IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z dźwiękiem - Linux, Mandrake
roman
post 20:04, 24 11 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 803

Witam,
Używam Mandrake Linux 9.2 i tylko i wyłącznie w grze Enemy Territory(z patchem) nie działa mi dźwięk. Poza tym wszystko OK - w KDE, XMMS dźwięki grają smile.gif. Może to wina karty, bo jest ona zintegrowana na płycie.

Co można zmienić, żeby to zaczęło działać???

Będę wdzięczny za wszystkie pomocne odpowiedzi, Antoni
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dNkN!
post 11:40, 9 02 2004
Post #2

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

piona

pod wpływem burzliwych emocji i tragicznych przejść, tudzież doświadczeń z wingównem postanowiłem zainstalować linuksa, chociażby w celu zminimalizowania ryzyka crush'a systemu winxp, które - jak zauważyłem - rośnie wprostproporcjonalnie do czasu korzystania z microsoftu i ilości usług, z których się korzysta. dystrybucja pingwina, który posiadam to slackware 9.0. mój problem polega na tym, że nie mogę skonfigurować modułu karty muzycznej tak żeby uzyskać identyczne jak na windozie aplitudy dzwięku na TSie i w ITI. jakiego modułu używam? k#!@a nie wiem smile.gif ale przeszkadza mi to, że muszę ryczeć do mikrofonu jak west kraven żeby chłopaki skumali co mówię bo mikrofon działa conajmniej 4 razy ciszej i za c@#!a nie mogę go niczym podbić :/ druga sprawa - jak sobie pokrzykuje to nie słyszę gierki, haha, a bez dzwięku czuje się jakbym grał z zamkniętymi oczami :S tak więc...

need help! taking fire! smile.gif

za wszelką pomoc będę oczywiście dozgonnie wdzięczny
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi