IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ET skacze pod linux'em
kopacz
post 1:04, 22 02 2004
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1070

witam,
zainstalowałem se ET pod linuxem RH9 oraz najnowsze stery do Radeona 9500 biggrin.gif
ale niestety już po wejściu do menu wszystko skacze mad.gif aż trudno wyjść z gry nie łączyłem się z żadnym serwerem bo aż strach mad.gif
czego to może być powód?? sterowniki zainstalowały się z rpm automatycznie
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
hasior
post 14:48, 22 02 2004
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 867

Nie wiem jak pod RH ale pod debianem sama instalacja /make.sh i make_install.sh tez nie wiele ci da to musisz wykonac po wgraniu .rpm.
Na poczatek musisz przekompilowac jaderko i wywalic z niego MTRR i DRI.
Potem instalujesz driverki ale tak zeby nadgral stare czyli w przypadku .deb --force-all a jak jest z .rpm to sobie musisz sprawdzic.
Potem wlazisz do katalogu /lib/modules/fglrx/build_mod i z konsolki klepiesz ./make.sh
nastepnie cd .. i bedac w katalogu fglrx klepiesz ./make_install.sh
Jak ci napisal ze wszystko jest ok to reboot - kilka paciorkow - jak ci komp sie podniesie to tez z konsolki robisz fglrxconfig i przechodzisz konfig z wlasnymi ustawieniami (jezeli robisz to pod X-ami to teraz zrestartuj X) jak sie podniesie to:
glxinfo jezeli jest ok to milej gry smile.gif
jesli nie to:
a) zciagnales nie te driverki to znaczy nie pod ta wersje X jaka masz zainstalowana ale to juz ci zglosi przy make.sh lub make_install.sh
cool.gif masz jakis problem z AGP X 8
c) sprawdz czy masz zaladowany modul poleceniem lsmod wyswietli ci liste modulow powinienes miec fglrx
d) jesli nic z tyego co napisalem ci nie pomoze i nichce ci sie dalej kombinowac to wracaj do wingrozy laugh.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi