IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z odtwarzaniem demek, Seismovision, multiviev i inne
Xionic
post 2:10, 19 09 2003
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 171

Wiecie bardzo lubie ta strone ... ale
Dzis sobie siedze i czytam ze jest soft do odtwarzanai demek - Seismovision.
No to sobie ściągnę.
No to ściągnałem.
Chciałem sobie obejrzeć rwd vs pod z german cup ... i całe szczęście że mam zbackupowany swoj config do et, jakbym nie miał to mam od początku konfigurowanie wszystkich bindów itp.

Tak więc od razu ostrzegam wszystkich że program może wam nieźle nakwasić (mam wersje z patchem 1.02).

Pozdro
X
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 4:27, 18 01 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Jest taka opcja multiviev w etpro

Działa ona wyłącznie kiedy jest włączona na serwerze (domyślnie wyłączona). - proponuje zapoznać się z opisem komend ET.
W RTCW zawsze można było nagrąc demo multiview w ET tylko wtedy gdy umożliwia to serwer. Ponoć tłumaczenie jest takie że multiviev może spowodować lagowanie serwera ET, chociaż w RTCW nie psotkałem się z tym.

Na czym polega multiviev ?
Na tym że możesz sobie nagrać demo jednocześnie z POV (point of viev czyli widoku z oczu) wszystkich graczy z obydwu drużyn. Możesz sobie określić też które POV ma zawierać te demo - możesz np nagrać demo z widoku tylko kilku osób lub całej drużyny.

Tak nagran demo odtwarza się normalnie jak zwykle demo tylko wtedy dodatkowo jet jedno menu, w którym przez klikanie myszką określamy kogo chcemy w danym momencie obserwować. Baa możemy nawet zrobić sobie kilka okienek w którym będziemy jednocześnie obserwować kilku zawodników.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi