![]() ![]() |
17:51, 16 02 2004
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Coż z racji waszej agresywności oraz braku szacunku, nie bedziemy wdawac sie w dyskusje , spór osądzi któryś z adminów ClanBase. NC.
|
|
|
|
18:38, 16 02 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Moge napisać o pingu. Ping mieliscie z dupy. Nie jest to nasza wina. Nie każdego stać na neo owszem nie każdego nie każdy musi też grać. Podjeliście walkę przegraliście nie chcąc grać drugiej rundy nawet u siebie. Wiec o co chodzi? macie pzrecież takie doświadczenie w cb to chyba wiecie że pingi nie zawsze są takie jakie chcemy aby były. A że się czepiam słowa - nie lubię jak ktoś nazywa mnie szmatą tylko dlatego ze ma z dupy łacze ,nie ma graczy na zmianę z lepszymi pingami i udupił mecz który chciał sobie wygrać aby udowodnic jaki jest wspaniały. przegrał i szuka sposobów jakby tu uniknąć porażki. A co do tła to nie sądze Jak dla mnie koniec dyskusji. Do niczego konstruktywnego tu nie dojdziemy. |
||
|
|
|||
19:05, 16 02 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Spect 4fun na demku wchodzi na 12 sekund przed końcem rundy co oczywiście nie mogło mieć zadnego wpływu na wynik meczu, tylko po cholere wchodził ?
Używanie podczas oficjalnego meczu CB wobec innego klanu słowa szmaty to jest zwykły abuse. Pomijając czy słusznie czy niesłusznie czegoś takiego na oficjalnym meczu nie powinno się robić. Problem serwera i pingów. Skoro dot zagrało na tym serwerze całą mapę to znaczy że się zgodziło grać na nim, więc imo zażalenia z tego powodu są bezzasadne. Pozostaje kwestia czy dot musiało/było zmuszone grać na tym serwerze ? Czy 4fun miało prawo odmówić gry na innym serwerze, chociaż podany przez nich serwer był chyba najgorszy z możliwych jeśli chodzi o różnice pingów. |
|
|
|
19:57, 16 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
według mnie nie ma sensu sie sprzeczać i robić match conflict, bo wydaje mi się że cb uzna że 4fun ma racje. Fakt że wprowadzili specta, ale chodzi głównie tu o sprawe pingów. jeżeli .dot sie zgodziło na serva, to znaczy że musi na nim grać. Jeżeli w trakcie meczu będą lagi, wtedy można dać pause i przeczekać, a jeżeli to nie pomaga to grać dalej. Dlaczego niby 4fun ma się martwić o pingi drużyny przeciwnej, tym bardziej że nie jest to wina serva, tylko indywidualnego łącza zawodników. 4fun mogło wprawdzie zgodzić sie na zmiane serva, jednak żaden rule nie zmusza ich to tego, chociaż z drugiej strony, jeżeli chcą naprawde sportowego pojedynku, powinni próbować grać na servie postronnym np toadie. Najlepiej zrobicie jak dokończycie mecz na servie podanym przez 4fun. Chodziarz w świetle przepisó cb 4fun ma racje, to uważąm że postąpili troche nie fair wobec ludzi z gorszym łączem, dlatego rozumiem złość termita.
Podejrzewam że zaraz spadną gromy na mnie za tego posta, ale to jest forum, gdzie każdy ma prawo powiedzieć swoje zdanie |
|
|
|
20:13, 16 02 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Imo w rtwc.no jest to dosc rygorystycznie, ale jasno okreslone w regulaminie. Roznica pingow pomiedzy druzynami nie moze byc wieksza niz 50. Troche glupie to jest jesli 2 graczy w jednej druzynie ma 300 a reszta 100, bo to wina laczy delikwentow, ale rulesy juz o tym nic nie mowia ;]
|
|
|
|
0:38, 17 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
ja uwazam ze polskie klany powinny sie dogadac i gdy server nei pasuje ktoremus klanowi powinni poszukac nowego
bo wszyscy polacy to jedna rodzina ;D |
|
|
|
0:41, 17 02 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: ProPlay0r Postów: 18 Dołączył: 26-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 8 |
LUL
I ZOSTANIE TYLKO GWIEŹDZISTY DYJAMENT........... |
|
|
|
9:37, 17 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Jeżeli chodzi o łącza to posiadam chello , Clown i Jinx też jakąś kablówkę . Ja nie mam łącza z dupy (odkad płace pełna stawkę - koniec promocji) mam bardzo dobre pingi na serwerach toadi , na naszym klanowym , problem dotyczy paru serwerów stojacych na tpsa . Tak sie złożyło że nie było gracza na zmiane a raczej graczy bo ping zwalony miała większosć z nas.
A to mój fragment postu z ET problemy techniczne Post: 13:24, 2 02 2004 "Są serwery na których sobie nigdy nie pogram np dod stałe >300 , 4fun gdzie po pół godziny gry z 300 mam 50 szczerze nie wiem jakim cudem ale po pewnym czasie gry się przegryzam ! ." Dabi "udupił mecz który chciał sobie wygrać aby udowodnic jaki jest wspaniały. przegrał i szuka sposobów jakby tu uniknąć porażki" - ale nie szukał sposobu żeby nieuczciwie wygrać . Mam pytanie zagracie cb pl z nami na "toadim" ??? . Mała notka z cb : }187{ (4 Feb) "Good game except for the dodgy server in the 2nd round that 4fun incisted on using" - to wasz sposób gry ncmts |
|
|
|
19:46, 17 02 2004
|
|||||||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 1-12-2003 Nr użytkownika: 839 |
Doceniam dociekliwość Świętego, bo bez tej pewno trudno byłoby mu funkcjonowac w tym pełnym chaosu świecie, ale jeżeli chodzi akurat o tę kwestie to jest ona dosyć oczywista. Jeżeli chcesz kupić jajka w sklepie to czy musisz mieć do to tego regulamin? w którym będziesz mial opisane wszystkie możliwe warianty postepowania w przypadku gdy: a. cena bedzie za wysoka b. cena bęzdie za niska c . cena będzie za wysoka a sprzdawczyni ma wąsy d. ... etc. etc. ???????? Tak samo masz w challengu. Jest to typowy mechanizm ustaleń meczu. Gdzie oprócz serwera który moze lecz nie musi byc wpisany masz pole na dodanie dodatkowych warunków. Jeżeli jakiś team ścisle określi swoje warunki meczu i poda z dupy serwer albo zastzregnie sobie prawo do wyzywania przeciwnika podczas meczu od szmat ( jajka były po 1000 zł od sztuki) to mozna zrobic counter chellenge w ktorym te wszystkie warunki sie zniesie (mowisz ze jajka wezmiesz ale po 50 groszy). Oczysiwsice mozna sie tak counterchallengowac w nieskonczonosc, ale jak ktos nie umie dogadac sie jak czlowiek na ircu to musi sie poslugiwac takimi mechanizmami i pozniej tzreba tego przestzregac. Na przykladzie IC my tez keidys spotkalismy sie z sytuacja ze zaakceptowalismy serwer "liczac ze i tak sie pewno dogadamy" z jakims zachodnim klanem, okazalo sie ze przeciwnik chce grac na serwerze na ktory sie zgodzilismy i albo gramy albo W/O. Zrezygnowanie w takim moemcie oznacza nie stawienie sie na meczu. Od tej pory patrzymy dokladnie jakie sa warunki challengow. Lepiej sie nauczcie tutaj dogadywac wszyskie rzeczy , bo moze dzieki temu unikniecie kiedyś sytuacji ze ktos was wyr*cha w RL bo podpisaliscie umowe o prace której nie przeczytaliscie...
Chyba zartujesz??? Chcesz miec admina CB do kazdego meczu w z dupy ladderze zeby prowadzil procedura testowania serwerow? Bo bez admina to i tak obecnie wiekszosc klanow w podobny sposob negocjuje serwery.
generalnie jest tak, że tam gdzie sie konczą rulsy, tam sie zaczyna supervisor; zlamal rulsy wiec teoretycznie przeciwnikowi nalezy sie forfeit win lub jak zadecyduje admin (powtorzeni rundy etc.) I na przyszlosc wiecej zdrowego rozsadku mniej zawisci i biurokracji... |
||||||
|
|
|||||||
23:09, 17 02 2004
|
|||||||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
No ale niektórzy traktują mecze w ladderze jakby kupowali nie jajka ale duży dom razem z samochodem :/. Jak cena będzie za niska to się naśle urząd antymonopolowy i zarzuci dumping. Jak cena będzie za wysoka to się naśle skarbówkę i zarzuci prowadzenie pralni pieniędzy Przepisy się zawsze znajdą
W sumie to można komuś podsunąć do podpisania umowę że będzie dawał każdemu pierwszemu gościowi dupy i za każdy stosunek będzie otrzymywał 2 grosze. Tylko jaki to ma sens ? Podobnie z wyborem serwera w CB - ktoś komuś daje challenge z serwerem o pingu 900 i każe na nim grać, bo challenge został zaakceptowany. Chyba chodzi o to żeby unikać rozstrzygania gry przy zielonym stoliku a zwycięzce określać na podstawie tego kto jest lepszy w grze a nie kto sprytniejszy w interpretowaniu przepisów. Poza tym nie mieszajmy brudnych spraw z real-life do Wolfa. To tylko gra :/
Chyba największe problemy to nie są w cupach gdzie grają najlepsze klany, gdzie gra idzie o dużą stawkę tylko właśnie w jakiś z dupy mało znaczących laderach :/. Chodzi mi generalnie o zasady wyboru serwerów jakie są w cupach, i wcale nie potrzebaby do tego adminów. Poprostu można by uniknąć systuacji gdzie jeden klan mówi - nie zagracie na naszym serwerze (z pingiem 500) - to w/o. |
||||||
|
|
|||||||
23:42, 17 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
wczoraj w eye widzialem jak 4fun grala w oc z jakims klanem niemieckim [00] na tym servie gamesnet
|
|
|
|
0:58, 18 02 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 1-12-2003 Nr użytkownika: 839 |
hmm myslisz ze przystawili im pistolet do skroni ?
spiskuj spiskuj...;p |
|
|
|
1:00, 18 02 2004
|
|
|
Oberst ![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1029 Dołączył: 24-06-2003 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 2 |
Mad gralismy 1 mape u nich jedna u nas. Na ich serwerze bylo podobnie stad sie zgodzili. Wiec nie spiskuj.....
|
|
|
|
8:40, 18 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Łapiąc za słowa można powiedzieć że macie łącza z dupy
Cała sprawa jest zakończona , NoOne anulował mecz . My mamy nauczke żeby patrzeć co bierzemy . Cały antagonizm mam nadzieje wygasł podczas miłego nocnego ffa w RTCW . |
|
|
|
10:42, 18 02 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Akurat ustalana była jedna mapa u nich jedna u nas. Chcieli zakończyć mecz jak najszybciej bo musieli iść spać a oasis sie przeciagneła bo był full defence z obu stron. Mieli do wyboru 2 serwery nasze wybrali nie wiem czemu ten gorszy gdzie mieli wyższe pingi. Nie chcieli już sie przenosić stwierdzili że zagrają dali ready. Na pytania ze może zagramy na tamtym drugim odpowiedzieli że ok gramy. Wiec zagraliśmy. A co do anglików no to cóż można powiedzieć jeśli my graliśmy na ich serwerze z pingami 130 - 200 to my to potraktowaliśmy jako normę. A oni grę na pingu 100 - 130 uznawali za niemal niegrywalną. Wczoraj graliśmy z francuskim klanem ktory zaproponował serwer niemiecki zgodziliśmy się ale niestety admin tegoż serwera który mieli załatwić francuzi był nieuchwytny. Oni na naszym serwerze mieli pingi od 80 do 130. My na ichnim 200 - wzwyż... Uznali że gra taka nie ma sensu. I że zagrają pierwsza na naszym a potem zobaczymy. Zagraliśmy obie mapy na naszym serwerze w pierwszej ulegając na goldzie w drugiej wygrywajac na oasis. Po meczu umówiliśmy się spokojnie na nastepny mecz tym razem na tamtym niemieckim serwerze. Tak wiec dorabianie spisowych teorii jest w tych przypadkach chyba nie na miejscu |
||
|
|
|||
11:46, 18 02 2004
|
|
|
Pamiętam taki mecz za czasów SS kiedy graliśmy przeciwko klanowi MAZZ , jedna mapka u nas , druga u nich, my u nich 100-200 , oni u nas 100-200 . Wiadomo remis w skrócie mecz bezsensu ale płakali tylko oni . Później nie chcąc mieć niemiłych stosunków bądź co bądź z klanem całkiem przyzwoicie grającym zagraliśmy kolejny mecz na serwerze z równymi pingami - remis , dogrywka - remis i poszliśmy spac z czystym sumieniem . Wszystko zależy z kim się gra , najważniejszy jest spokój i wspólne szukanie sensownego serwera.
Grając w OC w RTCW niezapomnę usilnych poszukiwań serwera przez sędziego Anarkiego to była wtedy dla nas naprawdę miła niespodzianka biorąc pod uwagę wcześniejsze podejscie niektórych sędziów do meczów 3 ligi . |
|
|
|
12:32, 18 02 2004
|
|
|
Czas zamknac ten temat, z racji tego ze nie wnosi on nic nowego, a tylko stwarza warunki do dalszej "złej" polemiki.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |