IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Muzyka, Muzyka do filmu ET
Herr Dick
post 21:38, 17 12 2005
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5401

Czesc. Szukałem i nie znalazłem lepszego działu do takiego tematu, więc piszę tutaj. Noszę się z zamiarem stworzenia filmiku, ale jak zwykle zacząłem od końca, czyli od muzyki. Co powiecie na taki kawałek? Co byście zmienili?
klik

Pozdrawiam serdecznie,
Herr Dick, skill nieustannie niski.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tester_beta
post 22:39, 19 12 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 4712

Calkiem ciekawy kawalek...

ale pasuje mi w tej formie na jakiegos fun trailer`a ... :]

btw. na czym skladany ? Fruity/Goldwave czy cos innego ?

Gl & hf

+Quote Post
Herr Dick
post 23:50, 19 12 2005
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5401

QUOTE(tester_beta @ 21:39, 19 12 2005) [snapback]55879[/snapback]

ale pasuje mi w tej formie na jakiegos fun trailer`a ... :]
btw. na czym skladany ? Fruity/Goldwave czy cos innego ?

to ma być zabawny filmik, gram rekreacyjnie na pewnym dużym zachodnim publicu, zdarza mi się grać z dość dobrymi graczami, ale przedkładam zabawę nad szlifowanie skilla (zresztą słaby komp i łącze trochę mi uniemożliwiają ćwiczenie), tak więc jedyne co mogę zrobić, to coś zabawnego a pomysłów mam już parę. co się tyczy samego montażu, to z tym nie będę miał poblemu, bo się zajmuję tym od paru lat, jedyne co mnie boli to ta rozkminka kamer w gradiancie, ale człowiek nie jest taki, żeby się nie nauczył, nie?

muza składana w renoise - wziąłem sampla z gry, przypasowałem z tempem, przyciąłem co trzeba, zrobiłem listę dialogową, dodałem bas, wstawiłem dźwięki z promocji (awansowania) na początku i już

niektórzy bardzo lubią moment "dynamite planted" "dynamite defused" jako że podobno jest transowy, z kolei moim ulubionym tekstem jest "the truck has passed the second barrier" wypowiadane płaczliwym tonem przez niemiecką hq

tak w ogóle, to jestem otwarty na współpracę w jakimś tam stopniu, np przy wskazówkach dotyczących montażu itp, bo chociaż nie ukrywam, że całość klimatycznie chcę osadzić jednak w atmosferze panującej na tym publicu, na którym gram, to jednak dobre wychowanie nakazuje się podzielić posiadaną wiedzą, nawet jeśli jest jej tak mało jak u mnie :-)

ogólne założenia przy każdym montażu są takie, żeby całość była "lekka" tzn bez dłużyzn, z dobrymi, dynamicznymi cięciami (ale bez przesady, to ma być fajne a nie męczące) no i stosunkowo krótkie.

no to tyle, wszystkim, którzy dotarli aż tutaj gratuluję serdecznie cierpliwości, szacun

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi