IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Closed TopicStart new topic
> Wiek Graczy, Dlaczego wiek to powód dyskryminacji??
krawiec[PL]
post 21:49, 1 10 2005
Post #181

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5010

zgadzam sie z przedmowcamin ze wik nie ma raczej znaczenia:) ja mam 14 i 8 miesiecy i w sumie to nawet niezle gram!! albo tak mi sie wydaje wink.gif ;d
Go to the top of the page

+Quote Post
Sn!per
post 20:37, 4 10 2005
Post #182

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 3329

Przeczytanie tego tematu zajęło mi z godzinę. Ale w końcu się udało... biggrin.gif

Czy uogólnianie to naprawdę dobry sposób myślenia? To jak - wszyscy muzułmanie to terroryści (no co - Al Kaida to muzułmanie!) , wszyscy Polacy to złodzieje (niektórzy kradną) a wszyscy młodzi to debile - bo CZĘŚĆ zachowuje się głupio. Hm? Sensowne? Według mnie nie. To co, jakiś klan natknął się na jednego 14 latka, który wszystkich bluzgał i nie trenował razem z klanem - to teraz w klanie limit 18+? Ehem? A jeśli zjawi się gościu z 2 letnim doświadczeniem w ET, mający dużo czasu, możliwość grania późno (bo np. wszystko inne robi w dzień i śpi dużo w czasie dnia) , dobry skill i teamwork i jest kulturalny, to "sorry, ale my mających mniej niż 18 lat nie przyjmujemy, bo tak nam się podoba" ? Gdzie tu logika? Nie lepszym sposobem jest po prostu nie interesowanie się wiekiem, tylko wzięcie gościa na próbę, np. tydzień-dwa?

Teraz co do tego tematu. Większość Poważnych, Mądrych I Dojrzałych ludzi pisze tu na zasadzie "no ja ich dyskryminuję i nie lubię, bo czuję się LEPSZY bo dłużej żyję na tym świecie, i mam głęboko w d@#$ wszelkie argumenty" . Powiedziałem to dosadnie - wiem. Bo tak miało być. Ale, niestety, taka jest prawda. Mówicie, że młodzi zachowują się głupio. A czy takie zachowanie jest mądre? Ja staram się pisać sensownie, i myślę, że mi wychodzi, ale jak przeczytałem co niektóre posty, to nie widziałem czy się śmiać, płakać, załamać, czy może wnerwić... Może nie tylko krytykujcie innych, a patrzcie też na siebie? Ja WIEM jakie są wady moich rówieśników i ogólnie ludzi w podobnym wieku. Ale wy też nie jesteście niewinni, jak to usiłujecie nam wmówić...

Teraz parę słów o mnie. Gram na razie na FFA. Mam ok. 14-15 miesięcy doświadczenia w ET, skill raczej przeciętny (trzeba być szczerym, ja mój skill tak widzę biggrin.gif ) . Lubię gadać w czasie gry i gadam mnóstwo (co dość poważnie zwiększa ilość fragów wrogiej drużyny laugh.gif ) . Ale nie spamuję. Nie lubię kłótni, flame wars itd. i staram się z tego powodu nie denerwować, a okrzyki PANZERNOOB!!! to ZAWSZE żarty, co zresztą podkreślam. biggrin.gif Ale niestety są ludzie, którzy nie zostawiają mi wyboru. I w zasadzie zawsze byli to ludzie uważający się za Poważnych, Dojrzałych I Lepszych od Tych 12-16 Letnich Lamerów. Takie przypadki były trzy. Pierwszy był z pewnym gościem, który, patrząc na to co mówił, miał 33 lata i był w 4 brytyjskim klanie. Gościu był po prstu lamerem - fake nickował BEZ PRZERWY (zobaczyć go w rzeczywistym nicku było cudem) , 99% jego fragów brało się ze spawnkillingu. Poza tym, UWIELBIAŁ wyżywać się na mnie i na innych, którzy się za mną zgadzali. Co mu niezbyt wychodziło... Spośród jego ułomnych argumentów najciekawszy był ten, że JESTEM Z POLSKI. LOL.

Drugi - gościu spamował mi prywatnymi wiadomościami... Ogólnie typowy uber 1337 - pełno fragów, ale zero współpracy z drużyną... Z gościem w końcu się jakoś pogodziłem. Tydzień po tym został dożywotnio zbanowany na serwerze za okłamywanie adminów i lamerstwo... biggrin.gif

Trzeci - taki smutny gościu, który za każdym razem usiłował mnie wywalić, gdzy się zjawił. Kompleksy... biggrin.gif

Nie, nie chcę w ten sposób pokazać, tak jak wy próbujecie to zrobić, że "wszyscy jesteście głupi z powodu wieku" . Po prostu chcę pokazać, że zarówno młodzi, jak i dorośli są w stanie bez powodu wnerwiać ludzi...

Poza tym, chcę dokończyć mój config i znaleźć klan. Mam nadzieję, że mi się uda. Jeśli nie z powodu właśnie wieku, to po prstu usiądę i się załamię na głupotą tego świata...

Sn!per

PS. Mój wiek nie jest ważny...

+Quote Post
conish
post 21:17, 4 10 2005
Post #183

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Jeszcze raz sobie napisze... Masz 13 lat... poczekaj 7. I zobaczymy co bedziesz mowil.

+Quote Post
Sn!per
post 21:34, 4 10 2005
Post #184

Leutnant
Ikona Grupy

Starałem się być spokojny i w miarę obiektywny. I szczerze wątpię, że będę KIEDYKOLWIEK dyskryminował kogoś z powodu wieku...

I jedna rzecz mnie interesuje. Jeśli rasizm jest tępiony - to czemu dyskryminacja na tle wiekowym jest normalna i uważana za dobrą?

+Quote Post
conish
post 21:43, 4 10 2005
Post #185

Oberst
Ikona Grupy

po pierwsze... jesli juz sobie bedziemy dewagowac... to powiedz mi kto moze byc obiektywny? Bo imo obiektywny moze byc tylko ten, ktory sprobowal empirycznie wszystkie aspekty zjawiska, o ktorych mowi. W tym przypadku dobrze by bylo bedac mlodym zaznac jak to nazywasz dyskryminacji, i bedac starszym obserwowac mlodych.

Po drugie... Doktor ma afaik 17 lat. Jest jednym z najlepszych polskich graczy. Mowil sie, ze najlepszy aim RP. Nikt go nie dyskryminuje. A wiesz dlaczego? Bo facet jest kims i ma cos. Ogromna wiekszosc polskich graczy <17 jesli maja cos nie sa kims.

Po trzecie... Troche przesadzasz z ta dyskryminacja. Po prostu... jesli sie sparzysz to dmuchasz czasem na zimne.

+Quote Post
Sn!per
post 21:49, 4 10 2005
Post #186

Leutnant
Ikona Grupy

Lubię gdy ktoś podaje sensowne argumenty. smile.gif

1. Nie mówiłem że jestem obiektywny - tylko że jestem w MIARĘ obiektywny. Nie mogę byc całkiem obiektywny, będąc jedną z grup - i akurat w tym przypadku nie wiem, czy jest ktokolwiek, kto nie należy do żadnej z nich... DUCHY? blink.gif

2. To jest właśnie uogólnianie. Poza tym, czy muszą być KIMŚ? Nie wystarczy, że mają dobry skill, dobry klan, dobry zmysł taktyczny i kulturę? I niestety, nie ma ludzi idealnych. U każdego coś znajdziesz.

3. Ale to niestety jest dyskryminacja. I to da się porównać do rasizmu. Inny = zły. W tym przypadku dochodzi inne "zło" - uogólnianie. Czy jeśli jakiś klan natknie się na 1-2 młodych nie mających kultury, to znaczy, że żaden nie będzie miał i nie ma prawa znaleźć klanu?

+Quote Post
conish
post 21:57, 4 10 2005
Post #187

Oberst
Ikona Grupy

1) puryzm... nie bede sie spieral bo nie ma o co, zwlaszcza, ze nie jest temat topicu (maslo maslane tongue.gif )

2) kims = kultura osobista, sztuka zachowania sie, behejwior i wiele innych rzeczy, ktore zmieniaja nikogo w kogos.

3) dobrze... jest... Takie samo jak to, ze kazdy Polak to zlodziej itd. To sa pewnego rodzaju standradry, schematy, ktorych zmianic sie nie da z dnia na dzien.

Ogolnie, topic jest z serii wyzszosci jajka nad kura albo psa nad kotem. Kazdy ma swoj argument, kazdy kogos popiera i jest pat. Jak w niemieckim parlamencie.

+Quote Post
Sn!per
post 22:04, 4 10 2005
Post #188

Leutnant
Ikona Grupy

1. No, w pewnym sensie jest. Ale mało ważne... wink.gif

2. No, chyba że tak. Wtedy pasuje.

3. I z którymi TRZEBA walczyć. Gdyby nie one, świat byłby lepszy...

No i, dopóki dyskusja jest dyskusją (czytaj - nie bluzgami) to chyba nikt nie ma nic przeciwko. I w koncu ktoś może kiedys dojdzie do porozumienia, że młodzi = starsi, bez przchylania w żadną stronę...

+Quote Post
AsMaX
post 22:29, 7 10 2005
Post #189

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 4878

Uwaga! Złapcie się krzesła!!!

Ja mam 5 lat i napier.dalam w ET tongue.gif
Nie umiem tylko dobrze zabijać... bo tak to bym już dawno był majorem a tak to byłem 1 raz field opsem (porucznikiem)

Najlepiej gram Covert Opsem, Engineerem, Medykiem, Porucznikiem i Soldierem z panzerfaustem...

Dobra sorry mam 11 lat

+Quote Post
conish
post 17:16, 8 10 2005
Post #190

Oberst
Ikona Grupy

Widzisz Sniper? O to mniej wiecej chodzi...

+Quote Post
blacktyger
post 22:04, 9 10 2005
Post #191

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Perfidnie i bez wychowannia się wtrące. Mamy tu ewidentnie zajęte 2 stanowiska, a ja powiem banał, który mimo wszystko wciąz trzeba powtarzać. Prawda leży po środku. Wiem jak zachowują się moi równieśnicy (<17) i wiem jak bardzo może to irytować ludzi, którzy przyszli poprostu pograć (mówie o zachowaniu / kulturze w grze bo nie mam zamiaru porównywać reszty aspektów, aczkolwiek nie odbiegają one od siebie, aż tak znacznie). Te l33t uber pro teksty które służa tylko pokazaniu jak największej ilości akronimów które są bardzo trendy, emotów które tak jak poprzednie są na topie i swojej wyższości jeśli nie skilowej - to doświadczeniowej (słowotwórstwo ..). Póki to konczy się na tym - nic do tego nie mam. Ignoruje migający tekst i już. Ale kiedy przechodzimy do whine, flame warsa, lub po ludzku klótni / bluzgów z użyciem inwektyw w stosunku 100:1 do normalnych słów - mam dośc i wychodze / wyłączam czat / zajmuje jakieś stanowisko. I niestety mimo iż w dużej części zgadzam się ze Sniperem, jest to wina tych młodszych. Dlaczego ? Ponieważ jest to okres adolescencji - dojżewania. Okres poprostu buntu. Skoro na dworze za takie zachowanie dostanie w(słowo na p), to dlaczego nie wyżyć się tu, na jakichś ludziach których w ogóle nie znam ? Myślenie prymitywne - charakterystyczne dla tego wieku. Dlatego też przyjmuje tą 'dyskryminacje' niejako mnie, dzielnie na klatke piersiową i brne dalej, bo wiem jakie zachowanie prezentuje większość ludzi w tym wieku, zwarzając jeszcze na to, że internet mają od paru miesięcy ...

+Quote Post
conish
post 22:07, 9 10 2005
Post #192

Oberst
Ikona Grupy

osoby jak Sniper i Cornykocur nie powinny udzielac sie w tym topicu, gdyz podwazaja moja opinie soldinymi argumentami smile.gif

+Quote Post
Sn!per
post 18:26, 10 10 2005
Post #193

Leutnant
Ikona Grupy

ZBRODNIA!!! DO PBMa NAS DAĆ!!! laugh.gif

I ja też zgadzam się z Blacktygerem. Niestety, w tym wieku raczej trudno powstrzymać się od czegoś takiego. Ale to trzeba ZROZUMIEĆ. Nie ignorować, nie wyśmiać. ZROZUMIEĆ. Albo gościa przekonać, żeby siedział cicho, albo użyć zaklęcia /ignore. Jeśli o klany chodzi - proste zasady klanowe. Częste przekleństwa na meczach (no bo wiadomo że się zdarza czasami...) i brak kultury = papa. I to raczej zazwyczaj wystarczy. Czy to nie lepsze niż prymitywne STFU N00B!!! (na FFA) albo nie dopuszczenie do klanu? Chyba lepsze?

Co do tolerowania takiej dyskryminacji. Ja po prostu nie jestem w stanie tolerować _ŻADNEJ_ dyskryminacji. Dla mnie uogólnianie = zło większe niż to, które się chce przez nie zwalczać... Odpowiadać powinien ten, który to zrobił, nie wszyscy, łącznie z niewinnymi... Bo dziś np. na połowie świata nie byłoby rządu, bo ktoś tam brał łapówki, to wszyscy politycy idą siedzieć, w Polsce nie byłoby w ogóle rozgrywek ligowych (czy jak to się zwie, nie znam się na piłce nożnej i terminologii wink.gif ) , bo cały zarząd by też siedział z powodu korupcji paru sędziów i dyrektora... Po prostu - na świecie byłaby paranoja i jeden wielki chaos... To dlaczego toleruje się uogólnianie akurat w tym przypadku? Ktoś to wie? No właśnie.

Zanim ktoś odpowie na ten post, niech DOKŁADNIE pomyśli dlaczego... Moim zdaniem powód jest prosty. Słabszemu łatwiej rozkazywać...

+Quote Post
ymma
post 21:58, 10 10 2005
Post #194

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

A JA I TAK NIE LUBIE MŁODYCH, ORAZ WSZYSTKICH MŁODSZYCH OD SIEBIE - BO SĄ KURNA MŁODSI - NIENAWIDZE WAS!!!!!!!!!
I BEDĘ DYSKRYMINOWAĆ! a CO! ORAZ WSZYSTKICH ŁADNIEJSZYCH, MĄDRZEJSZYCH (takich na szczęście nie znam tongue.gif) ZDOLNIEJSZYCH I LEPIEJ SYTUOWANYCH!!! I CO MI ZROBICIE? :>

+Quote Post
tranx-san
post 8:59, 11 10 2005
Post #195

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

omg! zaczynajac grac w ta gre ialem 20 lat.. slyszalem o roznych dobrych graczach wyobrazalem sobie ich jako ownerow nie tylko przez siec ale rowniez i w realu.. niestety rzeczywistosc byla jedna.. okazalo sie ze wszyscy ci proownerzy tak naprawde nie sa prownerami tylko zwyklymi ludzmi z niezlym aimem... pozniej sie rowniez okazalo ze czesto ci ludzie to ludzie mlodsi odemnie... jakos c@#!owo sie czulem.. w realu ciezko czlowiekowi majacemu 2x lat znalezc wspolny temat z osoba duzo mlodsza.. i przyznaje ze wiekszosc tych "dzieci chaosu" ktorzy (słowo na p)a na ircu (słowo na p)y czy tez od-(słowo na p)ja cyrki na main chatcie podczas gry to zj.eby ale juz sie przyzwyczailem.. teraz podczas gry jak mi ktos napisze "twoja stara" albo "wypie.dalaj z bazy kur.wozj.ebie" nie wzrusza mnie to. Ale sa wyjatki.. sam poznalem kilku mlodych normalnych ludzi np blacktyger ktorzy wiedza co to kultura osobista i potafia sie zachowac... przyznaje czasami ze gdy mam zly dzien tez potrafie zaspamowac mainchata czy wrzucac komus na ircu ale robie to bardzo sporadycznie... Niestety moj klan jest w wiekszosci zlozony z graczy doroslych z dosyc duzym doswiadczeniem zyciowym... jest to o tyle dobre ze osoba mloda ktra by przyszla i zachowywalaby sie w sposob inny niz Pan Bog przykazal spotkala by sie z duza niechecia do siebie i pewno szybko zrezygnowala by z gry... slaby material czesto nie przechodzi tej proby.. niektorzy wymiekaja jak sie dowiaduja ile daro ma lat wink.gif Jakos juz mnie terasz nie wzruszaja te hordy 15 latkow spamujacych mi codzienie prv albo gg o jakies (słowo na p)y, chyba po ponad dwoch latach gry nauczylem sie wspolzyc z kazdym a jezeli ktos mi sie nie podoba albo jego zachwanie mi sie nie podoba to nie mecze sie z nim uzywam opcji /ignore .. na ffa mozna wylaczyc czat na tsie mozna zmutowac delikwenta...

+Quote Post
Eastside
post 10:23, 11 10 2005
Post #196

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 5058

Szczeże mam dopiero 15 lat i jezcze nigdy nie spotkałem sie z 100% dyskryminacją wiekową. Może ja na to źle patrze, ale jedno jest pewne nie zawsze klan który ma wymagania +18 ma je z powodu "Młody jest głupi" Fakt że większość rówieśników i młoszych odemnie tak sie zachowuje, ale cóż zrobić. Każda osoba zaczynająca grać w ET w młodym wieku musi sie z tym spotkać, widocznie taka jest kolej rzeczy. Ja powoli zaczynam sie robić uprzedzony do osób w wieku 13 lat. Podam tu prosty przykład.

Niedawno z mojego klanu HeadWay został usunięty gracz Naruto z powodu chamstwa i braku kultury [ma on 13 lat] Gdy dowiedział sie o tym że został wyrzucony zaczął wyzywać od ch** każdego klanowicza.

To chyba najlepszy przykład tego że wiek i rozumowanie jednak decyduje o niektórech rzeczach. Mnie szczeże mówiąc nie obchodzi czy ktoś mówi o mnie, że jestem młody i głupi, nie zwracam na to uwagi. A co do postawy tych starszych i w pewnym sensie mojej to powinni/śmy sie zachowywać tak jak gracz z mojego klanu. Ma on 27 lat i na zachowanie młodszych od siebie w niektórych sytuacjach przymyka oko dzięki czemu nie ma żadnych kłótni w teamie.

+Quote Post
Thoro
post 10:53, 11 10 2005
Post #197

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

CYTAT
A jeśli zjawi się gościu z 2 letnim doświadczeniem w ET, mający dużo czasu, możliwość grania późno (bo np. wszystko inne robi w dzień i śpi dużo w czasie dnia) , dobry skill i teamwork i jest kulturalny, to "sorry, ale my mających mniej niż 18 lat nie przyjmujemy, bo tak nam się podoba" ?

Po pierwsze jezeli ktos na 2-letnie doswiadczenie to raczej jest znany na scenie i cos sie o nim wie lub ewentualnie mozna kogos zapytac o danego delikwenta. Po drugie klany to nie sa instytucje charytatywne, zeby przyjmowac kazdego kto sie zglosi i umie strzelac. Kazdy prowadzi klan na swoj sposob i jak nie chce grac z mlodszymi od siebie to ustala granice wiekowa. Jego klan - jego zasady eot.

CYTAT
Gościu był po prstu lamerem - fake nickował BEZ PRZERWY (zobaczyć go w rzeczywistym nicku było cudem) , 99% jego fragów brało się ze spawnkillingu

Gra pod fakiem czy spawnkilling to objawa niedojrzalosci ? Mozesz w takim razie powiedziec, ze polowa scena to niepowazni i niedojrzali ludzie. Ludzie zazwyczaj uzywaja fake'a, zeby sobie w spokoju pograc i nie byc spamowanym pytaniami, czy ktos moze do jego klanu czy innymi (słowo na p)ami. Co do spawnkillingu, to sorry ale jest to czesc z gry i jak ktos wybiega ze spawna na warzywo to ma problem.

CYTAT
pełno fragów, ale zero współpracy z drużyną..

Kolejny wspanialy przyklad niedojrzalosci. Niestety na ffa nie uswiadczysz wspolpracy z druzyna, bo po pierwsze nie ma komunikacji glosowej, a po drugie ludzie ktorzy graja w klanach maja na klanowka gre teamowa (mniejsza czy wieksza to juz zalezy od klanu), a na ffa graja tylko po to, zeby sobie pofragowac i nie mysla o obj.

Ja wole nie przyjmowac mlodych graczy, poniewaz sa oni bardziej uzaleznieni od rodzicow niz ludzie po 20 czy tez po 38 jak nasz Dariuszek ^^. Spotkalem juz sie z sytuacjami, gdzie mama kazala komus isc spac i robil sie problem. Wyjazd na lany, ktorych na naszej scenie jest mnostwo, tez jest bardziej prawdopodobny w przypadku doroslego osobnika niz 15-latka. Poza tym (to nie odnosi sie do wszystkich <15) ciezko mi byloby grac w klanie z kims kto piszczalby mi na tsie. Kiedys mercowalem w jakims klanie i jak slyszalem piskliwe kwestie takiego 14-latka z k#!@ami w miejscach przecinka to zamiast grac lezalem na ziemi i zwijalem sie ze smiechu.

+Quote Post
Swiety
post 15:45, 11 10 2005
Post #198

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

A wogóle ktoś pomyślał o czym mieliby rozmawiać np klanowicze z klanu o średniej wieku 20-25 lat z świeżo przyjętym 12-latkiem ? o ocenach w szkole ? o mutacji, problemach dojrzewania i pierwszych nocnych zmazach ?
Czy jak zrobią jakiś zlot klanowy to wypiją z nim wódkę ?

OK założmy że mamy klan, w którym jego klanowiczy łączy tylko granie w ET i nic więcej i przyjmuje 12-letniego wymiatacza. Czy 12-latek pojedzie na LAN-Party na drugi koniec Polski ? albo na Qcon ? biggrin.gif wątpię. Czy mamusie pozwoli mu grać nocny tren do 3 nad ranem ? nie sądzę.

Tak naprawdę nie ma jakiś za!@#istych 12-letnich wymiataczy. Wbrew temu co np często mówi się w mediach że przedszkolak lepiej operuje klawiaturą niż dorosły, prawda jest taka że dopiero od wieku 15-16 lat człowiek ma jakieś predyspozycje psychofizyczne żeby zostać wymiataczem. Nie tylko sam aim ale ogólenie myslenie w grze, zachowanie. Sam dobry aim pojawia się nawet we wcześniejszym wieku ale sam aim to nie wszystko.
A takiego 15-16 latka jest już dużo łatwiej tolerować w klanie 20-25 latków niż 12 latka. Z pewnością przeszedł już mutację i nie wkurza niektóych swoim piskliwym głosem. W takim wieku człowiek nie jest jeszcze dojrzały w sensie real-life ale wystarczająco dojrzały aby grać w klanie.
Najlepszym wiekiem do grania to są okolice 20-ki. Taki koleś jest już w pełni dojrzały ale jeszcze nie ma obowiązków życiowych jest dzielny i młody i może pokazać na co go stać w grze.
I właśnie jak się popatrzy na wiek najelpszych graczy z najlepszych klanów to najczęściej jest to 17-25 ze średnią około 20 lat.

Wystarczy się przejść do jakiejś kafejki internetowej czy gralni gdzie 10-12 latkowie grają w CS-a. Cały czas aaaa .... k.urwa ... dostałem .... oooo .... ale za!@#isty frag ..... o ty k.urwo ..... aaaaa ... mam go .... dawaj .... aaaa. I tak non stop. Po 5 minutach nie idzie wytrzymać.

Taka jest prawda że statystyczny 12-latek częściej bluzga niż 20 latek. Zdarzają się 12-latkowie którzy zachowują się bardzo dojrzale i 20-latkowie zachowujący się jak 12-latkowie - ale to są wyjątki. Nie dziwne że dojrzałe klany nie zawsze chcą przyjmować młodych. Często są to poprostu przykre doświadczenia z młodymi graczami i nie dziwne że klany chcą takich sytuacji na przyszłość unikać.
Również można spotkać się że dojrzałe klany nie chcą grać z klanami 10-latków z oczywistych powodów uznając to za stratę czasu - szkoda nerwów.

A wogóle ten cały topik. Co on da. Myślicie że dzięki temu wszystkie dobre (i dojrzałe co idzie jedno z drugim w parze) klany zaczną zaraz przyjmować 12-latkó ?

+Quote Post
Eastside
post 21:04, 11 10 2005
Post #199

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 5058

Ja teraz w pewnyu sposób chciałbym przestrzec przed graczem Naruto. Ponieważ jest on niedojrzałym 13 latkiem do szpiku kości. Prosze zobaczyć wink.gif :

~Naruto
DATE: 11/10/2005 20:36
Dawno powinni cie wy[cenzura]ić [cenzura] z klanu...hmm ja bym tak przynajmniej zrobił ...

Naruto DATE: 11/10/2005 20:34
S[cenzura]syn ,sk#!@iel,i [cenzura] po[cenzura]onykrwa jego mac z tego komandosa

Naruto DATE: 11/10/2005 19:39
c h u * m u w d u p e !!

~Komandos
DATE: 10/10/2005 23:17
Yanek dziękuje :* A jak tam twój Dst klan? Dobrze wam idzie?

Komandos to mój stary nick.

A co do pytania świętego. To może ktoś kiedyś założył ten temat żeby uświadomić niektórym że niekażdy młodszy od niego osobnik jest głupi. Ale niech autor ci odpowie wink.gif

+Quote Post
blacktyger
post 9:53, 12 10 2005
Post #200

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

może między 12 a 20 latkiem wspólnych rozmów nie ma , ale między 16 a 20 na pewno .. zresztą męszczyzni zawsze gdają o tym samym :C

+Quote Post

13 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi