![]() ![]() |
13:22, 15 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 46 Dołączył: 9-10-2003 Nr użytkownika: 418 |
Filmiki sa bardzo ktorkie ale naprawde swietne pod kazdym wzgledem. Serwer jest szybki (update: juz nie
Akcje nagrane podczas treningu SS vs IC: http://mic.neostrada.pl/ss_ic_1.avi [9 MB] http://mic.neostrada.pl/ss_ic_2.avi [13 MB] - polecam! http://mic.neostrada.pl/ss_ic_3.avi [8 MB] http://mic.neostrada.pl/ss/ss_rbl_clavish.avi [21 MB] - moj pierwszy film et (troche starszy) Jezeli ma ktos problemy ze sciaganiem to niech sprobuje wylaczyc getrighta. |
|
|
|
14:35, 17 11 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
obadajcie to -> imo najlepszy film et <- koniecznie!
|
|
|
|
15:05, 17 11 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Powiem szczerze ,ze za...iscie mi sie podobal ten filmik (thx Dankan). Pierwszy film ET z lekkim przymrozeniem oka a do tego wykonany naprawde sprawnie technicznie. Polecam wszystkim - zwlaszcza lagerom
Pozdrawiam |
|
|
|
21:35, 17 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
Ten film jest faktycznie najlepszym filmem ET, ale tylko dlatego, że reszta jest kompletnym kiczem. (=
|
|
|
|
11:23, 18 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 31-08-2003 Nr użytkownika: 161 |
Jak dotad jedyny filmik o ktory wywarl na mnie wrazenie
Naprawde niesamowity Scenariusz + muza + efekty coz, poprostu boski filmik warty kazdego sciagnietego mb |
|
|
|
11:50, 18 11 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 101 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 49 |
Przez takich ludzi jak ty nie chce mi sie czytac forum :/ , sa moderatorzy i wiedza co robic. nabijasz soie posty w ten sposub czy wchodzisz w dupe tu nie ktorym :/ ??? Clavish fajnie ze dales filmik tu bo pewnie inaczej bym go nie zobaczyl |
||
|
|
|||
14:48, 18 11 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
Clavish:
jakim programem składasz z pojedyńczych klatek film? |
|
|
|
17:02, 18 11 2003
|
|||
|
Moze napisze dokladniej zeby kazdy mial jasno co i jak. Potrzebne bedzie kilka rzeczy: 1. ET i nagrane jakies demko w formacie *.dm_ - Sprawdzamy czy nagrane demo jest w katalogu "etmain demos" (bo byc moze jest w "etpro demos" wtedy je przegrywamy). - Sprawdzamy czy mamy wolne miejsce na partycji gdzie jest zainstalowany ET (najlepiej zeby bylo ok 1.5-2 GB) - Uruchamiamy ET i z menu wybieramy Replays i wybieramy jakies demo. - Gdy demo juz sie wgra mozemy za pomoca klawiszy od F2 (10fps) do F5 (24fps) rozpoczac zrzut klatek z dema do plikow graficznych .tga (im wiecej klatek zrzucimy na sekunde tym film bedzie plynniejszy ale wtedy trzeba przygotowac duzo wolnego miejsca - 1 klatka zajmuje 1.4 MB) - Jezeli chcemy przerwac zrzut naciskamy F1 Podczas zrzutu plikow warto uzywac komendy timescale np. "/timescale 0.3" otrzymamy efekt ala matrix ;p (takie cyfrowe zwolnienie) lub jezeli chcemy przewinac np. mamy jakas ladna akcje ktora jest pod koniec dema wtedy wpisujemy "/timescale 20". 2. VideoMach Główną zaletą tego programu jest jego szybkosc i prostota. Nie znajdziemy w nim zadnych super efektow. - w lewym dolnym okienku wgrywamy pliki zrzucone z dema "etmain screenshots" (czyli *.tga) - w srodkowym dodajemy jakas muzyke - w prawym dolnym mozemy wybrac jakis efekt - w zwiazku z tym ze screeny zrzucone z et sa bardzo ciemne wybieramy Gamma Correction i rozjasniamy (ja daje ok 1.50). - teraz klikamy na ikonke dyskietki, wybieramy format avi, wpisujemy nazwe - dajemy wszedzie OK i wciskamy ikone [ > ] play. 3. GoldWave Za pomoca tego programu mozemy obrobic muzyke do naszego filmu np. uciac jezeli jest za dluga itp. 4. Paint Shop Pro? Tym programem mozemy zrobic jakas klate np. z nazwa tworcy filmu, logiem itp. Zapisujemy i wstawiamy tak jak pozostale klatki filmu. |
||
|
|
|||
17:14, 18 11 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Najlepszym kombajnem to tworzenie filmów i efektów specjalnych jest Adobe Premiere.
Jeśli chcecie stworzyć naprawdę wysokiej jakości film z wieloma efektami specjalnymi to polecam zapoznanie sie z tym programem. Jak ktoś chce może ściągnąć sobie 4King movie revolution ze sweRTCW.com (filimik o RTCW blisko 600 MB) gdzie efekty specjalne są na najwyższym poziomie. Do RTCW jest progs który się zwie EDV (Enhanced demo viewer). Pozwala on na oglądanie demka z kamery, którą możecie umieścić w dowolnym miejscu mapy (Nie wiem czy ten progs działa na demkach ET). Poza tym już z poziomu samego Wolfa możecie używać przy odtwarzaniu dem widoku z trzeciej osoby, przybliżania oddalania, różnych kątów. Możecie tworzyć skrypty na obrót kamery dookoła gracza. Możecie zwalniać lub przyspieszać akcje (timescale) czy np wydłużac czy zaznaczaś smugi po pociskach. Polecam zapoznanie się z wszystkimi komendami gier na engine Q3 (czyli dotyczy też naszego Wolfa) |
|
|
|
22:51, 18 11 2003
|
|||||||
|
dzięki
siedzę w grafice dosytć długo i jestem "obcykany" w te klocki, a jedynym problemem był program do montawania avików z poszczególnych klatek. miałem kiedyś fajny, bardzo szybki program ale to było dawno temu i nieprawda i zapomniałem jak się nazywał.
dużo lepszy jest sound forge, ma dużo większe możliwości i jest wydajniejszy
nie lubie tego programu, od zawsze używałem photoshopa, teraz używam photohopa cs i mogę powiedzieć, że to najlepsze narzędzie do grafy 2d
adobe premiere jest dobry, nawet ten adobe premiere 7.1b pro xp pozostaje tylko dobrym programem - discreet combustion jest wy...any, pro przez duże P |
||||||
|
|
|||||||
0:27, 19 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 15-10-2003 Skąd: Ozorków Nr użytkownika: 481 |
imo sie prawie poryczalem od tego filmiku i_am_a_lager
jakbym w nim widzial siebie |
|
|
|
0:35, 19 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
imo nr.1 jeśli chodzi o montaż to Sony (kiedyś Sonic Foundry) Vegas Video (obecnie ver 4. ileś tam). Sam używałem dosyć długo Premier'a, aż zobaczyłem filmy shaolin productions. Popytałem chłopaków co i jak, spróbowałem i teraz wiem, że VV to jedyny wybór (nie chodzi mi o Volksvagena).
jeśli chodzi o efekty to Adobe after Effects imo. Dobry program, dużo ciekawych pluginów. Dankan btw widziałes już film 4Kings revolution? To dopiero dobry film (co powtarzam na każdym kroku, nawet nie wiem czemu u: ). |
|
|
|
8:21, 19 11 2003
|
|
|
Dankan ja napisalem o najprostrzych programach dzieki, ktorym mozna zrobic prosty film
|
|
|
|
11:13, 19 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 31-08-2003 Nr użytkownika: 161 |
tak troche offtopic
moze powiedziec cos wiecej o tym programie VV (jak podejrzewam chodzi o Vegas Video) jakie ma funkcje i czym sie rozni od adoba w adobie sie troche bawilem tego programu na oczy nie widzialem |
|
|
|
9:40, 20 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Ogolnie jestem w trakcie robienia certyfikatu Apple i zabawa kreci sie wokol grafiki. Filmiki cisnie sie na final cut pro 3 i jest to naprawde niesamowite naredzie, chyba w obecnej chwili o wiele bardziej zaawansowane, niz durny adobe premiere.
Adobe premiere jest o tyle dobre, ze mozna do niego sciagnac pluginy Ja zdecydowanie wole jesli chodzi o wersje pc video vegas. Jest tam o wiele wiecej rzeczy rozwiazanych w widoczny i sensowny sposob. W video przez nalozenie kilku efektow mozna uzyskac praktycznie dowlony efekt, jedynie co ciebie ogranicza to wena tworcza i ilosc alkoholu! Jesli bylyby jakies problemy to mozna zawsze podbic do mnie chodz nie wiem czy bede w stanie roziwazac kazdy problem |
|
|
|
17:46, 20 11 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
imo trza zaczac robic filmik:o teraz przynajmniej wiem jakich programow uzyc;p oj bedzie ostra produkcja;o
Btw
u mnie dema et niedzialaja ale niewiem jak u was:o btw2 imo cos tam stworzylem ale ....cos duze jest:o 9s zajmuje 32mb da sie to jakos zmniejszyc?;o(moze glupie pytanie, ale kto pyta niebladzi;o) |
||
|
|
|||
| Go��_owicz_12 |
17:40, 15 12 2003
|
|
Goście |
CLAVISH - ZAJE...STY FILMIK !!
WARTO OBEJRZE !! POLECAM !! |
|
|
|
21:34, 15 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 1-12-2003 Nr użytkownika: 839 |
Clavish
Kultura by wymagala, ze jak wrzucasz film z trena na publiczny board to przynajmniej zapyatsz sie druga strone o to?!? Obserwujac to forum widze ze w wielu przypadkach nie ma ono nic z kultura wspolnego, ale pewnych zasad sie trzymajmy! ps. nie wiem co to za mecz, co to za film, tym bardzije qrwa chcialbym o tym wiedziec najpierw, chyba jest to cos oczywistego?!? czy tzreba prowadzic na ten temat jakas z dupy dyskusje na pare stron? |
|
|
|
1:55, 16 12 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 1-12-2003 Nr użytkownika: 838 |
Berti LOL nie wiedzialem ze jak sobie nagram demko i/lub zrobie z niego filmik to musze pytac kogokolwiek czy moge go udostepnic zastanow sie
|
|
|
|
2:23, 16 12 2003
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
LOL nie wiem Morris czy byłeś na scenach innych gier ale na każdej jest taki zwyczaj i kultura nakazuje, że człowiek nie udostępnia publicznie demek z trenów, nie chwali sie publicznie że pojechał kogoś na trenie bo to jest zwyczajne lamerstwo. Tren to jest tren. Co innego dema z officjalnych meczy. Tu jest nawet wskazane aby gracze udostępniali demka z officiali. |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |