IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> cb pl co to jest ??????, bunkrownicy rox !!!!!
Termit
post 16:24, 25 01 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 499

Witam
Część z Was wie że 1 skład SS po małym przewrocie odszedł i założył nowy klan dot . Chcieliśmy szybko powrócić i wspiąć sie po drabince na "swoją" byłą pozycję . Kermit (wa) zakozaczył i rozpoczął wyzywanie klanów średniej klasy (nie chcieliśmy rozpoczynać od najlepszych bo nie wiemy na czym stoimy ). Niestety sytuacja wygląda żenująco pokolei nasze wyzwania zostają odrzucane .
Moje zdanie o polskim cb wygląda nastepująco : C4 , POISON, IC , HUNTER - wyzwiesz ich przyjma i będą grać , dolna część tabeli - przyjmą tylko nie bedą mieli składu , nie znają przepisów , będą chcieli zmienić serwer bo na danym kopie ich za ati , srodkowa część tabeli - odrzucą bo właśnie zastanawiają się nad hibernacją lub przygotowywują sie do oc lub ważnego meczu który planują w przyszłości ale to tajemnica .
Kiedys xceed założył fajny topic rzecz jasna dla żartu ale miał sporo racji . Ktoś później będzie znowu zgrywał kozaka z klanów środka że chce do reprezentacji tylko na meczu NC nikt sie nie chowa w respie .
Pozdrawiam ludzi z ikrą i olewam bunkrowników dry.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Patrol
post 21:30, 25 01 2004
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 218

I dlatego (między innymi) 7teens olało polski ladder CB. Męczcie się sami biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.

+Quote Post
FarSight
post 12:00, 26 01 2004
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

Wes nic nie mow ... niedlugo bysmy wpadli w autohibernacje w CB PL bo nikt nie kcial grac naszczescie PLHunter przyjelo (dalo countera) .....

+Quote Post
Termit
post 14:53, 26 01 2004
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Dobre jest jak przyjmują ale się nie stawiają i mają -10pkt za walkowera , dojrzewają taktycznie biggrin.gif
Jak dobrze pójdzie to zadebiutujemy vs POISON i poprawimy sobie może humor z SOW biggrin.gif
Imo trzeba kozaczyć WA i zwiększyć kary za nieprzyjęcie wyzwania .
Jak komuś grozi autohibernacja wyzywajcie nas biggrin.gif

+Quote Post
Termit
post 21:44, 26 01 2004
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

O w m@!de sorki Panowie ale z SOW nie zagramy potwierdzili mecz na niedzielę ale sie zahibernowali buahahahaahha omg luuuuuuul

+Quote Post
Evingolis
post 22:56, 26 01 2004
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 253

Termit lepiej potrenujcie poprostu z jakimiś lamkami np. Poison biggrin.gif i do cb int. Polskie klany spotkać można tylko tam ph34r.gif .

+Quote Post
tranx-san
post 10:41, 27 01 2004
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

:/

co do wyzywania nas(mojego klanu) w cb pl to na 70% wyzwan przyjmujemy i w sumie nie wiem dlaczego moi ludzi doszli do wniosku ze nie zagraja z C4 (btw zrobili to za moimi plecami :/). Fakt klan dot wyzwal nas na jakis tam dzien,a poniwaz brak nam porzadnego treningu ustawilem friendly :/ (ktory nadal widnieje w kalendarzu)
Wydaje mi sie ze do nas nikt nie moze miec pretensji bo gramu duzo... a kolejne 2 tygodnie to beda tylko treningi a w cb pl robimy sobie przerwe...
imo nikt nas nie moze posadzic ze gramy tylko z cieniasami... czekaja nas ciekawe mecze z poison i aod... jezeli c4 i dot zyczy sobie zagrac, zapraszam na #wow-et ustalimy jakis ciekawy termin meczu...

a czemu sowki przeszly w hibernacje ?? to dla mnie zagadka.. moze postanowili przecwiczyc pare elementow gry i zagrac z nami rematch

pozdro

+Quote Post
splajn
post 14:14, 27 01 2004
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 190

Tranx to była m.in. moja decyzja ph34r.gif Dlaczego? Bo od jakiegoś czasu obiecujemy sobie przerwę w CB i ostre treningi a gramy po 4-5 meczy w drabince tygodniowo.
Druga sprawa. Topic trochę z dupy imo. Każdy klan czy cl klanu inaczej dobiera przeciwników. Każdy ma jakąś strategię. I nagle mu się wcina ktoś kto chce szybko wrócić na szczyt drabinki lub uciec przed hibernacją (no offence). Wcale się nie dziwię że odrzucają. Powiem tylko że klan WoW zagra z każdym, gorszym i lepszym klanem co zresztą widać w historii naszych spotkań w ladderze CB. Nikt nam jednak nie może odmówić prawa do przełożenia terminów lub odrzucania pojedyńczych meczy.

+Quote Post
Termit
post 17:24, 27 01 2004
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Ok stategia jest jaka jest GL w OC . A my se zagramy z Areczkiem biggrin.gif na fragi blink.gif

+Quote Post
tranx-san
post 17:42, 27 01 2004
Post #10

Major
Ikona Grupy

QUOTE (Termit @ 15:24, 27 01 2004)
Ok stategia jest jaka jest GL w OC . A my se zagramy z Areczkiem biggrin.gif na fragi blink.gif

hehe no to GL & HF uwazajcie zebyscie tylko 50:0 nie wygrali LOL

imo splajn masz racje... i zmien tegoo cholernego nicka na tym boardzie biggrin.gif

+Quote Post
R4Gn4k
post 20:10, 30 01 2004
Post #11

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 489

ino przypomnialo mi sie jak chcielismy z sl zagrac.....oj to bylo ciezkie wyzwalismy ich z 5 razy po czym jak przyjeli poszli w hibernacje o_0 omg lol

+Quote Post
Termit
post 10:57, 6 02 2004
Post #12

Hauptmann
Ikona Grupy

Tranx widać jaką zrobiliście sobie przerwe . To samo H płacza że nie przyjmą wyzwania bo się będą hibernować tymczasem wyzywają w cb pl Wss licząc na łatwe punkty . Sry ale dla mnie wasza strategia to poprostu strategia lamerni .

+Quote Post
tranx-san
post 15:33, 6 02 2004
Post #13

Major
Ikona Grupy

Termit i tu sie z Toba nie zgodze :> bunkrownicy rox tak ? LOL popatrz sobie na nasz kalendarz zanim zaczniesz cokolwiek mowic... mecze ustalane z 3 tyg wyprzedzeniem... my gramy duzo i to za duzo.. podczas gdy inne klany graja sobie raz w tygodniu... my gramy codziennie, treny/spary/cb gralismy w ladderze z kazdym chyba z czolowka po 2 razy... czekaja nas ciezkie mecze z IC i Aod wiec nie wciskaj mi kitu ze jak chcemy sobie zrobic przerwe 2 tyg na treningi to lamerski pomysl bo nie mamy czasu zagrac z dot... malo to klanow jest ? zagrajcie z C4.. przynajmniej by w hibernacje nie poszli...
jezeli uwazasz ze boimy sie Was to sie mylisz.. dla nas liczy sie zabawa ale rezygnowanie ze snu przez 3 dni z kolei bo mecze w cb to juz lekka przesada...
zreszta wg mnie rtcw.no jest troche bardziej poukladane niz polski ladder cb i na tej wlasnie lidze teraz sie bedziemy skupiac... a w cb pl grac tak czesto aby nie wpasc w hibernacje...
Termit jak ci tak bardzo zalezy na latwych punktach i ciulaniu ich w ladderze to jest ok 30 klanow ponizej nas prosze bardzo... jezeli natomiast zalezy wam na zagraniu z dobrym przeciwnikiem to jest poison, IC, plHunters.. z tego co wiem to oni zawsze chca zagrac
A jezeli tak bardzo zalezy ci osobiscie na grze z nami to porsze bardzo wybierz termin za ok 2 tyg zagramy, ale tylko po 22.30 gdy pingi zelzeja a dzieciarnia pojdzie spac

EOT z mojej strony

+Quote Post
Evingolis
post 18:11, 7 02 2004
Post #14

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 253

Dzięki za opinie Termit smile.gif przykre że prawdziwa ale musze zmartwić tych którzy mieli grać z wss. Twór ten zakończył swoją działalność. Wraca stare dobre SS i zanim coś zagra będzie dużo trenować zgranie. A do leddera pl na razie nie planujemy sie zapisać choć kto to wie.

+Quote Post
Termit
post 8:55, 16 02 2004
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

Teraz napisze sobie dość ciekawego posta który i tak zostanie pewnie usunięty przez Kida .
Wczoraj rozgrywaliśmy mecz cb pl dot vs 4Fun . Mecz zaakceptował mój klan mimo że był podany serwer na którym jak wszyscy wiedzą są lagi i pl . Myślelismy że skoro jestesmy polakami jakoś sie dogadamy w kwesti serwera . Niestety gdy chceiliśmy zagrac na innym Kid i gracze 4Fun zagrozili nam w/o .
Rozegraliśmy jedną mapke radar na pingach 200-500 lagowało cały nasz team , rzecz jasna przegraliśmy i opuściliśmy serwer , fakt faktem powinniśmy to zlac na początku . Później rozpoczęła się mała batalia w której użyłem słowa w stosunku do 4fun szmaciarze za co przeprosiłem .
Pisze to dlatego żeby ostrzec niektóre klany : NIE PRZYJMUJCIE WYZWAŃ Z PODANYM IP SERWERA !!!!
Cóż dla mnie 4Fun jest słabym klanem próbujacym coś wygrać poprzez oszukiwanie przeciwnika i wykorzystywanie swoich znajomości od tego forum zaczynając .
Poprostu w pewnym momencie klan 4Fun zdał sobie sprwe że czeka ich porażka i wykazał się sprytem (czytaj nieuczciwością) , zastanawialiśmy się czy nie zrezygnować z cb pl ale nie będziemy psuć sobie zabawy przez zachowanie jednego klanu który i tak dość szybko udowodni gdzie jest jego miejsce .
Niestety takie sa realia w Polsce , można niewiele sobą reprezentować a zajśc dośc daleko (w tym wypadku chodzi o gre bo ocena samych ludzi nie nalezy do mnie ) .
Chciałem jednoczesnie przeprosic Kida za moje niestosowne zachowanie po tych "jajach" , zabawa zabawą, ale nie kazdy wytrzymuje nerwowo tego typu zagrania i tylko tym porafie się wytłumaczyć.
Kolejnego meczu 4fun vs dot pewnie nie będzie bo drugi raz zastrzeżemy sobie serwer z równym pingiem (np toadi) a na to 4fun na 99% się nie zgodzi (nie kazdemu pasuje przebywanie w respie przez cały mecz biggrin.gif )

+Quote Post
Swiety
post 13:16, 16 02 2004
Post #16

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

W rulesach laddera nie ma nic na temat wyboru serwera i tym samym nie ma obowiązku grać na podanym w wyzwaniu serwerze.

Natomiast w rulesach cupa jest to dokładnie opisane
http://www.clanbase.com/rules.php?lid=1333#before

Co robić jak jacyś kolesie mówią że w/o bo nie chcecie grac na serwerze w Burkina Faso stojącym na dzielonym SDI z pingami 500 ? Imo olać i upierać się poprostu przy serwerze na którym RÓŻNICA PINGÓW pomiędzy klanami będzie najmniejsza.
Oczywiście jeśli nie macie żadnego innego serwera to gracie na tym w Burkina Faso, a jak macie kilka innych to poprostu wybiera się ten na którym jest jak najbardziej równy i jak najmniejszy ping dla obydwu drużyn.

+Quote Post
Termit
post 14:15, 16 02 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Ok tuż po "meczu" zostaliśmy zaproszeni na nieoficjalną rozmowę z Bertim i 4fun , Berti jednoznacznie stwierdził że skoro przyjeliśmy wyzwanie na cb z podanym ip serwera (błędnie biggrin.gif ) to musiliśmy na nim grać .
http://www.clanbase.com/matchconflicts.php?wid=2780690 - tutaj clavish dokładnie wyjaśnił i zaznaczył że 4fun łamiąc umowę wprowadziło podczas gry specta .
Podobała mi się koleżenska atmosfera tej rozmowy biggrin.gif

A tak btw dzięki Kid za zdjęcie shita na #wolfpl , wiem , wiem jestesmy tylko szarymi myszkami i nie powinniśmy mieć żadnych pretensji do władzy i siedzieć cicho.

+Quote Post
Swiety
post 16:18, 16 02 2004
Post #18

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

QUOTE (Termit @ 12:15, 16 02 2004)
Ok tuż po "meczu" zostaliśmy zaproszeni na nieoficjalną rozmowę z Bertim i 4fun , Berti jednoznacznie stwierdził że skoro przyjeliśmy wyzwanie na cb z podanym ip serwera (błędnie  biggrin.gif ) to musiliśmy na nim grać .
http://www.clanbase.com/matchconflicts.php?wid=2780690 - tutaj clavish dokładnie wyjaśnił i zaznaczył że 4fun łamiąc umowę wprowadziło podczas gry specta .
Podobała mi się koleżenska atmosfera tej rozmowy  biggrin.gif 

Na jakiej podstawie twierdzi Berti, że trzeba grać na serwerze, który został podany w wyzwaniu ?
Czy tylko na tej podstawie że jest supervisorem i ma jakieś tam widzimisię czy jest to gdzieś dokładnie określone ?

A jeśli już trzeba grać na tym serwerze to dlaczego nie ma na ten temat żadnego zdania w rulesach laddera ? Czy poprostu nie lepiej przekopiować zasady wyboru serwera z rulesów cupa do rulesów laddera ?

Co w takim razie jeśli ktoś chce przyjąć wyzwanie ale nie podoba mu się podany serwer ? Mam przyjąć wyzwanie ryzykując że będe zmuszony grać wyłącznie na tym serwerze ?

Może w tej sprawie wypowie się główny supervisor czyli NoOne (jeśli wogóle się wypowie)

Jeśli jednak okaze sie że trzeba grać na serwerze z podanym ip w wyzwaniu ...
a jak Termit mówisz podane ip w wyzwaniu było błędne .... To trzymając się zasad, których tak bardzo trzyma się 4fun, mogliście upierać się przy grze na serwerze z podanym ip - czyli na nie istniejącym serwerze biggrin.gif - mecz nie mógłby się odbyć.

Co do spectów to czy taki spectator to może być powód do powtórzenia meczu czy nawet w/o ?
Na zdrowy rozsądek - to każdy daje speclock. Trzymając się zasad to ... w rulesach pisze tylko że spectatorzy są niedozwoleni ale niepisze co robić gdy już taki spectator jest.

Poprostu rulesy laddera CB są bardzo niekompletne, a o tym co jest dozwolone a co nie decydują supervisorzy, którzy sami często nie orientują się w temacie a co supervisor to inna opinia.
Przypomina mi się D-Day jak bawiłem się w tworzenie regulaminu - ludzie pisali że za długie, że nikt nie przeczyta - tylko że jak nie jest za długie to później mamy takie kwiatki jak tutaj.

Szkoda, że niektórzy próbują zwyciężać przy "zielonym stoliku" a dla reszty to niech będzie nauczka, że zanim coś podpiszą czy zatwierdzą to niech to dokładnie przeczytają pare razy bo za frycowe sie płaci.

QUOTE (Termit @ 12:15, 16 02 2004)

A tak btw dzięki Kid za zdjęcie shita na #wolfpl , wiem , wiem jestesmy tylko szarymi myszkami i nie powinniśmy mieć żadnych pretensji do władzy i siedzieć cicho.

Rozumiem że ten shit to był za użycie słowa szmaciarze w stosunku do 4fun ?
Czy tego typu słowa były używane publicznie przeciwko 4fun na #wolfpl ? Bo jeśli tak to się nie dziw że dostałeś shita. A jeśli ten shit to było tylko jakieś widzimisię bez powodu to apeluję o nieprzelewania swoich sympatii czy antypatii na #wolfpl, bo to jest kanał dla wszystkich normalnych ludzi i zakładając go na Qnecie razem z Doktorem i Xaoo nie mieliśmy zamiaru ogrniczać do niego dostępu dla kogokolwiek normalnego.

Jeszcze jest taka różnica że Kid ma opa a Termit nie ma. Proponuje się zapoznać ze zwyczajami panującymi na ircu ... op ma prawo kicknąć i zabanować każdego nieopa, co oczywiście nie oznacza że można sobie banować do woli - pzoostaje mi tylko liczyć na zdrowy rozsądek ludzi.

Wracająć do tematu laddera - To tylko pieprzony ladder a nie żaden cup. Jak się przegra mecz to nic się nie stanie. Jednak większość ludzi spuszcza sią na samą myśl wysokiego miejsca w ladderze.
Jak uczy historia wielu gier obecnych w ladderze wysokie miejsce w ladderze gówno mówi o sile danego klanu, a wysokie miejsca nie zawsze mają najlepsi.
Lepiej grać w CB cupach i rtcw.no - tam przynajmniej wygrywają najlepsi a nie ci co potrafią dobrze kalkulować i rozsądnie wybierać przeciwników. No i zasady doboru serwera do meczu też są tam jasno określone.

Jeśli mozna coś zaproponować. Zagrajcie z 4fun rewanża na serwerze przez was wybranym z mapami przez was wybranymi (o ile się zgodzą). Jeśli 4fun zgodzi się na to rozwiązanie to uniknie posądzeń o załatwianie spraw przy "zielonym stoliku"

+Quote Post
DaBi
post 17:29, 16 02 2004
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

Jak pieknie...
Aż normalnie zacznę chyba żałować biednych kropek że dały się tym wrednym 4Funom tak oszukać.
Jako że każdy wie że jesteśmy klanem bez żadnych zasad boimy się przegranej.
A najbardziej drżymy przed Termitem i jego gwardią co by nas w respie nie zamkneła i z nożami nie ganiała
To nawet nie jest śmiesznę tylko żałosne. laugh.gif

Serwer uzgodniony był ten i miał się na nim odbyć mecz.
Po pierwsze czekaliśmy ponad 40 minut rzucając się z serwera na serwer i sprawdzając gdzie jest lepiej bo jeden TL dot ma chello i słaby ping u nas. Ok szukamy.
Udaliśmy się na tamten serwer. Paru naszych mialo tam spore pakiet losty.
I w sumie nic się by nie wydarzyło. Tylko że paru graczy dot zaczeło się marudzić ze wymyślamy sobie lagi itp. Że mamy czyste lagometry że nie wiem boimy się. Zaczeła się bezowocna dyskusja. Zaproponowaliśmy granie jednej mapy u nas jednej u nich skoro tak.
Też źle
Po pewnym czasie jak ktoś probuje wmawiać bezskutecznie że oszukujemy i wymyslamy lagi to doczekało się to reakcji.
Nie dość że czekaliśmy teraz nie chcą się zgodzić na jedna mape tu druga tu . To KiD powiedział że gramy na naszym albo w/o i papa
Polecenie abyśmy wyszli z serwera . Wyszliśmy i udali się na nasz.
Pojawia się dot. prosza o wyjście spectatora jest spect lock co prawda ale żeby nie drażnić i nie przedłużać wychodzi spect.
Mecz się rozpoczał od ataku 4Fun cudem nie dają się zamknać axisom w respie i fartem dostają się do bunkra. Po około 7 minutach z pomocą sił nadprzyrodzonych bo pzrecież to nawet strzelać nie umie donosza oba radary. Czas ustawiony swap ataki dot. niestety pomomo olbrzymiej przewagi skillowej i walzcenia po słusznej stronie posuwają sie odrobinę wolniej.
Skończylo się na tym że paniczna i chaotyczna obrona fartem broni radary. Na 10 sekund pzred końcem wbija się jeden z 4FuN na serw widzi czarny ekran i wyniki rundy.
Pada pare inwektyw...
I nie wiem ale ja widze roznice w nazwaniu kogoś szmaciarzem a szmatą.
Ze szmatami dot. nie będzie grało. Wiec niech nie gra ...
Tak żeście narzekali że nie amcie z kim grać ze same lamki się chowają przed wami a sami uciekacie po przegranej rundzie?
Co do naszych znajomości ... to po prostu pzredstawiliśmy sprawę jak było. Są dema ,screnny chyba wystarczy.
I skoro ze szmatami dot. nie bedzie grało to niech nie gra.
Na pewno owe "szmaty" nie będą się zanosić łzami.
Następnym razem zważaj na słowa i pilnuj emocji. Może właśnie ta porażka miała temu służyć.
A przepraszanie z jednej strony aby poprawić swoją sytuację a dalej rozpowiadanie tego wszem i wobec jakie to są "szmaty" To takie przeprosiny możesz sobie wsadzić głeboko w pewne ciasne miejsce z tyłu ciała.

Dla ciekawskich stos zażalen CB vs .dot --->Kliknij mnie ....

+Quote Post
Termit
post 17:46, 16 02 2004
Post #20

Hauptmann
Ikona Grupy

Dabi napisz coś o pingu a nie truj . Jesteście śmieszni . Opisujesz mecz ???? to była walka z pingiem a nie mecz . Ciesz sie że udało wam sie nieuczciwie wygrać bo na równych pingach jestescie dla nas tłem .
Napisałeś jakieś pierdoły z których nic nie wynika , trzymasz sie słowa szmaciarze i przestan mnie straszyć bo to jest śmieszne . Najlepiej skończmy tą dyskusję zdaje sobie sprawe że jesteście poprostu nietykalni na tej scenie ale w OC juz takie numery wam nie przejdą a ja będe miał z tego największą bekę .

EOT

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi