![]() ![]() |
22:46, 6 04 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 54 Dołączył: 29-01-2004 Skąd: Salusa Secunda !;o Nr użytkownika: 1181 |
i 4. wszystko było na kartki. nie mógł byś być żulem bo denaturat i inne wina |
||
|
|
|||
22:53, 6 04 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
wiesz święty zgadzam sie ze wszystmim, poza tym jednym zdaniem nie wiem gdzie meiszkasz, ale u mnie, na śląsku kolą w oczy skutki "restrukturyzacji" górnictwa, szerzy się patologia i bezrobocie ( w moim mieście wynosi 28,5 %) jeżeli państwo zabiera się do restrukturyzacji, to niech nie daje śmiesznych odpraw ( 25 000 zł na rękę) powinni tworzyć za to miejsca pracy, bo dla wielodzietnej rodziny górniczej 25 000 to jest gówno a nie poieniądze, które nie straczy na zbyt długie życie kolejna sprawa to zawiłości prawne- bieganie z tonami paiperów od annasza do kajfasza ( od urzędu do urzędu) , po to żeby ząłatwić najgłupsze błahostki, oraz burdel w tych urzędach ( przykładów chyba nie trzeba podawać) |
||
|
|
|||
23:01, 6 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 31 Dołączył: 4-04-2004 Nr użytkownika: 1649 |
OMG... Samoobrona w waszej sondzie ma 35% glosów, w sumie sie zastanawiam, czy wasze glosy sa powazne. Mnie osobiscie osoba pana Leppera, nie przekonuje. Nie chce tutaj cytowac jego slynnych wypowiedzi, bo chyba nie o to chodzi, ale do jednej sie musze odwolac. Chca, zeby polska byla bogatsza, ow przewodniczacy chcialby drukowac wiecej pieniedzy
|
|
|
|
23:18, 6 04 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
czytajac niektore posty mam wrazenie, ze polityke znacie tylko z politycznej jedynki lub liberalnego tvn'u. co do komunizmu to kilka spraw:
- nie bylo bezrobocia? poszukaj dobrze - zatajone bezrobocie, czyli zatrudnianie niepotrzebnych pracownikow. - czysty komunizm? poczytaj postulatu marksa i engelsa. komunizm = utopia. itnieje tylko teoria, a ludzie w polnocnej korei w-(słowo na p)ja liscie z glodu. - ludzie mieli pieniadze? mieli, ale ich wykorzystanie bylo problemem. kolejna sprawa. ktos wspomnial o obnizce diet poselskich = korupcja i lobbing. nikt nie wspomnial jeszcze o usa, czyli nasz senior. jestesmy drugim wasalem bo izraelu. no comments. teraz mala specyfikacja partii: sld - gdyby nie miller, moze cos by z tego bylo. partia miala potencjal, teraz nie ma nawet jednosci. up - czyli partia na papierku. pis - czyli PiS-dowata partia, trzej bracia - kaczynscy + dorn. na uwage zasluguje ziobro, ktory nie boi sie mowic prawdy, ale w odpowiednim momencie. po - obecnie znana tylko ze wzgledu na jedna osoba - rokita. popelnianie bledy sld. samoobrona - partia jednego czlowieka - lepper, czyli przemowy to polanalafabetow funkcjonalnuch. lpr - skrajnie chrzescijalnie poglady, reszta jest dosyc sensowna. upr - ultraprawica z pewnymi domieszkami. chociaz felietony korwina sa dosyc sensowne sdlp - narazie nie ma sprecyzowanych pogladow. koniec, nie chce mi sie pisac, bo nie ma o czym.......... |
|
|
|
8:36, 7 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
A ja nie mam zamiaru sie kłócić bo poparłbym blinkkina a tego robić nie lubie
Nieznane oblicze A. Leppera:
|
|
|
|
15:03, 8 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 25-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1599 |
Nie popieram żadnej partii z sondy, zagłosowałem na "inną". Chciałem jednak napisać o czymś innym. Według mnie, to powinni zrobić reformę sejmu (senatu oczywiście też). Miałbym wtedy takie postulaty:
1. Zmniejszyć liczbę posłów do co najwyżej 300 2. Zmniejszyć o 50 % diety poselskie 3. Parlamentarzysta, który byłby w sejmie pierwszą kadencję powinien uczestniczyć w czymś w rodzaju stażu (o 50 % mniejsze zarobki od "starych wyjadaczy") 4. Można by było być w sejmie tylko przez 2 kadencje 5. Maksymalny wiek posła w czasie wyborów - 50 lat Może wtedy szanowne pasożyty (czyt. parlamentarzyści) zaczęliby by się przykładać bardziej służbie społeczeństwu. |
|
|
|
23:06, 8 04 2004
|
|||
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Nie no lol Suma sumarum, jedna kadencja, Imo punkt 4 wyklucza 3 bo starych wyjadaczy by nie bylo :C W ogole projekt ustawy(Twojej) laduje w koszu Pozdro |
||
|
|
|||
10:05, 9 04 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 25-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1599 |
Starym wyjadaczem byłby ten, co na drugą kadencje zostaje. I niestety wiem, że nie przeszłoby coś takiego w sejmie - bo prawie wszyscy obecni posłowie to nieroby i pasożyty, niezależnie od tego, czy są z SLD, Samoobrony, PiS-u, PO, LPR-u czy z każdej innej parti |
||
|
|
|||
13:16, 9 04 2004
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
twoj pomysl w praktyce: posel dostaje sie na staz na jedna kadencje. zeby troche zarobic robi przekrety (ile wlezie), bo i tak wie ze w nastepnej nie ma szans. max. 50 lat, wiec stara sobie zalatwic jak najszybciej dogodna emeryturke z lewych interesow. takie pomysly to w dupie sobie wsadzcie. co prawda posel ma za duze przywileje, ale obnizanie diet jest najgorszym rozwiazaniem. |
||
|
|
|||
13:31, 9 04 2004
|
|||
|
1. I tak robią ciągle przekręty - i nic prócz dokładnej kontroli przez obywateli ich nie powstrzyma. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc jakkolwiek wielkie pensje by dostawali, to i tak będą kraść. 2. Te 50 lat to stąd, że generacja polityków z okrągłego stołu i tak już niczego nie dokona i powinna odejść na emeryturę, czyli dać szansę młodym 3. Dlaczego mamy martwić się o to, że jak dostaną mniejsze diety to będą mniej kraść? A jak pensje zwykłym obywatelom obniżają to co - czy wszyscy idą kraść? Czas, żeby posłowie zrozumieli, że mają służyć narodowi, a nie naród im. Ciekawym rozwiązaniem mogłyby być też znane z dwudziestolecia międzywojennego "rządy specjalistów", czyli pewna forma technokracji. Szkoda, że to jest obecnie tak trudne do zrealizowania |
||
|
|
|||
1:50, 10 04 2004
|
|||
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
LOL? Zadam pytanie, czy bardziej bys chcial zarobic(czyt. jako zrobic przekret) zarabiajac 5000 PLN czt 12000 PLN? Tylko nie odpowiadaj jak juz napisales ze apetyt rosnie w miare jedzenia... Stawiasz wybor wieksze zlo czy mniejsze i uwazasz ze jeden pies, o to chodzi by nie bylo wyboru tragicznego. Kontrola przez obywateli???? 2.Mlodych juz miales za czasow AWS("co za pies stworzyl AWS"slawne juz powiedzonko), oprocz paru starszych ludzi w rzadzie(geremek-tego lubie 3.IMO pensje to co najwyzej pracodawca zmiejsza. Jak cos to rente i emeryture-ale nie zmiejsza, ale tez nie zwieksza w duzym stopniu(bo co da wiecej 3,50 pln?) Pozdro |
||
|
|
|||
11:34, 10 04 2004
|
|
|
No to ja już nie mam nadzieji na to, że w tym kraju będzie lepiej. Bo przy obecnym systemie i przy mentalności naszych "polityków" to mamy nikłe szanse na polepszenie sytuacji. Trzeba wyjeźdżać zanim Andrew Lepper dojdzie do władzy...
A co do Twojego pytania o to, czy bardziej bym chciał zrobić przekręt zarabiając 5000 PLN czy 12000 PLN to odpowiem tak: 1. Amatorski kieszonkowiec zarabia legalnie 800 PLN/miesiąc, a kradnie torebki o równowartości, powiedzmy 400 PLN/miesiąc 2. Skorumpowany szeregowy celnik na granicy - zarabia 2000 PLN/miesiąc, bierzez łapówy pewnie około też 2000 PLN/miesiąc 3. Poseł w sejmie zarabia z 8000 PLN/miesiąc, ale za to robi przekręty i zgarnia 50 000 PLN/miesiąc Zależność nasuwa się sama - im więcej zarabiasz tym więcej kradniesz (jeśli oczywiście jesteś złodziej). Wiem, że to wszystkiego nie rozwiązuje no bo przecież mają różną władzę kieszonkowiec, celnik i poseł - mimo to można byłoby obniżyć diety i ograniczyć uprawnienia. Chociaż tak właściwie to tylko resocjalizacja pomogłaby naszej scenie politycznej. A jeśli chodzi o emerytury, to właściwie rząd OBNIŻA je. Dlaczego? Ano dlatego, że mimo małej inflacji wszystko drożeje - chleb, cukier itp. Jest to częściowo spowodowane wejściem do UE, ale nie tylko. I suma sumarum roczny zsumowany wzrost cen wszystkich niezbędnych artykułów jest większy niż 3,50 zł, czyli właściwa wartość emerytury maleje. Natomiast jeśli chodzi o tych młodych z AWS to lepiej mi o nich nie przypominaj... AWS to jedna z najbardziej nielubianych partii przeze mnie. Bardziej nie lubię tylko PiS-u i LPR-u LOL, ale się rozpisałem |
|
|
|
17:06, 10 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
xyvec (słowo na p)isz
wyższa płaca ciągnie za sobą wyższe stanowisko, wyższe stanowsiko ciągnie za sobą większe możliwości przekrętu, i nie wmówisz mi że jeżeli poseł będzie zarabiał 4000zł to zrobi mniejszy przekręt, niż jeżeliby zarabiał 8000 zł |
|
|
|
18:42, 10 04 2004
|
|||
|
to ty (słowo na p)isz za przeproszeniem. tak jak wspominal skutki finansowe obnizki diet poselskich to gowniane pieniadze. korpucja, a calkowicie akceptowany lobbing to dwie rozne rzeczy. i znacznie grozniejszy bylby ten drugi w przypadku wykonania twoich pomyslow z dupy wzietych. |
||
|
|
|||
21:36, 10 04 2004
|
|
|
xyvec grrrr, wiedzialem ze mnie nie zrozumiesz
A z reszta w Twoim ostatnim poscie sie zgodze Pozdro |
|
|
|
12:36, 13 04 2004
|
|
|
Witam znowu wszystkich, bo nie było mnie kilka dni na forum z przyczyn wyższych (czyt. z powodu Wielkanocy)
Kombinujecie z tymi pensjami (sparrow88, blinkkin) jak koń pod górę - wszędzie widzicie jakieś tragiczne konsekwencje obniżania diet osłów (czyt. posłów), uważacie, że trzeba się z nimi obchodzić jak z dziećmi. Ktoś mógłby pomyśleć, że sami zasiadacie w sejmie. Ale ja powiadam wam 1. Jeśli nic nie zrobi się w sprawie mentalności poselskiej kiepsko będzie z Polską - od 10 lat widzicie chyba, że coraz więcej mamy afer. 2. Samo obniżenie pensji nie przywoła posłów do przyzwoitości - byłoby to jednak pomocne w tym szlachetnym czynie 3. Tak więc potrzebne są: - Reforma sądownictwa - Ograniczenie immunitetu - Ograniczenie innych praw posła - Zmniejszenie diet - Zmniejszenie liczby posłów - Zmniejszenie wydatków na sejm - Zwiększenie kar za defraudacje pieniędzy (dla przykładu posłowie powinni mieć większe kary od zwykłych obywateli) - Całkowity zwrot przez posła skradzionych państwu pieniędzy (a nie, że "Zapomniał gdzie je schował" lub "Dostała je rodzina w USA") - I kilka innych rzeczy 4. A jeśli to by nie poskutkowało to ja już nie wiem co zrobić z tym burdelem na ulicy Miejskiej M-->W |
|
|
|
23:21, 13 04 2004
|
|||
|
Lol? Nie trzeba zmieniac liter bo przeciez jest Wiejska :/ a nie Miejska :/ Tutaj sobie mozemy gadac a i tak c@#!a to da, wiec jezeli masz takie pomysly to idz sie zapisz na liste wyborcza... |
||
|
|
|||
16:46, 14 04 2004
|
|
|
Za młody jestem
|
|
|
|
17:28, 14 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 54 Dołączył: 29-01-2004 Skąd: Salusa Secunda !;o Nr użytkownika: 1181 |
Zapodam wam kilka obrazków z Lepperem. Przednie są prawda
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
21:47, 14 04 2004
|
|||
|
Widac po twoich z!@#anych i bezsensowynych pomyslach :C pozdro |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |