IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Closed TopicStart new topic
> Wiek Graczy, Dlaczego wiek to powód dyskryminacji??
falubaz
post 22:18, 30 09 2004
Post #101

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

CYTAT

Stary grzyb? No czuję się urażona  Mam pare latek więcej niż ty, ale chyba do starego grzyba jeszcze mi daleko  Czuję się w kwiecie wieku i wypraszam sobie!!! 
Tak więc proponuję raczej
w kwiecie wieku (czytaj - młody) > dzieciaki   

prawda boli :PPPPPpp
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 6:48, 1 10 2004
Post #102

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

powtarzacie cały czas to samo i tak wiadomo że dla młodych młodzi > all dla grzybów i ymmy starzy > all smile.gif

każdy z tej gry czerpią inną radość, dla jednych jest to wyzywanie od cziterów, dla innych widoczne osiągi w grze. co zorbić ? zmienić server, albo kiedy wszyscy maja na serwerze dość delikwenta to kick i już. mamy aktualnie 92 servery PL, nie licze ile EU, a ile na świecie. żyj i daj żyć innym

btw powtórze: jeśli młodośc jest chorobą, to taką, która szybko przemija

+Quote Post
blinkkin
post 16:12, 2 10 2004
Post #103

Nr użytkownika: 547

z 'mlodych' nie znam nikogo (sa wyjatki jednak) z konkretnym poziomem intelektualnym. siedze teraz w akademiku (gamma) na politechnice bialostockiej z kumplami w wieku powyzej 20 lat, wiec to chyba tlumaczy z kim sie zadaje. jesli mam spedzac czas z rowiesnikami lub osobami 'starszymi' to jednoznacznie wybiore opcje druga.

+Quote Post
MAGIRUS
post 23:38, 2 10 2004
Post #104

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 714

no lol ,młody/stary,dajcie spokój zacznijcie może częściej grać w ET a nie ciągniecie ten topic w nieskończoność . tongue.gif Co to za różnica kogo się ma przed sobą w duelu dziecko czy gościa po 20 lub 30,w każdym przypadku jest fajna zabawa.Może ktoś wreszcie założy jakiś nowy topic wink.gif tego nie macie już dość? biggrin.gif

+Quote Post
falubaz
post 0:56, 3 10 2004
Post #105

Oberst
Ikona Grupy

CYTAT
z 'mlodych' nie znam nikogo (sa wyjatki jednak) z konkretnym poziomem intelektualnym. siedze teraz w akademiku (gamma) na politechnice bialostockiej z kumplami w wieku powyzej 20 lat, wiec to chyba tlumaczy z kim sie zadaje. jesli mam spedzac czas z rowiesnikami lub osobami 'starszymi' to jednoznacznie wybiore opcje druga.

u mnie na 90% tak samo. podobnie jak w zyciu lepiej ze starszymi pic i palic.

kiedy wkroczysz wokol wrony musisz krakac tak jak one, ale chyba sposob rozmów 12-15.. latkow jednak nie wchodzi w rachube wiec dlatego lepiej sie gra i przsebywa ze starszymi.

+Quote Post
ronin
post 2:20, 3 10 2004
Post #106

Hauptmann
Ikona Grupy

Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;))
Nr użytkownika: 96

CYTAT (falubaz @ 22:56, 2 10 2004)

u mnie na 90% tak samo. podobnie jak w zyciu lepiej ze starszymi pic i palic.

kiedy wkroczysz wokol wrony musisz krakac tak jak one, ale chyba sposob rozmów 12-15.. latkow jednak nie wchodzi w rachube wiec dlatego lepiej sie gra i przsebywa ze starszymi.

exactly!

a teraz zastanow sie co by bylo gdyby ci starsi nie chcieli z toba pic, palic, spotykac czyli poprostu nie chcieli cie zaakceptowac, bez podowania zadnej przyczyny, tylko ze wzgledu na wiek

pamietaj; punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia wink.gif

+Quote Post
dNkN!
post 13:38, 3 10 2004
Post #107

Nr użytkownika: 200

CYTAT (ronin @ 0:20, 3 10 2004)
exactly!

a teraz zastanow sie co by bylo gdyby ci starsi nie chcieli z toba pic, palic, spotykac czyli poprostu nie chcieli cie zaakceptowac, bez podowania zadnej przyczyny, tylko ze wzgledu na wiek

pamietaj; punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia wink.gif

huh.gif no i doczekałem się - w końcu powiedziałeś coś konkretnego... czy może mama ci to napisała? biggrin.gif

reasumując: przepaści pomiędzy 20 a 14 latkami są ogromne i bardzo odczuwalne, jednak różnice pomiędzy 25 a 19 latkami potrafią być znikome, niemal nie odczuwalne - to stare jak świat i bardzo proste. rozpatrując to nawet z różnych punktów widzenia dojdziemy do tych samych wnioskow - bo pewnego wieku człowiek jest gówniarzem i bez względu na to czy kontekstem będą 20, 23, czy 27 latkowie granica akceptowalnego wieku będzie niemal identyczna.

+Quote Post
Swiety
post 15:07, 3 10 2004
Post #108

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Młodzi często bardzo dobrze strzelają (mają skilla) ale brakuje im często zmysłu taktycznego tak jak u starszych (tak ważnego w grach teamowych bo strzelanie to nie wszystko) - poprostu mają często problemy z perspektywicznym myśleniem biggrin.gif.

Myśle że w grach sieciowych można powiedzieć że kolesie od 16 lat w zwyż już praktycznie nie odbiegają od "starych" (zarówno jeśli chodzi o grę jak i zachowanie poza grą). W przypadku wieku 18-20 lat praktycznie trudno odróżnić takiego gościa np od faceta który ma 30 lat.
Najczesciej są problemy z kolesiami w wieku 12-14 lat - na siłę coś próbują udowadniać, bluzgi u nich to codzienność, często korzystając z zasłony jaką jest internet udają super mastachów gdy w rzeczywistośći są tylko pryszczatymi gówniarzami w podwójnych okularach.

Oczywiście nie dotyczy to wszystkich można znaleść idiote, lamera czy chama również pośród 30 latków tylko że prędzej znajdzie się takiego kolesia w wieku 12 lat niż w wieku 20 lat.

Imo złoty wiek dla gracza to 18-22 lata. Taki koleś jest już dorosły lub prawie dorosły a nie ma na głowie pracy rodziny domu tak jak starsi kolesie i może poświęcić wysatrczająco dużo czasu na grę i udział w scenie.

+Quote Post
falubaz
post 15:17, 3 10 2004
Post #109

Oberst
Ikona Grupy

CYTAT
exactly!

pamietaj; punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia 

Masz racje ale...
To tak masz 23 lata studia pelna para:
To moze napijesz sie piwa z bluzgajacym 14-latkiem z boomu?
A z 17-18-19 letnim normalnym gosciem z ktorym porozmawiasz na tematy inne od jezyka lacinskiego? ph34r.gif

CYTAT

reasumując: przepaści pomiędzy 20 a 14 latkami są ogromne i bardzo odczuwalne, jednak różnice pomiędzy 25 a 19 latkami potrafią być znikome, niemal nie odczuwalne - to stare jak świat i bardzo proste. rozpatrując to nawet z różnych punktów widzenia dojdziemy do tych samych wnioskow - bo pewnego wieku człowiek jest gówniarzem i bez względu na to czy kontekstem będą 20, 23, czy 27 latkowie granica akceptowalnego wieku będzie niemal identyczna.

dokladnie, alez ty mondry ph34r.gif
w koncu osiaga sie jakis wiek w ktorym sie pojmuje troche wiecej rzeczy niz wlasne ego. i imo to jest tzw dojrzalosc psychiczna. juz nie (słowo na p)isz wszystkiego pod wplywem impulsu tylko troche z dystansem do wlasnych mozliwosci i respektu do innych.

Pozdro

+Quote Post
ymma
post 18:19, 3 10 2004
Post #110

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

CYTAT
jednak różnice pomiędzy 25 a 19 latkami potrafią być znikome, niemal nie odczuwalne - to stare jak świat i bardzo proste. rozpatrując to nawet z różnych punktów widzenia dojdziemy do tych samych wnioskow - bo pewnego wieku człowiek jest gówniarzem i bez względu na to czy kontekstem będą 20, 23, czy 27 latkowie granica akceptowalnego wieku będzie niemal identyczna.

Heh pocieszajcie się, pocieszajcie tongue.gif Jednak nie jest dokładnie tak jak Ci się wydaje dNkN - są niestety nadal spore róznice pomiędzy 30latkami a 20latkami, oczywiście są możliwe sympatyczne znajomości - to fakt, ale raczej bliskie przyjaźnie już raczej nie. Dlaczego? Wiele jest powodów, a jednym z nich jest to, że 15 - 18 - latkowie chcieliby być już dorośli, a 18 - 22/3 latkowie myślą, że są już dorośli biggrin.gif A 30latkowie i +? O oni chcieliby czasem już dorosłymi nie być sad.gif

+Quote Post
Valkir
post 15:17, 7 10 2004
Post #111

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Zgadzam się ze Swietym. Gracze do ok 15 roku życia patrzą na wszystko inaczej - i także inaczej się zapatrują na ET. Tylko pamiętajcie że są wyjątki.
Większość graczy (aktywnych) znajduje się w grupie wiekowej powyzej 20 lat, i to się szybko nie zmieni - młodsi mają więcej ograniczeń, chodzi głównie o nieśmiertlene problemy z rodzicami. Każdy przez to kiedyś przechodził dry.gif

+Quote Post
snow131
post 16:03, 7 10 2004
Post #112

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 931

Skąd ja to znam... w tle.. Odejdź już od tego komputera!!!!!!!!!!!

+Quote Post
blinkkin
post 20:23, 15 10 2004
Post #113

Nr użytkownika: 547

CYTAT (ymma @ 18:19, 3 10 2004)
Heh pocieszajcie się, pocieszajcie tongue.gif Jednak nie jest dokładnie tak jak Ci się wydaje dNkN - są niestety nadal spore róznice pomiędzy 30latkami a 20latkami, oczywiście są możliwe sympatyczne znajomości - to fakt, ale raczej bliskie przyjaźnie już raczej nie. Dlaczego? Wiele jest powodów, a jednym z nich jest to, że 15 - 18 - latkowie chcieliby być już dorośli, a 18 - 22/3 latkowie myślą, że są już dorośli biggrin.gif A 30latkowie i +? O oni chcieliby czasem już dorosłymi nie być sad.gif

wymieniles wlasnie poglady laczace te grupy wiekowe. 30-latkowie potrafia sie spotykac z tzw. modzieza (bez podtekstow) w celu perzypomnienia sobie mlodosci. zreszta co ja bede prawil frazy ide dalej... (dokonczce sami).

+Quote Post
c0m4r
post 13:42, 16 10 2004
Post #114

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2922

CYTAT
Młodzi często bardzo dobrze strzelają (mają skilla) ale brakuje im często zmysłu taktycznego tak jak u starszych (tak ważnego w grach teamowych bo strzelanie to nie wszystko) - poprostu mają często problemy z perspektywicznym myśleniem .

Sam jestem 15latkiem. Świetnie znam:

CYTAT
w tle.. Odejdź już od tego komputera!!!!!!!!!!!

ale i świetnie znam tych innych "smarkaczy" (?), których tok myślenia jest jeden: Mieć jak najwięcej xp i po naciśnięciu na MORE być na wszsytkich pozycjach...

Ale najczęściej wychodzi takie granie dla siebie na klanówkach... Kiedy bluzga się na przeciwnika, że umie grać tylko nalotami :] lub, że jest panza noobem (choć to i mnie wkurza tongue.gif)

Ja się od tego szczerze mówiąc odcinam i wale takich ludzi. Mi zależy jedynie na tym żeby się zrelaksować przy najlepszej grze sieciowej wink.gif, a nie o to żeby dokopać kolesiowi w wolfa bo mi przeszkadza jego ryj w szkole, na mieście, w pracy....

Pozdrawiam.

=====

P.S.:

CYTAT
no lol ,młody/stary,dajcie spokój zacznijcie może częściej grać w ET a nie ciągniecie ten topic w nieskończoność .  Co to za różnica kogo się ma przed sobą w duelu dziecko czy gościa po 20 lub 30,w każdym przypadku jest fajna zabawa.Może ktoś wreszcie założy jakiś nowy topic  tego nie macie już dość?

+Quote Post
D!z3l
post 18:06, 16 10 2004
Post #115

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

[QUOTE]falubaz 16:17, 3 10 2004

To tak masz 23 lata studia pelna para:
To moze napijesz sie piwa z bluzgajacym 14-latkiem z boomu[/QUOTE]

Buahahahahahaha, ja znam takich studencikow ktorzy z owym 14 latkiem alpage mogli by wypic jednoczesnie mając gdzieś że klnie !!

[/QUOTE]ymma 19:19, 3 10 2004

oczywiście są możliwe sympatyczne znajomości - to fakt, ale raczej bliskie przyjaźnie już raczej nie[QUOTE]

Zgadzam się z tą wypowiedzią w 100%. Otóż w sumie jak wychodze z domku na piweczko lub na coś mocniejszego ph34r.gif to zazwyczaj towarzysza mi przy piciu goscie którzy mają ok. 27 l. Ja ich moge nazwać swoimi kolegami i oni bez żadnego wstydu ani hanby mogą powiedzieć to samo na mój temat. Moliwe jest to dzięki właściwemu podejśćiu do osób troche starszych od siebie. Np. z takimi ludzmi nie można rozmawiać tak jak rozmawiasz z swoim rówieśnikami albo co gorsza z młodszymi od siebie.Wtedy napewno nie zostaniesz zaakceptowany przez starsza ekipe!!!!
Jeżeli miałbym wybierac pomiędzy możliwością pójścia np. na browca z gościem/goścmi 27 l a np. 20 l czyli moimi rowieśnikami to wybrałbym tą pierwszą możliwość (czy to jest dziwne !?!!?? ).

Co do bliższych znajomości pomiędzy np 20 l i 27 l to także sie zgadzam że takowe nie zdarzają sie często, nawet jeżeli możesz powiedzieć o ludziach z którymi sie znasz i których możesz określić mianem swoich kolegow a to z powodu różnicy wieku. I właśnie różnica wieku tu jest najisotniejsza bo taką bliską znajomość nie można wydaje mi się nawiązać w 5 min !! Zaufanie drógiej osoby zdobywasz z biegiem czasu i dlatego nie odrazu można sie stac czyims przyjacielem.

+Quote Post
Dister
post 16:13, 29 10 2004
Post #116

Schutze

Nr użytkownika: 3084

A ja mam 15 latek. Nikogo nie: wyzywam, obrażam, krytykuje nie wdaje sie w czat'a bo bardziej skupiam sie na grze. Używam tylko komend Need Medic Thanks
No problem biggrin.gif

+Quote Post
Radek_pl2
post 19:24, 31 10 2004
Post #117

Schutze

Nr użytkownika: 3112

Ja mam 12 lat i generalnie uważam, że wiek prawie w zupelności nie wpływa na grę. Mam trochę starego PieCa, ale spróbuję zagrać w domu(dotychczas w kafeji grałem). Za pierwszym razem grałem bardzo słabo(no w końcu to pierwszy raz).
Za drugim byłem objawieniem drużyny(takiej "podwórkowej". Miałem gdzieś ok. 300 xp na 20 min. gry, chociaż to bardzo słabo, bo mecz zakończył się wynikiem 4:2 dla wroga. Uważam, że xp prawie w ogóle się nie liczy- liczy się teamplay(czy jakoś tak=]) A co do takich "mam 200xp na mapę, weźcie mnie do klanu i tak jestem od was wszystkich lepszy" to może gostek grał w lanie z przedszkolakami?? biggrin.gif Wszystko możliwe. Ja np. byłem świetny(i jestem) w MOHAA i CoD, ale teraz jest era WOlfa biggrin.gif. Raz na CoD spotkałem gościa(szpanerka biggrin.gif ), który się chwalił jaki to on dobry, a prawda była taka, że grał jak ciota i moja snajpa kosiła go jak masło laugh.gif laugh.gif biggrin.gif

+Quote Post
Soviet
post 22:07, 31 10 2004
Post #118

Schutze

Nr użytkownika: 2419

Przyznaj się Radek, że twój post to sprytna prowokacja. Jeśli nie, to idealnie komponujesz się z tymi wszystkimi "patrzcie jaki jestem dobry" pr0 ownerami.

+Quote Post
Swiety
post 13:20, 1 11 2004
Post #119

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Nic dodać nic ująć Soviet. Po takich postach Radka nic dziwnego że starsi oceniają młodszych tak jak oceniają.

+Quote Post
Radek_pl2
post 17:11, 1 11 2004
Post #120

Schutze

Nr użytkownika: 3112

A czy ja przyznaję, że jestem dobry w ET? Nie, nic takiego nie pisałem- poza tym xp się nie liczy- i wcale nie krzyczę "weźcie mnie do klanu patrzcie jaki jestem dobry blink.gif dry.gif Ten mój poprzedni post- może źle go zrozumieliście- ja NIE chcę być w klanie, nie chce se poruty narobic. Tyle.(jakby co to pisać o co chodzi, a nie jakieś zagadki..................)

+Quote Post

13 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi