IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kto wygra?, Do boju poooolsko:)
kargon
post 16:36, 16 12 2003
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 922

Jestem ciekaw jakie są wasze typy na zwycięzce w tych rozgrywkach oczywiście ja kibicuje naszym biało-czerwonym!ale kto ma jeszcze szanse oprócz naszych chłopaków bo ja nie w temacie?no i ciekawe jakie metody treningowe stosują nasi mistrzowie a może....bułka z bananem?biggrin.gif Pozdrawiam i powodzenia w innych meczach.
Go to the top of the page

+Quote Post
qBa3oo3
post 17:05, 16 12 2003
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 729

Oczywiscie Polakom kibicuje i z całego serca bym chcial aby wygrali, ale obawiam sie ze miejsce pierwsze jest juz zarezerwowane przez Finlandie sad.gif Mysle natomiast ze pierwsza trojka jest jak najbardziej w zasiegu mozliwosci naszych bohaterow biggrin.gif

+Quote Post
tsc
post 0:47, 18 12 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 262

fin/ger

+Quote Post
Swiety
post 15:58, 18 12 2003
Post #4

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

POL gra w 1/4 finału z Szwecją

Zwycięzca tego meczu gra ze zwycięzcą innej pary ćwiercfinałowej Anglia-Austria.
Kto wygra w tej parze ? trudno powiedzieć. Obydwie drużyna są silne

Zakładając że POL wygrywa ze Szwecją (imo realne), w meczu pół-finałowym zagra z Austrią albo z Anglią
(imo szybciej z Anglią) gdzie zwycięstwo też jest realne.

Co się dziej po drugiej stronie.

FIN będzie grać z Holandią gdzie raczej FIN wygra.
Niemcy będą grać z Hiszpanią - chyba nie trzeba mówić kto wygra w tej parze.
Także w półfinale na 99% spotykają się FIN i GER. Imo mamy przedwczesny finał.

Oczywiście to jest korzystne dla nas bo zakładając wariant optymistyczny że POL będzie wszystko wygrywać i zakładając wariant realny że FIN i GER też wygra pierwsze mecze w play-off to z najgroźniejszymi drużynami czyli albo FIN albo GER Polska spotka się dopiero w finale. Imo szybciej to będzie FIN.

Wariant pesymistyczny - POL kończy przygode w NC na 1/4 finału przegrywając ze Szwecją
Wariant bardzo optymistyczyn - POL kończy przygode w NC w finale przegrywając z FIN (lub GER)

+Quote Post
Mengele
post 18:38, 18 12 2003
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 834

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 14:58, 18 12 2003)
pół-finałowym zagra z Austrią albo z Anglią
(imo szybciej z Anglią) gdzie zwycięstwo też jest realne.

Żartujesz prawda ? ???? ..... no !#!@in way zeby Anglia dala rade Austri imo ....

PS. Posted by Far on beer meeting at Mengele place ... lol

+Quote Post
Thoro
post 18:56, 18 12 2003
Post #6

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Ja by optowal za wariantem optymistycznym biggrin.gif. 2 miejsce t naprawde cos. Uwazam ze na pierwsze miejsce Polacy w tej edycji NC nie maja raczej szans sad.gif, a puchar zdobedzie Finladnia.

+Quote Post
kaczor
post 19:36, 18 12 2003
Post #7

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 859

Ja tam wieze w Polska reprezentacje i wierze ze wygraja tongue.gif Co prawda malo jest to mozliwe ale pomarzyc zawsze mozna smile.gif A poza tym uwazam ze miejsce w pierwszej czworce pewne biggrin.gif

+Quote Post
Ginuś
post 21:12, 18 12 2003
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 122

Ja natomiast jestem realistą i uważam, że na pokonanie Szwecji nie przyszedł jeszcze czas... bardzo chciałbym być w błędzie, ale każdy kto interesuje się sceną powinien wiedzieć że tak jest. Moja czwórka jest bardzo podobna do tej jaka była w rtcw, a przedstawia się następująco:
1. Finlandia
2. Szwecja
3. Niemcy
4. Anglia
Tak btw szkoda, że Estonia odpadła gdyż był to mój cichy czarny koń, niestety obecność tylko 2 "cziterów" (mam na myśli Intacta i Rene) nie wystarczyła sad.gif.

+Quote Post
blinkkin
post 1:26, 19 12 2003
Post #9

Nr użytkownika: 547

jak przejdziemy przez szwecje to bedzie sukces. mialem okazje grac z gs, skad pochodzi 5 osob z reprezenatacji finlandii. wiec pierwsze miejsca maja jak w banku, chociaz niemcy moga im w tym trosce przeszkodzic. chetnie obejrze ten meczyk, poniewaz finowie mi imponuja, a niemcow to kilku znam. bedzie to chyba najciekawszy mecz nc. wracajac do tematu polska ma realna szanse znalesc sie w polfinale. wiec widze to tak:
1. fin
2. pol
3. ger
4. ???
5. ???

dalsze pozycje sa dosyc losowe i ciezko powiedziec jak bedzie wygladala dolna czesc tabeli. napewno wysoko znajdzie sie szwecja.

+Quote Post
LostGirl
post 2:15, 19 12 2003
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 13

Co tu sie duzo zastanawiac, chlopaki z POL tramu graja naprawde niesamowice co mozna bylo obaczyc na demkach z wczesniejszych meczy!. Przy odrobinie wysilku i dobrej woli mozna wygrac kazda gre :] W wykonaniu panow z pol'u mysle, ze jest to mozliwe :]
Szkoda, ze ja nie doruwnuje nawet w polowie ich poziomowi i taletowi biggrin.gif
GL panowie i HF tongue.gif

P.S Przydalaby sie jakas w miare oficjalna wypowiedz panow z POL, ktorzy stwierdza czy sa w stanie dac rade i realnie ocenic swoje szanse

+Quote Post
Majcok(12)
post 16:48, 19 12 2003
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 523

No to do BOJU POLSKOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!! Licze ze w finale spotkaja sie POL vs FIN, bo GER raczje nie wygraja z FIN. No a POL ma wedlug mnie DUZE szanse wygrac ze Szwecją, a scena ET rozni sie nieco w rankingu od RtCW wiec nie ma co porownywac.

Pzdr

+Quote Post
Swiety
post 16:57, 19 12 2003
Post #12

General
Ikona Grupy

QUOTE (blinkkin @ 23:26, 18 12 2003)

1. fin
2. pol
3. ger
4. ???
5. ???

dalsze pozycje sa dosyc losowe i ciezko powiedziec jak bedzie wygladala dolna czesc tabeli. napewno wysoko znajdzie sie szwecja.

O dalsze pozycje nie walczy się bo to jest tylko walka o pietruszkę.
W każdym oficjalnym cupe CB wlaczy się o 3 pierwsze miejsca. Reszta nieistotna.

+Quote Post
Prosper
post 17:38, 19 12 2003
Post #13

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

POwiem tyle. Teraz w sumei najwazniejszy dla nas mecz. Jesli wygramy pokazemy sie, bo wtedy final naprawde bedzie w zasiegu reki. Szwecja jest imho do pokonania, gdyz w et to juz nie taka potega jak w rtcw. Wydje mi sie ze o wyniku tego spotkania moze zadecydowac forma w danym dniu akurat. Na pewno zrobimy wszystko aby ten mecz wygrac, tym bardziej ze jak widzi sie tyle cieplych slow pod adreem teampoland az sie chce grac i widzi sie sens w graniu w rep.

+Quote Post
Maczo
post 19:03, 19 12 2003
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Trzymam za was kciuki! Pokażcie, że Polacy też potrafią grać! Dajcie z siebie wszystko!

+Quote Post
Outs!d3r
post 21:05, 19 12 2003
Post #15

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 774

Hmmmm Finlandia jest zdecydowanym faworytem w tym NC, ale muszę przyznać, że poziom reprezentacji Polski jest naprawde jak to się mówi : "Na standardzie unii europejskiej wink.gif"

+Quote Post
blinkkin
post 19:17, 20 12 2003
Post #16

Nr użytkownika: 547

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:57, 19 12 2003)
O dalsze pozycje nie walczy się bo to jest tylko walka o pietruszkę.
W każdym oficjalnym cupe CB wlaczy się o 3 pierwsze miejsca. Reszta nieistotna.

dawno tutaj nie zagladalem i musze powiedziec, ze jestem zdziwiony. ostatnio swiety czepia sie do moim postow, nie wiem czemu. co do pucharow to istnieje taki ranking:
1. zwyciesca z finalu
2. przegrany z finalu
3. zwyciesca z meczu o 3 miejsce
4. przegrany z meczu o 3 miejsce
5-8. przegrani z cwiercfinalow
9-16. przegrani z 1/8 finałow
17-32. przegrani z 1/16 finalow
etc. itp. itd.
w sumie to mozna nieoficjanie ustalic dokladne miejsca na podstawie wynikow. to odnosnie krytuki ze strony swietego. moim zdaniem plan minimum chlopakow z teampoland to 4 miejsce. zakladam takie sytuacje:
(o)przegramy z szwecja, finowie wygraja z niemcami, czyli mecz o 3 miejsce to pol vs ger. panowie z niemiec prezentuja wysoki poziom, wiec wygrac bedzie bardzo ciezko. czyli teampoland na 4 miejsu.
(o)wygramy z szwecja, a finowie z niemcami, czyli final to pol vs fin. bedzie cholernie ciezko, wiec zakladam drugie miejsce.
sa to moim zadaniem dwa najbardziej prawdopodobne warianty, jednak jak to w pucharach niespodzianki czesto sie zdarzaja. teampoland na pochybel, czyli polamania nog w pucharach!!!!!

+Quote Post
Swiety
post 16:56, 21 12 2003
Post #17

General
Ikona Grupy

I słusznie się czepiam.

W cupach Wolfa Nie ma żadnych dodatkowych meczy o 7, 16 czy 30 miejsce. Mecze są tylko o 1, 2 (finaliści) i 3 miejsce (no i 4 ale to jest przegrany meczu o 3 miejsce) - półfinaliści.

W NC do play-off przechodzi 8 drużyn czyli nie licząć półfinalistów finalistów i walkę o miejsce na podium
zostają 4 drużyny które można powiedzieć że zajeły miejsca od 5 do 8.

Ci którzy wyjdą z grup i odpadną w 1/4 finału mogą powiedzieć - Jesteśmy w pierwszej ósemce najlepszych reprezentacji.
Ale jak ocenisz kto jest 6 kto 5 a kto 8 ?? Musiałaby być stworzona dodatkowa drabinka play-off ? grupa ? dla drużyn które odpadły bo rozkład grup i play-off jest tak skonstruowany że drużyny odpadające z 1/4 finału nie grały ze sobą ani jednego meczu

Wyznaczanie miejsc w play-off na podstawie wynkiów w grupach to jest totalny bezsens.
Czy o miejscach w play-off mają decydowac wyniki meczy grupowych ? Bo ktoś tam wygrał w grupie z Senegalem lub Burkina Faso to ma być na 5 miejscu ?
Celem play-off jest wyłonienie zwycięzców bezpośrednio zainteresowanych najlepszych drużyn

Osobiście nie widze sensu gry o 7, 23 czy 31 miejsce bo to tylko walka o pietruszkę. W poprzednich NC niektórym nawet nie chciało się walczyć o 3 miejsce biggrin.gif

+Quote Post
WinterS
post 3:29, 28 12 2003
Post #18

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 984

Ja tam jestem optymistą. Szwedzi sa dobzi i bedzie cholernie ciezko ale teampoland to tez nie byle co wink.gif . Trzymam kciuki z reprezentacje POL i mam nadzieje ze ze Szwedami pojdzie nam (wam tongue.gif) tak samo jak z BEL czy ROS. 3majcie sie dzielnie biggrin.gif

+Quote Post
Phantom
post 17:08, 3 01 2004
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1021

Szwecja to mocny przeciwnik ale PT to nie byle co biggrin.gif Kazdy gracz z PT prezentuje poziom taki jak goscie z FIN (nawet lepszy smile.gif) wiec wszystko to kwestja taktyki i team play. Trzymam kciuki i pokazcie ze polska umie grac w ET biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi