IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Closed TopicStart new topic
> fun vs clan ???, poprzemysleniowe pytanko
DestroyerX
post 22:03, 12 03 2004
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 21

QUOTE (KaeL @ 21:44, 10 03 2004)

A jak to jest z klanowkami? Gracie dla przyjemnosci (a jezeli tak to co wam ja daje: gra czy zwyciestwo,a moze cos zupelnie innego?) czy po to zeby polepszac skila (wlasnie: po co?)? A moze liczy sie bycie lepszym od innych? I czy klanowki sa lepsze od ffa tylko dlatego, ze jest wysoki poziom (teoretycznie)?

Może po prostu po iluśtam -set partyjkach na FFA nachodzi ochotana zagranie czegoś nowego czyli:
-normalne wykonywanie obj. - a nie obserwowania jak np. na fuelu pół teamu lami ze snajpy
-podwyższenie własnego skilla - po co? Po to, żeby potem się chwalić smile.gif
-może nawe częściowego "wczucia się" w realia bitwy
Nie wiem - gram tylko FFA - jakoś nie nabrałem odwagi na zgłoszenie się na łapankę/przyjęcia propozycji stawienia się "na komisję" ale chyba jednak chęć odkrycia czegoś nowego zaczyna mnie coraz bardziej pociągać i się porozglądam gdzieniegdzie tongue.gif
I chyba właśnie o to w tym chodzi - nowe doświadczenia, nowe odkrycia po prostu nowy wymiar fun-a biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Khain
post 0:07, 13 03 2004
Post #22

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 144

Heh dlaczego gram w klanie i czemu nie lubie FFA? :u
Klan to rodzina, w IC jestem od ponad roku, raz gralem raz nie :] ale nie to jest wazne, tylko to ze klan to ludzie ktorych znam (w wiekszosci osobiscie), z ktorymi moge pogadac nie tylko o ET, pozartowac, oczywiscie klotnie sie tesh zdazaja :]. Co do gry w klanie to roznica jest znaczaca (mowie o CW i FFA), w CW kazyd wie co ma robic, do tego dochodzi komunikacja glosowa,a na FFA ide sie pf pobawic i posluchac jak to mnei od spawncamperstwa wyzywaja albo MG42 na stojaka :] niestety ale FFA zwykle do niczego innego sie nie nadaje tongue.gif

+Quote Post
falubaz
post 0:22, 13 03 2004
Post #23

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

I tu jest racja naprawde Kael gdyby nie klan to kurcze bylbym najwiekszym shitem na swiecie wink.gif a tak od sierpnia dopiero o co naprawde chodzi w tych gierkach wink.gif
To pisze lol smile.gif naprawde gra w klanie rozwija
Pozdro

+Quote Post
AciD
post 14:23, 15 03 2004
Post #24

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Niektorym ludziom ktorzy graja w klanach, ktore graja nie jeden mecz/spar na dekade tylko staraja sie utrzymac ich kilka w tygodniu zbrzydlo juz granie na ffa gdzie jeden serw w polsce jest zlagowany drugi ma beznadziejny konf na trzecim graja nooby a czwarty jest dobry ale jest offline. W klanie gra sie po to aby zaczerpnac wiecej funu z gry niz da go FFA, nie mam radochy z tego ze na FFA wysadzimy dziala w dajmy na to 10 minut, a na meczu radocha jest z kazdego fraga, w klanie obok tych wszystkich meczy i ciezkich trenow jest tez poprostu grupa ludzi z ktorymi mozna poidlowac irca i pograc w inne gry wymieniac sie doswiadczeniem nt. gry i w naszym przypadku obmyslac niegodziwe plany przejecia kontroli nad fabryka jogurtow a nastepnie na swiatowa dominacje...

+Quote Post
KaeL
post 16:33, 15 03 2004
Post #25

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 334

Poniewaz topic nadal jest open to jeszcze cos powiem.

Bardzo ladnie wszyscy piszecie i przekonujaco itp., ale nie zupelnie o tym o co mi chodzi.

Np. AciD pisze
W klanie gra sie po to aby zaczerpnac wiecej funu z gry niz da go FFA, nie mam radochy z tego ze na FFA wysadzimy dziala w dajmy na to 10 minut, a na meczu radocha jest z kazdego fraga

A ja sie pytam dlaczego "na meczu jest (radocha) z kazdego fraga"? Bo poziom jest wyzszy? Bo czujesz, ze jestes czescia dobrze dzialajacej machiny wojennej? Czy liczy sie tylko przynaleznosc do grupy fajnych ludzi?
Chialbym sie po prostu dowiedziec jak Wy, gracze klanowi, myslicie.

+Quote Post
blacktyger
post 17:55, 15 03 2004
Post #26

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Otóż to kael twój ostatni post odpowidział na Twoje pytanie, radocha jest choćbyz tego ze zjedziesz 3 dobrego klanu i koledzy na TS gratuluja - cholernie przyjemne a na FFA komu się pochwalisz ? imo mozę wydawac sie pesymistyczne ale czlowiek musi byc doceniany inaczej depresja ohmy.gif porostu jest różnica kiedy pojedziesz po 4 ludziach na FFA i nikt tego nie zauwaza, a kiedy powiesz na ogolnym 50/10 to wszyscy i co sie chwalisz? za to w clanie zostaniesz wirtualnie poklepany po plecach ... zwykla psychika lodzka

ale jesli nie jestes znudzony FFA to nie muisz isc do klanu, za to jesli posmakujesz gry w klanie glupio Ci sie bedzie gralo pozniej bez taga przed nickiem

+Quote Post
Swiety
post 11:35, 16 03 2004
Post #27

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

FFA - to takie okręgowe rajdy samochodem marki FIAT 126p po tuningu.
Klanówki - to rajdy WRC na samochodach typu Peugeot 206 WRC czy Subaru Impreza.

+Quote Post
Valkir
post 21:59, 16 03 2004
Post #28

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Wg. mnie gra nawet w najsłabszym klanie daje więcej frajdy niż FFA. Tu możemy awansować, rozwijać się, urzeczywistniać swoje pomysły...poza tym teaplay jest extra rzeczą....
Jestem cienki, na razie wink.gif , więc grałem/gram w klanach na kiepskim poziomie. Nie mam zamiaru ich obrażać, ale to nie poison czy C4. Mimo to - gra się fajnie.

+Quote Post
TgcRap4
post 15:19, 17 03 2004
Post #29

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 54

Klan to nie tylko sama gra, ale takze gadanie o (słowo na p)ach na ircu, ts, zjazdy, chlanie itp... biggrin.gif gra to taki dodatek do klanu. btw et zostalo stworzone do gry klanowej. Ocenianie jej na podstawie gry ffa jest bledne. Chcesz poznac prawdziwe oblicze gry? Zagraj CW. Zamiast ludzi z ffa zachowujacych sie gorzej niz bezmozgie boty z niektorych gier, masz 5 osob z ktorymi mozesz zrobic wszystko co chcesz ;D!!! Oraz 6 przeciwnikow ktorzy zamiast latac po mapie, wyzywac sie itd. tez dziala teamowo. Dzienki CW cieszymy sie z zwyciestwa mapy a nie ze statow 70/5.

+Quote Post
rover
post 19:25, 18 03 2004
Post #30

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 293

lol kael, to zagraj jakas klanowke, a nie spamujesz forum :S gadasz jak pseudo fetyszysta, onanizujacy sie nad kazdym postem opisujacym fun plynacy z grania meczy :F sorry, ale nie moglem sie powstrzymac lmao.

+Quote Post
KaeL
post 20:47, 18 03 2004
Post #31

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 334

Poddaje sie. Juz mi sie nie chce tlumaczyc. Chcialem sie tylko czegos doweidziec (takie moje hobby), a zostalem zjechany i zwyzywany od warzyw itp, a nawet "pseudo fetyszystow".
Rover: Dla twojej wiedzy wlasnie nie znalazlem wsrod tych postow wyjasnienia co jest fun w graniu meczy (a na poczatku podalem co mnie odrzuca od szukania sobie klanu, czyli co mi sie w CW niepodoba). Cala masa postow byla o tym dlaczego fun jest z bycia w klanie (fajni ludzie itp.), a o CW przeczytalem tylko ze jest wyzszy poziom. Moze to jest zbyt subtelna roznica i dla klanowiczow jest to jedno i to samo, ale ja sie nie o to pytalem.

lol kael, to zagraj jakas klanowke, a nie spamujesz forum :S

Wlasnie chodzi o to, ze klanowki mnie nie pociagaja (juz od pewnego czasu) i chcialem sie dowiedziec czemu tylu ludzi je lubi.

ps.
Po raz kolejny dalem sie sprowokowac sad.gif

+Quote Post
Thoro
post 21:24, 18 03 2004
Post #32

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Kael nie umiesz czytac ze zrozumieniem i tyle. EOT topic closed

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi