IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pytanie o program
st4rf!sh
post 12:38, 17 09 2007
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

Witam. Piszę ten temat ponieważ poszukuję pewnego programu, który mógłby edytować na raz dużą liczbę plików graficznych (tga), czyli np. wczytujemy pliki, zwiększamy jasność (albo nasycenie kolorów) dla jednego pliku i możemy zastosować nowe ustawienia do wszystkich tych plików, bez konieczności ręcznego "upiększania" wszystkich plików pojedynczo.

Czy w ogóle istnieje taki program? Założyłem ten temat tutaj, ponieważ jest on związany z filmem, który chciałbym zrobić, a nie mogę na razie zacząć :| A może da się jakimś edytorem plików video cały film (już po sklejeniu plików tga) w taki sposób zedytować, tj. zwiększyć gammę/nasycenie? Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
st4rf!sh
post 13:14, 18 09 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

AAE zostawłem za sobą, jednakże pojawiły się kolejne problemy, jeden większy a drugi... jeszcze większy :<

Otóż ponownie wystąpił problem, którego nie udało mi się wyeliminować przy wcześniejszym filmie, czyli strasznie ciemny radar przy każdym cfg z r_ignorehwgamma 1. Inne mapki jeszcze ujdą, ale radar jest ciemniejszy niż noc :c Najdziwniejsze jest to, że jeszcze wczoraj z zaskoczeniem stwierdziłem, że pomimo tej komendy było wszystko w porządku, radar był jasny (na każdym cfg)! Nie wiem od czego to zmiana, że dzisiaj jest źle a wczoraj było ok... Może ma na to wpływ AAE CS3, którego wczoraj zainstalowałem, po instalacji chyba właśnie było ok, odinstalowałem wieczorem i pierwszy raz od deinstalacji uruchomiłem et dziś, no i lipa :x

Drugi problem jest trochę mniejszy, acz również uciążliwy. Chodzi mi o to, że po instalacji huffyuva 2.2.0 żaden program (allplayer 3, mediaplayer classic) nie chce mi odczytać pliku skompresowanego tym kodekiem :u

Mam nadzieję, że ktoś coś poradzi... :(
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi