dlatego niespodziewany skok skilla nie jest niczym dziwnym. czekam na sensowne odpowiedzi z konkretnymi argumentami.

btw. ostatnio rozlecialo sie kilka klanow, co jest faktem bardzo niepokojacym. z tego co wiem glownym powodem bylo zaangazowanie w sprawy klany, dokladniej rzecz ujmujac chodzi o zerowa obecnosc na treningach. z tego powodu wielu swietnych playerow nie chce powrotu na scene, zawiedli sie na swoich klanach. ciezko mi o tym pisac cos wiecej, byc moze ktos lepiej zobrazuje sytuacje, ktora ma miejsce za pomoca inteligentnej wypowiedzi.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sabaka
post 5:16, 9 12 2003
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Cziter z listy ACA
Nr użytkownika: 621

No nie wiem czy to takie zle z tymi nowymi twarzami. Moim skromnym zdaniem szkoda ze ET nie jest gra nowa; w znaczeniu nie wywodzaca sie z RtCW. Srodowisko graczy z poprzedniej czesci jest bardzo hermetyczne, czesto zadufane i pelne malych ukladow i ukladzikow. Ciagle ktos wyciaga jakies stare smrody i drze koty o cos co bylo i minelo. Troszeczke bardziej denerwuje juz fakt, kiedy te ukladziki sie imaja ET.

Przywolam klasyczny ukladzik: NoOne'owi nie podoba sie co o nim pisza na forum... Idzie wiec to admina i prosi o zamkniecie tematu. eot. Szkoda, ze nie usuneliscie jeszcze topika wraz z calymi postami. Bylo by wtedy juz pozamiatane na tip-top.

Inny: Pan X lapie pana Y (B. z PEF) na ewidentnych zabawach z czitami. Robi o nim i zamieszcza nawet strone html. W krotkim czasie do Pana X ostro uderza Pan Swiety, aktualnie bodajze z LuZzz, i po jego interwencji nagle sprawa sie zamazuje, znikaja nicki pana Y, zostaja tylko skriny i "xxx".

Albo dziwny przyklad: Jinx, na #wolfpl wypytuje, czy gram na treningu z SS. Jestem w koncu na banliscie aca. Mowie ze gram i czy widzi w tym problem. Przywoluje tez fakt, ze po stronie przeciwnej tez grali ludzie znajdujacy sie na banliscie (czyt. Majin). I tu wkracza rozwscieczony Majin, po chwili reszta SS zakrzykuje mnie na kanale. W koncu sami siebie nazywaja cziterami i stwierdzaja ze ich oskarzam o cziterstowo...Ba! Oskarzam bo nie poszedl nam trening. 1) Znam mozliwosci mojego klanu i uwazam trening poszedl nam znakomicicie, a SS musialo sie sporo napocic nim z nami wygralo. Patrzac z perspektywy klasy jaka reprezentuje SS, uwazam ten fakt za nasz sukces a przegranej w zadnym wypadku nie traktuje ambicjonalnie. 2) Sami siebie nazwali cziterami, generalnie mowiac duzo za mnie i bez sensu, co bardziej kojazy mi sie z KmH, a nie SS.
Wracajac do tematu: I nagle stad ni z owat po incydencie ignoruje mnie Niedziowiedz z C4 na gg. Hm... Znowu jakies stare uklady... BTW spodziewalem sie po graczu z C4 i adminie z aca, ze przynajmniej pozna temat a nie zachowa sie jak 14-latek. Po raz kolejny sie rozczarowalem.

Przykladami mozna zarzucic cale forum... Szkoda mi po prostu wiecej czasu na to marnowac. Dla osob takich jak ja - z poza ukladu... Cala ta idea "sceny ET" wydaje sie mocno ... nadpsuta. Ja z powodu mnogosci zajec powoli rezygnuje z zabawy w te klocki i raczej nie bede tesknil...

Ale moze nadszedl czas otworzyc okno i przewietrzyc Panowie?
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi