13:37, 17 08 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 13-07-2004 Nr użytkownika: 2291 |
ja mam pytanie do czego słuza kazda z poszczegolnych komend a moze oznaczaja to samo ?
--seta ui_r_subdivisions "" --seta r_subdivisions "" |
|
|
|
![]() |
19:12, 17 08 2004
|
|||||||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 31 Dołączył: 20-07-2004 Nr użytkownika: 2370 |
Sorry, mimo ze mialam nie odpowiadac, userzy tzn. mieli nie odpowiadac... W komendach, w faq sa troche zle opisane ich znaczenia...
r_subdivisions - komenda nie zmieniona jeszcze z q3, dziala identycznie, a jest to parametr krzywych. Im wyzsza wartosc, tym luk jest bardziej kanciasty, zbudowany jest z mniejszej ilosci polygonow. Poprawia poziom fps. 1 jest rownoznaczne z wylaczeniem, luk jest ladnie zaokraglony. wplyw na fps: duzy Jakby co - sprawdzilam jeszcze - to napewno od krzywych. Tej z ui_r_sub... nie znam. r_ to niby cos od grafiki, subdivisions - krzywe, ale ze nie trzeba robic vid_restart... Sprawdzalam rozne wartosci, ale bez rezultatu, nic sie nie zmienialo. Jeszcze dot. krzywych.
r_lodcurveerror kolejny parametr dotyczacy renderowania krzywych. Im wyzszy - tym krzywa ladniejsza, bardziej zaokraglona. Przy 1 - sa to tylko 2 sciany, polaczone tak, ze tworza cos w rodzaju trojkata. wplyw na fps: spory szczegolne uwagi: najlepiej widac jej dzialanie na wysokim subdivisions. ustawienie r_sub... np. 32 i r_lodcurveerror 1, spowoduje taki efekt jak opisalam wyzej - dwie proste sciany, polaczone ze soba, tworzace ostry/prosty kat. |
||||||
|
|
|||||||
honoR Komendy subdivisions 13:37, 17 08 2004
ArmaGedoN Nie odpowiem na to pytanie bo olałeś wyszukiwark... 14:44, 17 08 2004
dNkN! masz rację, chociaż to nie błędy; trudno było... 15:26, 18 08 2004
SzakaL Ah, rozumiem
Mam juz to do siebie, ze nie potrafi... 16:22, 18 08 2004![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |