IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Przeładowywanie po jednym wystrzale - problem., naprawde irytujące ;/
Artlight
post 19:49, 27 08 2004
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 765

Od dawna prześladuje mnie problem jak w topicu. Czyli po jednym wystrzale z smg lub pistoletu nastepuje przeładowanie broni. I tak w kolko... Strzal... reload... strzal... reload...
Tego typu sytuacja nie wystepuje czesto, ale potrafi sie przydazyc w najmniej oczekiwanym momecie (no to akurat jest zgodne z prawami Murphego wink.gif.

Tolerowalem to kawal czasu, ale teraz zmienilem praktycznie caly komputer na nowy, napisalem od nowa cfg, a problem od czasu do czasu wystepuje nadal.

Macie pojecie dlaczego moze sie to dziac?

Garsc informacji:
- autoreload mam wylaczony,
- mam proste bindy na zmiany poszczeglonych broni (to jedne z drawgun 0 inne drawgun 1),
- mysz to mx500.

Uprzejmie prosze o pomoc smile.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Artlight
post 20:38, 28 08 2004
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 765

CYTAT (Graculini @ 20:50, 27 08 2004)
Niewidze zadnego błędu w Twoim cfg, ale czy mógłbyś opisać sytuacje w których Ci się to przydaża?
Widzę że reload masz pod mychą, czy ją także zmienileś??
Może to poprostu mycha[mówisz ze po wystrzale 1 pocisku, czyli wcześniej musiales przeładowac, co mogło "zaciąć" przycisk mychy].

Innej możliwości niewidze unsure.gif

CYTAT
Niewidze zadnego błędu w Twoim cfg, ale czy mógłbyś opisać sytuacje w których Ci się to przydaża?

Niestety nie dopatrzylem sie zadnej prawidlowosci wystepowania tego bledu. Po prostu zdaza sie na zasadzie Forrestowego "shit happens" wink.gif

CYTAT
Widzę że reload masz pod mychą, czy ją także zmienileś??

mysz zostala stara (jest to kilku miesieczny mx500)

CYTAT
czyli wcześniej musiales przeładowac, co mogło "zaciąć" przycisk mychy

reload mam pod środkowym przyciskiem "kółko myszy", nie mam wrażenia ze cos sie zacina. choc z drugiej strony rowniez nie widze innej mozliwosci poza mysza :/

P.S. Ostatnio mialem rowniez inny ciekawy problem z cfg. Mianowicie kupilismy serwer od x3mservers i przy kazdym wejsciu na niego mam nieustannego laga (na wszystkich innych serwerach ping nie wzrastaja mi zwykle powyzej 100). Co ciekawsze wbijajac tam na innych przykladowych cfg ktore mialem pod reka, mialem ping ok. Sprawdzilem wszystko co tyko przyszlo mi do glowy - nic nie pomagalo. Zmienilem calkowicie cfg servera - tez nie pomoglo. Rozwiazanie przyszlo przypadkiem, ale jest to rozwiazanie, ktore w zasadzie niczego nie wyjasnilo. Co pomoglo? Ano gram zwykle na ustawionym com_maxfps na 125. Na wszystkich serwerach jest ok. Po ustawieniu com_maxfps 75 problem z lagiem na serverze x3m ustapil o_O Doszedlem jedynie do tego, ze lag byl powodowany przez calkowicie wysycony upload (ja widzialem wszystko bardzo plynnie co sie dzieje na serwerze, ale nie moglem sie ruszyc).
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi