IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Closed TopicStart new topic
> Wiek Graczy, Dlaczego wiek to powód dyskryminacji??
Radek_pl2
post 17:29, 1 11 2004
Post #121

Schutze

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 3112

OMG, to co ja napisałem, to trochę było nieprzemyślane. Nie chcę być w klanie - nie chcę narobić sobie poruty. Nie pisałem, że jestem dobry w wolfa- to 300 xp to jednak prawda- chociaż grałem z kolegami, którzy są tacy mniej więcej na moim poziomie- a co do Was(Soviet i Święty), to raczej nie miałbym szans w 1 v 1. A nawet, jeżeli gostek ma 5000 xp na mapę(jeśli tyle można) to może jego wina w tym, że przegrali?- ja to xp zbierałem najczęściej za dawanie aumnicji przy respawnie. Może to jest wg. Was troche nie fair(takie xp) ale daje jakieś korzyści drużynie- ammo. Jak byłem u kuzyna raz i grałem w Delta Force:BHD w necie, to... stwierdziłem, że takie granie jak np. w MOHAA mi nic nie da- w ponad godzine miałem 10!! zabić(lub fragów- co to jest?)
Go to the top of the page

+Quote Post
LoLeQ
post 21:01, 1 11 2004
Post #122

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1392

Oj tak,mlodziez dobrze strzela ale to glownie wynika z tego ze maja te pare godzin szkoly + np. 1 czy 2 godziny nauki dziennie ,a wiekszosc starszych graczy ma znacznie wiekszy zakres zajec.Mysle,ze wiekszosci osob mlodych nawet nie brakuje tego zmyslu taktycznego,jednak bardzo szybko sie obrazaja i wszystko biora do siebie.Ja mimo ze troche wiosen juz na oczy widzialem nie uwazam sie za lepszego od osob ode mnie mlodszych tylko z powodu wieku.Uwierzcie lub nie ,ale ja np. umialem gadac z 15latkiem przez 4 godziny i bynajmniej nie o grach czy innych (słowo na p)ach ,ale o taktyce w meczach siatkowki i o ksiazkach Kinga czy Lovecrafta.IMO to wszystko zalezy od czasu obycia z netem.Wiekszosc osob ktore bluzgaja na prawo i lewo to osoby ,ktore nie maja zbyt dlugo internetu i maja ten okres "zajawki" ,a pozniej spokojnieja gdy coponiektorzy ich o(słowo na p)a i sami zauwaza ,ze nie tedy droga.

+Quote Post
grubix
post 15:39, 2 11 2004
Post #123

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3132

omg ale dyskusja
dla mnie ten topik jest niepotrzebny, bo tak bylo (rzecz jasna ta sytuacja) jest i bedzie i zaden "cudotworca" tego nie zmieni. z reszta polska kultura (styl mowienia) to tera dla WIEKSZOSCI mlodych to hip-hop i styl blokerski (nie jestem pewien ale to bardzo mozliwe, a dla mnie to srodek agresji)
zebyscie nie brali do serca ze nie wywoluje tu jakiejs kontorwoersji, ale to jest tylko moje zdanie. zaleezy tylko od psychiki osoby
indywiualisci maja najgorzej
oni musza cierpiec razem z ta mlodzieza"kulturalna inaczej"
dlatego nie sa przyjmowani do klanow i zwykle sa ignorowani przez starszych
chociaz sa pewnie wyjatki ale glownie ze znajomosci sadze

ogolnie uwazacie ze przez wulgaryzm. tak owszem ale mnie wnerwia takie:
toffany, fpiepszam. ten styl mn ie wnerwia

nie bede sie rozpisywal bo bym offtopicowal, a przecie mamy sie wyrazac sie na temat
mam 15 lat

+Quote Post
blacktyger
post 21:35, 3 11 2004
Post #124

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Kontynuowanie Topica w którym tak naprawdę chodzi flejm, ponieważ zarówno tytuł jak i treść posta pierwszego jest prowokacyjna nie ma sensu. nigdy nie dojdzie do zgody w takim temacie, ponieważ nikt tej zgody osiągnąć nie chce, każdy odpowiada za swój wiek i mówi że on jest lepszy wysuwając z dupy argumenty żeby przekonać samego siebie, bo połowa wypowiadających się tu nie czyta innych wypowiedzi. podejżewam że to wie większość a mimo wszytsko się tu wypowiada o0 może chce udowodnić sam sobie że nie jest taki jak tu piszą, że on jest inny - każdy chce być inny. wiek rządzi się swoimi prawami, a już napewno wiek dorastania, ale jak już mówiłem każdy go przejść musi, więc narzekanie na coś co najczęściej samemu się robiło jest tak z dupy jak ja. zaś krytykowanie zachowań człowieka w wieku do którego jescze mi daleko, jest nie fair, bo nie wiadomo jak ja bym się zachował w danej sytuacji bedąc starcem albo ymmą (o0).
Wiek wraz z dorastaniem coraz mniejszą odgrywa role ponieważ różnica miedzy 25 a 30 latkiem jest minimalna w przeciwieństwie do różnicy 15 a 17. to już też ktoś powiedział ...

Jeśli mówimy o zachowaniu na serverach musimy wziąć pod uwagę iż podczas gry uwalniane są skrajne emocje związane z rywalizacją która od początku ludzkości ma miejsce. od zawsze chcemy udowodnić iż jesteśmy lepsi w czymś. Więc poniekąd można usprawiedliwić brak panowania nad emocjami nastolatków (nastolatek ohmy.gif) choć nie można tego pochwalać. ale jest wiele sposobów by zignorować takie rzeczy jak bluzgi, z dupy flejmy itd. na czacie, poza własną zintegrowaną od uredzenia zdolnością ignorancji (którą chyba nie każdy posiada) można jeszcze wykorzystać pare komend które umożliwiają nam niewyświetlanie wypowiedzi z czata ogólnego a nawet timowego. ale najwidoczniej dorośli szukają rozrywki w postaci upokarzania młodszych. może mają prostate albo dziewczyna ich nie chce, bo nie wyżycie się seksualne, powoduje wzmożoną agresje o0. jest też możliwośc iż mieli problemy w domu (żona, rodzice) i wyżywają się na prawie niewinnych małolatach.

Jeśli zaś chcemy mówić na temat wypowiedzi na forum to całkiem inna bajka.
tu już nie powinny nami kierować żadne emocje, a posty powinny być przemmyślane i (!) czytelne. powinny mieć (w przeciwieństwie do rozmów na serverze) zdania rozwinięte, nie wulgarne i zbudowne tak aby inni mogli je odczytać za pierwszym razem (a raczej zrozumieć ich sens). Niestety nikt (łącznie ze mną) nie stosuje się do tego :C piszemy zazwyczaj równoważnikami zdań, przez co wypowiedź jest niespójna, ©haotyczna. to techniczna strona czyli niecałe 50% sukcesu, drugie 50% to treść, z którą to już naprawdę bywa różnie. zazwyczaj jest to treść typu "twoja stara" ponieważ jest na topie i nie zjamuje żadnego stanowiska, za które później mógłby ktoś wyciągnąć konsekwencje (o0). zresztą odpowiedzi które nie opowiadają się po żadnej stronie są bardzo częste bo można różnorako interpretować :X inna srona to wykłócanie się o racje, której się nie ma, ale to raczej domena młodszych :E

kk urwe w połowie mojej weny bo już mi się chce :F i tak nikt tego nie przeczyta (może tranx !XD) i zdejmować pbm;a :V

+Quote Post
ymma
post 1:50, 4 11 2004
Post #125

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

Wow tyger, ale żeś wysmarował. w końcu jest co przeczytać i na co odpowiedzieć, bo nudzę się jak i zapewne Ty pisząc taką epistołę.

Co do początkowego wersu to w większości się zgadzam, z tym, że o ile każdy musi przejść okres dorastania, który faktycznie ma swoje prawa, to człowiek został jednakowoż wyposażony w mózg i nawet małolat może (jeśli chce oczywiście) z niego korzystać. A mózg ma taką opcję, która odpowiada za uczenie się, które to z kolei pozwala na wyciąganie wniosków. Tak więc o ile dzieci\młodzież mogą błądzić, to mimo wszystko powinni również dostrzegać, że pewne zachowania są, delikatnie mówiąc nie na miejscu i przynajmniej starać się je ograniczyć a nie chować się za złością, lub stwierdzeniem - że ten okres ma swoje prawa.

Co do bycia starcem to mimo wszystko nie wiem jeszcze jak to jest, a co do bycia ymmą - jak się jest ymmą to i zachowuje się człek jak ymma, ale to chyba dobrze, że jak ymma a nie jak np blacktyger? biggrin.gif

akapit drugi - i znów co do początku to zgadzam się mniej więcej, ale dalej to no cóz... Po pierwsze i u "dorosłych" wystepuje niekiedy (albo i wcale nie niekiedy) wtórny infantylizm, po drugie "dorośli" to też ludzie i im również nieraz puszczają nerwy (zwłaszcza gdy się ich sprowokuje), co niekoniecznie spowodowane jest wymienionymi przez Ciebie powodami, po trzecie i ostatnie "dorosłym" często brakuje cierpliwości do małolatów, co jest niejako wbudowane w ludzka naturę biggrin.gif

A co do ostatniej części Twej, jakże elokwentnej wypowiedzi (to nie było ironiczne tongue.gif ) To tu już zgadzam się w całej rozciagłości i nic dodać nic ująć.

No też się ciutkę postarałam tongue.gif No powiedzcie, że tak tongue.gif tongue.gif tongue.gif

+Quote Post
tranx-san
post 1:53, 4 11 2004
Post #126

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

tajger albo ja zglupialem albo ty :< takie madre rzeczy piszesz ze normalnie nie poznaje Cie :<
ymma tez :<

zostane sam wsrod blaznow tego forum.. ale niestety taka moja rola ;[

pzdr

+Quote Post
ymma
post 2:06, 4 11 2004
Post #127

Hauptmann
Ikona Grupy

Nie martw się tranx, u mnie to tylko chwilowy przypływ elokwencji spowodowany wrażeniem jaki wywarł na mnie wywód tygera, ale nie sadze, by to sie u mnie utrzymało na dłużej, czego dowodem jest już chociażby ten post. tongue.gif

Tak więc nie płacz już i choć napiszemy coś w ŚMIETNIKU, albo KOSZU oki?! biggrin.gif

+Quote Post
tranx-san
post 3:04, 5 11 2004
Post #128

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

przepraszam Cie ymma, nie zrozumialem Twojej wypowiedzi... nie uzywaj slow ktorych inni nie znaja nawet znaczenia :< biggrin.gif

topic chyba mozna uznac za zakonczony ciekawymi wywodami ymmy i tajgera.. chwala im za to ze chcialo im sie cokolwiek madrego napisac :>
Taka imo mieszanka doswiadczenia z mlodzienczym polotem tongue.gif

konkluzja topicu: nie wazne ile masz lat i skad jestes i tak mozesz byc zj.ebem

+Quote Post
blacktyger
post 13:45, 5 11 2004
Post #129

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

hmm ja sie tu pochwał spodziewam od tranxa a tu k#!@a zdrada :C

w każdym razie u mnie ten stan równie z jest chwilowy ^^ więc nie ma sie czego bać :U

że np. tajger zmądrzał czy coś w tym stylu.

cya ohmy.gif?

btw ymma thx za "poparcie" w pewnych kwestiach ale ja nawet nie jestem pewny czy tak myślę ohmy.gif poprostu musiałem, coś napisać i to zorbiłem smile.gif

+Quote Post
Adolf1
post 16:26, 5 11 2004
Post #130

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3150

A ja mam 23lata i sie ciesze biggrin.gif:D:D:D gram wolfa i jest dobrze mimo ze lamie ale jakos leci. A ten wiek boze czemu macie jakies obdukcje czy ma tam 11 lat czy 12 lat wazne jak gra i to sie liczy!!!!!!!! my tez kiedys mielismy po 12 lat

+Quote Post
Svepe
post 8:38, 27 11 2004
Post #131

Schutze

Nr użytkownika: 3299

Sam z autopsji wiem ze taka dyskriminacja wystepuje...I to nie fair bo to ze gracz jest mlody nie oznacza ze jest slaby:)A tak swoja droga moj wujek ma 40 lat i gra w ET kto mu podskoczY? biggrin.gif

+Quote Post
Hater502
post 16:04, 1 12 2004
Post #132

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3187

Tja dokladnie sam mam 18 lat ale tez kiedys mialem 12,nie rozumiem ludzi oceniajacych innych po wieku. Spotkalem graczy tzw"pelnoletnich" ktorzy sie zachowywali jak 12 latkowie i 12 latkow co sie zachowywali jak pelnoletni.
Swoja droga nie rozumiem jak zaproponowalem spotkanko graczy w Poznaniu to jakis kolo mnie od 12 latka wyzwal ,czzby mu nie pasowalo ze wspolne piwko zaproponowalem? Purysta jakis? Czy co?smile.gif

+Quote Post
n'GP PapUs
post 13:20, 2 12 2004
Post #133

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3067

imo lelumopolelumowski post ohmy.gif a moze zrobimy ankiete na najsarszego etplayera w Polsce ? huh.gif

+Quote Post
yamaro
post 21:02, 3 12 2004
Post #134

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1870

imo dla mnie wiek nie gra duzej roli sa mlodsi ktorzy naprawde rozumieja pojecie "Kultura". Niechodzi mi tu o przeprowadzanie babci na pasach czy otwieranie starszej kobiecie drzwi itd. Tu chodzi o to jak mlodsi gracze zachowuja sie do stanu rzeczy czy jak kto woli do gry. Niektorzy umieja przyjac porazke bo z tego wyciagna wnioski i poprawia sie. Ale taki jeden mlodziak woli wypluc pare slow zaczynajacych sie na k,p,h, itd zeby udowodnic ze on jest wyzszy i wazniejszy, Dla tych ludzi porazka to bodziec do takiego o to zachowania. Zamiast wrzucac na siebie badz obrzucac siebie nawzajem (slowo na g)nem to podejsc do tech z wiekszym luzem. Nastepna rzecza ktora sie rzuca odrazu w oczy to sposob myslenia pod czas gry czytaj. Doswiadczenie. Mlodziecy lubia czasem uganiac sie za 1 fragiem bo uwazaja siebie za rambo nie patrzac na reszte teamu czytaj klanu w czasie CW. Wiec nie dziwota ze wiele osob was olewa.

Moze malo w tym sensu ale 11 h w budzie to za duzo jak dla mnie blink.gif .

Pozdr0

+Quote Post
Mefox
post 13:28, 27 12 2004
Post #135

Schutze

Nr użytkownika: 3436

No nie! Ja mam 13 lat i dopiero ściągam RWTC:ET, ale jak grałem w MOH:AA to nie wyzywałem przeciwników jak przegrywałem. Przecież to w niczym nie pomoże. blink.gif

+Quote Post
signal
post 22:22, 1 03 2005
Post #136

Schutze

Nr użytkownika: 3627

oh z tym ze starsi gracze graja lepiej... nie zgodze sie ani w 1% !! starsi gracze w ET sa w WIĘKSZOŚCI lamusami (bez urazy) znam kilku typkow krorzy maja gdzies od 18-30 lat... oni właśnie NIE mają reflexu! sa go wręcz zupelnie pozbawieni! Stalem sobie przed takim typem doroslym stalem sobie... on mnie nie zauwazyl zastrzelilem go ohmy.gif i widzialem .. pozniej niz mlodsi dostrzegaja przebranych covopsow ... wiekszosc "starszych" et jest bardzo slaba... oczywiscie sa osoby ktore wymiataja.. bardzo dobrze graja... a co do niepelnioletnich oni bardzo dobrze graja...bardzo bardzo czesto wymiataja ze spokojem starszyzne... jestem do tego przekonany! oczywiscie bywaja rozni gracze et... bywaja stare n00by i mlode n00by.. wymiatacze 25 letni i wymiatacze 12 letni... byli, są i będą być. Oczywiscie jest to tylko moje i prosze go nie krytykowac. Jak by co mam 14 lat.

+Quote Post
egzystor
post 13:49, 2 03 2005
Post #137

Feldwebel
Ikona Grupy

Skąd: aktualnie londynowo... na stale wawa... a rodziłem się w scyzorykolandii
Nr użytkownika: 3382

Wiek na pewno nie jest determinantem umiejętności gry w ET. To jest raczej indywidualna sprawa, choć oczywiście wiek wpływa na różne czynniki decydujące o stylu i poziomie gry.
Decyduje raczej wiek gracza jako "gracza", czy to ile "życia" poświęcił (zmarnował?) grając w jakieś "dupne giery", bo jeżeli weźmiemy 40-latka, który na oczy nie widział kompa i 14-latka, który urodził się z mychą w łapie, no to nie ma co mówić. Ale jeżeli weźmiesz tego 40-latka, który zęby zjadł na wolfie (pierwszym), dumie, kwaku, diuku, anrilu itp. i 14-latka, któremu rodzice dopiero co kupili komputer bo ma piątki w szkole (szóstki?), no to tez chyba nie ma co mówić, kto tu kogo rozniesie w drobny pył.

Można natomiast podać cechy, które posiada młodszy gracz, i które wpływają na jego grę.
Młody gracz:
Pozytywy
- może mieć nieco lepszy refleks,
- szybciej się uczy,
- łatwiej się identyfikuje z "odgrywaną" postacią, w związku z czym lepiej się czuje w świecie gry,
- ma większy zapał do gry.

Młody gracz:
Negatywy
- niewykształcona osobowość, może to spowodować, że gracz nazbyt ambicjonalnie podejdzie do gry nie zdając sobie sprawy, że tak naprawdę to jest tylko gra (stąd obrażanie się, obrzucanie błotem itp.), a co za tym idzie za wszelka cenę młodsi gracze chcą wygrywać (wolą zatem czitować niż przyjąć porażkę z godnością i docenić skill przeciwnika), - "gorąca głowa" (panika) - młody gracz może się "zapalić" zamiast na trzeźwo ocenić sytuację i podjąć lepszą decyzję,
- brak doświadczenia,

Starszy gracz:
Pozytywy
- doświadczenie na temat sposobów walki, taktyk, zachowań na polu walki, współpracy, broni itp.
- spokojna i trzeźwa ocena sytuacji,
- umiejętność oddzielenia gry od rzeczywistości,

Starszy gracz:
Negatywy
- może mieć mniejszy refleks,
- może mu się już nie chcieć angażować całej swej uwagi i zapału,
- nazbyt spokojne ważenie decyzji (można nie zdążyć podjąć jakiejkolwiek decyzji, i chyba lepiej podjąć złą decyzję niż żadnej),

Najważniejsza jest chyba intuicja, a tę się ma albo się jej nie ma i wiek nie ma tu żadnego znaczenia.

Tak bdw sam mam skończoną trzydziechę, i daleko mi do dyskryminowania kogoś z powodu wieku.

+Quote Post
ymma
post 22:05, 2 03 2005
Post #138

Hauptmann
Ikona Grupy

Co wy macie z tym refleksem? Jego się ma albo nie - to wrodzona umiejętność/cecha, którą można oczywiście rozwijać i trenować. Różnice są widoczne dopiero w starszym wieku czyli tak miej więcej po 40 i to raczej grubo. Tak więc to nie argument. To co wyróżnia młodych to zapał. Oddawanie jednej rzeczy całej uwagi i czasu. Starsi nie mają ani tyle cierpliwości, ochoty i czasu. No i młodsi potrafią dłużej utrzymać skupienie, pełną uwagę na tym co robią - ale to też nie ci najmłodsi, czyli ci poniżej powiedzmy 15 lat. Moim zdaniem najlepszy wiek do grania to od powiedzmy 16 lat do 20 paru (bliżej 20) bo wtedy i zapał i skupienie i czas i chęci więcej a i coś tam w głowie już zaczyna być poukładane. Jednak jak już tu nie raz zostało powiedziane - nie ma reguły - to indywidualna sprawa, bo najważniejsze to i tak: mieć talent, chęci by go rozwijać, cierpliwość by się nie zniechęcać i głowę by to wykorzystać i to wszystko.

+Quote Post
Swiety
post 20:27, 3 03 2005
Post #139

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Zamiast (słowo na p)ić głupoty o tym że 10-latek jest the best to wystarczy spojrzeć na wiek członków naszej "złotej" reprezentacji.

- Tsunami - 22 lata
- Ancik - 25 lat
- Doktor - 17
- Fragstealer - 15
- Lock - 18
- Tasslehof - 18
- Zaskro - 17
- Dimitr - 19
- Gotti - 20

Nie chce mi się teraz wklejać squady innych top klanów, reprezentacji czy pojedyńczych top - plajerów ale przekrój wiekowy jest podobny. od 16 do 25 lat przy czym najwięcej ludzi jest w wieku 16-20 a ci najlepsi średio coś kołó 20-ki.

+Quote Post
morph
post 21:58, 8 03 2005
Post #140

Schutze

Nr użytkownika: 3810

E to ja sie mieszcze w tej sredniej gdyz mam 16 lat biggrin.gif. Czy slyszal ktos ten text? "Jest jeden gosciu bardzo wymiata 11 lat"? smieszne co?

+Quote Post

13 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Closed TopicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi