IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> wsteczna akceleracja, co to jest i jak sie tego ew. pozbyc:)
Gh*5T
post 23:41, 21 02 2005
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3206

Troche czytalem/rozmawialem/wysluchalem na temat czym jest wsteczna akceleracja, mimo wszytko moja wiedza na jej temat nadal jest szatkowa i pewnie w niektorych punktach bledna. Zaczne od tego co ja wiem:
-jest to blad ukladu optycznego myszy
-nie pomaga w aiming'u
Jedym zwrotem... Duzo nie wiem biggrin.gif.
Rowniez slyszalem jak ew. mozna sie tego pozbyc, lecz tak jak wczesniej jest to info naprawde szczatkowe:
-nalezy zmnijeszyc sens w sterach/windzie zwiekszyc w grze
I znow duzo tego nie ma smile.gif.
Moze ktos moze mi przyblizyc wiecej info na ten temat, bede wdzieczny...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Jędras
post 2:35, 23 02 2005
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 305

"Akceleracja wsteczna to efekt, który pojawia się, gdy podczas gwałtowniejszego ruchu mysz wysyła więcej danych w pakietach, niż jednostka jest w stanie jednorazowo przyjąć - w ten sposób tworzą się "zatory" na kablu, część pakietów jest "gubiona", a kursor miast wykonać piękny i płynny ruch, drga tylko w miejscu."

Możesz sobie to sprawdzić ustawiając w sterach myszy niski sens i odpalając poczciwego Painta. Wybierasz sobie "pędzel", żeby było dobrze widać smile.gif i robisz długi gwałtowny ruch myszą w jednym kierunku. Jeżeli powstała linia będzie w miarę prosta, tzn. że nie występuje efekt akceleracji wstecznej. Jeżeli natomiast zamiast linii powstaną jakieś kraczki lub inne badziewie to mamy do czynienia z akceleracją wsteczną.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi