IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> oddajcie nam bejs, czyli CB EU bez base :/
egzystor
post 20:48, 18 01 2005
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Skąd: aktualnie londynowo... na stale wawa... a rodziłem się w scyzorykolandii
Nr użytkownika: 3382

Dzieki Święty za wyjaśnienia, teraz jestem bogatszy o Twą wiedzę ;)
A bdw base jest fajne i wogóle ssie ;) A reszta to shit totalny ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
falubaz
post 21:48, 18 01 2005
Post #22

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

po pierwsze zeby base bylo fajne trzeba zrobic to samo co z calym et.
czyli:
-wy!@#ac miotly i megaskillowe miny;
-morte wy!@#ac;
-pasek pf spowolnic i zwiekszyc moc;
-pronowanie wy!@#ac;
gl_speed czy cos takiego powiekszyc.
-snajpe porobic na rtcw;
I imo mamy w glebokim cudzyslowiu cos podobnego do rtcw ale jednak et.
imo nie moje te wnioski ale conajmniej sluszne.
bo to wszystko co wymienilem na gorze sprawia ze base ssie w et. czyli z dupy riflowe granaty w przejsciu jakiegos underskilla potrafia roz!@#ac 2-3 alliesow i po ataku.

+Quote Post
ymma
post 22:58, 18 01 2005
Post #23

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

CYTAT
imo nie moje te wnioski ale conajmniej sluszne

Wow gdzieżeś to kurna wyczytał? ohmy.gif Boże, ty w ogóle pomyślałeś nad tym co napisałeś, czy tylko myślisz, że jesteś mastah jak powtórzysz?

Możesz mi wyjaśnić dlaczego uważasz że snajpa na base jest Ci taka niezbędna, a np miotła do dupy? Bo ma granatnik? To gg jak ciołki dają się po trzech kosić od jednego granatu!!! Miny Ci przeszkadzają? To w nie nie właź laugh.gif . Morta wygrywa mapę? - no to też gg. Pron be? Hyhy to się naucz strzelać do tych co pronują - to nie jest trudne, a pronować też trzeba umieć - jeśli tobie się nie chce, to co jęczysz, że inni troszkę popracowali i potrafią?

A co można zmienić w base, żeby nieco lepiej się grało? Na pewno nie to co napisał Falubaz. Wiele może być pomysłów, ale wydaje mi się, że tak naprawdę niewiele trzeba - usunąć troszkę bugów - np żeby nie dało się podkładać przed a tylko w środku, można zlikwidować okna i już morta nie zabezpieczy przed rozbrojeniem. A miotły to broń dostępna obu stronom i wygra ten co będzie potrafił lepiej ją wykorzystać - ale i nawet najlepsza miotła nie zagwarantuje zwycięstwa. Base to mapa mała i szybka - tak naprawdę to mapa błędów - ta strona, która popełni je pierwsza, lub więcej przegrywa - jeden błąd i może być po grze. Tu ta zasada działa wyraźniej niż na innych.

Inna sprawa, że z mojego (może nie największego) doświadczenia wynika, że na cw największe baty dostawaliśmy od klanów właśnie nieużywających żadnych ciężkich broni - dobra kampa na respa axis jest najbardziej skuteczną taktyką a jest to na base wyjątkowo łatwe.

Jak już pisałam nie lubię Tc-base, ale jestem zdania, że decyzja usunięcia jej jest błędna. I jak już pisałam moim zdaniem trzeba by raczej powiększyć ilośc dostępnych map a nie ograniczać. Są klany grające base, dlaczego zabraniać im tego? Gdyby jeszcze było tych map kilkanaście, to strata jednej to jeszcze nie tragedia, a tak ET pozostaje grą dwóch map.

Jeszcze słowo a propos wypowiedzi Falubaza - rozumiem, że to twoje odczucia względem ET i masz do nich prawo - ale pamiętaj, że wielu gra w ET właśnie min. ze względu na różnice między nim a RTCW. To MA być inna gra, a nie tylko kosmetyka RTCW.

A i jeszcze jedno - zaczeło się robić z tego co kto lubi a co nie - a nie o to tu chodzi - tylko czy dobrze, że wyeliminowano Tc-base czy nie, ewentualnie, co można by poprawidź na tej mapie, ale nie zapędzajmy się w zmiany samego ET.

+Quote Post
blacktyger
post 23:02, 18 01 2005
Post #24

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

imo rifle sa zablokowane na base

a Ty egzystor, może daj se siana bo jak nic do Ciebie nie mam, tak w tym topicu troszke się blaźnisz, bo nie wiesz o czym mowa, lepiej zamilknij i nie odpowiadaj mi na ten post.

imho zmniejseznie szybkosci ladowania pf jest do dupy nawet powiekszjac mu moc, tej broni lepiej nie zmieniać.

za to wyeliminowanie min by sie przydało na większości mapach, ale tez nie wszytskich, bo mimo iż na oasis wiadomo gdzie one sa to i tak moga dużo zdziałać i są poniekąd podstawą niektórych taktyk.

tak więc uogólnianie zasad jak zwykle jednych krzywdzi a innym pomaga, ale takie zycie

+Quote Post
falubaz
post 0:42, 19 01 2005
Post #25

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

blah

Ymma of korz masz swoja racje, ja mam swoja(albo kogos jak juz zauwazylas).

CYTAT
Jeszcze słowo a propos wypowiedzi Falubaza - rozumiem, że to twoje odczucia względem ET i masz do nich prawo - ale pamiętaj, że wielu gra w ET właśnie min. ze względu na różnice między nim a RTCW. To MA być inna gra, a nie tylko kosmetyka RTCW.

o to wlasnie chodzi. idac tym tropem doszedlbym do stworzenia innego moda niz etpro(czego nie zrobie bo nie potrafie) wlasnie z tym co ja ujalem. Po prosty mysle ze rtcw jest szybsze i wiecej wymaga skilla niz np. miny czy morta.
swoja droga mozna by bylo ustawic tak serwer i by sie zobaczylo czy jest "lepiej" wink.gif

moze snajpa w base sie nie przydaje(nie to mialem na mysli) ale ta w rtcw naprawde jest lepsza, a w et use-less?

CYTAT
Morta wygrywa mapę? - no to też gg. Pron be? Hyhy to się naucz strzelać do tych co pronują - to nie jest trudne, a pronować też trzeba umieć - jeśli tobie się nie chce, to co jęczysz, że inni troszkę popracowali i potrafią?

omg. napisalem gdzies w moim poscie tak? no offence ale nadinterpretacja mojego postu. morta i prone spowalniaja w jakims sensie gre.

chcialem po prostu powiedziec ze im szybsza gra tym better game i mniej noskilli.
a jak nie to wrrr tongue.gif
i tak sie nie zgodzisz z tym co napisalem :|
a w fps chodzi przede wszystkim o smg, co nie?
tymczasem ide sie wyzalic grajac w rtcw.
:,(
btw
CYTAT
Boże, ty w ogóle pomyślałeś nad tym co napisałeś, czy tylko myślisz, że jesteś mastah jak powtórzysz?

po prostu uwazam ze ktos mial pieprzona racje ;o!

+Quote Post
AciD
post 4:31, 19 01 2005
Post #26

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Sek w tym ze base byla dobra mapa na RtCW, ET jest zrobione pod wieksze i bardziej masowe mapy, dowod ? Postaw sobie dobrego mortara w base... gg...
Poza tym bullshit ze jest w nia sporo grane w cb, gdyby bylo sporo grane to nie zostalaby usunieta, graja w nia minorowe klany tylko dlatego ze mysla ze uda im sie przeslizgnac jakos na tej mapce. IMHO tc_base jest straszliwie niewygodne w officialach, ffa/funtreny/mixy/gathery to calkiem fajna sprawa ale officiale - LOTTO.

+Quote Post
spanzik
post 12:31, 20 01 2005
Post #27

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 212

o no wreszcie ktos pomyslal zeby wywalic te mape , bo ile mozna do ciezkiej cholery klepac jedno i to samo.

+Quote Post
n'GP PapUs
post 9:53, 24 01 2005
Post #28

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3067

imo base to fajna mapka a czy szybka czy wolna czy cos tam to wydje mi sie ze malo to wazne...wazne kto lubi w nia grac, kto czuje tam jakis fajny klimacik i czy jest grywalna..a btw ktos tam napomnial o tym zeby wy!@#ac miny i riflle....ad. : LOL! Po to sa wlasnie nie tylko smg aby bylo wiecej wariantow w kazdej rozgrywce co nie prowadzi do jakiejs tam nudy ...chyba smile.gif

+Quote Post
Thoro
post 13:06, 24 01 2005
Post #29

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

CYTAT (egzystor @ 19:48, 18 01 2005)
Dzieki Święty za wyjaśnienia, teraz jestem bogatszy o Twą wiedzę wink.gif
A bdw base jest fajne i wogóle ssie wink.gif A reszta to shit totalny wink.gif

Base jest fajne i ssie ? Nie kumam tego zdania ohmy.gif

+Quote Post
evil_lord
post 17:40, 24 01 2005
Post #30

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

blink.gif

im0 co to za przyjemność wywalanie map z jakiś cupów. Jeśli dwa clany godzą się na granie np. tc_base to komu to szkodzi ? organizatorom ? nonsens

już lepiej byłoby wywalić rajla, którego w polskim ladderze nie widziałem od dobrych kilku miesięcy, w EU też nie jest popularna ( w porównaniu do tc_base)

czemu wywalili katedrę? svardeval ?

im0 bezsens, krąg nam się zacieśnia...zobaczycie niedługo only gold/oasis.

x[

+Quote Post
TgcRap4
post 20:55, 24 01 2005
Post #31

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 54

CYTAT (Thoro @ 11:06, 24 01 2005)
Base jest fajne i ssie ? Nie kumam tego zdania ohmy.gif

Okreslenie "Jestes fajny" tudiez "jest fajne" moze miec 2 znaczenia, pozytywne jak i negatywne. Autor prawdopodobnie uzyl wlasnie tego 2 znaczenia poprzez co jego zdania zachowalo logiczny ciag.

Mozliwe jest takze ze autor specjalnie skontrastowal 2 przeczece sie okreslenia w celu nadania temu zdaniu wiekszej "mocy", podobnie jak czynil to Lech Walesa w zdaniu "Jestem za a nawet przeciw".

+Quote Post
tranx-san
post 2:16, 25 01 2005
Post #32

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

:U Goraca dyskusja

Wyj.ebac czy zostawic ?

Dlaczego wyje.bac?

Jak pisali przedmowcy, mapa jest mala i roznego rodzaju spam kill psuje gre na tej mapie
Rifla w waskich przejsciach bije all, nawet nie trzeba byc uber pro skilled zeby wsyztskich ladnie sciagac
Klany ktore przeszly z rtcw na et rzygaja juz ta mape.. ile mozna grac to samo

Dlaczego zostawic?

bo ogolnie malo jest grywalnych map - sd2, oasis i gold
bo sa gorsze mapy do wywalenia - railgun, radar
bo jest szybka - czasy 3-4 min to standard

Base w przekroju innych map nie wyglada tak zle.. stale fpsy, np radar pod tym wzgledem ssie totalnie, ja bym wolal radar wywalic niz base.. nie rozumiem natomiast adminow cb.. wywalaja mape base, a nie dodzadza kilku nowych... np cathedral, mapa podobna do radarow + bardzo dobre fpsy :<

Za malo jest ogolnie map, dlatego w kolko gramy grush, oasis i sd2, inne mapy trafiaja sie tylko w oc, bo tam z gory mamy ustalone mapy do gry. Ja do worka map dodalbym kilka customow, wszyscy by marudzili jednak po czasie wszyscy by sie oswoili.. pamietam jak dzis jak wszyscy narzekali na sd2, jakie to badziewie, ze bez sensu mapa.. a teraz nic innego nie graja..

Wogole w cb mozna by pomyslec o graniu random map, czyli wyzywamy kogos, jak ktos zaakceptuje to nam system cb sam losuje mapy i wtedy mozemy sie przygotowac do meczu... takim sposobem bysmy grali wiecej map i bylo by grania na remis, wszystkie mapy bylyby znane i znalazlo by sie wtedy miejsce na base

+Quote Post
conish
post 3:51, 25 01 2005
Post #33

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

imho

tc_base jest fajne. szybkie. ale widzialem juz mecze na niej dlugie (zlot w katowicach).

dodawac mapy ale nie wiadrami. na scenie qw jest tyle map, ze czasem podczas calego meczu nie wiadomo gdzie jest ra. (e3m7 tongue.gif )

gl i morte wywalic na NIEKTORYCH mapach. miny na NIEKTORYCH ograniczyc.

sysytem losowych map, owszem ale tylko gdy oba klany sie zgodza.

eot, dziekuje;)

+Quote Post
n'GP PapUs
post 9:09, 25 01 2005
Post #34

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3067

Lol miny wywalic , morta wywalic, pf wywalic, mobile wywalic, riffla wywalic....no to uzytkownik min powie takze "to wywalic tez smg lub ograniczyc magazynki do 10 pestek" i bedzie zaj.ebis.cie.

+Quote Post
Gh*5T
post 14:50, 25 01 2005
Post #35

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3206

Imo wielkim bledem adminow cb bylo wywalenie base'a. Czemu? Juz nie bede powtarzac moich przedmowcow, nie ma sensu. Ale moze zrobmy cos wiecej niz tylko gadajmy na tem temat? Nie wiem... jakas petycja czy co. To powino na nich zadzialc.

CYTAT
Lol miny wywalic , morta wywalic(...)

nie wiem czy nie zuwazyles w wypowiedzi przedmowcy: NIEKTORYCH

Osobiscie zgadzam sie z conishem. Ponoc bez min (RtCW) base bylo leprza mapa.

Inna sprawa jest mala ilosc map w ladderach... Zgadzam sie z evil'em. Co przeszkadza adminom kiedy takie base jest zaakceptowane przez dwa klany jako miejsce pojedynku. Imo problem z mala iloscia map lezy w nas. Pewnego razu "wbilem sie" na serv z mapa village. Ciekawa mapa, po jej strukturze mozna poznac ze jest dosyc szybka. Niestety ludzie ze man grajacy ciagle vote'wali next map... Czemu? A no bo nie znali jej. Patrzac na to z innej strony jest to strasznie glupie imo. Z jednej strony ludzie narzekaja na brak map, a z drugiej nie chca poznawac nowych. Wypowiedz Einsteina: "Srednia inteligencji na swiecie jest stala, liczba ludnosci rosnie" zdaje sie byc prawdziwa.
Reasumujac: "I want a cw on base and village with limited rifles and mines!"

+Quote Post
tranx-san
post 16:19, 25 01 2005
Post #36

Major
Ikona Grupy

lol ? przeciez teraz jest tylko jedna rifla, chcecie zupelnie wywalic rifle ? moze to i spam kill, ale wolal bym juz zeby wywalili spam-arty niz tom jednom rifle ;[
ograniczac miny ? tych min jest teraz 5, na kazdej mapie wiadomo gdzie stoja, co za problem je ominac jakims prostym skokiem.. na base glownie sie gra prodwadzac ataki od dwojki poprzez NT, tam nie mozna stawiac min, na rifle w obronie mozna miec rifle w ataku...

niedlugo bedziemy mieli na kazda mape odpowiedni config lol, bo komus nie pasuje ilosc min na goldzie czy sd2 czy base.
Dla niektorych najlepszym rozwiazaniem byloby wywalenie wszystkiego, zostawienie samych smg i granatow... niestety rtcw z et sie nie da zrobic, i nie wazne kto jak bardzo teskni za rtcw, et nigdy nie upodobni sie do rtcw, bo sami pisaliscie rtcw jest inne, szybsze, mapy sa mniejsze, a et jest z!@#ane smile.gif

oddajcie ta base admini, wy!@#cie radar, dajcie katedre, wywalcie railguna i dajcie sw_goldrush...

btw widzial ktos z was nowa mape na oc = reactor .. i jak wrazenia ? dla mnie juz chyba railgun lepszy od reactora smile.gif

+Quote Post
Gh*5T
post 17:26, 25 01 2005
Post #37

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3206

CYTAT
przeciez teraz jest tylko jedna rifla, chcecie zupelnie wywalic rifle ?

Myslalem o ilosci granatow. smile.gif

CYTAT
ograniczac miny ? tych min jest teraz 5, na kazdej mapie wiadomo gdzie stoja, co za problem je ominac jakims prostym skokiem.. na base glownie sie gra prodwadzac ataki od dwojki poprzez NT, tam nie mozna stawiac min

ale piszac na ten temat myslalem o innych mapach...

CYTAT
oddajcie ta base admini, wy!@#cie radar, dajcie katedre, wywalcie railguna i dajcie sw_goldrush...

wlsanie... +village +tram(ponoc fajne^^) +sub(patrz tram)

BtW. Moze ktos z wyjadaczy RtCW gral kiedys klanowe na village?? NIech sie wypowie jesli tak. Moje doswiadczenia ograniczne sa do jednego ffa. :/

+Quote Post
Thoro
post 18:36, 25 01 2005
Post #38

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

CYTAT
Inna sprawa jest mala ilosc map w ladderach... Zgadzam sie z evil'em. Co przeszkadza adminom kiedy takie base jest zaakceptowane przez dwa klany jako miejsce pojedynku. Imo problem z mala iloscia map lezy w nas. Pewnego razu "wbilem sie" na serv z mapa village. Ciekawa mapa, po jej strukturze mozna poznac ze jest dosyc szybka. Niestety ludzie ze man grajacy ciagle vote'wali next map... Czemu? A no bo nie znali jej. Patrzac na to z innej strony jest to strasznie glupie imo. Z jednej strony ludzie narzekaja na brak map, a z drugiej nie chca poznawac nowych. Wypowiedz Einsteina: "Srednia inteligencji na swiecie jest stala, liczba ludnosci rosnie" zdaje sie byc prawdziwa.
Reasumujac: "I want a cw on base and village with limited rifles and mines!"

Omg co ma ffa do cw ? Myslisz, ze adminow CB interesuje, ze jakies warzywa w kampanii 10 mapowej dali vote'a na nastepna mape, bo nie znali village ? Zastanow sie troszeczke nad tym. Ludzie przestancie odnosic sie do ffa, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.

CYTAT
Ponoc bez min (RtCW) base bylo leprza mapa.

Ponoc... nie grales w rtcw, wiec dlaczego sie wypowiadasz na temat rzeczy, o ktorych nie masz pojecia. Ja uwazam, ze wolf3d byly bardzo dynamiczne mapki. Mozesz teraz chodzic po forach i mowic, ze powinno sie zrobic remake map z wolfa, bo ponoc byly bardziej dynamiczne niz w et.

CYTAT

To samo ... nawet nie znasz tych map, ale uwazasz, ze powinno je sie grac, bo ponoc fajne. Omg LoL.

CYTAT
gl i morte wywalic na NIEKTORYCH mapach. miny na NIEKTORYCH ograniczyc.

Dlaczego ? Bo jestes lemmingiem i cie wk#!@ia jak cie sciaga morta x razy w tym samym miejscu ?

+Quote Post
tranx-san
post 18:47, 25 01 2005
Post #39

Major
Ikona Grupy

iks de de de de de

po co zmiejszac liczbe granatow w rifli ? czy to da jakis sens ?
gram riflom na obronie oasis.. co 30 sek mam respa.. czesto bywa tak ze zdarze strzelic 2-3 razy mam nowego respa daje killa.. wiec co mi da to ze bede mial 3 czy 2 granaty ? zawsze lojt mi moze dac ammo.. zawsze moge dac killa.. chyba ze dacie engowi z rflom jeden granat, ale po c@#! taka rifla ? najlepiej to medom rozdac na starcie 120 ammo, wy!@#ac objectivy i gramy 6o6 z samymi medammi ohmy.gif

jakie mapy miales na mysli ?

na wszystkich mapach sa miejsca na ktorych sie stawia miny.. teraz miny praktycznie sa uzywane jako decoye zeby wiedziec ktoredy idom, lub troche ich uszkodzic.. majac 5 min na oazie stawiamy powiedzmy 2 miny przy wejsciu do szafy, dobry gracz wcvhodzacy na mine traci ok 30hp, w dodatku jezeli to med sie zaraz zaapteczkuje, jak eng to robia mu kill-revive.. przesadzacie z tymi minami.. rozumiem jakby ich bylo 20 a jest ich 5

co do morty, dobry field na kazdej mapie potrafi tak rzucic puche ze zdejmie calego respa.. to co lojtow tez wywalic ? bo skoro jest zle jak ktos morta bije cale respy to i puszkami tez...

btw zastanowcie sie jeszcze nad jednym.. jezeli ktos gra vs morcie, to jak dostanie raz to juz na tej samej pozycji raczej stac nie powinien, kiedy taki mortarowiec po 3-4 strzalach nic nie trafi czesto rezygnuje z gry morta.. a morta nie wszedzie doleci... z drugiej strony co to za problem przejsc sie do respa przeciwnika i zdjac morte ? wkoncu jak oni atakuja w 5ciu na dziala/radary to i wy mozecie pobronic w 5ciu i wyslac kogos sprytnego zeby sie morta zajal

+Quote Post
Cezar
post 20:53, 25 01 2005
Post #40

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 465

CYTAT (Gh*5T @ 15:26, 25 01 2005)

ale piszac na ten temat myslalem o innych mapach...

mapki sa za!@#iste, ale sa to konwersje z rtcw i jak ktoś słusznie zauważył, nalezało by uwzglednic specyfikę et.
jednak nie kumam jak mozesz twierdzić ze mapki sa spoko bo tak słyszałeś tongue.gif

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi