IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

12 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Problemy z PB, Punk Buster
kace
post 18:20, 11 12 2004
Post #81

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3301

Siemka all.
Mam problem, chyba jak większość tu piszącyhc. Kiedy połącze się z serwerm, dostaje ostrzeżenie od PB.
PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this server.
Po czym mnie kopie na 0 minut. Pomóżcie mi bo juz nie wiem co mam roibc. Z góry dzięki. smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
tranx-san
post 6:17, 18 12 2004
Post #82

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

ohmy.gif

inadequate o/s privileges :<
mialem kiedys to samo :<

www.google.pl i sprawa rozwiazana imo

wiem wiem, komu by sie chcialo szukac ohmy.gif, komu by sie chcialo siedziec ze slownikiem jez. ang ? ohmy.gif zeby tlumaczyc syf...

dla mniej leniwych:

po angielsku jak to wy!@#ac

a teraz krotkie objasnienie :<

pewien trojan/wirus zablokowal ci przywileje administratora systemu a poniewaz pb jest zdupy i ktos tam kiedys wykorzystywal costam do czitow, to jezeli nie masz wystarczajacych praw administratora, pb bedzie ci kopal za "Insufficient O/S Privileges" albo "inadequate O/S privileges", jeden hcuj.

Jedno wyjscie to skorzystac z linka i zrobic to co tam jest napisane po ang, drugie wyjscie to nadac prawa administratora na dany program w tym przypadku ET.
Nie chce mi sie wyjasniac jak sie robi to drugie wyec lepiej odrazu przejdzmy do wy!@#ania tego wirusa/trojana

odpalasz strone z linka i sciagasz vx2finder.exe
odpalasz proga wciskasz "Find VX2.betterinternet info", jezeli masz trojana powinien ci cos znalezc po czym klikasz delete this files... robisz reboota odpalas zprog na nowo i wciskasz po kolei

-> 'Guardian.reg'.
-> 'User Agent'.
-> 'Restore Policy'

po czym mozesz znowu zrobic wszystko od poczatku, aby sprawdzic czy trojan zostal usuniety.

od teraz masz juz wszystkie prawa administratora i mozesz sie enjoyowac gra w et na nowo

have fun .. imo
ps. nie sugerujcie sie ze ta strona dotyczy raven shielda... to samo jest w faq evenbalance dla et
i tam jest wiekszosc problemow opisanych, skatalogowanych i co najwazniejsze rozwiazanych

+Quote Post
scooter
post 13:08, 18 12 2004
Post #83

Schutze

Nr użytkownika: 2933

zrobiłem tak jak pisałeś ale ten program nic nie wykrył.
próbowałem też avastem i znalazł pare zainfekowanych plików, ale po usunięciu tych plików nic sie nie zmieniło, dalej mnie wykopuje

jakieś inne pomysły?? może zrobie format i narzuce cały system od nowa?

dzięki za porady tranx wink.gif

+Quote Post
Bozoo
post 1:06, 19 12 2004
Post #84

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2899

Witam. Nie jestem jakimś debilem i przeszukałem całe to forum ale nic nie znalazłem. Mój problem jest następujący: Za każdym razem kiedy łącze się z jakimś serwerem pb kicka mnie, i wyświetla komunikat: You are dis................. INADEQATE 0/5... WTF. nie mam żadnych czitów, robiłem reinstall ET, wcześniej ET działało normalnie. Prosze o bardzo szybki kontakt bo mój klan gra wiele meczy itd. a ja nie moge grać w 1 składzie sad.gif sad.gif

EDIT:
Moje gg: 1180911

+Quote Post
tranx-san
post 1:45, 19 12 2004
Post #85

Major
Ikona Grupy

sry albo zrobiles cos zle, ale nie doczytales albo cokolwiek

sposob ktory opisalem jest skuteczny w 100%, sam mialem taki problem i rozwiazalem go w 15 minut

moze zle opisales swoj problem albo ja go zle zrozumialem

wiec do hcuja pana wez napisz dokladny komunikat za co cie kopie, przy okazji jaki masz sprzet,a tak wogole to zacznij od przeczytania FAQ'a swietego

kkthxbye

edit: ta pierwsza mozliwosc naprawienia problemu jest taka.. bierzesz wlasciwosci skrotu(tego od et), w zakladce skrot klikasz w zaawansowane (advanced) i zaznaczasz pierwsza mozliwa opcje "run with different" pozniej wciskasz ok.
kiedy odpalasz skrot komputer sie ciebie pyta z jakiego uzytkownika ma go odpalic, wybierasz uzytkownika administrator, wpisujesz haslo administratora(podawane przy instalacji windowsa) i gra powinna smigac bez problemu

innych opcji nie ma jezeli i to ci nie pomaga to... pewno wywala cie za cos innego niz insufficient o/s...

------------------------------------------------------------------------------------

lol niezle przeszukales forum...

Odpowiedz znajdziesz w tym poscie ohmy.gif

mialem ten sam problem i udalo mi sie go rozwiazac, zeby sie nie kopiowac to tam masz podanego linka do strony evenbalance po angielsku afkorz, wsio ladnie wyjasnione.
Opisalem ten problem w poscie do ktorego dostajesz linka po polsku zeby sie naby nie meczyly z tlumaczeniem

+Quote Post
Bozoo
post 3:00, 19 12 2004
Post #86

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2899

Hm.... u mnie też ten program nic nie znalazł ale napiszę jak zrobić to drugim sposobem(przynajmniej mi pomogło)

Wchodzimy w Panel sterowania--->narzędzia administracyjne--->zasady zabezpieczeń lokalnych---->przypisywanie praw użytkownika---->analizowanie programów--->dodaj użytkownika lub grupę--->zaawansowane--->znajdź teraz--->wybieramy użytkownika i ok--->zastosuj====>> restart i można grać (przynajmniej u mnie tak było) Myslę ze komuś pomogłem biggrin.gif

+Quote Post
tranx-san
post 7:06, 19 12 2004
Post #87

Major
Ikona Grupy

o czlowiek myslacy, nakierowac go w odp miejsce sam znajdzie rozwiazanie...

btw co do sposobu nr jeden.. nie wspomnialem o tym :> ale jak wam nie znajdzie nic to i tak nalezy wcisnac
_> restore policy
-> user agent
i jak mozna to
-> guardian.reg

powinno zadzialac

ale oczywiscie nikt na to by sam nie wpadl no nie ? :>

+Quote Post
jot
post 15:16, 25 12 2004
Post #88

Schutze

Nr użytkownika: 3421

witam
jak w temacie, nie wiem co z tym zrobic, przeszukalem to formu, siec i strone pb. robilem update reczne i automatyczne przeb pbweb (jest problem tylko z jednym z plikow mcxxxxx.html > mcxxxxx.dll ale na windzie chyba nie powinien miec on znaczenia), reinstalka calego et (od czasu do czasu dostawalem info o unpure klienta-nic nie roblilem), kombinacje z ustawieniami opcji w 3d (radeon 9100 na oficialnych sterach) tez nic nie daly (gdzie sie doczytalem o problemach ze sterami). czy ktos mial podobny problem i czy mu sie udalo go popchnac?
thx

+Quote Post
gekon
post 22:24, 25 12 2004
Post #89

Schutze

Nr użytkownika: 3424

mam dokładnie taki sam problem...wywala mnie za inadequante o/s privilages|
Files Found---

Guardian Key--- is called:

User Agent String---
: log z tego programu
dostępne mam tylko 2 opcje : make log i restore policy nic więcej...
dziwna sprawa, prosze o pomoc sad.gif

+Quote Post
jot
post 23:36, 25 12 2004
Post #90

Schutze

Nr użytkownika: 3421

hmmm, cos mi sie nie spodobalo z tym "trojem". odpalilem programik i zobaczymy. mozna dostac jakies info na temat tego troja? dziekuje za pomoc. jakos nie jestem co prawda przekonany o klopotach z prawami uzytkownikow (tak jak w odpowiedzi na ktorys z postow) ale zobaczymy.
ps
post wrzucilem gdyz nie myslalem ze Insufficient O/S Privileges, inadequate O/S privileges
thx
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
no niestety to nie to sad.gif jeszcze poskanuje sys jakims softem :/

+Quote Post
Gh*5T
post 16:53, 17 01 2005
Post #91

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3206

Jesli macie sys xp lub 2000 i podzial na konta, a ty nie masz uprawnien admina, bedzie ciebie kopac, chyba, ze nadasz sobie odpowiednie uprawnienia sa wymienione tutaj. Co prawda sa one po angielsku, ale to bedzie kolejny powod dla ktorego polacy zaczna sie uczyc angola biggrin.gif .

BtW. Przy okazji przytocze swoj problem. Na niektorych servach kopie mnie z tekstem: Violation (GAME ITEGRITY) #20006. Reinstalowalem juz ET. Sciagalem rownirz najowsze pb. O co chodzi? Thx z gory.

--------------------------------------------------------------------------------------

Smieszna sprawa... Kilka razy po formacie ustawialem te prawa wg. "pierwszego" sposobu i dzialalo, a tu i wyskakuje tekst:

Szablony zabezpieczen

System Windows nie moze zaktualizowac zasad.

Wtf? Sprawdzilem tym ant trojem(tak to nazwe) i nic... BtW podczas sprawdzania (wg. instrukcji na evenbalance.com) caly czas user agent jest nie aktywne(czyt. nie da sie wcisnac)...

+Quote Post
KaRaKaN
post 23:35, 8 03 2005
Post #92

Schutze

Nr użytkownika: 3802

jestem nowym graczem ET ale..... (zawsze jakies "ale" i problemy) a mianowicie odrazu sie przyznam kumple zainstalowal mi jakiegos "aimbota" czy cos takiego i gralem aby raz z tym czym i teraz ten PB mnie calyczas banuje czytalem duzo i wiem aby ze trzeba usunac plik etkey i powinno byc dobrze ale niejest mad.gif i niewiem co robic sad.gif jestem naprawde nowym graczem ET i wogole sieci i niemam zabardzo pomysly co robic mad.gif moze ktos pomoc?? i niesmiejcie sie i niemowcie ze jestem jaki lamer noob czy cheater bo niewiedzialem co to jest sad.gif potraktujcie mnie jak jakiegos kolesia co niewie nic i pomozcie!! prosze

+Quote Post
danny16
post 19:41, 17 05 2005
Post #93

Schutze

Nr użytkownika: 4280

ja mam problem pojawiajacy sie na wielu serwerach, wchodze gram ... mija 1 minuta i pojawia sie blad: http://www.galileusz.pl/~rataj/eh.JPG nie wiem co robic ;/ reinstalowalem wolfa, aktualizowalem pb nic nie daje ... ;/

+Quote Post
conish
post 20:17, 17 05 2005
Post #94

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Masz zle rate.
Wpisz w konsoli na przyklad rate 25000

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 21:58, 17 05 2005
Post #95

Goście

CYTAT (conish)
Masz zle rate.
Wpisz w konsoli na przyklad rate 25000

a jezeli masz swoj konfig, ktory odpala sie przy uruchomieniu przez autoexec.cfg..

to zmien te wartosc wlasnie tam....

+Quote Post
Fistach
post 14:23, 14 06 2005
Post #96

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 411

a ja mam problem. Ciagle od kilku godzin nei moge dostac etkey i mnei wywala z kazdego serwa za to ze "Empty key not allowed" mam pb 1.189, ET 2.60, etpro 3.2.0

+Quote Post
Dante#
post 16:30, 16 06 2005
Post #97

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2179

wywalasz plik etkey z katalogu etmain i łączysz sie jeszcze raz smile.gif

+Quote Post
croc
post 18:33, 18 06 2005
Post #98

Schutze

Nr użytkownika: 4461

niewiem czy to wam nie pomoae na pb jak wywala ale ja wpisuje

/pb_security =0

wink.gif

+Quote Post
gzo
post 23:19, 23 06 2005
Post #99

Schutze

Nr użytkownika: 1798

no a ja mam tak ze mi sie wiesza gra ja ktylko wejde do gry i pogram jakies 10 sec czyli jak dojdzie do mnie jakies info od pb mam najnowszego podobno to od sterow mam radka 9550 uzylem najnowszych jak i staryh i nic nadal lipa po 10 sec sie wiesza problem sie zaczol od pacza 2.60 i etpro 3.2.0 jakies pomyly ?

+Quote Post
conish
post 19:26, 24 06 2005
Post #100

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Kto goscia zrozumial?

+Quote Post

12 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi