IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Server Day of Days & Dialog, Adminowie Read It ffs !
AciD
post 22:11, 3 11 2003
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 488

Chciałbym sprawdzic przede wszystkim czy adminowie serwow patrza na to forum... czy oni sie wogole interesuja ET ? czy postawili server i kk thx bye ?...
Chodzi glownie o to ze te serwy (szczegolnie DoD) maja potencjal... (tzn nice ping) ale konfig serwow jest troche ekhm...
Proponuje zastosowac sie do kilku rad (mam nadzieje ze ktos dopisze co o tym sadzi i doda kilka swoich) nt. confa serwera... zeby gra na nim byla czyms milym...
Po 1sze... zmniejszcie ilosc slotow IMHO z 24 do max 18
Po 2gie... /kill ON (zdecydowanie tradycyjna opcja gry nie powinna byc zabraniana tu chyba nie powinno byc dyskusji)
Po 3cie... wlaczyc dropping due to inactivity (antywarzywniak)
Po 4te... wylaczyc ta opcje przez ktora co kazda runde wywala do limbo a teamy sa locked...

Dobra... sorry ze to tak ogolnie opisalem wyglada dosc (nawet sporo) noobersko... mam nadzieje ze ktos tu sie wykaze i napisze dokladnie jakie komendy co i jak i oczywiscie ze ten post zobacza admini...

Toadie umarł ... ktos go musi zastapic chociaz w jakiejs mierze bo teraz pl servers suck ass (totally)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Usagi
post 22:52, 3 11 2003
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 210

Chciałbym sprawdzic przede wszystkim czy adminowie serwow patrza na to forum... czy oni sie wogole interesuja ET ? czy postawili server i kk thx bye ?...

masz moje slowo ze sie interesuja, przynajmniej (na bank) admini dod.

Chodzi glownie o to ze te serwy (szczegolnie DoD) maja potencjal... (tzn nice ping) ale konfig serwow jest troche ekhm...

oba dod sa ustawione na shrub/pro. w sumie jak gram for fun to nie obchodzi mnie czy gram na shrub czy na pro. zabawa jest taka sama.

Proponuje zastosowac sie do kilku rad (mam nadzieje ze ktos dopisze co o tym sadzi i doda kilka swoich) nt. confa serwera... zeby gra na nim byla czyms milym...

gra na dod zawsze jest dla mnie mila bo gra tam mile towarzystwo. widac ze profesjonalizm nie czesto idzie w parze z mila gra.

Po 1sze... zmniejszcie ilosc slotow IMHO z 24 do max 18

pierwszy serwer dod jest ustawiony na 16 slotow, drugi na 24, na obu nie ma opuznien/zgrzytow. wiec don't understand.

Po 2gie... /kill ON (zdecydowanie tradycyjna opcja gry nie powinna byc zabraniana tu chyba nie powinno byc dyskusji)

ja sie przyzwyczailem do /kill off i co wiecej: na ffa jest przyjemnie tak grac (wymusza dbanie o partnerow z innej profesji, nie ma akcji w stylu "nie mam ammo to se killa siekne"). bo, niestety dla mnie noobstwem i lamerstwem jest robienie killa podczas pojedynkow. co dalej, ffa to gra for fun, wiec w sumie kill nie jest *az* tak potrzebny. na poczatku mi to przeszkadzalo, teraz mi to umila gre.

Po 3cie... wlaczyc dropping due to inactivity (antywarzywniak)

na DoD jest na BANK ustawiony, tylko nie pamietam na jaki przedzial czasu (bodajze 5 minut)

Po 4te... wylaczyc ta opcje przez ktora co kazda runde wywala do limbo a teamy sa locked...

jedyny postulat z ktorym sie zgodze

Dobra... sorry ze to tak ogolnie opisalem wyglada dosc (nawet sporo) noobersko... mam nadzieje ze ktos tu sie wykaze i napisze dokladnie jakie komendy co i jak i oczywiscie ze ten post zobacza admini...

miedzy innymi zapomniales o kontaktcie adminow z ACA (miedzy innymi zlapanie Kropasa, teraz mamy dzieki nim namiary na znanego gracza), cenzurze na serwerach (co prowadzi do zmnijeszenia obrzucania sie miesem), stalym kontakcie z adminami (tutaj niestety trzeba sie orientowac) oraz kontrola serwerow przynajmniej przez jednego admina przynajmniej 6 godzin dziennie.

Toadie umarł ... ktos go musi zastapic chociaz w jakiejs mierze bo teraz pl servers suck ass (totally)

superkowo mi sie gra na DoD. mam nadzieje ze w najblizszym czasie nie nastapi tak zwana "profesjonalizacja" serwera. czego i sobie i DoD zycze.
ps: pisalem przede wszystkim o DoD, nie wiem jak stoi sprawa z Dialogiem.
pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi