IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Poradnik dla CL
whatever
post 11:19, 19 01 2004
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 682

Wedlug mnie, wiek nie jest kryterium co do doboru CL-a. Mam wrazenie, ze wszyscy myla go z czyms innym, a mianowicie z dojrzaloscia. Podczas swojej "kariery" online spotkalem zarowno bardzo niedojrzalych trzydziestolatkow, jak i wyjatkowo dojrzalych nastolatkow (czego doskonalym przykladem jest niedz).

A jesli mialbym udzielac rady CL-om... to bylaby taka: upewnijcie sie, ze zarowno Wy, jak i Wasi gracze, traktuja cala sprawe powaznie. W ten sposob, bedziecie mieli gwarancje zaangazowania, i nie bedzie, przykladowo, klopotow z ludzmi ktorzy nie przychodza na treningi, badz nie robia nic "od siebie". Dlaczego? Dlatego, ze im zalezy tak samo jak Wam. Cala reszta przyjdzie z czasem.

Pozdrawiam,
C4|Smirnoff
Go to the top of the page

+Quote Post
tranx-san
post 12:17, 23 01 2004
Post #22

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

... e tam.. prowadzenie klanu to banal wink.gif

temat raczej juz wyczerpany, ale i ja mam kilka rad, dla nowych CL'i:

1. To cementowac zespol, a pewnie ktos zapyta co to znaczy? .. ano starac sie robic, tak aby dogodzic wszystkim (bez zbednych skojarzen)... zawsze byc po stronie wiekszosci, nie faworyzowac nikogo... (Jakos sie da to pogodzic)
2. Dawac przyklad innym swoja ciezka praca - zostawac po treningach, wysuwac nowe inicjatywy, organizowac czesto spary/mecze/treny czyli to co ekipa lubi najbardziej
3. Nigdy sie nie poddawac! Nawet gdy sytuacja w klanie jest do dupy, starac sie jeszcze bardziej nie na 100, nie na 200, na 10000%
4. Zawsze podnosic morale zespolu, bo to bardzo wazne... kiepkie morale, slaba chec do gry, slaba chec do gry, male zaangazowanie
5. Trzeba byc dobrym psychologiem, duzo robic, ale tez duzo mowic

Zreszta to czy ktos jest dobrym CL'em odzwierciedlaja wyniki i dlugosc czasu istnienia klanu...
... dlatego chcialbym pogratulowac tak dlugiego istnienia na scenie RtCW i ET wszystkim lepszym klanom(i ich CL'om) z polskiej czolowki

+Quote Post
Valkir
post 20:44, 29 01 2004
Post #23

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Podnoszenie morale nie zawsze jest łatwe, poza tym to nie zawsze działa.

+Quote Post
Ryś
post 22:28, 4 02 2004
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 452

QUOTE (blacktyger @ 20:27, 3 01 2004)
PtOk ja mam 15 lat i czuje się zaangażowany w poczynania klanu .. ale ja zawsze byłem inny smile.gif

A ja mam 13 lat , jestem clem , w ankiecie ''jak uwazacie swojego cla'' dostalem 80% b.dobry , kazdy mnie lubi (no dobra , prawie kazdy:) OK OK!!! ja nic nie mowilem!!

+Quote Post
G.J.
post 0:00, 13 02 2004
Post #25

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 629

nie wiem czy mam prawo wypowiadac sie tutaj bo nie jestem nie byłem i nawet nie myśle być clem!!!
jednak z doświadczenia wiem ,że klany to koledzy , znajomi którzy lubią pograc dla zabawy jesli jest inaczej to prędzej czy później klan się rozpadnie a co do treningów, meczy itd. to jak dla mnie diabeł tkwi w szczegółach smile.gif

+Quote Post
blinkkin
post 0:19, 13 02 2004
Post #26

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (Ryś @ 21:28, 4 02 2004)
A ja mam 13 lat , jestem clem , w ankiecie ''jak uwazacie swojego cla'' dostalem 80% b.dobry , kazdy mnie lubi (no dobra , prawie kazdy:) OK OK!!! ja nic nie mowilem!!

z tego co wiem rys=waterhit. gdyby mogl pochwalilby sie swoimi osiagnieciami, czyli kilka wyrzucen z klanow za chamstwo. jednak liderowanie robi swoje i inne osoby pewnie sie go boja, wiec stad te 80%. im cl slyszy czesciej paranoja tym lepiej swiadczy to o jego dzialalnosci tongue.gif.

+Quote Post
Prosper
post 8:34, 13 02 2004
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Cl musi byc twardy. Musi umiec podejmowac nieprzjemne czasem decyzje. Mu brac na siebie odpowiedzialnosc za klan. Musi odroznic kumplowanie od dobra klanu (jesli klan ma osiagac dobre wyniki). Musi byc dostepny pod tel, nie moze miec ograniczen w dostepie do kompa.
Musi byc dobrym organizatorem lub musi taka osobe sobie znalezc (pozdro kag wink.gif ). Musi umiec opieprzyc i umiec pochwalic.
Musi miec naturalny talen przywodczy - to imo najwazniejsza cecha.

A pozatym musi miec jaja ze stali, zeby znosic: fochy graczy, ciezki okres klanu itd itd

+Quote Post
Swiety
post 13:44, 13 02 2004
Post #28

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Czyli musi być taki jak Prosper biggrin.gif (Wazelina mode on ? ohmy.gif biggrin.gif )

+Quote Post
Cezar
post 18:42, 13 02 2004
Post #29

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

Właśnie Prosper, jak budowałeś Poison???
napewno jesteś troszkę próżny a tu masz możliwość opowiedzenia historii budowania jedengo z NAJ klanów w polsce .... taaa /wazelina _mode 1 tongue.gif

+Quote Post
esto
post 20:56, 13 02 2004
Post #30

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 889

z tego co wiem to nie prosper zakladal poison tylko chyba DarkXeno... [WAZELINA MODE: OFF] tongue.gif

EDIT: nom faktycznie, moja wina, zle przeczytalem smile.gif

Ten post edytował 599c 11:55, 16 02 2004

+Quote Post
Cezar
post 0:28, 14 02 2004
Post #31

Leutnant
Ikona Grupy

hmmmm, ale ja napisałem BUDOWAŁ nie ZAKŁADAŁ, to subtelna różnica

mode 1 tongue.gif

+Quote Post
AciD
post 16:01, 14 02 2004
Post #32

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Otoz mysle ze prosper budowal poison glownie naciskajac na morale klanu, jezeli ktos zrobil cos nie tak zabijal mu rodzine palil dom zamykal go w kufrze i wrzucal do wisly, a to co napisal o cechac dobrego CL to chyba wystarczy, trzeba poprostu miec jaja i leb na karku, oraz byc wytrwalym bo taki CL ma czasami sporo milych i mniej milych (przewaznie tych 2) spraw na glowie.

+Quote Post
cleric
post 16:12, 14 02 2004
Post #33

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1268

Acid nie dramatyzuj tak bo jeszcze ktos pomysli ze prosper to niebezpieczny przestepca i zadzwoni na 997 a potem to prospera zamkna ale nie w kufrze tylko w celi.

A przeciez prosper jest milutki jak niedziowiedz tongue.gif (nie mylic z c4)

+Quote Post
Ochi
post 16:41, 15 02 2004
Post #34

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1123

Witam wszystkich i chciałbym dodać coś swojego mój CL odszedł i powierzył mi klan. Stałem się raptownie CL'em dobrałem sobie zaufanego przyjaciela jako 2 CL'a. No teraz przechodze trudne chwile jest naprawde ciężko dostajemy w dupsko praktycznie z każdym klanem sad.gif mimo iż sqad jest dobry a nawet bardzo. Czytając wasze wypowiedzi zmienie w sobie cos jako CL'u no i muszę przetrfać ten chyba najcięższy okres w życiu klanu jeżeli ktoś chciałby mi pomóc z chęcią skorzystam, każda pomoc się liczy smile.gif

Ps Każdy CL powinien wiedzieć co chce osiągnąc w danej chwili i być stanowczy nie powinien rezygnować no cóż to tyle co chciałbym dodać tongue.gif

+Quote Post
Prosper
post 7:43, 16 02 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Wcale nie pchalem sie na stanowisko CLa. Po prostu nie mial kto zajac sie poison w pewnym momencie.
Ja mialem ten komfort ze uczylem sie Clowania majac swietnych nauczucieli, najpierw DX, przez pewien czas Mit0s, pozniej kag. Patrzylem, analizowalem i wyciagalem wnioski.
Klan musi miec cel i musi do niego darzyc. Tylko cos takiego powoduje ze klan nie upada a istnieje i sie rozwija.
Celem poison jest n1 w pl (nie bede owijac w bawelne bo po co) i to by byc znanym i cenionym w eu. I ja jako Cl darze do tego. Choc wcale nie jest latwo mowic komus przez 2 miesiace ze nie bedzie gral trenow/sparow bo nie nadaje sie imo. Wiec szeroka lawka ma swoje wady i zalety (jak w przypadku poison)

Na koniec jeszcze jedno. CL nic sam nie zrobi. Jak nie ma zaufanych osob to nie da rady. poison`prosper CL klanu poison nigdy nie byl znany gdyby nie kag (praktycznie serce poison) i nikramo ktory przez pewien czas mnie zastepowal, a teraz dzieki temu patrzy na klan i granie przez inne okulary.
Hehe, koniec tyc wypocin. Bezsennosc roox tongue.gif

+Quote Post
Cezar
post 21:40, 16 02 2004
Post #36

Leutnant
Ikona Grupy

QUOTE (Prosper @ 5:43, 16 02 2004)

Wiec szeroka lawka ma swoje wady i zalety (jak w przypadku poison)

słuchaj jak masz za długą ławę to za skrzynkę browca kupię od Ciebie kilku dobrych zawodników tongue.gif
pozdro

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi