![]() ![]() |
0:18, 30 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 47 Dołączył: 28-10-2003 Skąd: Warszawa (studia) Torun (przed studiami) Nr użytkownika: 594 |
Panowie troche to absurdalne moim zdaniem. Chcecie zrobic FFA tyle ze 'dla najlepszych'? Jakich najlepszych?!? Scena jest plynna... szczegolnie taka mloda scena jak ET... Poza tym FFA pozostaje FFA ogolnie nic sie tu nie nauczysz chyba ze aima chcesz pocwiczyc ale ze swojego doswiadczenia wiem ze cwiczenie aima mozna wykonywac na kazdym ruchomym! celu. Czyli rowniez na normalnych serwach. No bo przeciez jak chcecie cwiczyc taktyke to i tak sa od tego klanowe treningi... a na treningach najczesciej cwicza po dwa klany na serwerze zamknietym (czyli robi sie nam wlasnie taki serwer dla najlepszych). Czzzyyyli cala idea jest juz od dawien dawna wprowadzona w zycie tylko ze zamiast na stale serwery zamykane sa czasowo. Nie wiem jak wam ale ja naprawde nie potrzebuje na stale zamykac serwa p...ic sie z rozdawaniem hasel nadzorem czy ktos niepowolany dostal takie haselko... Wedlug wszystko to spowoduje tylko niesmak na scenie bo nagle ktos bedzie sie czul lepszy... inny ktos bedzie sie wywyzszac bo kto on nie jest przeciez ma haslo na server ELITY... i po co takie gowno? Tacy jestescie niedowartosciowani ze musicie wejsc na elitarny serwer zeby poczuc sie mastahami?
ehh... dla mnie pomysl niepotrzebnie tylko rodzi problemy zamiast pomagac (chociaz takie bylo zalozenie) |
|
|
|
10:14, 30 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 27 Dołączył: 2-09-2003 Nr użytkownika: 170 |
q... (cenzura) przeciez kiedys kazdy z was mial klopoty z singlem, a teraz q...(cenzura) madrale wyjadacze elitke sobie robia... a robcie sobie... jest takie przyslowie: zapomnial wol jak cieleciem byl...
a tak w ogole to niech mi jakis wyjadacz powie, czemu go tak wq... ffa skoro moze sobie pograc z przyjemnoscia w klanie, bez noobow, warzyw i innych roslin, nie szkoda wam nerwow zeby wchodzic na serwy bez hasla? ja codziennie widze kilka zahaslowanych serwerow w samej Polsce, wiec o co chodzi? chcecie grac tylko z najlepszymi, to od tego jest liga, czy moze sie myle? a jak nie ma ligi to miejcie pretensje do samych siebie mnie tez wkurza, jak mnie gosc z teamu zabije ktorys raz z rzedu, ale daje F1 tylko kiedy nie przeprosi. kazdy sie kiedys uczyl, walki jedne... o kurtka w miedzyczasie Nexilis napisales to samo, ale jak juz napisalem, to niech bedzie |
|
|
|
11:51, 30 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 6-10-2003 Nr użytkownika: 392 |
identyfikuje się całkowicie z wypowiedziami nexilisa i chińczyka2. zgadzam się z tym że "najlepsi" jak chcą to niech zakładają sobie serwy na hasła - Bóg z nimi, maja takie prawo. Śmieszy mnie tylko jedno - samouwielbienie niektórych tzw "wymiataczy". troszkę skromności....
|
|
|
|
12:14, 30 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 165 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 330 |
Wyluzujcie panowie.
Jak dla mnie pomysl ma srednie szanse powodzenia - bo sporo zachodu a i tak przecieki pewnie beda. Calej masie lamerow od razu stanie sie celem zycia dostac sie na taki server. A faktem jest ze jest juz sporo clanowych servow co faktycznie nie jest nic innego jak zamkniety serv dla soldinych graczy. "Miejsca dla spectow". Alez wystarczy ze zauwazycie jakiegos nooba (znak rozpoznawczy - soldier z thompem Chyba ze powstanie jakis klan samarytanow co to chetnie beda przyjmowac na recruitow byle kogo i starac sie go wyszkolic praktycznie od podstaw. A na to szanse so nikle. |
|
|
|
15:29, 30 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 95 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 339 |
Lolowy topic.
Server na haslo dla kogo? Pro gracze w 90% siedza w klanach - i maja haslo, kiedy graja spary, mecze, ustalaja takty. Servery FFA i tak dziela sie na lepsze i gorsze. Bardzo czesto - jesli gra na jakims servie PRO Stefek - kiedy wyluka go PRO Heniek - tez sie na ten serv wbije. Po chwili mamy juz pelno PRO playerow... Warzywa sa masakrowane, plyna hektolitry soku z burakow. Leca VOTY na Szufle i restarty. I juz po 2 -3 mapach warzywa sie wykruszaja. Wystarczy sie umowiec, ze gracze, ktorzy uwazaja sie za PRO - nie graja na tym i na tym servie. Wystarczy w MOTD serverow - podac nazwe serva -na ktorym ucza sie nooby - badz w samej nazwie servera zapodac - Noobs only - dla poczatkujacych itp.. Servery 20+ powinny byc z zasady przychylne warzywkom. Co w takim BURDELU maja robic PRO gracze? Wyzywac? Nabijac XP? Servery 16 z EtPro i ustawami CB i tak przyciagaja PRO graczy. Ten podzial jest naturalny... Caly krzyk podnosza ludzie uwazajacy sie za PRO playerow a wpychajacy sie na 20+servery. |
|
|
|
16:23, 30 10 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 58 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 332 |
No to w końcu doszliśmy po cieżkich bojach do sedna sprawy Zgadzam sie z moim Szanownym przedmowcą w całej rozciągłości |
||
|
|
|||
5:53, 31 10 2003
|
|||||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Syf to jest już teraz na większości serwerów FFA. Chodzi o to żeby zrobić czyste miejsce.
LoL chyba na odwrót. Dzięki ograniczonej ilości osób będzie łatwiej wyłapywac cziterów. Serwer FFA na pass oznacza że nie mogą ludzie grać na nim z fake-nickami. |
||||
|
|
|||||
11:10, 31 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 141 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 293 |
ja p...e, co to za fama w ogole, ze jak ktos ma znajomych w najlepszych klanach, to mu wszystko wolno i w ogole jest bezkarnym cziterem. przestancie z nas robic rzad leszka millera do chuja pana! |
||
|
|
|||
18:47, 31 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
no to ja sie wypowiem
czy potrzeba pogrania FFA z równymi sobie jest najlepiej ilustruje akcja kiedy to wbilismy sie (my: C4, Poison, chyba tez 17 i IC) na serwer pod haslem i gralismy FFA z tagami BLUE i RED serwer byry dla lepszych graczy tez rzadził, ale haslo za czesto wypływało ja popieram taką akcje, był kiedyś serwer za granicą w RTCW, gralo sie na nim na przyzwoitym poziomie, byla tam tylko mapa beach i tylko tryb MP i na 30 minut, ludzie tam z zalozenia wychodzili ze gra sie bez PF-ów, kopali ludzi za to (nie bylo wtedy jeszcze komendy teammaxpanzers). Moim zdaniem serwer podobny to świetny pomysł, nie obraziłbym sie nawet gdyby to nie była kampania ale np. Oaza ustawiona na 1.5 godziny w trybie MP i bez pancerów. Serwer jednak taki powinien miec 12, GÓRA 14 slotów i 0 pf-ów taki typowy serwer dla ćwiczenia skilla, ewentualnie zgrania par LT+MED. Nie wiem tylko jak planujesz zrobic to zeby byly specty ale zeby nie wchodzily do gry ale moze jest taka opcja ;P |
|
|
|
19:07, 31 10 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 66 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 563 |
No dobra rover.... ale zobacz klan X ma kolege czitera Pana Z.... I Graja sobie na takim servie.... I ktos mowi o panu Z ze czituje.. I co wtedy tobi koles z klanu X?? Votuje zeby go skikowac.... Bo broni kolege... Chyba proste?? |
||
|
|
|||
19:30, 31 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 239 Dołączył: 10-08-2003 Skąd: Szydłowiec Nr użytkownika: 81 |
Widać , że społeczeństwo równo podzielone |
||
|
|
|||
21:35, 31 10 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Precz z serwerem na pass precz z elitą, kułakami, wichrzycielami, sabotażystami i imperliastycznymi szpiegami, zaplutymi karłami reakcji sprzedających scene FFA za judaszowe srebrniki od C4 i Poison.
Niech żyje ogólnoświatowa proletariacka rewolucja graczy. Wszyscy gracze są równi (skillowo i umysłowo) no może niektórzy są równiejsi. Nie będzie C4 i Poison oraz ich kolesie cziterzy pluli nam w twarz ni zamykali się w swych pałacach i willach z passwordem. Polska dla Polaków ! Ziemia dla zmieniaków !, password dla ludu Wszystkich kontrewolucjonistów z Poison powiesić lub zamknąć w obozie z karą przymusowego grania przez 25 lat na serwerze U cioci na imieninach. (tu dziki i szyderczy smiech) Ha Ha Ha - Odrazu ddechce im się głupich pomysłow z hasłem. Wpuścić na klanówki wszystkie ciemiężone warzywa i noobów ! Każdy ma prawo do hasła ! Wpuścić cała ciemiężoną chołotę. Tylko uważać żeby nie nabrudzili słomą która wystaje im z butów. |
|
|
|
0:34, 1 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
Święty roxx
"Polska dla Polaków ! Ziemia dla zmieniaków !, password dla ludu" dodałbym jeszcze: "serwer z haslem dla nas |
|
|
|
17:57, 2 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
boze..jak juz tak znudzil ci się et to w niego nie graj..i nie pier... takiech bzdur bo asz glowa boli..Gdyby et byl tylko dla zaawansowanych graczy to nie uzuskal by az takiej popuralnosci a wogole to pojęcie FFA tlumaczy wszytko jak nie znasz angielskiego to twoj problem...
|
|
|
|
16:42, 4 11 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 61 Dołączył: 26-08-2003 Nr użytkownika: 145 |
co ty gadasz wolgule.Czy to ze ja chce pograc i inni to znaczy że znudzil mi sie et???? |
||
|
|
|||
23:01, 4 11 2003
|
|
|
Czytając posty o serwerze na pass nasuwa mi się jedno.
Sporo dobrych graczy, którzy mieliby mieć dostęp na ten serwer, za bardzo nic nie robi w tym kierunku bo poprostu olewają FFA grając jak najwięcej treningów i meczy klanowych A przeciwko temu serwerowi protestują najwięcej przeciętni i słabi gracze, jakby się bali że sami nie dostaną passworda i staną sie graczami drugiej albo trzeciej kategorii (chociaż już nimi dawno są) W sumie ci gracze mało mają do gadania bo jak ktoś będzie chciał to i tak postawi taki serwer bez pytania się o to całej sceny FFA. Ale nasuwa się jedna myśl Z jednej strony Wolf w najczystzej i nainteligentniejszej postaci czyli klanówki, z drugiej koszmarne i idiotyczne z reguły FFA. Brakuje czegoś pośrodku. Wiadomo, że na klanówkach jest mała dowolność, każdy musi robić to co zostało ustalone co powiedział TL. Znowu na FFA jakikolwiek teamwork nie istnieje. brakuje takiego FFA, które byłoby podobne do klanówek. Takie FFA gdzie jest duża dowolnośc a jednocześnie wysoki poziom gry. A takie FFA mógłby zapewnić tylko serwer na pass dla kumatych i dobrych graczy. Serwer na pass miałby jeszcze jedną zaletę. Ponieważ na takim serwerze nie możnaby używać fejków tylko swoich real nicków (aby nie było sytuacji że ktoś kto nie ma dostepu, uzyskuje w jakis sposób pass, wchodzi sobi pod fejkiem na serwer udając że jest z C4 albo Poison) to również łatwiej byłoby identyfikować cziterów. To co powiedział Runos, że taki serwer spowodowałby że przyjdzie dużo cziterów jest kompletną bzdurą. Ludzie raczejby dbali aby dostęp do takiego serwera mają nie tylko ludzie dobrzy skilowo, ludzie myślący ale również ludzie którzy nie czitują. |
|
|
|
11:54, 5 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
A mi sie pomysl podoba chociaz nie uwazam sie za super skilled mofo thebesciak ale pamietacie ByRy na haslo w RtCW... in-fuckin-credibly bea-fuckin-tiful nie ma warzywniakow nie ma niepotrzebnej irytacji, gra jest przednia... a jezeli ktos twierdzi ze izoluje sie w ten sposob noobow i jest wielkim przeciwnikiem tego zeby ludzie ktorzy potrafia grac grali sobie w swoim gronie bo wg niego FreeForAll znaczy "nie bedziecie grac bez nas warzyw !" to jest w moich oczach smieszny... jest sporo serwow... napewno 1337 gracze graja na tych zanoobionych (w sumie na kazdym serwie roi sie od bialasow) i wiekszosc z nich sie wpienia na to ze ryzowi leja ich w plecy i bluzgaja ze sa cziterami etc
Wiec moim zdaniem pomysl z serwem na haslo gdzie haslo jest znane miedzy klanowcami (nie tylko tymi z gornej polki ogolem klanowcami-ircowcami) jest conajmniej niezly, co zlego w "izolowaniu sie od noobow" ? |
|
|
|
12:44, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 22 Dołączył: 4-11-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 674 |
lul.. a kto mialby oceniac kto jest dobry a kto nie ? przeciez skill to rzecz wzgledna.. taki potencjalny nub moze miec wiekszego aima, i przez to wiecej fragow od jakiegos pro, ktory gra medikiem np.; a poruszac sie zalosnie.. czy tam stac w miejscu... a teamplay ? jak ocenic teamplay kogos z kim sie nie gra druzynowo ? ;x
|
|
|
|
15:40, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 30 Dołączył: 28-10-2003 Skąd: Krakoof Nr użytkownika: 595 |
A ja jak zwykle na nie :]
Idea grania to rozwijanie sie, uczenie czegos nowego. Zamykajac dostep slabszym graczom do lepszych moim zdaniem skazecie ich na wieczny niedorozwoj giercowy... bo od kogo beda mieli sie uczyc? Patrzenie tak naprawde daje tylko troche, najwazniejsze jest dostawac w dupe i to ostro, wtedy czlowiek sie uczy. Tak wiec zrobicie tak ze ilestam osob dobrych bedzie coraz lepszych ... potem bedzie robic sie coraz wieksza dziura.. i bedzie ta reszta ktora nie bedzie umiala za wiele. Przynajmniej mi sie tak wydaje. W tym momencie jest szansa na rozwoj dla kazdego nooba ktory moze sie kiedys okazac bardzo dobrym graczem - jak ludzie dobrzy nie beda przebywac z takimi noobami to nie ma szans by sie czegos tamci nauczyli. Ale to juz kwestia moralnosci i tego czy dbacie o ogol sceny czy o te kilka najlepszych klanow |
|
|
|
23:22, 5 11 2003
|
|||||||
|
V ligowy zespół piłkarski orkan ozorków nic nie nauczy się grając przeciwko Real Madryd i vice-versa. Nie ma senus uczyć kogoś całek jak nie zna tabliczki mnożenia. Jakiś ETplayer, Zenek cyz Czesiek nic się nie nauczy grając przeciwko Angelowi, conajwyżej nauczy się wychodzić z respawna lub szybko spier.dalać. A poza tym obydwie grupy - dobrzy gracze i warzywo działają często sobie na nerwy. Zupełnie początkujący niech najpierw się sprawdzą wsród innych noobów. Jak zdolne, inteligentne i pracowite nooby zaczną ownować warzywa to napewno prędzej czy później ktoś ich dostrzeże, zaproponuje gre w lepszym klanie czy pass na serwer dla najlepszych. Niech grają na początku przeciwko Kmh czy CC, jak ich zownują to dopiero niech rzucają się na C4 i Poisony. Sory ale na studia wyższe nie da się iść bez ukończenia podstawówki. W polskim RTCW FFA kisili się w jednym kotle zarówno wymiatacze jaki i nooby. Oczywiście doborowe towarzystwo najlepszych graczy nie powoduje że ktoś zacznie lepiej grać. To zależy wyłącznie od gracza, czy będzie chciał poświęcać czas na treningi, oglądanie dem, analizowanie i poprawe swojej gry. Początkujący powinni myśleć o jakimkolwiek początkującym klanie. Tak jak powiedziałem niech najpierw grają ze słabszymi klanami. Gra w klanie za...iście dużo daje i rozwija gracza. Mozna podać dziesiątki nicków które zaczynały w lamerskich klanach a skończyły w tych najlepszych. To jest normalna droga kariery. Tak jak w życiu. Najpierw koleś gra wśród innych początkujących w początkującym klanie. Jak jest dobry to czesto dostaje invite do lepszego klanu, po kilku miesiącach gry jak stanie się jeszcze lepszy to może zaproponować mu wspólną grę C4 lub Poison. Kariera od pucybuta do milionera jest jak najbardziej możliwa ale niemożliwe jest aby jakiś cieć z dnia na dzień odrazu stał sie prezesem dużego koncernu. Trzeba przejść poszczególne szczebelki. Jeśli chodzi o RTCW to sam zaczynałem jako totalna lama. Grałem wsród innych lam i nawet nie próbowałem wchodzić na serwer dla "elity" Byry. Z czasem jednak grałem coraz lepiej, poświęcałem czas na treningi i poznawanie gry. Aż pewnego dnia byłem na tyle dobry, że otrzymałem pass, później grałem w dobrym klanie itp.
Oglądanie innych graczy a przede wszystkim oglądanie demek najlepszych klanów za...iście dużo daje. To jest podstawa, to jest punkt wyjścia. Bez tego nie ma co marzyć aby stać się najlepszym graczem. Takim graczem, którego inni będą podpatrywać aby się uczyć.
Najlepsi gracze nie mają żadnego obowiązku uczyć początkujących. Jak ktoś chce może się sam uczyć tylko do tego trzeba chęci. |
||||||
|
|
|||||||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |