![]() ![]() |
0:52, 12 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
Jak ja zejrzałem Adrenalinke to zaczołem znaczy sie próbowałem wszystkich nią szprycowac ale sie niedało
|
|
|
|
1:05, 12 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 109 Dołączył: 12-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 436 |
też myślałem ze tak trzeba... ale dziwnie strzykawka w moja strone byla skierowana.. myslalem ze to po smierci moge sie podnosic
|
|
|
|
2:20, 12 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Hmm, ja tylko moge pogratulowc Lokiemu jego podejscia do sprawy. Po prostu z takimi 'noobami' az chce sie grac i tlumaczyc.
Bo powiem wam szczerze ze wcale nie denerwuje 'starych' graczy ktos kto slabo strzela czy latwo ginie. Denerwuja osoby ktore nie mysla i nie sa wsparciem dla teamu- np gosc z m42 atakujacy na stojaco na gold (po stronie axis) I dla noobow polecam pospectowanie troche dobrych graczy- najczescie Ci ktorzy maja najlepsze staty na koniec mapy. Gwarantuje ze po 30 minutach patrzenia np jak jakic C4 gr medykiem wiecej sie nauczymy jak grac niz jakbysmy sami mieli grac 2 dni. Tylko ze nikomu sie nie chce |
|
|
|
12:45, 12 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 109 Dołączył: 12-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 436 |
oj tak Prosper... bolaczka ET to warzywkowi medycy ktorzy biegaja obok CIebie gdy zginales i chocbys spama im poscil ze "Need a medic" to nie podniosa Cie...
|
|
|
|
15:23, 13 10 2003
|
|||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 9-10-2003 Nr użytkownika: 419 |
Mam pytanko techniczne w związku z tą radą. Czy Spectator liczy się do obsady serwera, czyli innymi słowy blokuje miejsce dla ludzi, którzy chcą wejść i grać? Bo jeżeli tak, to dla grających i adminów serwera może być lekko wkurzające, ze ktoś wszedł na serwer i przez 40 minut nic nie robi tylko się przygląda. Nowicjusze mogą bać się, że bedą w takich przypadkach kopani (ja byłem wywalony na jakimś angielskim serwerze) przez admina, punkbustera, czy graczy przez Vote Kick. Ale to co powiedziałeś to święta racja...mam nadzieję, że na polskich serwerach nikt za długie przyglądanie się nie wywala... |
||
|
|
|||
16:48, 13 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 385 |
Zasadniczo gracz kompany jest z gry sam za to, że nic nie robi. Nie wiem jak to jest ze spectatorami ale jak ktos jest teamie i na serwerze tak jest ustawione to za określoną ilość czasu bezczynności sam jes usuwany z serwera. Ale tak jak mowię, nie wiem czy to się wlicza do spectatorowania.
A początki moje IMHO jak ktoś zaczyna grać to ja bym nie radził od razu leciec na jakiś serwer i próbować coś walczyć czy grać tylko zrobić sobie samemy grę na jakiejś mapce, popatrzyć co gdzie jest, zapamiętać co trzeba zniszczyć, w ogole mapkę sobie przyswoić. Potem troszkę ptrenować celnośc w strzelaniu do jakiegoś czołga czy coś takiego i dopiero wtedy wejść na serwer z ludźmi i coś tam szczelać. Nie dosyć, ze nie narobimy wiochy gościom bo im tylko przeszkadzać będziemy to też sami się lepiej poczujemy bo będziemy wiedzieli, że coś o tej grze już wiemy |
|
|
|
18:47, 13 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Tak blokuje taka osoba slot i jest liczana tak jakby grała. Czyli może być to wkurzające i potraktowane jako coś niestosownego przez niektórych adminów graczy którzy dadzą vote na kicka. |
||
|
|
|||
11:15, 14 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
Ja zaczynałem grając 2:2 na lanie. Wzięliśmy sobie z kumplami kampanię europejska i na każdej mapie czas się kończył. Nikt nie wiedział że trzeba coś zrobić. Pamiętam jakie było zdziwienie przeciwników jak wziąłem coverta i nie wiedząc tak do końca co robię przebierałem się (wyczaiłem że exp leci, więc działam dobrze). Zaczęli krzyczeć do siebie przez sale w kafejce "No nie strzelaj do mnie, to ja!", a potem "Wy oszukujecie!". Jazda była przednia jak chłopaki na fueldumpie skumali że trzeba czołgiem jechać, więc dojechali nawet tym czołgiem pod bramę, rozwalili ją, potem pojechali na tyły i rozwalili mur, a dalej nie wiedzieli co zrobić. Nie wiedzieli też dlaczego czołg nie chce wjechać do bazy. A wcześniej jaką mieliśmy frajdę na railgunie jeżdżąc wagonikami. Potem weszliśmy na jakiś netowy serwer i dopiero wtedy dowiedzieliśmy się że istnieją miny, naloty, artyleria, że medyk może leczyć a fieldop rozdawać ammo. Wcześniej uważaliśmy półki za najbardziej strategiczne miejsca na mapie.
|
|
|
|
20:44, 21 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Ja rozpocząłem jako mały pierd. W ogóle bałem się strzelać i co chwilę czekałem na respawn. Ale teraz zawsze jestem w pierwszej lini i przewodzę klanowi. Cóż, practic makes perfect...
|
|
|
|
22:25, 22 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 88 Dołączył: 6-09-2003 Nr użytkownika: 193 |
Ja miałem sprawe stosunkowo ułatwioną, bo dłuuugo grałem przedtem w MP Wolf Demo 2
|
|
|
|
14:29, 23 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Zbanowany Postów: 38 Dołączył: 12-10-2003 Nr użytkownika: 452 |
Postaram sie pobić nowy rekord...
Zaczelo sie od tego , ze weszlem na serw SSMF (tak , pierwszy raz sie pamięta) i tam znalazłem... Mojego nauczyciela od informy! Wypytalem sie co i jak i byl to moj nauczyciel od informki (ale on niemusial o tym wiedziec:) z zapalem najwiekszego gracza obczail mnie , a juz doslownie wstyd mi było jak myslalem ze z tych gunów na oasis trzeba bylo wystrzelic... Na Wurzburg Radar miałem chyba coś z oczami bo chciałem te radary wysadzić Jak miałem adrenalinke to myslalem ze to trucizna i zaczalem ruzcac sie z nimi na wrogow i z uporem maniaka probowalem ich zajsc od tylu:) Potem zwerbowalem do ET moich 4 najlepszych kumpli , ale mnie olali (Kumple dawno cie olali...;P) jeden poszedl do poisonu drugi chyba do jakiegos niemieckiego trzeci wolal qlejka a czwarty był cziterem |
|
|
|
17:13, 23 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
Nie gralem w TEST tylko od razu w ET full. Wczesniej grywalem w RTCW MPTEST i mi sie spodobal. Gdy przyszedl czas na ET przez 2 tyg. gralem [F] zeby pograc ale nie obczajalem celow misji ( taki TEAMDM =)).
|
|
|
|
19:08, 23 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Eh, moj poczatek wygladal jak na dzien dzisiejszy glupio.
Dopiero co zalozyli neta i wchodze na forum CDA, patrze topic(Komentarze) wchodze i widze watek "Enemy Territory", tak mysle "hm... a no przeciez to ta darmowa gra" i sie pytam skad ja mozna sciagnac. Eld podal linka www.rtcw.pl/enemyterritory(czy jakos tak) dobra szukam i wreszcie bylo, zaczelo sie sciagac(bodajze 120kb/s, wiec chwila i juz). Dobra wchodze do gry i szok, bo niegdy wczesniej NIE gralem w zadne gry na necie(no moze 2-3x w kafei), i co teraz zrobic. Jak se juz ustawilem wszystko jak trzeba, probuje wejsc(domysliem sie jak wejsc na serwa). Dobra weszlem (wybrańcem[serwerem] byl 4FunClanServer)i tu jeszcze wiekszy SZOK, pisze zeby wcisnac "L", oki wciskam i teraz co tu wybrac(wzialem enga, chodz jeszcze wtedy tego nie bylem swiadom) i sie zaczelo odliczanie.Juz jestem na mapie. Wszedzie slychac strzaly, huk, bomby, ktos ryczy, zas BUM. Szybko pobieglem do przeciwnika,(wtedy nie wiedzialem ze to przeciwnik). Zas zywy, ide i patrze: jeden skacze jak glupi, inny cos robie przy ziemi(miny) i po chwili slycze Need a madic, mysle co jest a tu bach(panzer) kolo mnie cos przelecialo. Dosc sie zdygalem wiec ucieklem do kąta. Czekam. A tu bec nagle jakis ekran(czat na koncu mapki) i u gory jakies flagi (wtedy od Axis) i reszta ryczy YEA, YES itp. I wyszlem. PS. Ale najgorsze bylo to ze nie wiedzialem o co chodzi na jakiej mapie, i co trzeba robic engiem, a i jeszcze nie kumalem co to te jakies XP(przewaznie 10[na poczatku]) ale po recenzji w CDA juz prawie wszystko sie wyjasnilo. PS2.Jeszcze nalezy podkreslic ze ostatnio musialem sie UCZYC grac od nowa, bo kolo 2miesciecy port gier byl wylaczony. |
|
|
|
21:15, 23 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
No to ja opowiem swoją historyjkę
Pozdrawiam wszytkie lamy |
|
|
|
12:32, 24 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Do ET przeszedlem z America's Army ktora wydawala mi sie zbyt malo dynamiczna i nie miala wtedy jeszcze pb - ver.1.6 - Jako ,ze tajniki gry zaspolowej oraz klanowej poznalem w AA ( jak ktos zna ta scena to gralem w klanie [6BDS] ) nie bylo wiekszych problemow ze zrozumieniem o co chodzi. Aby nie lamic na serverach ffa postawilem sobie wlasny na ktorym gralismy z kolegami z firmy po godzinach. Gdy juz poznalem wszystkie postacie i mapy nadszedl czas na debiut ffa. Podczas 2 tyg. grania niejaki Evan - obecnie gracz ?Riddle zaciagnol mnie na irc i tam po krotkiej rozmowie zostalem wcielony do 4FuN. I mecze sie z nimi do dzis
Najwieksza wtopa na poczatku - jako lojt oszolomiony walka zaraz po respie chcialem dac medowi ammo i zamiast tego przez pomylke dalem mu nalot Pozdro |
|
|
|
14:51, 24 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
Eh... i kolejny post przemienil sie w bitwe... ludzie... nienawidze was ;D...
No nic ja powiem po krotce ze zaczalem grac w RtCW jak tylko dostalem sdi w pazdzierniku roku panskiego 2001... najpierw klan SO... na niedlugo... potem klan kumpli z Gdańska (CaRto & Bandite) VMC... powiem tylko tyle ze bylem klanowy troublemaker wyparzona morda :/ Potem na jakis rok mniej wiecej (raczej mniej Nudne co nie ? |
|
|
|
| Go��_POP |
23:13, 24 10 2003
|
|
Goście |
a ja gdy zagralem w et po raz pierwszy mialem straszne zmartwienie - co do cholery stalo sie z xp ?????
moze zbyt dlugo gralem w rpg ? |
|
|
|
15:10, 25 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 197 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 283 |
Ja na początku zmieniałem klase co 5 minut - "umierałem" co 5 sekund
|
|
|
|
21:24, 20 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Ja zacząłem gdzieś z miesiąć temu grać w Enemy Territory i w gry sieciowe (ET było pierwszą grą sieciową, w którą grałem na swoim komputerze). Na początku zupełnie nie wiedziałem, gdzie iść.
|
|
|
|
22:07, 20 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 122 Dołączył: 5-12-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 859 |
Ja zaczalem tak: moj stary kupil pewien numer CDA gdzie byla recenzja Wolfa 10/10? WOW!!! To dobra musi byc! Kurde ale to jest tylko multiplayer... (nie mialem jeszcze sieci) Wyjechalem na oboz sportowy w wakacje akurat jak mi necior zalozyli (wkurzylem sie nie powiem
Ps. teraz prawie zawsze gram Fieldem (chyba ze potrzeba na gwalt kogos innego |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |