IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Jak z klanami..., jak zalozyc nowy klan??
[mageta]
post 23:59, 22 10 2004
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2566

Imo teraz z założeniem clanu jest ciężko. Jest teraz dużo clan'ów i ciężko będzie przetrwać nowemu. Ale jeżeli już chcesz założyć clan to tutaj dam ci kilka wskazówek:

1. Zbierz ludzi.
2. Zapoznaj się z tymi ludzmi.
3. Wymyśl nazwę i TAG clanu.
4. Stwórz 2 kanały na mircu: jeden dla wszystkich i jeden priv czyli taki na którym będzecie taktyke omawiać itp.
5. Musisz być troszke znany na scenie et. Chodzi mi oto żebyś już znał jakiś clan leader'ów.
6. Wybierzcie CL'a i Tl'a.
7. Załóżcie kanał na TS'ie albo Ventrilo.
8. Organizuj treny conajmniej co dwa dni.
9. Jak już troszkę pożyjecie to zastanówcie się nad założeniem strony WWW.
10. Po dłuższym okresie grania i jak przeżyjecie conajmniej jeden miesiąc zapiszcie się do CB.
11. Życze powodzenia. GL&HF!!

Jak widzisz założenie clanu nie jest łatwe. Więc odradzam.
Go to the top of the page

+Quote Post
tranx-san
post 4:49, 24 10 2004
Post #22

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

CYTAT ([mageta)
,21:59, 22 10 2004] 1. Zbierz ludzi.
2. Zapoznaj się z tymi ludzmi.
3. Wymyśl nazwę i TAG clanu.
4. Stwórz 2 kanały na mircu: jeden dla wszystkich i jeden priv czyli taki na którym będzecie taktyke omawiać itp.
5. Musisz być troszke znany na scenie et. Chodzi mi oto żebyś już znał jakiś clan leader'ów.
6. Wybierzcie CL'a i Tl'a.
7. Załóżcie kanał na TS'ie albo Ventrilo.
8. Organizuj treny conajmniej co dwa dni.
9. Jak już troszkę pożyjecie to zastanówcie się nad założeniem strony WWW.
10. Po dłuższym okresie grania i jak przeżyjecie conajmniej jeden miesiąc zapiszcie się do CB.

Imo nudzi mi sie :U wiec postanowilem cos skrobnac smile.gif

Skomentuje uproszczony poradnik magiety na temat zakladania klanu smile.gif

1-3. Zeby zebrac ludzi powinienes miec juz punkt 3ci czyl jakas nazwe i Taga, chyba ze masz chetnych kumpli ktorych juz znasz (punkt 2). Raczej malo kto bedzie chcial grac w klanie ktory jeszcze nie ma nazwy smile.gif Jezeli nie znasz ludzi to z czasem ich poznasz.. Dobieraj ludzi roztropnie nie na zasadzie bierzemy jak leci.. bo ci sie trafia ludzie ktorzy beda tylko psuli atmosfere i robili szkody ;[

4. Kanal irc :U. No ok przydaje sie.. ale nie jest najwazniejszy... wazne jest we wstepnych etapach klanu zebys ty siedzial na znanych czanelach np #wolfpl; #clanbase.et; #et.gather.pl. Co ulatwi ci zdobywanie przeciwnikow na sparingi, mecze itp itd.

5. E tam bull shit - nikogo nie muszisz znac... po co znac ? zeby mecze umawiac ? mecze mozesz umawiac z kazdym z kim chcesz.. A chyba magiecie chodzilo o to zeby troche poznac scene a nie byc znanym... znasz scene = wiesz z kim grac kiedy i o co.. kto bedzie chcial potrenowac na real a kto bedzie chcial zagrac spara zdupy zeby se zagrac...

6. CL'em jestes automatycznie smile.gif bo zalozyles klan... jezeli chcesz mozesz sie pozbyc tej zaszczytnej roli... TL - musisz zrobic rozeznanie kto ma wogole zadatki na TL'a czlowieka organizujacego gre podczas trenow/meczy - imo wazna rola

7. Od tego sie powinno zaczynac po przyjeciu ludzi smile.gif Masz TS'a/venta gadacie na zywo omawiacie sprawy klanowe.. ogolnie nawet kanal prv nie jest wam potrzebny bo wszystko mozna obgadac na TS'ie - Komunikacja glosowa = polowa sukcesu

8. Treny.. to zalezy od ciebie.. co dwa dni ? a czemu nie dwa razy dziennie ? kwestia gustu, zalezy co chcesz na scenie osiagnac.. trenowanem raz na dwa dni duzo nie osiagniesz smile.gif

9. stronka ? powinna byc ale nie musi.. dziala raczej jak wizytowka klanu im lepsza tym wiecej ludzi sie bedzie do klanu pchac :> Warto pomyslec o stronie od razu na poczatku oczywiscie musie miec forum.. najlepiej zamkniete.. zeby np ludzie z #wolfpl nie wbili tam czasami i nie narobili wiochy.. to co sie dzieje w klanie i jest na forum ma byc dla was... nie dla innych... mozecie se zrobic forum dla gosci

10. do cb mozna sie zapisac od razu. smile.gif Z graniem w ladderach lepiej poczekac.. najlepiej jak jest stabilny sklad ogrywac sie w polskim shitowym ladderze, a pozniej przejsc na ladder ue zagrac w oc czy wl.com

Ogolnie ja jak robilem klan to zrobilem tak :U

1. Zrobilem stronke www i dalem ogloszenie na et.pl ze szukam ludzi
2. Jak juz uzbieralem ludzi postaralem sie o wenta i serwer klanowy
3. Gralismy kilka sparow
4. Zaczelismy uzywac irca
5. Zaczelismy kampanie w cb.pl grajac ze wszystkimi
6. Pierwsze cupy, jakies mini sukcesy, wahania skladu i tak wegetujemy do dzis :U

Reszte dopisze historia :<

btw:
k#!@a ludzie... czemu piszecie clanu ? ohmy.gif clan'ow... nie prosciej napisac "klan" ? ohmy.gif

..I'm sick of you little girl and boy groups, all you do is annoy me, so I have been sent here to destroy you... ph34r.gif

+Quote Post
Flicker
post 19:52, 16 11 2004
Post #23

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3207

Widzę że wszędzie za obowiązek jest założenie kanału na IrC-u... Ja bardziej bym doradzał założenie kanału na Team Speaku i ogólnie zainwestowanie w ten program. Przecież mikrofon i słuchawki można sobie kupić za 20zł.

Najlepiej też jest zakładać nowy klan, mając już jakieś doświadczenie klanowe. Wtedy masz mniej więcej pojęcie jak to wygląda.

Co do stronki, jeżeli już ją założysz staraj się ją jak najbardziej wykorzystać. Zamontuj w niej odpowiedni formularz do umawiania sparów z klanami. A skoro już przy sparach jesteśmy, na początek lepiej się nie porywaj na klany z górnej tabeli CB to podkopuje morale biggrin.gif.

+Quote Post
falubaz
post 1:48, 17 11 2004
Post #24

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

CYTAT
Widzę że wszędzie za obowiązek jest założenie kanału na IrC-u... Ja bardziej bym doradzał założenie kanału na Team Speaku i ogólnie zainwestowanie w ten program. Przecież mikrofon i słuchawki można sobie kupić za 20zł.

hmm lol?
IRC ma calkiem inne zadania niz TS czy ventrilo.
Moze po prostu- irc do komunikacji pisemnej z innymi klanami, rozmow w klonie, ustawek meczy praccy, dueli etc. Tak po krótku.
TS, ventyl-do porozumiewania sie glosowego w czasie meczy, sparow czy grania ffa.
Inwestowac w Teamspeak? nie wiem o co ci pod tym pojeciem chodzi, skoro wystarczy po prostu zalozyc za darmo kanal na jednym z wielu serkow. Lub po prostu samemu postawic 2 godzinny max server.

A i tak najwazniejsze jest granie duzej ilosci meczow, praccy etc. Zeby sie po prostu zgrac.
Pozdro

+Quote Post
Flicker
post 20:34, 17 11 2004
Post #25

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3207

Hmmmm zainwestować w TS? JA to napisałem? biggrin.gif Chodziło mi o ten mikrofon tylko. U nas w klanie zamiast robić zebrań na IRC-u robimy na TS i tam wszystko omawiamy z przedstawicielami też tam się umawiamy ponieważ teraz większość klanó jest wyposarzona w TS. Moim zdaniem jest on niezbędny do granie klanówek ponieważ, pisanie w chacie zajmuje sporo czasu (to tak z innej beczki)... Jednak rzeczą pewną jest to że trzeba dużo grać razem i tu się w pełni z tobą zgodzę.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi