11:19, 19 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 57 Dołączył: 6-11-2003 Nr użytkownika: 682 |
Sprawa jest ciezka, a ze uzycie funkcji "search" oraz "google" nie przynioslo rezultatow, wrzucam pytanko.
Generalnie, szukam JAK NAJPROSTSZEGO skryptu do zmiany klas. Niestety, te ktore sam znalazlem, sa albo polaczone z jakimis gowienkami do zmiany spawn pointu a do tego autor dorzucil jeszcze gratisowo cos w stylu skryptu na automatyczne kucanie (wtf?), albo oferuja zmiane klas pod jednym (niekonczace sie przewijanie, brrr) albo dwunastoma (omg, lol) przyciskami. Czy ktos widzial, zna, moze napisac (niepotrzebne skreslic) skrypt ktory: 1. Bedzie obslugiwal eng / med / fo (eh, w koncu mozna inne skasowac a mi nie potrzeba wiecej...) 2. Bedzie mial (WAZNE!) uzywane 3 klawisze. Jeden dla eng, jeden dla med, jeden dla fo. I, co wazne jeszcze bardziej, nie bede musial wybierac team r / team b. Bo to wola o pomste do nieba, naciskam bind na zmiane na fo, gram w axis, pomylkowo dusze ten odpowiedzialny za allies, i w srodku klanowki laduje w przeciwnym teamie... lol. Moze da sie jednak jakos uzaleznic te axis / allies od teamu w ktorym sie obecnie znajduje, a nie obarczac mnie koniecznoscia uzycia 6 przyciskow zamiast 3 (3 dla allies, 3 dla axis)? :/ Mam nadzieje, ze Ci ktorzy mogli by mi pomoc, byli w stanie zrozumiec o co mi chodzi |
|
|
|
![]() |
15:27, 19 11 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Widze Whatever że na dobre przechodzisz z ciemnej strony mocy (RTCW) na jasną strone mocy (ET)
Chcoiaż ciemna strona mocy roxx. Nie da się zrobić skryptu do zmiany 3 klas dla axis i allies na 3 przyciskach. (no chyba że chcesz pod jednym przyciskiem mieć zmiane pomiędzy dwiema klasami :/ ) Musi być dodatkowy klawisz do zmiany pomiędzy axis/allies Akurat w Et zrobili tak nie inaczej. off-topic: To imo jeden z wielu niedopracowanych lub zje.banych elementów ET. Dla przypomnienia kody poszczególnych klas, teamów i broni - jakbyś pogłówkował to na tej podstawie sam byś zrobił sobie skrypt bez spamowania forum AXIS medic: team r 1 3 lt: team r 3 3 eng smg: team r 2 3 eng garand team r 2 23 ALLIES medic: team b 1 8 lt: team b 3 8 eng smg: team b 2 8 eng garand: team b 2 24 Dobra piszemy skrypt (nie chce mi sie sprawdzać, pisze z głowy - może nie działać i gdzieś sie walnąłem a srypt jest z d.upy) set medic-axis "team r 1 3; echo Biore medyka" set lt-axis "team r 3 3; echo Biore lt" set eng-axis "team r 2 3; echo Biore enga" set medic-allies "team b 1 8; echo Biore medyka" set lt-allies "team b 3 8; echo Biore lt" set eng-allies "team b 2 8; echo Biore enga" set team-wybierz "vstr team-axis" set team-axis "set medic vstr medic-axis; set lt vstr lt-axis; set eng vstr eng-axis ;set team-wybierz vstr team-allies;echo Wybieram axis" set team-allies "set medic vstr medic-allies; set lt vstr lt-allies; set eng vstr eng-allies; set team-wybierz vstr team-axis;echo Wybieram allies" bind F9 vstr team-wybierz bind F10 vstr medic bind F11 vstr lt bind F12 vstr eng Koniec F9 - wybór teamu F10 - wybór meda F11 - wybór lt F12 - wybór enga Oczywiście zawsze musimy przed wyborem klasy (F10, F11, F12) wybrać team (wystarczy raz czy dwa nacisnąć klawisz F9 przed meczem), poźniej tylko zmieniamy klasy. Tym sposobem tymi samymi klawiszami wybieramy te same klasy axis/allies tylko pilnujemy czy F9 jest ustawione na xaxis czy allies. Jeszcze pozstaje wybór pomiędzy eng smg/garand - to też można zrobic na jednym klawiszu ale nie chce mi się komplikować tego skryptu ani pisać więcej. W przypadku tego skryptu można tylko wybrać enga-smg. Analogicznie można zrobić dla pozostałych klas, w tym wybór poszczególnych broni soldiera i covera na jednym klawiszu, skrypt stanie się trochę bardziej rozbudowany (rozumiem Whatever że całą klawe masz zasraną w bardzo potrzebnych bindach i szkoda ci cennych klawiszy marnować i musisz mieć skrypt tylko na 4 klawiszach Jesli ktoś tego skryptu nie rozumie (chociaż tutaj imo nie ma nic do nie zrozumienia) to można porobić kilka oddzielnych configów odpalanych przez poszczególne klawisze komendą exec, ale ja osobiscie wole mieć przegląd wszystkiego w jednym configu. |
|
|
|
whatever skrypt zmiany klas 11:19, 19 11 2003
fuczek Afaik nie da sie zrobic tak zeby te same klawisze ... 15:05, 19 11 2003
dNkN! a nie da się tego zrobić tak?
set r_medyk ... 16:33, 19 11 2003
whatever Eeee...
1. Dankan, nie wiem czy da sie czy nie. N... 17:14, 19 11 2003
qBa3oo3 http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...&id=3... 22:39, 24 11 2003
whatever Heh... skrypt napisalem sobie sam, bazujac na tym ... 11:28, 25 11 2003
fuczek To ja powiem tyle ze w et spawny dzialaja inaczej,... 13:56, 25 11 2003
Sierpik QUOTE (dankan @ 14:33, 19 11 2003) a nie da się t... 15:38, 25 11 2003
whatever Ok, szybka notka, i bardziej precyzyjne pytanie za... 17:12, 25 11 2003
qBa3oo3 http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...&id=3... 22:58, 25 11 2003
whatever Bardzo proste. "Skrypt":
bind F1 setspw... 10:49, 26 11 2003
Swiety W skrypcie w którym podawałem ja i inni nie ma p... 17:21, 29 11 2003
Sierpik QUOTE Nie gram na serwerach z 50 slotami ale czy j... 19:02, 29 11 2003
green Moze sie przyda:
->zrodlo<-
Pozdrawiam 1:44, 30 11 2003![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |