IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Closed TopicStart new topic
> Wiek Graczy, Dlaczego wiek to powód dyskryminacji??
landryn
post 17:28, 23 05 2005
Post #161

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3296

Skill'a jak coś ;P Ja osobiście nie dziwie sie, ze ludzie mlodsi sa dyskryminowani przez dobre klany. Sam bedac w porzadnym klanie(dostalem sie tam z reszta bo sklamalem mowiac o wieku) pamietam jakie mialem klopoty ze stawianiem sie na treny itp. Mecz umowiony na 22 a tu wpada matka i jape drze. Nie uwieze w to, ze osoby w moim wieku(16 lat) moga sobie legalnie klasc laske na to co im rodzice mowia. Moze taki troszke pochojraczy przed kumplami na tsie jak to z mtaka sie kluci, a pozniej tydzien go na necie nie ma bo ma szlaban ;OOO No chyba, ze jest z jakiejs patologicznej rodziny...

Teraz mimo iż mialem nie raz jakies propozycje z polskich klanow uwazanych za porzadne, to odmawialem bo po co mam sie pchac zeby i tak nie angazowac sie w klanie? Zeby penerzyc na ffa tagiem?

Czesto spotykam sie z tekstami na ffa:
- to ten landryn z 4fun? i teraz grasz w takim klanie ? ohmy.gif omg, ale spadles

no comments dla takich ludzi ;X
Go to the top of the page

+Quote Post
monitorexx
post 9:11, 14 06 2005
Post #162

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 4432

a ja mam 14.6 roku i moim zdaniem dobrze gram wink.gif na każdej mapce mam best fraggera biggrin.gif i zawsze gram medem wink.gif

+Quote Post
dorbi
post 12:07, 27 06 2005
Post #163

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 530

Według mnie wiek ma niewielkie znaczenie. Przyznać trzeba, że doświadczenie dużo daje, ale doświadczenie zdobyte w grze! Myślę, że młodzi mają większe szanse, chociażby ze względu na uwiąd starczy. Nie ma się co oszukiwać. Oko i ręka już nie chcą ze sobą współpracować.

+Quote Post
ymma
post 16:44, 27 06 2005
Post #164

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

Przykro mi dorbi, ale gadasz bzdety. Poczytałbyś coś fachowego zamiast gadać trzy po trzy. Niestety, a właściwie stety jest dokładnie odwrotnie i właśnie koordynacja ruchowo-wzrokowa u osób dorosłych jest lepsza niż u młodzieży. Mało tego, oko (a co za tym idzie i mózg) u osób dojrzewająchych rejestruje mniej informacjii. Jedynie umiejętność poświęcania i skupiania się na jednej rzeczy jest zdecydowanie silniejsza u młodszych, oraz czas do dyspozycjii. A tak poza tym to byście poczytali co pisane było wyżej, a nie wpisywali kolejnych durnych: moim zdaniem nie ma różnicy, bo ja mam mało a jestem wymiatacz. huh.gif

+Quote Post
D!z3l
post 19:07, 27 06 2005
Post #165

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

CYTAT
ymma 27 06 2005

Mało tego, oko (a co za tym idzie i mózg) u osób dojrzewająchych rejestruje mniej informacjii

Hmmm, Ymma a wiec z tego co tu napisalas mozna by powiedziec ze np. Malysz niepotrzebnie zakladal narty wtedy kiedy mial 6 lat(chyba w takim wieku zaczal go trenowac wujek). Mogl by przeciez zaczac nauke w wieku np. 15 lat i na to samo by wyszlo (ze skakal by wspaniale). W znakomitej wiekszosci przypadkow bywa tak ze nauke dyscypliny rozpoczyna sie w bardzo mlodym wieku, wlasnie wtedy kiedy mozg czlowieka pochlania zdecydowanie wiecej informacji ze srodowiska i lepiej przyswaja wiedze niz mozg czlowieka dojrzalego. Zauwaz Ymma ze np. w takich wlasnie skokach narciarskich ostatnimi czasy odnosza sukcesy coraz mlodsi skoczkowie !!!

CYTAT
Swiety  3 03 2005

Tsunami - 22 lata
- Ancik - 25 lat
- Doktor - 17
- Fragstealer - 15
- Lock - 18
- Tasslehof - 18
- Zaskro - 17
- Dimitr - 19
- Gotti - 20

Jak zobaczylem ten post z wiekiem graczy reprezentacji to mi normalnie szczena opadla. Srednia wieku zawodnikow reprezentacji ktora nieprzekroczyla 19 roku zycia ( 66% !!! repry) to 17,3 l. Nasowa mi sie wiec jedna mysl --- mlodosc rzadzi i wpelni zgadzam sie z tym co powiedzial Dorbi !

+Quote Post
egzystor
post 10:06, 28 06 2005
Post #166

Feldwebel
Ikona Grupy

Skąd: aktualnie londynowo... na stale wawa... a rodziłem się w scyzorykolandii
Nr użytkownika: 3382

D!z3l, to Twoje porównanie jest generalnie z dupy, bo jak Ty chcesz porównymwać skoki narciarskie z grą w ET!? Sory, ale to nie ma ze sobą żadnych wspólnych płaszczyzn, no może poza jedną - płaszczyzną rywaliazcji. A i Twój przykład oparty jest na błędnych założeniach, bowiem w narciarstwie wcale nie "rządzą" juniorzy a skoczkowie dojrzali i doświadczeni. Owszem, co jakiś czas młody zawodnik "zaskoczy" wink.gif wszystkich (np. Amman), ale generalnie mistrz świata juniorów wcale nie równa się mistrzowi świata seniorów. Juniorzy mają jeszcze długą drogę przed sobą, aby z powodzeniem móc rywalizować z seniorami. Co do nauki, to owszem, wiek najmłodszy jest najlepszy i nie ma co do tego żadnych wątpliwości - młody człowiek łatwiej i szybciej przyswaja nowe informacje, a wynika to z prostej przyczyny, że jego mózg jest w fazie rozwoju i "wchłaniania" wiedzy. Doskonale widać tu u graczy w szachy. Również dotyczy to gry w ET, choć w innym stopniu.
Reasumując ja dyskryminacji młodych graczy w ET nie widzę. Widze jedynie dyskryminacje graczy niedojrzałych emocjonalnie, niekulturalnych, nieumiejęcych przegrywać.
A co do reprezentacji, to bardzo dobrze, że jest młoda, choć pewna rozpiętość jest wyraźnie widoczna. A te Twoje wyliczenia średniej wieku znów są jakieś mało miarodajne, wyciągasz średnią wieku graczy poniżej 19 lat. Hmmmm... a jakie miałeś założenie, żeby to robic? Czy nie lepiej wyciągnąc srednią spośród wszystkich? A może po prostu robisz wszystko, żeby dowieść poprawności Twego rozumowania (poprawności w twoim mniemamiu).

+Quote Post
c0m4r
post 13:34, 28 06 2005
Post #167

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2922

ja zdania nie zmienie, najlepsi gracze to gracze z ukończonym wiekiem 20 lat. Ja mam lat 16 i nie jestem "Święty", widze jak zachowują się i grają ludzie w moim wieku i widze także jak zachowują się i grają ludzie w wieku 19, 20 lat. Ocean spokoju najczęściej :} i dobry skill oczywiście.

+Quote Post
ymma
post 2:25, 29 06 2005
Post #168

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

D!z3l - egzystor po części już odpowiedział, ale dodam jeszcze słówko. Napisałam, że dorośli rejestrują więcej od młodych, a nie że przyswajają. I była to odpowiedź na uwagę o gorszym "oku" Oczywiście, że młodzi uczą się szybciej, a trenowanie należy zaczynać jak najwcześniej, by wyrobić sobie pewne odruchy itd, w zależności od dyscypliny. Zauważ również, że są sporty, które nie wymagają rozpoczynania kariery w dzieciństwie - np maratony, strzelectwo, bilard, golf itp, więc porównywanie gier komputerowych do sportów nie jest do końca trafne.
I żeby nie było, powtórzę co już kiedyś napisałam: uważam, że najlepszymi graczami są zazwyczaj ludzie w przedziale 16/18-20/22 lat - mają jeszcze młodzieńczy zapał i łatwość uczenia się, a zarazem lepiej analizują, i potrafią już także lepiej wykorzystywać doświadczenie (nie tylko z gier komputerowych)

I również po raz kolejny przychylam się do opini, że dyskryminacja dotyczy raczej postaw niż wieku. Nie należy też zapominać, że bardzo młode osoby uzależnione są od rodziców/opiekunów i klany grające w późniejszych godzinach wieczornych, czy wręcz nocnych nie zechcą kogoś, kto będzie musiał iść spać w połowie meczu. Trzeba mieć i takie względy na uwadze.

A tak od siebie - ogromna większość małolatów zachowuje się zwyczajnie jak małolaty i tyle biggrin.gif

+Quote Post
tranx-san
post 14:29, 29 06 2005
Post #169

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

hi kids do u like violence?

zgadzam sie poniekad z Kaska, ale sam np dyskryminuje mlodziez.. why? bo jak pomysle np o takim 15 letnim jinxie ktory wrzuca na wszystkich to mi sie niedobrze robi... przyjmujac kogos do klanu zawsze pytam o wiek.. i jezeli koles ma 15 lat no sorry nie ma szans aby pograc z nami, chociazby byl nawet graczem reprezentacji...
mam zle doswiadczenia z mlodszymi od siebie biggrin.gif stad ich dyskryminuje.. wole ludzi starszych etc..

skonczcie ten temat bo brakuje mi juz pomyslow :x

+Quote Post
falubaz
post 23:07, 29 06 2005
Post #170

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

tranx-san ma naprawde 12 lat i sciemnia ze jest starszy i wogole nie ma pomyslow bo sformatowal sobie mozg.
a rl>granie

+Quote Post
tranx-san
post 13:29, 30 06 2005
Post #171

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

mozg sformatowalmi TGC na lanie et.us... :[ a tak naprawde mam 11 lat biggrin.gif

+Quote Post
c0m4r
post 9:50, 4 07 2005
Post #172

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2922

No dobra jak już mamy się zwierzać to ja też bym chciał coś powiedzieć rolleyes.gif . Tak naprawde mam trzy latka i uczęszczam do Publicznego Żłobka nr 4 w Opolu i jestem w grupie robaczków, a ranx-sana znam z widzenia, chodzi do pszczółek smile.gif

+Quote Post
rodMen
post 2:53, 9 07 2005
Post #173

Schutze

Nr użytkownika: 4574

15 xDDD biggrin.gif

+Quote Post
dabkin
post 10:44, 9 07 2005
Post #174

Schutze

Nr użytkownika: 4575

CYTAT (L3w!n @ 20:27, 25 07 2004)
Prawdopodobnie dla tego tak mowia bo ci starsi sa zazwyczaj powaznniejsi i maja troche inne podejscie do pewnych spraw:)mlodi czesto robia glupoty zamiast sie wpierw zastanowic ,raczej nie chodzi tu o umiejetnosci a o kulturke itp, nie mowie ze wszyscy mlodiz* sa tacy sami ale z mojego doswiadczenia wynika ze wieksza czesc dlatego wolne w moim klanie miec starszych zawodikow www.akdday.prv.pl

swiete slowa... gra nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o sposob zachowania. podejscie do roznych spraw. zamiast sie zastanowic i pomyslec to taki delikwent zaczyna uzywac ostrych slow i robic wielkie halo. czasem poprostu brak mi slow

+Quote Post
Elliot
post 21:10, 6 08 2005
Post #175

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 516

A moim zdaniem młodzi są bardzo dobrymi graczami. Ja mam 20 lat i często dostaje bęcki od 12-latków np. raz grałem w kawiarence internetowej na LANie i "szkraby" co mi są do pasa tongue.gif wymiatają że respect dla nich. I jestem z nich dumny bo jak dorosną to (o ile w ET będzie się jeszcze grało) będą nas reprezentować na arenie międzynarodowej.
Krótko mówiąc "Polacy nie gęsi..." swoi mistrzów ET mają.

Pozdro all

+Quote Post
R4YM4N
post 17:45, 9 08 2005
Post #176

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 4669

Ja mam 12 lat. Denerwuje mnie jak jakies klany rekrutujom ok np. 16 lat sad.gif

+Quote Post
pietszak
post 14:51, 30 08 2005
Post #177

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4616

A ja mam 13 lat i gram (gralem w dobrych klanach ) dlaczego? Bo dobrze gram i mam kulture znam kilku gosciow w moim wieku no i moze rok starszych graja se na servie ktos wezmie pf-a i i zabije tego mlodego tongue.gif. A tamten od razu k#!@a lama pf'em sie bawi i takie rozne teksty albo gra na valhalli i przewaznie stzrela sie w takim jednym miejsu i raz go koles zabiegnie od 2 strony czy wejdzie na podest i go zastrzeli to on mowi "qrwa na zakret debilu" i imo wlasnie dlatego niektore klany np. nie biora mlodych graczy do klanu bo mlodzi nie maja kultury przewaznie (ja mam spytajcie sie czlonkow klanow w ktorych gram) smile.gif i to widac na ffa juz kto jest mlody i nie umie sie zachowac a kto jest doswiadczony itp.

+Quote Post
conish
post 7:46, 31 08 2005
Post #178

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

tzn jakich klanow?

+Quote Post
rudy^
post 9:51, 31 08 2005
Post #179

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4398

Hehehe... tez jestem ciekawy biggrin.gif

+Quote Post
Marycha
post 0:21, 1 09 2005
Post #180

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4289

Moim zdaniem wiek nie powinnien przesądzać o danej osobie. Nawet jeżeli ktoś ma 9 - 16 lat nie świadczy to o niczym co jest związane z grą. Zgodze się, że jest wiele osób, które zachwowują się niedobrze ale nie wiem dlaczego nie chcecie dać szansy tym którzy jednak starają się reprezentować jakiś poziom! Ponadto nie tylko ludzie w wieku 9 - 16 lat piszą bzdury, ci starsi też tongue.gif Rozumiem, że jak ktoś zakłada klan i ma 25 lat to raczej nie chce grać z dwunastolatkami, ale ja nie widze nic na przeszkodzie... jeżeli tylko grają dobrze i mają odpowiednią kulturę... może jednak warto?

+Quote Post

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi