IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Początek kariery, czyli jaka lama z ciebie była?
Dajmos
post 0:52, 12 10 2003
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

Jak ja zejrzałem Adrenalinke to zaczołem znaczy sie próbowałem wszystkich nią szprycowac ale sie niedało tongue.gif tongue.gif:P
Go to the top of the page

+Quote Post
Kapral_Dud
post 1:05, 12 10 2003
Post #22

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 436

też myślałem ze tak trzeba... ale dziwnie strzykawka w moja strone byla skierowana.. myslalem ze to po smierci moge sie podnosic tongue.gif

+Quote Post
Prosper
post 2:20, 12 10 2003
Post #23

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Hmm, ja tylko moge pogratulowc Lokiemu jego podejscia do sprawy. Po prostu z takimi 'noobami' az chce sie grac i tlumaczyc.
Bo powiem wam szczerze ze wcale nie denerwuje 'starych' graczy ktos kto slabo strzela czy latwo ginie. Denerwuja osoby ktore nie mysla i nie sa wsparciem dla teamu- np gosc z m42 atakujacy na stojaco na gold (po stronie axis)

I dla noobow polecam pospectowanie troche dobrych graczy- najczescie Ci ktorzy maja najlepsze staty na koniec mapy. Gwarantuje ze po 30 minutach patrzenia np jak jakic C4 gr medykiem wiecej sie nauczymy jak grac niz jakbysmy sami mieli grac 2 dni. Tylko ze nikomu sie nie chce smile.gif i to troche rozumiem tongue.gif

+Quote Post
Kapral_Dud
post 12:45, 12 10 2003
Post #24

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 436

oj tak Prosper... bolaczka ET to warzywkowi medycy ktorzy biegaja obok CIebie gdy zginales i chocbys spama im poscil ze "Need a medic" to nie podniosa Cie...

+Quote Post
Gambit
post 15:23, 13 10 2003
Post #25

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 419

QUOTE (Prosper @ Oct 12 2003, 12:20 AM)
I dla noobow polecam pospectowanie troche dobrych graczy- najczescie Ci ktorzy maja najlepsze staty na koniec mapy. Gwarantuje ze po 30 minutach patrzenia np jak jakic C4 gr medykiem wiecej sie nauczymy jak grac niz jakbysmy sami mieli grac 2 dni.

Mam pytanko techniczne w związku z tą radą. Czy Spectator liczy się do obsady serwera, czyli innymi słowy blokuje miejsce dla ludzi, którzy chcą wejść i grać?

Bo jeżeli tak, to dla grających i adminów serwera może być lekko wkurzające, ze ktoś wszedł na serwer i przez 40 minut nic nie robi tylko się przygląda. Nowicjusze mogą bać się, że bedą w takich przypadkach kopani (ja byłem wywalony na jakimś angielskim serwerze) przez admina, punkbustera, czy graczy przez Vote Kick.

Ale to co powiedziałeś to święta racja...mam nadzieję, że na polskich serwerach nikt za długie przyglądanie się nie wywala...

+Quote Post
El_Mariachi
post 16:48, 13 10 2003
Post #26

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 385

Zasadniczo gracz kompany jest z gry sam za to, że nic nie robi. Nie wiem jak to jest ze spectatorami ale jak ktos jest teamie i na serwerze tak jest ustawione to za określoną ilość czasu bezczynności sam jes usuwany z serwera. Ale tak jak mowię, nie wiem czy to się wlicza do spectatorowania.

A początki moje wink.gif . No były dosyć ciekawe. Nie grałem w RTCW bo cdkeja nie miałem tongue.gif . Ale trochę se tam na multi próbowałem popykać żeby popatrzeć chociaż jakie mapki są. Pierwsza reakcja na beachu - drzwi mi ktoś otwórz bo skubane się same otworzyć nie chcą tongue.gif . potem miałem problem z postawieniem dynamitu. No ale po jakimś czasie zakumałem o co chodzi tongue.gif . A ET to już inna sprawa. W SOFa 2 sporo grałem więc raczej problemów typu celnośc czy coś to takich dużych nie było. Wiadomo - nawyki z poprzedniej gry wink.gif . Ale pamiętam raz na radarze przejęliśmy forward bunker i patrzę a tutaj niemiec idzie. Jadę na niego celownikiem i już chcę strzelać a tu jakieś kółko skubane. I tak se myślę walić w niego czy nie walić. No niby niemiec. Ale coś niemrawy bo nie bardzo do mnie strzela. Myślę sę może ma laga i dlatego takie cos mu wyskoczyło. Zdziwiłem się także bo jakieś goście co grali ze mną tak samo nie wiedzieli co robić wink.gif . W końcu olałem go i poszedłem dalej.

IMHO jak ktoś zaczyna grać to ja bym nie radził od razu leciec na jakiś serwer i próbować coś walczyć czy grać tylko zrobić sobie samemy grę na jakiejś mapce, popatrzyć co gdzie jest, zapamiętać co trzeba zniszczyć, w ogole mapkę sobie przyswoić. Potem troszkę ptrenować celnośc w strzelaniu do jakiegoś czołga czy coś takiego i dopiero wtedy wejść na serwer z ludźmi i coś tam szczelać. Nie dosyć, ze nie narobimy wiochy gościom bo im tylko przeszkadzać będziemy to też sami się lepiej poczujemy bo będziemy wiedzieli, że coś o tej grze już wiemy tongue.gif . Pozatym dobrze jest sobie poczytać chociażby stronki takie jak ta albo po prostu readme (z tym, że to trzeba angielski znać tongue.gif ). Sam bym nie wiedział do dzisiaj jak się covert ops przebiera za wroga jakbym tego nie przczytał. Takie jest moje zdanie. Chyba dobre bo wychodzimy do gry przygotowani. Może nie mastahy ale jednak wiemy co i jak. Nie zaskoczy nas już wieża na fueldumpie której nie było w poprzedniej grze bo po prostu jej nie wybudowali czy to, że wybuchamy spokojnie sobie idąc bo w poprzedniej mapie tutaj nie było min wink.gif . Najpierw samemu potem jakoś na multi raczej. To pomaga naprawdę. Trochę człowiek czeka ale jednak się opłaca.

+Quote Post
DaBi
post 18:47, 13 10 2003
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

Mam pytanko techniczne w związku z tą radą. Czy Spectator liczy się do obsady serwera, czyli innymi słowy blokuje miejsce dla ludzi, którzy chcą wejść i grać?

Tak blokuje taka osoba slot i jest liczana tak jakby grała. Czyli może być to wkurzające i potraktowane jako coś niestosownego przez niektórych adminów graczy którzy dadzą vote na kicka.

+Quote Post
billy
post 11:15, 14 10 2003
Post #28

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 206

Ja zaczynałem grając 2:2 na lanie. Wzięliśmy sobie z kumplami kampanię europejska i na każdej mapie czas się kończył. Nikt nie wiedział że trzeba coś zrobić. Pamiętam jakie było zdziwienie przeciwników jak wziąłem coverta i nie wiedząc tak do końca co robię przebierałem się (wyczaiłem że exp leci, więc działam dobrze). Zaczęli krzyczeć do siebie przez sale w kafejce "No nie strzelaj do mnie, to ja!", a potem "Wy oszukujecie!". Jazda była przednia jak chłopaki na fueldumpie skumali że trzeba czołgiem jechać, więc dojechali nawet tym czołgiem pod bramę, rozwalili ją, potem pojechali na tyły i rozwalili mur, a dalej nie wiedzieli co zrobić. Nie wiedzieli też dlaczego czołg nie chce wjechać do bazy. A wcześniej jaką mieliśmy frajdę na railgunie jeżdżąc wagonikami. Potem weszliśmy na jakiś netowy serwer i dopiero wtedy dowiedzieliśmy się że istnieją miny, naloty, artyleria, że medyk może leczyć a fieldop rozdawać ammo. Wcześniej uważaliśmy półki za najbardziej strategiczne miejsca na mapie.

+Quote Post
Ghost
post 20:44, 21 10 2003
Post #29

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 539

Ja rozpocząłem jako mały pierd. W ogóle bałem się strzelać i co chwilę czekałem na respawn. Ale teraz zawsze jestem w pierwszej lini i przewodzę klanowi. Cóż, practic makes perfect...

+Quote Post
Erkekjetter
post 22:25, 22 10 2003
Post #30

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 193

Ja miałem sprawe stosunkowo ułatwioną, bo dłuuugo grałem przedtem w MP Wolf Demo 2 biggrin.gif Ale przynam, że na początku nie wiedziałem o co chodzi, nie kapowałem tych klas, nie wiedziałem kim sie zabiera ubranko, co z tymi minami, jak budować z tej sterty drewna coś inżynierem itp. smile.gif

+Quote Post
Ryś
post 14:29, 23 10 2003
Post #31

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 452

Postaram sie pobić nowy rekord...

Zaczelo sie od tego , ze weszlem na serw SSMF (tak , pierwszy raz sie pamięta) i tam znalazłem... Mojego nauczyciela od informy! Wypytalem sie co i jak i byl to moj nauczyciel od informki (ale on niemusial o tym wiedziec:) z zapalem najwiekszego gracza obczail mnie , a juz doslownie wstyd mi było jak myslalem ze z tych gunów na oasis trzeba bylo wystrzelic... Na Wurzburg Radar miałem chyba coś z oczami bo chciałem te radary wysadzićsmile.gif
Jak miałem adrenalinke to myslalem ze to trucizna i zaczalem ruzcac sie z nimi na wrogow i z uporem maniaka probowalem ich zajsc od tylu:) Potem zwerbowalem do ET moich 4 najlepszych kumpli , ale mnie olali (Kumple dawno cie olali...;P) jeden poszedl do poisonu drugi chyba do jakiegos niemieckiego trzeci wolal qlejka a czwarty był cziterem
smile.gif week's practic = miszczu:)

+Quote Post
SCORPiON
post 17:13, 23 10 2003
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 69

Nie gralem w TEST tylko od razu w ET full. Wczesniej grywalem w RTCW MPTEST i mi sie spodobal. Gdy przyszedl czas na ET przez 2 tyg. gralem [F] zeby pograc ale nie obczajalem celow misji ( taki TEAMDM =)).

+Quote Post
Majcok(12)
post 19:08, 23 10 2003
Post #33

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 523

Eh, moj poczatek wygladal jak na dzien dzisiejszy glupio.
Dopiero co zalozyli neta i wchodze na forum CDA, patrze topic(Komentarze) wchodze i widze watek "Enemy Territory", tak mysle "hm... a no przeciez to ta darmowa gra" i sie pytam skad ja mozna sciagnac. Eld podal linka www.rtcw.pl/enemyterritory(czy jakos tak) dobra szukam i wreszcie bylo, zaczelo sie sciagac(bodajze 120kb/s, wiec chwila i juz). Dobra wchodze do gry i szok, bo niegdy wczesniej NIE gralem w zadne gry na necie(no moze 2-3x w kafei), i co teraz zrobic. Jak se juz ustawilem wszystko jak trzeba, probuje wejsc(domysliem sie jak wejsc na serwa). Dobra weszlem (wybrańcem[serwerem] byl 4FunClanServer)i tu jeszcze wiekszy SZOK, pisze zeby wcisnac "L", oki wciskam i teraz co tu wybrac(wzialem enga, chodz jeszcze wtedy tego nie bylem swiadom) i sie zaczelo odliczanie.Juz jestem na mapie. Wszedzie slychac strzaly, huk, bomby, ktos ryczy, zas BUM. Szybko pobieglem do przeciwnika,(wtedy nie wiedzialem ze to przeciwnik). Zas zywy, ide i patrze: jeden skacze jak glupi, inny cos robie przy ziemi(miny) i po chwili slycze Need a madic, mysle co jest a tu bach(panzer) kolo mnie cos przelecialo. Dosc sie zdygalem wiec ucieklem do kąta. Czekam. A tu bec nagle jakis ekran(czat na koncu mapki) i u gory jakies flagi (wtedy od Axis) i reszta ryczy YEA, YES itp. I wyszlem.

PS. Ale najgorsze bylo to ze nie wiedzialem o co chodzi na jakiej mapie, i co trzeba robic engiem, a i jeszcze nie kumalem co to te jakies XP(przewaznie 10[na poczatku]) ale po recenzji w CDA juz prawie wszystko sie wyjasnilo.

PS2.Jeszcze nalezy podkreslic ze ostatnio musialem sie UCZYC grac od nowa, bo kolo 2miesciecy port gier byl wylaczony.

+Quote Post
Sagitarius
post 21:15, 23 10 2003
Post #34

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

No to ja opowiem swoją historyjkę tongue.gif (jak zdonrze bo mnjie moga z kompa wygonic)No więc byłem safascynowany pierwszącześcią(RCTW)i jeszcze tą wcześnijszą(WOLF3)I na Et czekalem od dluższego czasu..Ale caly czas gralem w demko przez multipla i swiata nie widzialem..a tu wkoncu na gry-online na forum ktos palnął ET darmowe można sciągnąć..no to euforia..tylko jak tu sciągnać.?Kompa swojego nie mam(rok szkolny zakosili mi starsi)jest tylko laptop i komp starszego..no wiec se mysle ze brata nie mano to..nastawilem laptopa na noc i mi się ściągnęło..na drugi dzień instaluje..ale nie zdążyłem zagrac..a trzeciego zagrałęm..no i mysle sobie jaki ja dobry jestem 14"FRAG"(Jak wiecie w RCTW nie bylo XP tylko ilosc zabitych gosci)No i tak se mysle jaki to robocap ktory ma 100 "FRAG" no i tak sie zaczela moja przygoda wlonczylem sobie host mode i poznawalem tajniki tej gry...

Pozdrawiam wszytkie lamy smile.gif

+Quote Post
KiD
post 12:32, 24 10 2003
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Do ET przeszedlem z America's Army ktora wydawala mi sie zbyt malo dynamiczna i nie miala wtedy jeszcze pb - ver.1.6 - Jako ,ze tajniki gry zaspolowej oraz klanowej poznalem w AA ( jak ktos zna ta scena to gralem w klanie [6BDS] ) nie bylo wiekszych problemow ze zrozumieniem o co chodzi. Aby nie lamic na serverach ffa postawilem sobie wlasny na ktorym gralismy z kolegami z firmy po godzinach. Gdy juz poznalem wszystkie postacie i mapy nadszedl czas na debiut ffa. Podczas 2 tyg. grania niejaki Evan - obecnie gracz ?Riddle zaciagnol mnie na irc i tam po krotkiej rozmowie zostalem wcielony do 4FuN. I mecze sie z nimi do dzis smile.gif
Najwieksza wtopa na poczatku - jako lojt oszolomiony walka zaraz po respie chcialem dac medowi ammo i zamiast tego przez pomylke dalem mu nalot smile.gif. Med uciekl ale kilku teammatesow wychodzacych wlasnie z respa juz nie. Po krotkim glosowaniu zobaczylem " Server disconnect from unknown reason". Od tej pory dla dobra klanu i wszystkich polskich graczy gram medem smile.gif

Pozdro

+Quote Post
AciD
post 14:51, 24 10 2003
Post #36

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Eh... i kolejny post przemienil sie w bitwe... ludzie... nienawidze was ;D...
No nic ja powiem po krotce ze zaczalem grac w RtCW jak tylko dostalem sdi w pazdzierniku roku panskiego 2001... najpierw klan SO... na niedlugo... potem klan kumpli z Gdańska (CaRto & Bandite) VMC... powiem tylko tyle ze bylem klanowy troublemaker wyparzona morda :/ Potem na jakis rok mniej wiecej (raczej mniej wink.gif ) dalem spokoj z powazniejsza gra w wolfa (popykiwalem 'troche' w SoF2 i Tibie, ble) potem odpalilem ET i nie bylo takie zle ^^ gralem sobie tak ffa i pewnego dnia jakims niewyjasnionym zdarzeniem zostalem przyjety do Poison jako klanowy blazen wink.gif potem pyt0 zabral mi ta funkcje i oficjalnie jestem klanowym freak'iem to laugh at ^^

Nudne co nie ?

+Quote Post
Go��_POP
post 23:13, 24 10 2003
Post #37

Goście

a ja gdy zagralem w et po raz pierwszy mialem straszne zmartwienie - co do cholery stalo sie z xp ?????
moze zbyt dlugo gralem w rpg ? smile.gif a innych rownie ciekawych wpadek zanotowalem mase smile.gif

+Quote Post
Gooral
post 15:10, 25 10 2003
Post #38

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 283

Ja na początku zmieniałem klase co 5 minut - "umierałem" co 5 sekund biggrin.gif - i nie rozpoznawałem, którzy to "moi" tongue.gif Przez przypadek zrobiłem film z mojego pierwszego razu tongue.gif za każdym razem, jak to oglądam płacze ze śmiechu laugh.gif

+Quote Post
Maczo
post 21:24, 20 12 2003
Post #39

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Ja zacząłem gdzieś z miesiąć temu grać w Enemy Territory i w gry sieciowe (ET było pierwszą grą sieciową, w którą grałem na swoim komputerze). Na początku zupełnie nie wiedziałem, gdzie iść. smile.gif Praktycznie ciągle chodziłem z włączoną mapą. smile.gif Dziwiłem się, co oznaczają te wszystkie ikonki na niej. smile.gif Leżałem prawie cały czas. Często nawet nie wiedziałem kto mnie "położył". biggrin.gif Średnio zabijałem jednego gościa na kilka swoich żyć. XP z mojego pierwszego razu wynosiło coś około 20, a było to po 20 minutach gry. Teraz jest już dużo lepiej - XP na mapę coś około 150 i ciągle rośnie. Wszystkie mapy znam już bardzo dobrze!

+Quote Post
kaczor
post 22:07, 20 12 2003
Post #40

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 859

Ja zaczalem tak: moj stary kupil pewien numer CDA gdzie byla recenzja Wolfa 10/10? WOW!!! To dobra musi byc! Kurde ale to jest tylko multiplayer... (nie mialem jeszcze sieci) Wyjechalem na oboz sportowy w wakacje akurat jak mi necior zalozyli (wkurzylem sie nie powiem smile.gif) No to byl to oboz meki (czekalem na stalke ze 2 lata tongue.gif) No ale niewazne jestem w domu, 31 Sierpień (koniec obozu smile.gif) No to dorwalem sie do kompa no i !@# instaluje Wolfa, zakladam profil widze jakies play online to naciskam smile.gif patrze kurde co sie dzieje!!! Jakies literki, cyferki, co chodzi do cholery?! Aha, no dobra spoko to serwery smile.gif No to naciskam na players zeby mi sie w kolejnosci ulozyly. Dobra widze jakis serek 12/20 to wchodze smile.gif Uff.... Wreszczie na serwerze, nareszcie sobie pogram. No to dali jazda (czytalem o klasach w CDA) biore Fielda bo wydal mi sie najfajniejszy. Zaczynam gierkowac widze w ekwipunku mam noz (raczej sie nie przyda smile.gif), pistolet, Thompson (czemu nie 100-nabojowy magazynek?), granat (o zaczyna sie robic ciekawie), dalej widze nastepny jakis granat (nie wiem co on robi to rzucam, na szczescie nikomu nic sie nie stalo tongue.gif), lornetka (po kija mi? tongue.gif), dalej jakies paczuszki rzucam jedna nachodze o?! Dostalem ammo smile.gif. No to rzucam nastepne ludziska biora. Wow! Mam XP!!!! No a dalej to widze, ze ktos gdzies biegnie, nie wiem o co chodzi to biegnie za jkaims gostkiem o... gostek w innym ubranku no to strzleam... zabil mnie i mojego wspoltowarzysza... zdenerwowalem sie i postanowilem sie sprezyc cool.gif Nastepne spotkanie 3-go stopnia znowu smierc... nieeee... tego bylo za dzuo wbilem sie na stronke o ET i czytam... A tu napisane ze mozna lornetka naloty puszczac.. to fajnie! ide na jakis inny serw i zaczynam puszczac naloty. Zabilem kilku swoich smile.gif, i przestalem... Potem zaczalem grac po kilkanascie godzin dziennie... Ban od starych na kompa... potem (ok miesiaca temu) zwalil sie komp i nie gram juz od tamtej pory... Ale zaczynam pojutze znowu. 22 grudnia wielkim powrotem Kaczora!!! (O ile nie stracilem swojego sredniego skilla...) Narqa cool.gif
Ps. teraz prawie zawsze gram Fieldem (chyba ze potrzeba na gwalt kogos innego tongue.gif)

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi