Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wsteczna akceleracja
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Myszki i podkładki
Gh*5T
Troche czytalem/rozmawialem/wysluchalem na temat czym jest wsteczna akceleracja, mimo wszytko moja wiedza na jej temat nadal jest szatkowa i pewnie w niektorych punktach bledna. Zaczne od tego co ja wiem:
-jest to blad ukladu optycznego myszy
-nie pomaga w aiming'u
Jedym zwrotem... Duzo nie wiem biggrin.gif.
Rowniez slyszalem jak ew. mozna sie tego pozbyc, lecz tak jak wczesniej jest to info naprawde szczatkowe:
-nalezy zmnijeszyc sens w sterach/windzie zwiekszyc w grze
I znow duzo tego nie ma smile.gif.
Moze ktos moze mi przyblizyc wiecej info na ten temat, bede wdzieczny...
Jędras
"Akceleracja wsteczna to efekt, który pojawia się, gdy podczas gwałtowniejszego ruchu mysz wysyła więcej danych w pakietach, niż jednostka jest w stanie jednorazowo przyjąć - w ten sposób tworzą się "zatory" na kablu, część pakietów jest "gubiona", a kursor miast wykonać piękny i płynny ruch, drga tylko w miejscu."

Możesz sobie to sprawdzić ustawiając w sterach myszy niski sens i odpalając poczciwego Painta. Wybierasz sobie "pędzel", żeby było dobrze widać smile.gif i robisz długi gwałtowny ruch myszą w jednym kierunku. Jeżeli powstała linia będzie w miarę prosta, tzn. że nie występuje efekt akceleracji wstecznej. Jeżeli natomiast zamiast linii powstaną jakieś kraczki lub inne badziewie to mamy do czynienia z akceleracją wsteczną.
YANEK!
AW (akceleracja wsteczna) wystepuje w wiekszosci optykow. Wiem ze aw nie wystepuje w MX500, 510(posiadam tongue.gif )i Diamondacku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.