IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> skrypt zmiany klas, czy ktos widzial, czy ktos wie
whatever
post 11:19, 19 11 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 682

Sprawa jest ciezka, a ze uzycie funkcji "search" oraz "google" nie przynioslo rezultatow, wrzucam pytanko.

Generalnie, szukam JAK NAJPROSTSZEGO skryptu do zmiany klas. Niestety, te ktore sam znalazlem, sa albo polaczone z jakimis gowienkami do zmiany spawn pointu a do tego autor dorzucil jeszcze gratisowo cos w stylu skryptu na automatyczne kucanie (wtf?), albo oferuja zmiane klas pod jednym (niekonczace sie przewijanie, brrr) albo dwunastoma (omg, lol) przyciskami.

Czy ktos widzial, zna, moze napisac (niepotrzebne skreslic) skrypt ktory:

1. Bedzie obslugiwal eng / med / fo (eh, w koncu mozna inne skasowac a mi nie potrzeba wiecej...)

2. Bedzie mial (WAZNE!) uzywane 3 klawisze. Jeden dla eng, jeden dla med, jeden dla fo. I, co wazne jeszcze bardziej, nie bede musial wybierac team r / team b. Bo to wola o pomste do nieba, naciskam bind na zmiane na fo, gram w axis, pomylkowo dusze ten odpowiedzialny za allies, i w srodku klanowki laduje w przeciwnym teamie... lol. Moze da sie jednak jakos uzaleznic te axis / allies od teamu w ktorym sie obecnie znajduje, a nie obarczac mnie koniecznoscia uzycia 6 przyciskow zamiast 3 (3 dla allies, 3 dla axis)? :/

Mam nadzieje, ze Ci ktorzy mogli by mi pomoc, byli w stanie zrozumiec o co mi chodzi wink.gif.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
whatever
post 11:28, 25 11 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 682

Heh... skrypt napisalem sobie sam, bazujac na tym info z bani. Well, skrypt. 3 bindy. Ale dziala, tylko na et_pro, ale i tak na innych serwerach sie nie pojawiam. Mam pod F5 meda, pod F6 fielda a pod F7 enga, i to niezaleznie od teamow i innych dziwnych rzeczy jakie wprowadzilo ET =)

Za to mam problem z innym skryptem. I moze tutaj ktos poradzi cos znow (licze na Swietego). Skrypt ktorym ustawia sie miejsca respawnow. To juz totalnie przekracza moje mozliwosci, ale wiem w zarysach jak chcialbym zeby wygladal, i, o dziwo, chyba wiem jak mozna to napisac (co nie zmienia faktu, ze nie poradzilbym sobie sam).

Zalozenia:

A. Skrypt maksymalnie prosty w obsludze.
B. Nie uzalezniony od strony (allies / axis)
C. Maksymalnie mala liczba klawiszy (3 badz 1)

Pomysly:

1. ET ma te mila wlasciwosc, ze plik wrzucony w main o nazwie nazwa_mapy.cfg, na przyklad oasis.cfg (bodajze?) startuje automatycznie w momencie wgrania sie mapy. Mozna wiec typowe dla map spawny (bo jak rozumiem, jest to tutaj mocno posrane i kazdy ma swoj wlasny numer, a nie ma allies side / axis side?) wgrywac wlasnie w ten sposob.

2. Co do funkcjonalnosci, rozwiazanie najlepsze to bindy pod 1 badz 2 klawiszami. W przypadku 1, wyobrazam sobie ze mogloby to wygladac w ten sposob: wciskam F8 1 raz, i (dajmy na to na goldrush, jako axis) spawn zmienia mi sie z flagi na ten dolny. Wciskam F8 po raz drugi, i spawn zmienia sie na flage znowu. Oczywiscie, dajac say_team gdzie bede sie spawnowal. Kiedy na mapie sa 3 spawny, dziala to analogicznie. Co do 3 klawiszy (a jest to rozwiazanie BARDZO preferowane przeze mnie), powinno to byc o wiele prostsze (?). F9, spawn no1, F10, spawn no2, F11, spawn no3. Ktory jest 1, ktory 2 a ktory 3 na danej mapie, to juz oczywiscie kwestia praktyki i gry tam... badz dobrej pamieci.

Anyone? smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi