![]() ![]() |
23:25, 8 03 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Też się mieszczę (16 lat). Co do topicu - zgadzam się z egzystorem.
Gracze do tych ustalonych przez Swietego 16 lat nie widzą granicy pomiedzy "fajne/z d***", ze tak to ujme. Dzieciak uwaza, ze jak wejdzie na tsa, rzuci 10 razy ku***, potem 20 razy ja pie*****, to jest fajny. I, ofc, zdarza sie, ze malolaty maja dobrego skilla - ale to za malo. Wole playerow z gorszym skillem, ale myslacych i umiejacych zagraz z teamem, a nie pokazwyac jakim to jest sie fajnym, urzadzajac singlowa akcje. Co do refleksu - rodzisz sie z nim, lub nie, ale zawsze mozesz go wycwiczyc, w mniejszym lub wiekszym stopniu. Wiek okresla rowniez dowiadczenie - jesli chlopak ma 12 lat, wiadomo, ze raczej nie uczyl sie na rtcw. A gracz 20-letni taka szanse mogl miec. To sum it up, mysle, ze ta granica 18 wzwyz moze byc krzywdzaca, ale ostatnio widze, ze jest chyba wlasciwa. Bo ludzie ponizej pewnego wieku nie umieja patrzec na gre/klan tak, jak powinni. |
|
|
|
14:53, 26 03 2005
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 29 Dołączył: 2-08-2004 Nr użytkownika: 2482 |
Mam 15 lat i uważam, że mimo że jestem w klasie skillowej na średnio wysokiej półce, to od czasu do czasu zdarza mi się przeklnąć mniej lub bardziej. Ale jeśli przegram w uczciwej walce, 1 vs 1 czy fair grze, bez chitearów i różnych lamek z panzerem (na nich zazwyczaj klnę.. ale to jest denerwujące) to zawsze mówię "gg".
Z tym akuratnie się nie zgodzę. Oczywiście wszystko zależy od człowieka, ale ja np. mimo że jestem fanem RPG mam "fach" w rękach i średnio spędzam więcej czasu na gre niż 20+ latek który ma rzeczy jak PRACA, Rodzina (młodsi też ją mają ale mniej czasu na nią poświęcają No więc spędzam więcej czasu przy kompie dzięki czemu poznałem wiele FPS ( UT (wiem, wiem zupełnie inna gra Podsumowując: Uważam, że Pod względem skilla, gry klanowej czy współpracy NIE ma granicy wiekowej. Owszem, z pewnością wiecej jest starszych graczy z dobrym skillem niż młodszych ale wszystko zależy od ludzi. LECZ pod względem zachowania, kultury to z pewnością jest tu granica 17-18+ bo wtedy kończy się "burza hormonalna" i podchodzi się do gry z dynstansem. Uff, opisałem się jak głupi |
||
|
|
|||
18:26, 26 03 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 20-03-2005 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 3912 |
Ludzie spoko, wiek nie świadczy zupełnie o niczym (chodzi wyłącznie o ET
|
|
|
|
17:13, 27 03 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Dołączył: 24-03-2005 Nr użytkownika: 3955 |
Ludzie czy wiek ma jakiekolwiek znaczenie ???
Ja mam 15 lat , mam własny klan i jestem dobrym Covert Ops'em . Czy strelasz jako 15 latek czy jako 10 nie ma znaczenia - ważne by trafić celnie i fraga zdobyć |
|
|
|
0:50, 28 03 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
A ja tam uwazam, ze wiek ma kolosalne znaczenie...
Po pierwsze: slomiany zapal Po drugie: Czeste zachowania, ktore sa... conajmniej irytujace. Oczywiscie sa od tego wyjatki. Ale przerazajaca wiekszosc potwierdz regule... |
|
|
|
3:42, 29 03 2005
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
czytajac te wasze teksty robi mi sie nie dobrze... wogole poczytaliscie o co chodzi w tym topicu ?
nie chodzi o wiek i skill a wiek i dyskryminacje ludzi mlodszych, z powodu ich czesto malo dojzalego podejscia do gry.. nie chodzi o aim, battle sense, movement, tylko o faktyczne zachowanie na ffa, cw, tsie etc. ch.uja kogo obchodzi ze masz 13, 15 x lat i ze strzelasz dobrze.. jak np z twojego powodu team sie posypie bo ciagle whinujesz, jako mlody cl klanu nie masz doswiadczenia i nie potrafisz se zachowac przez co klan traci renome i wszyscy odchodza w tym topicu chodzi o to ze w wielkiej ilosci przypadkow mlodzi gracze nie umieja sie zachowac podczas gry i np widzimy ciagly spam na serwerze czy wrzucanie sobie od plebsow, warzyw etc a wasz skill zalezy od: a. talentu; b. czasu poswieconego na grze c. mysleniu podczas gry eot |
|
|
|
19:37, 30 03 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 110 Dołączył: 9-10-2004 Skąd: Z ulicy Sezamkowej Nr użytkownika: 2991 |
A ja mam 13 latek, a i tak na serwerach, forach itp. podaje, że mam 30 żeby się mnie nie czepiali. A bo raz jak ktoś mnie spytał na serwie o wiek i podałem 13 i troche później napisałem "what a f***" to kicka dostałem, a jak się później spytałem czemu to napisał że za młody jestem by tak mówić / pisać
|
|
|
|
15:22, 31 03 2005
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 55 Dołączył: 29-09-2004 Nr użytkownika: 2922 |
imo. Dobry gracz to dla mnie ktoś kto ukończył (przynajmniej!) 16 lat, co więcej taka osoba jeśli potrafi więcej grać, a mniej gadać, do tego jeszcze być osobą kulturalną i wychowaną to nikt się do niej dop.dalać nie będzie i nikt mi nie powie, że 13 latok powinien taki być. Nienawidze kiedy ktoś mi klnie i kłuci się ciągle bez potrzeby, krzyczy jaki to jest pr0 oraz, że pojedziecie wszystkich "jak tylko chce"...
|
|
|
|
16:58, 31 03 2005
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Mangusta podajesz, ze masz 30 lat, ale i tak po twoich "problemach" poruszanych na forum, po twoim stylu pisania widac, ze nie masz tylu lat ile podajesz (i nie mowie tu o tresci tego konkretnego posta, tylko o wiekszosc twoich wypowiedzi na forum). To samo tyczy sie wiekszosci ludzi ponizej 15 roku zycia piszacych w tym topicu. Nie rozumieja oni istoty problemu, poniewaz nie czytaja tego co napisali inni tylko po pobieznym przeczytaniu tytuly wylewaja swoje zale w jednym lub 2 zdaniach, z ktorych nic nie wynika. Czemu mlodzi gracze sa "dyskryminowani" ? Powodow jest wiele. Przede wszystkim chodzi o zachowanie. 14 latek, ktory dostaje internet, wrzuca na wszystko wokol, poniewaz w rzeczywistosci tego nie moze zrobic (bo rodzice, babcie, nauczyciele etc.). Taki czlowiek siedzi sobie we wlasnym domku i wyladowywuje sie warzywnymi tekstami na innych osobach, myslajac ze jak powie 5 razy "k#!@a" i 10 razy "s-(słowo na p)j" to jest fajny. U starszych osob juz zazwyczaj takiego czegos nie ma. Oczywiscie nie mozna wrzucac wszystkich do jednego worka, poniewaz wsrod mlodszych znajduja sie o wiele dojrzalsze osoby od niektorych starszych osobnikow, ale to sa tylko wyjatki potwierdzajace regule. Nie chce tutaj obrazac nikogo, bo znam paru graczy w wieku 15 lat, ktore sa "normalne" i nie maja nic wspolnego z ww. zachowaniem, ale najczesciej to mlodzi ludzie robia taki "syf". To jest glowny powod dyskryminacji mlodszych graczy, ale nie jedyny. Wiele osob zalilo tu, ze nie sa przyjmowani do klanow z powodu wieku. Otoz wiele klanow nie przyjmuje 15 latkow, poniewaz czesto sie zdarza, ze sa oni nieodpowiedzialni i niestety uzaleznieni od rodzicow. Juz kilka razy spotkalem sie jak ktos musial isc, bo mu tata kaze isc spac o 22 ;o. Niestety w grze klanowej to jest dosc powazny problem. Jezeli chodzi o aima, to nie mozna generalizowac, ktora grupa wiekowa strzela najlepiej, ale na pewno mozna smialo stwierdzic, ze gracze w przedziale wiekowym 10-18 ucza sie najszybciej i nie tylko chodzi o granie, ale wszystkie inne rzeczy w real life. Mlody czlowiek szybciej przyswaja wiedze, szybciej uczy sie nowych "czynnosci manualnych". Prosty przyklad: 18 latek o wiele szybciej nauczy sie prowadzic samochod niz dajmy na to 40 latek. Wracajac do gry ... w et nie tylko chodzi o aima, ale rowniez o taktyki, umiejetnosc zachowania sie w odpowiednich sytuacjach etc. jednym slowem myslenia. Mlodsi gracze zazwyczaj tez maja z tym problem, podpalaja sie etc. Jeszcze raz zaznaczam, ze nie dotyczy to wszystkich mlodych graczy, bo jak wiemy czy fragstealer czy doktor nie sa "staruszkami", a mimo to sa jednymi z najlepszych polskich graczy.
|
|
|
|
16:49, 1 04 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 7 Dołączył: 31-03-2005 Nr użytkownika: 4028 |
ja uwazam ze starsi=mlodsi!!! kultura nie zalezy od wieku jak czlowiek jest madry to i mlody bedzie kulturalny i starszy!! ale najbardziej mnie denerwuje jak ktos slabo gra (byc moze dlatego ze sie dopiero uczy lub ma zly dzien) to ci (zazwyczaj starsi-lecz to nie regula) odrazu daja im kicka zamiast ich pouczyc!!! troche tolerancji ludzie!!!
Mariusz 13 lat |
|
|
|
19:43, 1 04 2005
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 14 Dołączył: 29-10-2004 Skąd: Z Chełma Nr użytkownika: 3101 |
Ludzi młodzi (tak powiedzmy do 15 roku życia) są wd mnie za bardzo nerwowi i nie rozumieja paru rzeczy. Na przykład kiedy kiedyś na oasisi ćwiczyłem trick jumpy z kolegą connectował się niejaki ,,Kondzio666" i zaczął do nas strzelać. Nie pomogły przekonywania, że my tu tylko trenujemy. Ale musiał mieć radochę kiedy nas zabijał a my nawet nie reagowaliśmy bo próbowaliśmy skakać ...
Pozatym tzw. ,,gówniarze" nie stawiają się na treningach a jak już to zrobią to na 10 - 20 minut pogadać z innymi na tyldzie ~ Tak więc nie denerwujcie się drodzy ,, gówniarze" , że klan xxx nie chce was przyjąć o jesteście za młodzi.. Nie każdy giermek stawał się od razu rycerzem. Potrenujcie trochę i postarajcie stać się bardziej odpowiedzialnymi a potem wstąpcie z dumą do klanu i dobrze go reprezentujcie. (znam osobę, która była w 9 klanach i się tym chwali na wszystkie strony - tylko, że nie mówi, że ze wszystkich został wywalony za niesubordynację ... Podsumowując osoby młode często pod opieka rodziców nie moga grać w klanach ! Jak to wygląda kiedy w środku jakiegos klanowego spotkania ktoś pisze, że musi już kończyć grę bo np. tata czy mama krzyczą ... I cały mecz się rozpada ... |
|
|
|
12:50, 2 04 2005
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
hrhrhr
u mnie w klanie nie ma problemow z tlumaczeniem mlodszych ze nie ma dla nich miejsca w klanie np taki 13 latek jak sie dowie ze: - sr wieku w klanie to grubo po 20tce - najstarszy gracz ma 38 lat (i jest sporo osob po 30 lob ok 30) - ze trenujemy codziennie ok godz 23 to sami rezygnuja xddd zgadzam sie z thorem imo wiek =/ skill skill = 1. talen(czyli predyspozycje manualne, patrz np refleks, przeglad sytuacji podczas gry, racjonalne podejmowanie decyzji)t, 2. czas poswiecony na trening 3. psychika imo |
|
|
|
17:36, 2 04 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
Jezeli dojdzie do zjazdu klanowego czy cos to nie oplaca sie brac jakis 13 latkow, przecierz oni nie pija czy cos, a nawet jesli to malo...
|
|
|
|
4:25, 9 04 2005
|
|
|
ta albo probuja zaimponowac starszym kolegom spijaja sie w trzy dupy a pozniej trzeba za tym lazic pilnowac zeby sobie i innym krzywdy nie zrobilo ^^
|
|
|
|
12:22, 9 04 2005
|
|||||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 110 Dołączył: 9-10-2004 Skąd: Z ulicy Sezamkowej Nr użytkownika: 2991 |
Aha warto wiedzieć...
Patrz: niektórzy gimnazijaliści (Piją, palą, cpają i wogóle są chorzy umysłowo) A pozatym tacy idioci co co drugie zdanie piszą k#!@a to są albo: a)Szpanerzy, który przy starszych są jak święci b)Chamy c)Debile Thoro zgadzam się, że moje teksty są dziecinne i to że podam iż mam powiedzmy 34 lata tego nie zmienni!! Ja tylko to podaje żeby sie nie trzepiali jak napisze jakieś przekleństwo... |
||||
|
|
|||||
12:39, 9 04 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Dołączył: 9-04-2005 Nr użytkownika: 4070 |
nie ma regóły okreslającej zachowanie wszystkich nastolatków
nie wszyscy 15-latkowie chodzą w bluzach do kostek i nie piją "komandosa" na kladce schodowej mi sie wydaje ze społeczenstwo powinno sie skupic na pijanych dzieci w wieku 10-14 lat |
|
|
|
13:06, 9 04 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
Komandos jest w p!#@u za kwasny imo ;C PlatOoN > all
|
|
|
|
22:03, 9 04 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 20 Dołączył: 8-04-2005 Nr użytkownika: 4067 |
Mysle ze traktowanie kogos wedlug wieku jest troche nie fair. Poniewaz znam sporo mlodszych osob ktore sa poprostu lepsze odemnie i to nawet sporo, zreszta kazdy sie uczy na swoich bledach wiec jezeli komus nie idzie nie dawajmy mu odrazu kickow i takich innych tylko dlatego ze chce sie nauczyc grac tak jak zreszta my kiedys...
|
|
|
|
22:23, 12 04 2005
|
|||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 9 Dołączył: 11-04-2005 Skąd: antwerpia Nr użytkownika: 4096 |
w zupelnosci sie z toba zgadzam...kazdy przeciez kiedys uczyl sie grac jak nalezy i od czegos trzeba zaczac, a tak wychodzi ,ze zaczyna sie od samych bledow....ja sam mam 33 lata i grywam z mlodszymi i jeszcze mlodszymi od siebie i po prostu im tlumacze jak i co powinni robic , wiek nie stanowi tu zadnej roznicy...trzeba sobie tylko zdac sprawe ,ze my wszyscy jestesmy jak jedna wielka rodzina -grajacych w ET...i wiek nie jest w tym zadna przeszkoda, by moc sie uczyc tez od mlodszych bardziej doswiadczonych graczy....liczy sie przeciez dobra zabawa ,ktorej jak wiecie nie brakuje..i o to chodzi...pozdro! |
||
|
|
|||
15:32, 5 05 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 7 Dołączył: 28-03-2005 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 3996 |
wedug mnie to nie zależy od wieku - to zależy od skilli
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |