IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> Klany ET, Po co zakładać klan na 3 dni ??
Go��_Stick
post 14:39, 3 01 2004
Post #1

Goście

Nie rozumiem dlaczego jakiś klan może się rozlecieć ??

Jestem amatorem, pierwszy raz z kolegą prowadze klan i do dzisiaj nie moge zrozumieć tych co zakładają klan na 3 dni !!

=================================R=E=K=L=A=M=A========================================

#sow.et @ QuakeNet
Go to the top of the page

+Quote Post
Jędras
post 23:40, 3 01 2004
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 305

Hhhhmm, nie słyszałem żeby ktoś zakładał klan na 3 dni biggrin.gif - ale to pewnie była hiberbolizacja z twojej strony smile.gif .
Według mnie przyczyna jest prosta. Ludzie chcą się w ten sposób dowartościować. Pewnie myśli sobie taki, że jak będzie miał tag przed nickiem to ludzie bedą go szanować. Tymczasem koleś naraża swój klan na śmiechy i bluzgi pod jego adresem biggrin.gif . Oczywiście nie mówię tu o ludziach umiejących grać i jednoczących się w klanie po uprzednim nabraniu doświadczenia w grze w ET.
A takim lolkom zakładającym klan z kolegami żeby fajnie było smile.gif radziłbym niepokazywanie się na serwerach pod tagiem chyba że lubicie jak się z was śmieją (niekoniecznie musicie wiedzieć, że ktoś się zwas śmieje smile.gif . Ja grając widzę nieraz takich lolków że się śmieję z ich gry pół godziny laugh.gif , ale niekoniecznie dzielę się swoją radością z innymi np. poprzez pisanie przez T czy Y).
A tak wogóle to nieraz sam z siebie się śmieję - żebyście nie pomyśleli, że ja to jestem najlepszy i się naśmiewam z innych biggrin.gif .
PS. Wiem, że piszę trochę przydługawe zdania, ale to wynika z mojej wrodzonej inteligencji i zdolności do pisania zdań złożonych smile.gif .

+Quote Post
Soulless
post 3:01, 4 01 2004
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 996

Ja naprawde nie rozumiem tego procederu. Kierowanie klanem nie jest prosta sprawa (wiem kierowalem przez x-miesiecy klanem do SC). Wielu po prostu nie potrafi udzwignac obowiazku i klan sie rozlatuje...
P.S. Jedras Ty znasz lolka smile.gif

+Quote Post
blinkkin
post 9:38, 4 01 2004
Post #4

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ostatnio pojwiawia sie moda na wlasny klan. istnieje w cholere klanow jednoosobowych, wiec zycze powodzenia. druga sprawa rozmawialem z cl, jednego ze slabszych klanow. i sie spytal czy gramy w cb? mowie, ze nie i na poaczatku nie bedziemy. a on na to, to jaki sens grac? nie jestem pewnien, ale ten klan zajmuje zasztytne ostatnie miejsce w tabeli, wiec kolejny raz zycze powodzenia. sa to bardzo negatywne zachowania na scenie et, ktore prowadza do powstawania klanow kilkudniowych. po pierwsze ludzie grajacy pod wspolna bandera musza sie jako tako znac i dogadywac. cl musi byc wrecz apodyktyczny, zeby zapanowal porzadek w klanie. nowe twarze w klanie zawsze odswiezaja atmosferke. sukces i slawa same nie przyjda, potrzebny jest duzy wysilek i sporo pracy nad klanem. wiekszosc cl zaklada, ze ich klan bedzie istnial wiecznie. ja tak nie uwazam, chce tylko fajnie spedzic czas i cos osiagnac.

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 15:46, 9 01 2004
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 528

Widzieliscie program "od przedszkola do opola ?" Mniej wiecej podobnie wyglada sprawa jednoosobowych klanow, zakladaja go jakies dzieciaki, ktore wierza, iz "one man amry" to za!@#ista sprawa i po cholere im wiecje niz np 3 ludzikow w klanie, bo przeciez graja "dla zabawy" a nie zeby wygrac. Wiec po jaki kit montowac taki klan skoro nie ma to sensu. Przewaznie klany graja w jakis ligach, a takie dzieciory zakladaja klany ktore maja ownowac polska scene ffa
Jesli juz porywaja sie na klany, to p meczu zastanawiaja sie czemu siedzieli caly mecz w respie, jak na ffa ownuja unsure.gif
Imho szkoda czasu mlodziezy, lepiej wybic na hustawke blink.gif

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 15:12, 10 01 2004
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 707

takie klany to zakladaja dzieciaki ktoore mysla ze dadza sobie rade na scenie et. Ale wejda na jakis lepsy server dostana po dupie od straszych graczy i sie zniecheca. Tym bardziej ze wiem jak wyglada organizacja w takich klanach i to wlasnie ona przyczycznynia sie do rozwałki wiekszosci klanoow

+Quote Post
evil_lord
post 18:50, 14 01 2004
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

Ciekawe rozumowanie.........jeśli jakiś młody człowiek chce założyć klan, potrafi zgrać klan, ma stronę itd.- to klan to taka dziecinna zabawa?? Jasne, każdy klan którego CL jest osoba młoda gra tylko ffa, nie wie o co chodzi w ET, jest Xplamką. Oczywiście przecież w tym temacie wypowiadają się sami "dorośli panowie" i "wymiatacze ET"!. Chciałbym aby taki klan skopał Wam kiedyś tyłki mad.gif Pozdrowienia dla klanów startujących w ET !

+Quote Post
ptOk
post 20:41, 14 01 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 864

tez bym chcial zeby taki klan skopal mi kiedys tylek.... ale taki klan nie istnieje i raczej nie ma szansy powstac. trzynastoletni "gracze" nie widza niczego poza czubkiem wlasnego nosa, a na kazda krytyke (chocby konstruktywna) odwiadaja prymitywnym "pie......ol sie". zdaje sobie sprawe ze jest to z mojej strony krzywdzace uogolnienie, ale niestety normy ustala ogol a nie margines (jak to ladnie kiedys smoleń powiedzial wink.gif

+Quote Post
Rollo Tomasi
post 0:31, 16 01 2004
Post #9

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 409

Osobiscie uwazam, ze zaczynanie swojej klanowej przygody od zalozenia wlasnego klanu nie jest najlepszym pomyslem.
Wczesniej lepiej zaobserwowac kilka spraw:
1)Przede wszystkim najpierw powinno się dobrze poznac i zrozumiec scene.
2)Zalozenie klanu od tak i liczenie na dobrych graczy, pochlebne recenzje etc. po prostu mija sie z celem. Przeciez nikt was nie zna a bind na FFA o tresci "klan xxx szuka chetnych moje gg" zazwyczaj wymusza tylko usmiech.
3)O wiele lepiej wejsc do ktoregos z istniejacych juz teamow i zaznajomic sie z klanowiczami danej scenym, oraz jesli nie graliscie wczesniej w zadnym klanie w jakakolwiek gre, poznac mechanizm jego funkcjonowania.
4) Jesli czujecie w sobie nutke organizatora, przywodcy, niekoniecznie dobrego taktyka (od tego przeciez mozecie miec TL'a), mozecie dopiero wtedy pokusic sie o zalozenie wlasnej druzyny.
5) Po sformowaniu klanu nie zrazajcie sie poczatkowymi niepowodzeniami, kazdy wymiatacz byl kiedys slaby, a wiekszosc klanow tworzonych de novo byla chlopcami do bicia, jesli czujecie w sobie nutke charyzmy, a przede wszystkim chce wam sie prowadzic klan nic was nie powstrzyma !!!
6)Dodatkowo powinniscie sobie uswiadomic, ze jak we wszystkim nie moze byc samych wymiataczy, bo inaczej kto bylby cienki wink.gif . Jest tylko jeden numer pierwszy, a wiekszosc probujacych dotrzec na szczyt sie przewraca. Tak samo jest z klanami - tych, ktore padaja zawsze bedzie wiecej niz tych, ktore istnieja przez kilka lat. Tyczy sie to nie tylko tych z dolnej polki, ale tez tych lepszych. Przyklady takie jak 187, EYE czy polskie fuzz, respect, riddle moznaby mnozyc.

Podsumowujac nie zgadzam sie ze smiechami hihami na temat nowych slabiutkich klanow. Dodatkowo wiekszosc pytan kierowanych na FFA do CLow takich teamow, przez tzw. doswiadczonych graczy, obdarzona jest spora doza ironii, a nieslusznie przeciez kazdy kiedys byl newbie. Nie mowie, ze wszyscy maja odrazu podawac pomocna dlon kazdemu nowemu, ale przynajmniej nie krytykowac, a jesli juz to konstruktywnie tongue.gif

+Quote Post
FreeZz
post 5:22, 16 01 2004
Post #10

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1056

Pierwsze co 'porazilo' moj wzrok ohmy.gif to to ze duza czesc z was nie widzi roznicy miedzy smiechem , a wysmiewaniem sie ! wink.gif Uwazam ze nowe klany powinne powstawac i beda powstawaly ! to jest nieuniknione ! A to ze powstaja klany 3-4 osobowe w ktorej jest grupka dobrych znajomych to chyba nic zlego ohmy.gif - oczywiscie do czasu kiedy nie zaczynaja sie 'pchac' do wszystkich turniejow , CB . . . ! podejzewam ze gdyby nie nowe klany to duza czesc polskiej sceny juz dawno by wymarla :| - bo kto nie gral w klanie? a zaczynajac swoja 'kariere' w ET raczej watpliwe jest to ze dostaniesz sie do klanu ja C4 , Poison bla bla bla laugh.gif A co do tego ze sie ludzie smieja z takich ludzi to juz jest tylko i wylacznie wina samych 'klanow' najczesciej to wyglada nastepujaco : przychodzi paru czlonkow jednego klany powiedzmy XX zaczynaja grac warzywne ffa i po paru minutach okazuje sie ze jest tam paru MASTAH'ow ! z ktorymi nawet powiedzmy we 4 nie moga sobie dac rady laugh.gif wiec co im pozsotaje ? 'ej cheaterze' etc. takie teXt staly sie juz codziennoscia wink.gif Co do samego tematu to jest naprawde nie przemyslany - GJ Uszaty ! twoje posty bardzo duzo wnosza na to 4um cool.gif !

+Quote Post
supremepl
post 12:26, 23 01 2004
Post #11

Schutze

Nr użytkownika: 1119

A oto jak pewien gracz szuka klanu: (vide http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...casb=1&caid=471)

"Szukam klanu świerzo upieczonego ktury ma mało człąków
Jestem uniwersalnym żołnierzem i gram karzdym oprucz filda "

Ja mu daje 13 lat i krzyżyk na droge jeżeli chodzi o mature z polskiego... A jezeli ktos taki zalozy klan.. ech.. no comment....

-- EDIT--

Jak sie okazalo na gg figuruje jako 12-to latek o nicku "Pogromca PL"... Zamiast PL powinien napisac sobe "nauczycielek od polskiego" smile.gif

+Quote Post
tranx-san
post 12:38, 23 01 2004
Post #12

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

hehehe lol...
pżynaimniey rzołnież napisdal bezblednie...

Scena ET w polsce sie rozwija... szkoda ze kase wydaja na piwo, fajki, dragi a nie na slowniki... :/

jedyne co mi przychodzi do glowy.. to OMG

btw Supreme.. i Ty zaczales sie tu udzielac ?? jak zwykle cynizm, sarkazm i ironia... czy jeszcze o czyms zapomnialem ?? :> pozdro :>

+Quote Post
nGc.pl
post 18:40, 23 01 2004
Post #13

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1076

Z drugiej strony, jakby zabraklo tego wszystkego - nowych klanow, chichotów podczas FF'a i ambicji mlodych ludzi - jak wyglądałaby scena ? Daje sobie uciac prawą łapkę że po kilku miesiacach umarlaby smiercia naturalna.
Niech chłopaki [i dziewczyny] zakładają te klany - nikomu to (chyba) nie szkodzi, a młodzież zdobywa doświadczenie w wielu dziedzinach przydatnych w życiu osobistym.

+Quote Post
cyp!s
post 22:21, 23 01 2004
Post #14

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 730

Dokladnie. Jesli chociaz 1-2% z tych "klanowiczow" zlapie bakcyla grania, szkolenia sie, poznawania zasad, trickow to tym lepiej dla sceny. Niech przyplywaja nowi, zakladaja te "klany na 3 dni", jesli to bedzie rozwijalo polska scene ET (tu hym Unii Europejskiej w tle cool.gif )

+Quote Post
tranx-san
post 2:56, 24 01 2004
Post #15

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

yy a dlacze hymn UE w tle ? tongue.gif

jasne, kazdy kto gra w klanie ktory jest od 3 dni i sie rozpadnie, kto nauczy sie np wall jumpa na oasis, napewno sie przyda jakiemus innemu klnowi, ktory rozpadnie sie po miesiacu, pozniej podnoszac swoje umiejetnosci przejdzie do klanu bardziej stabilnego i tam bedzie gral dopooki, doputy sie klan nie rozleci... chyba ze po 1 miesiacu gry mu sie znudzi :|

+Quote Post
DaBi
post 11:15, 24 01 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

"Szukam klanu świerzo upieczonego ktury ma mało człąków
Jestem uniwersalnym żołnierzem i gram karzdym oprucz filda "

Ja mu daje 13 lat i krzyżyk na droge jeżeli chodzi o mature z polskiego... A jezeli ktos taki zalozy klan.. ech.. no comment....

Maturę z polskiego moim zdaniem zda bez problemu. Nie zapominajcie że teraz to jest tak że jak coś z ortografią nie idzie to zawsze można załatwić papierek. A pozatym już nawet za bardzo pisać też nie trzeba bo przecież sdą nowe matury i testy od przyszłego roku.

Mi tam nie przeszkadza niech sobie zakłada klan i gra z innymi ludzmi. Ja tam pewnie nie wstąpię ale ktoś inny może się skusi.

+Quote Post
sparrow88
post 23:26, 24 03 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

CL z najczęściej jest niewinny
Cl tak naprawde gów.n.o może zrobić. Mówi że tren fafnastego o fafnastej fafnaście
zjawią się 3 osoby, i co ma taki CL zrobić,
Nie wywali, bo klan jest nowy, a nowe klany z trudem znajdują nowych zawodników, a jeżeli znajdą, to właśnie takich, którzy uprawiają klasyczny tumiwisizm i koło sie zamyka

+Quote Post
[RaIn]S0uL
post 15:53, 25 03 2004
Post #18

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1562

QUOTE (sparrow88 @ 22:26, 24 03 2004)
CL z najczęściej jest niewinny
Cl tak naprawde gów.n.o może zrobić. Mówi że tren fafnastego o fafnastej fafnaście
zjawią się 3 osoby, i co ma taki CL zrobić,
Nie wywali, bo klan jest nowy, a nowe klany z trudem znajdują nowych zawodników, a jeżeli znajdą, to właśnie takich, którzy uprawiają klasyczny tumiwisizm i koło sie zamyka

Zgadzam się w 100% - w 9 na 10 przypadków upadku klanu wina leży po stronie graczy, nie zaś CL'a... Gorsze od tumiwisizmu wydaje mi się gwiazdorstwo, które już kompletnie blokuje kontakt z gościem. Ostatnio w klanie mieliśmy wzorowy przypadek takiego zachowanie, gdy delikwent spędził w naszym gronie 4 dni, po czym odszedł obrażony, że nie znalazł się w pierwszym składzie na mecz...

+Quote Post
sparrow88
post 16:09, 25 03 2004
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

po czym odszedł obrażony, że nie znalazł się w pierwszym składzie na mecz...

hm obraz polskiego społeczeństwa

wg każdy gracz et jaki chce szukać klanu, powinien najpierw sie zorientować w scenie et i jej zasadach
żeby nie było takich właśnie przypadków, rozwala mnie gość który biega po servach z kjsywką lolek[szukamdobregoklanu] nie gra zbyt dobrze, ale nie będzie sie przecież sie blamił grą w nowym klanie bo on jest mastach pierwsza klasa

+Quote Post
Go��_Pho3n!x
post 20:06, 25 03 2004
Post #20

Goście

Ja tez uważan ze takie klany na 3 dni powstając robią dobrze. Z takcih klanów może czasami wyjśc prawdziwy pr0player. Sam w takim klanie zaczynałem karierę w ET (ale on istaniał 2 tyg. a nie 3 dni i zagralismy mawet 1 mecz przegrany zresztą biggrin.gif ) Potem pamiętam grałem na ffa cały czas coverem (tak wiem że byłem lolem biggrin.gif ) Teraz po tych ładnych kilku miesiącach gry mam zrobiony w 90% przez siebie cfg i może nie wymiatam na serwach ffa ale na 10 kili 8 hsów to nie najgorzej...chyba...
BTW: Nie wiem zbyt co macie do 13 latków grających w ET. Sam mam 14 lat i wole po sowjej przygodzie z 3
PROklanami <----ironia wole sie podszkolić i poszukać klanu z przyszłością no i serwem.
BTW2: Ciekawy ilu z was by poznalo we mnie 14 latka na serwerze. TO NIE ZNACZY ŻE JESTEM WYMIATACZEM wink.gif

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi