![]() ![]() |
12:47, 1 12 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 74 Dołączył: 16-11-2004 Nr użytkownika: 3206 |
moze faktycznie przekombinowalem, poniewarz te przemyslenia opieralem na przypuszczeniach |
||
|
|
|||
15:35, 1 12 2004
|
|||||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 28 Dołączył: 4-09-2004 Nr użytkownika: 2731 |
Placi sie taniej zeby zachecic klienta do podpisywania umów na rok , ponieważ podpisując na rok podspisujesz umowę na "czas określony" tzn. że jeżeli bedzies chciał zerwać umowe przedterminem jej wygaśnięcia to będziesz musiał zapłacić wysoką kare ( coś koło 600-800 zl). Wiec jezeli NEO ci sie niespodoba po 2 miechach albo bedziesz chcial sie przerzucic na innego operatora to masz pecha
Koszt aktywacji jest darmowy poniewaz trwa promocja do konca grudnia 2004 i aktywacja jest za 1zl. Co do podłaczenia po roku to slyszalem ze na umowie jest klauzula ze po wygasnieciu umowy musisz zaplacic koszt aktywacyjny albo podpisac nowa umowe jeszce umowy niewidzialem ale w PIATEK zakladam neo 512 wiec zobacze RADZĘ czytać uwaznie umowy bo np. ja podpisalem z Firma neta na radiowke 128 i byl tekst "...Usługodawca zapewnia całodobowy dostep do sieci INTERNET- predkość DO 128 kb/s ..." Jedno słowo "...DO.." spowodowało ze niemialem stalego 128 i niemoglem pozwac ich do sadu :/ |
||||
|
|
|||||
23:09, 1 12 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 74 Dołączył: 16-11-2004 Nr użytkownika: 3206 |
co do "do" to ciekawe ktory provider neta ci zapewni ze bedziesz mial staly transfer, jak w twoim przypadku 128kb/s
|
|
|
|
0:20, 2 12 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Masz logiczne uzasadnienie. Podpisując umowe na czas określony podpisujesz na siebie cyrograf Jeśli chciałbyś kupić telefon z umową na czas nieokreślony to nikt ci nie sprzeda go za złotówkę (no chyba że jakis złom) Oczywiście jest taniej ale nie możesz zerwać wcześniej umowy . tzn możesz ale zapłacisz często dużą karę, czasami tak dużą że zrywanie umowy jest nieopłacalne Dzięki temu firmy oferując tanie usługi w umowie na czas określony zabezpieczają się przed stratami. Wyobrażasz sobie sytuację gdzie kupujesz wspomniany telefon komórkowy za złotówkę i po miesiącu rozwiązujesz umowę, sprzedając telefon który jest faktycznie wart kilkaset czy nawet więcej złotych ? Podobne koszta ponosi TPSA podłączając kolejnych użytkowników. Natomiast w przypadku umowy na czas nieokreślony - opłaty są droższe ale użytkownik W KAŻDEJ CHWILI może zerwać umowę. Firma ma pewne koszty z obsługą każdego klienta, firmy planują że użytkownik będzie używał dany produkt przez jakiś określony dłuższy czas a nie przez tydzień i wyższa cena jest "ceną" i zabezpieczeniem przed zerwaniem umowy w każdej chwili. Poza tym w przypadku umowy na czas określony po jej wygaśnięciu firma może zaoferować usługę nawet gorszej jakości (chociaż to raczej nie zdarza się) W przypadku umowy na czas nieokreślony, z danej usługi możesz korzystać latami i firma nie może w tym czasie dać ci produktu gorszego. Co do umów to chyba każdy provider w umowie pisze że zapewnia transfer np DO 512 KB lub zapewnia stały transfer 512 KB ale tylko do jego punktu dostępowego. Ceny łącz z gwarantowanym transferem są dużo wyższe i na rynku użytkowników indywidualnych ich się nie oferuje. Zresztą kto ci zagwarantuje duży transfer jak np jakiś serwer jest zalagowany lub mocno obciążony ? |
||
|
|
|||
11:52, 27 01 2005
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 57 Dołączył: 4-10-2004 Skąd: z dupy jeża Nr użytkownika: 2960 |
Święty ja to mam pecha bo zapomniałem się zapytać i kupiłem telefon za 120 zł ( nie za złotówke model sony t610 ) i sprzedawca mi nie powiedział że umowa jest na następne 2 lata
|
|
|
|
13:06, 27 01 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
W ten sposób sa 2 topici dot pingów na neo.
Ja osobosicie nie mam sie do czego doczepic - na PL servach pingi sa w granicach 60 na holenderskich 70. NAwet w czasie gry z TSem ping nie przekroczy 100 czyli grac mozna spokojnie. Lagi spowodowane TSem mozna usunąć ograiczając UL i DL w ustawieniach TSa. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |