![]() ![]() |
23:41, 21 02 2005
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 74 Dołączył: 16-11-2004 Nr użytkownika: 3206 |
Troche czytalem/rozmawialem/wysluchalem na temat czym jest wsteczna akceleracja, mimo wszytko moja wiedza na jej temat nadal jest szatkowa i pewnie w niektorych punktach bledna. Zaczne od tego co ja wiem:
-jest to blad ukladu optycznego myszy -nie pomaga w aiming'u Jedym zwrotem... Duzo nie wiem Rowniez slyszalem jak ew. mozna sie tego pozbyc, lecz tak jak wczesniej jest to info naprawde szczatkowe: -nalezy zmnijeszyc sens w sterach/windzie zwiekszyc w grze I znow duzo tego nie ma Moze ktos moze mi przyblizyc wiecej info na ten temat, bede wdzieczny... |
|
|
|
2:35, 23 02 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
"Akceleracja wsteczna to efekt, który pojawia się, gdy podczas gwałtowniejszego ruchu mysz wysyła więcej danych w pakietach, niż jednostka jest w stanie jednorazowo przyjąć - w ten sposób tworzą się "zatory" na kablu, część pakietów jest "gubiona", a kursor miast wykonać piękny i płynny ruch, drga tylko w miejscu."
Możesz sobie to sprawdzić ustawiając w sterach myszy niski sens i odpalając poczciwego Painta. Wybierasz sobie "pędzel", żeby było dobrze widać |
|
|
|
23:26, 5 03 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 27-08-2004 Nr użytkownika: 2676 |
AW (akceleracja wsteczna) wystepuje w wiekszosci optykow. Wiem ze aw nie wystepuje w MX500, 510(posiadam
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |