IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jak grac z PF ?
OliK
post 23:31, 6 06 2004
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1612

Pytanie z pozoru wydawac sie moze idiotyczne ale nie mam tutaj na mysli jakiegos poczatkujacego gracza ktory zabija swoich i siebie + czasami wroga ale pytam na czym polega praca PRO pf ktory walczy na klanowkach i kosi po 3 graczy z wrogiego teamu. To sztuka, na dodatek trudna i odkad w moim klanie w taktyce jest PF nikt nie potrafi nim skutecznie grac ohmy.gif bo albo zabija 1 wroga, albo nikogo a jeszcze czesciej poprostu zabijaja go z pistoletem w rece.
Niestety patrzac na nieudolnosci graczy z klanu X postanowilem sam zajac sie PF i nawet jakos mi to wychodzi bo na poczatku zabijam 1-2 graczy z zaskoczenia a potem zwykle atakuje granatami.
Jednak potem gra sie juz o wiele gorzej bo wyczaja twoje kryjowki i lapia cie zanim sie polapiesz, niestety na to nie mam rady i czesto gine z pistolem w rekach.
Znacie jakies dobre miejsca dla PF na oasis ? moze jakies porady ? jak sie zachowac gdy nie mozesz atakowac z zaskoczenia ? gdzie kampic ? zabijac medow czy engow ? grupe czy kluczowe dla gry pojedyncze postacie ?
Jezeli czyta to jakis dobry PF to napisz cos, nie cykajcie wora panowie granie PF to sztuka biggrin.gif
dla mnie jestescie Pro biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
D!z3l
post 11:34, 7 06 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1539

[QUOTE]Znacie jakies dobre miejsca dla PF na oasis [/QUOTE]

Jeżeli mowa o Oasis to z mojego dośwaidczenia moge ci powiedzieć że jednym z najlepszym miejsc żeby zabic więcej niż 2 przeciwników naraz jest tunel w old city. Któregoś razu właśnie dzięki temu tunelowi na Oasis z samego tylko PF-a zdobyłem 81 fragów, dodać do tego jeszcze 55 z thomsona i wychodzi ładna sumka. Udało mi się taki wynik uzyskać bo playerzy z teamu axis zdołali podejść bardzo blisko wejścia do tunelu koło respa allies, wiedząc że tam na dole są "hordy" axisów biggrin.gif (z 7) w czasie spadania do tunelu naciskałem fire i gineło non stop 3-5 axisów
Dobrym miejscem jest także "balkonik", czyli miejsce nad krótkim tunelem prowadzącym do respa axisów, mozna z niego także bardzo często "udupić" kilku przeciwników wychodzących akurat z respa.

[/QUOTE]Jednak potem gra sie juz o wiele gorzej bo wyczaja twoje kryjowki [QUOTE]

Co do kryjówek to dobrą kryjówką (przynajmniej dlamnie) są wnęki które znajdują sie zaraz koło respa axisów, sa bodaj 2 albo 3. Jak oddam strzał, to dorazu jak sie da i jak mnie nikt nie przyluka to przechodze do następnej, właśnie tym sposobem pamiętam że kilka razy podrząd zabijałem tego samego gostka.

[/QUOTE]grupe czy kluczowe dla gry pojedyncze postacie [QUOTE]

To zależy od sytuacij, czasami lepiej się przyczaić w dobrym miejscu gdzie mozliwe jest zaatakowanie większej ilości przeciwników, np. kiedy akurat axis biegną aby bronic w Oasis działa które jeszcze nie zostało zniszczone, oddac dobry strzał i zapobiec żeby dobiegli do niego i tym sposobem dac szanse na podłożenie dynamitu przez enga.
Jednak często warto także celowac w pojedynczych osobniów, np. w Rail gun team axis dojechał do działa kolejką lecz pozostała ostatnia rzecz aby mogli wygrac mape czyli wybudowanie panelu kontrolnego, wtedy to najlepiej mierzyć w engów, którzy biegna aby wykonać to czynność.

Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi