Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiona mapa z ET ??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
owicz_12
Ja lubie wrzystkie ma...A szczegulnie GOLD RUSH ...
A wy ?? mad.gif tongue.gif ohmy.gif

----- edytowany przez moderatora -----
wszystkie
szczególnie
falubaz
najlepsza to chyba jak dla mnie Siwa Oasis bo najczesciej grany na sw ale na klanowkach to takie emocje ze hoho smile.gif
Aha chyba juz taki topic gdzies byl jak sie nie myle

EDIT:WURZBURG RADAR najlepszy imo ;]
GenQcide
Siwa Oasis RULEZZZ!!!!!.....i tyle...smile.gif
Cezar
Oaza jest świetna, natomiast totalną porażką jest rail gun i radar.

pzdr
Ghost
Oczywiście Oasis - wow wow, wuhuhu, wow wow, wuhuhuhu biggrin.gif

Przedewszystkim to, że Axis mają w cholerę problemów w spawnie z działami (mogą ich dziabnąć wszędzie tongue.gif). No i te emocje!!
Swiety
Topic na temat ulubionych map już był, ale był dawno. Tym razem odgrzejemy kotleta i nie będę kasował topica.

Radar
Uważałbym ja za bardzo dobrą mapę - tylko ten cholerny spadek fps :/ (trawa)
Większość warzyw po prostu nie wie o co chodzi na tej mapie. Tzn wie że trzeba bronić jakieś tam radary,
Ale wystarczy popatrzeć ile ludzi na serwerach próbuje zbudować jako allies command post i zmienić spawn i ile ludzi jako axis próbuje bronić east radar - widać że większość nie wie o co chodzi na tej mapie.
Kumaty team !@#ie obydwa radary w 2 minuty i później ludzie wypisują że mapa się nie nadaje do gry biggrin.gif

Raligun
Mapa nie nadaje się na FFA i z!@#ane serwery z 30 slotami i 10 mapowymi kampaniami bo poprostu w takich warunkach zakampienie spawna axis jest dziecinnie proste.
Znowu allies z reguły kompletnie mają w dupie flagę która jest podstawą do wygrania na tej mapie (zwłaszcza jak dojechała do niej ciuchcia)

Fueldump
Najbardziej niezbalanoswana mapa do ET. Przy równych teamach wygranie rundy przez allies graniczy z cudem.

Goldrush
To jedna z lepszych map ale można jej wytknąć pewne wady.
Od momenty ukradzenia czołgu może wkurzać że czym dalej posuwają się allies tym jest coraz trudniej dla nich zwłaszcza przy tank barrier 2.
Znowu od momentu załadowania ciężarówki i wyjechania jej wygrana jest już praktycznie przesądzona - czyli imo niepotrzebne przedłużanie i już tak wygranej rundy.
Imo lepsza byłaby mapa oparta na pomyśle goldrush ale w której łatwiej jest dojechać czołgiem i ukraść złoto ale trudniej jechać ciężarówką - Nie wiem może jakiś dodatkowy spawn point dla axis w okolicach trasy
jazdy ciężarówki ? nie wiem.

Oasis
Imo najlepsza, najbardziej zbalansowana mapa do ET.

Battery
Tu też pojawiają się głosy że to najbardziej niezbalansowana mapa do ET. Tylko że dobry mortat allies na tej mapie czyni cuda. Po przejęciu bunkra allies z reguły mają już z górki.

tc_base
Imo konwersje map z RTCW do ET to bardzo poroniony pomysł. Co nie zmienia faktu że base w ET jest raczej dobra

Może jeszcze coś na temat customów

Nachteinbruch (tak to się pisze ?)
Bardzo dynamiczna mapka. Dobra grywalność.

Fun_beach
Jeszcze gorzej z balansem niż na fueldump. Tworzył ją Marko co mówi samo za siebie.
Ogólnie mapa z dupy.

2_Hide
Tu też można wytknąć jej brak balansu ale mapa jest bardzo ciekawa, ładnie zaprojektowana.
Generalnie dobry custom.

trainyard
Nie wiem czemu ktoś wrzucił te gówno na tenczit. Ktoś chciał coś zrobić ala depot w RTCW ale mu nie wyszło.

mml_church
Taki sobie przeciętny custom

sily_ctf
Jeszcze tak z!@#anej mapy do ctfa to dawno nie widziałem. Jest popularna chyba tylko dlatego że brak innych map do ctf.
BadIDea
FFA:
Radary! Dynamika.
Oaza. balans
Fuel smile.gif Fun

Nie lubie battery - masakra. Same naloty, pfy, mortary - lameriada

i (?!) goldrusha.
Dajmos
SIWA , FUEL GOLD full wypasior :] no i oczywiście nei zapomniane konwersje ;] tc_base i dday_asault :]
qBa3oo3
Oasis & Gold RULEZ! Wyrownane, dynamiczne, szybkie.
Radar - trawa + deszcz (wylaczony wink.gif ) = za mało fps .... sad.gif
Battery - nierowna, axis maja przewage jak cholera (pod warunkiem ze zaden geniusz nie odda munduru blink.gif )
Fuel Dump - dla mnie za dluga
Railgun - bardzo fajna, ale na ffa nic sie nie zrobi, wszak wszyscy axis leja na wagon i wola biegac i fragowac... Ale na klanoweczke sehr gut !
LOKI 65t
Imo oasis jest swietna , zarowno mozliwosc ataku cala druzyna jak i akcja pojedynczego kumatego enga. Z drugiej strony czasem ciut zbyt latow old city pada - ale to juz zalezy od sytuacji (post mortem granat rox).

Goldrush jest bardzo ciekawa bo daje mozliwosc popisu zabawy granatnikiem - reboundy od scian to piekna sprawa. A ze walczy sie czesto o kazdy kawalek pola bitwy to tez jest to co np w fueldumpie troche zawodzi.

Railgun tez moze byc interesujacy jezeli nie zdecyduje sie na zpychanie do respa artami (1 field w druzynie) ale to juz zalezy od skladow. Jak ciuchcia jest w ruchu to mozna , albo czaja sie szkopy np za winklem czy przy cp czekajac na przyjazd pociagu i symultaniczny atak to jest ciekawie. Ale faktycznie - na wielo slotowych servach to raczej kaszana wychodzi. Z reszta - goldrush wtedy tez nie ciekawie wyglada przy 11 osobach na druzyne.
rtofvnt
Jak dla mnie wszystkie są super. Problemem są ludzie. Czasami gram z taką bandą oszołomów np. w fuel'u, że moich 4 czy 5 aliantów zabawiają się w bezsensowne uprawianie snajperki, a czas leci ... a jeden eng koło czołgu prubujący zrobić most ma przechlapane. Podoba mi się np. w radarze, jak gram niemiaszkiem jako zwykły szwej z mg42 i sobię spokojnie leżę przez kilka dobrych minut na przeciwko main entrance, a nieświadomi alianci podchodzą ładnie pod lufę smile.gif . Gorzej jak mają jakiegoś Fielda z głową na karku - nawet największy twardziel musi uciekać z okolić różowej świecy dymnej smile.gif Ta mapa faktycznie była by lepsza, gdyby nie to ścierwienie. Rail gun wcale nie jest niezbalansowany. Kwestia zgrania. Oczywiście ze strony aliantów. Nie często się zdaża, że robię rampę a ktoś mnie faktycznie osłania. Strasznym lamerstwem dla mnie jest, jak jedyne co potrafią niemiaszki organizować naloty na respawn. Fajne są jatki przy wejściu na przeciwko MG jak jest wyrównany poziom drużyn. Tak samo ktoś pisał, że w gold'zie jak już alianci skubną ciężarówkę to praktycznie wygrali - nie prawda. No chyba, że się niemcy zabawiają w solowe występy, które wyglądają jak działania kamikaze smile.gif . Drużynowo łatwiej jest upilnować tej ciężarówki. itd, itd... Wydaje mi się, że autorzy tych map, zanim je dopuścili do użytku na pewno testowali to tygodniami - tak więc - jeszcze raz - nie mapy tylko zgranie, pomysłowość no i oczywiście kill them all ...
Erkekjetter
Ja bardzo lubię Gold Rush i Fuel Dump smile.gif Poza tym lubię TC Base, North Pole (czy jak to tam się pisze wink.gif) i kościółek smile.gif
DestroyerX
Oasis, Goldrush a czasami Radar
hjuby
imo najlepszą mapą jest siwa oasis ale lubie też grać w rail gun reszta nie powinn istnieć a najbardziej po!@#.... mapą jest wurzburg radar
Maczo
Ogólnie lubię wszystkie mapy oprócz baterry.

Wybrałem oasis, ale na równi z nią lubię radar i goldrush.
mrluki3
Oasis, 2 Hide, rhine, Goldrush

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

THE BEST!!!!!!!!
Majcok(12)
Ja raczje oceniam mapki pod wzgledem ile mam fps na nich. Dlatego radaru i raila nie cierpie. Najlepsze dla mnie mapki to FEUL I GOLD, jak jest ok z kompem to OAZA.

Z customow to 2Hide i North Pole, jeszcze Town Squar (a'la Gold).

Pzdr
Patrol
Ja najbardziej lubię Goldrush, bo chyba jest to jedyna mapa na której lubię wszystkie fazy zarówno w ataku jak i obronie. Na innych mapach zawsze jest jakiś "fragment", który mi nie odpowiada np. na oazie nie lubię walczyć jako allies o flagę :-/ ("WE CAPTURED......", "THEY RECLAIMED....." i tak po kilka razy pod rząd a i tak jeszcze mi się nie zdarzyło żeby w momencie respa flaga była nasza).
Vegeta
MI najbardziej z orginalnych map do E.T podchodzi OAZA . Chyba dlatego jak napisał sfiety że jest naibardziei zbalansowana a naibardziej nie lubie batery poprostu ta mapa dlamie jest bez sensu sad.gif i dlatego calo przesiaduie pilnuiac tyłu biggrin.gif . A z map dorobionych naibardziej mi sie podoba konwersja beys smile.gif moze przez sentymet na RTCW niewiem jak by to było gdyby ktos przerobił piekny depot z RTCW na E.T ale pozyiemy zobaczymy smile.gif
(!)
A dla mnie kazda mapa jest dobra przede wszystkim w godzianch nocnych kiedy na serVerach nie ma tych wspanialych 13 latkow i mlodszych. . . laugh.gif Poprostu kazda mapa jest zajefajna jak grasz z ludzmi z ktorymi nie tylko mozan pograc ale mozna sobie spokojnie pogadac w przerwach i nie tylko pozarrtowac pogadc o tym i o tamtym , jezeli na serVie jest 50% osob ktore nawet nie wiedza jakie sa obj. i jeszcze prawie wszyscy sa w jednym teamie a ty masz to cudowne szczescie grac z ta wlasnie 'elita' no coz kazda mapa przestaje miec sens :/
A wracajac do meritum sprawy to GOLD RUSH 4eVer smile.gif biggrin.gif
Patrol
QUOTE (Vegeta @ 18:47, 16 12 2003)
niewiem jak by to było gdyby ktos przerobił piekny depot z RTCW na E.T ale pozyiemy zobaczymy smile.gif

Eeeee..... Coś słyszałem że depot już dawno skonwertowano ohmy.gif
Majcok(12)
QUOTE (Vegeta @ 18:47, 16 12 2003)
MI najbardziej z orginalnych map do E.T podchodzi OAZA . Chyba dlatego jak napisał sfiety że jest naibardziei zbalansowana a naibardziej nie lubie batery poprostu ta mapa dlamie jest bez sensu sad.gif i dlatego calo przesiaduie pilnuiac tyłu biggrin.gif . A z map dorobionych naibardziej mi sie podoba konwersja beys smile.gif moze przez sentymet na RTCW niewiem jak by to było gdyby ktos przerobił piekny depot z RTCW na E.T ale pozyiemy zobaczymy smile.gif

Ammo Depot. Masz linka to customa mapka
-----------------------------------------------------------------------------------
Wezcie przestancie. Cholera to jest chamstwo z tą sygnatura. Ani se człowiek nie moze miec swojego obrazka, wiem ze podalem haslo w linku bo spieszylo mi sie. No ale komus sie chyba nudzi, mi nie zalezy na tym serwie ale na nim trzymie rzeczy na fora itp. Wiec prosze aby mi nie wchodzic na niego (hasla nie moge zmienic, bo maila zapomnialem na ktorego robilem konto).
KPMG
Moim zdaniem z orginalnych mapek najlepsze są Fuel Dump i Gold Rush, a najbardziej spiep...ny jest Rail Gun, większość ludzi nie wie co tam zrobić.
Majcok(12)
QUOTE (KPMG @ 19:41, 21 12 2003)
jest Rail Gun, większość ludzi nie wie co tam zrobić.

Ciekawe czemu? Przeciez przed misja pisze co jest do wykonania, a jesli ktos nie za bardzo kapuje angol niech sie spyta innych i problem z glowy. Mi pasuja prawie wszystkie mapki, tzn. Radar i Battery to kicz. A rail mi sie podoba tongue.gif:p:p:p .

Pzdr
evil_lord
Oasis, Goldzik i Fuel.....resztę niezbyt trawię biggrin.gif...........
Loco
Gold Rush... cały czas dużo się dzieje (nieduża mapa), jest czołg dla urozmaicenia... aż cztery bariery do zbudowania przez Axis. No i jest wielopoziomowa (czego brakuje bardzo wielu mapom ET).
Chaster
wedlug mnei najlepsze mapy to oasis, goldrush i fuel dump
oasis bo sie fakjnie gra po obu stronach goldrush tez
a w fuel dumpie lubie jak gram axis :biggrin.gif:D ale rzez jest!!!!:)
AdI-O
Nie ma co, siwa oasis rulez.
Ujdzie jeszcze gold rush i battery.
Jakoś bardziej podobają mi sie mapy z pierwszej kampanii smile.gif
Sir_Ace[PL]
Kampania Afrykańska ze wskazaniem na Oasis... i tyle.
DeViX
Caen!
MastaBlasta
Najbardziej lubie goldrush i radar. Najmniej Rail (Spawnkilling i samotne podróże wagonem) i Fuel (za dużo sniegu )
MoSL*juNi0r!
Ja lubie dwie mapy: Siwa Oasis oraz GOLDRASH ale z tych dwoch musze wybrac jedną więc GOLDRASH wink.gif
muZz
OASIS ROXXX !!!! to najlepsza z podstawowych map. Zaraz po niej jest Gold rush.
MoS*StiloMAN
mi się najbardziej podoba radar!!! to jest najlepsza mapka, ale głupio, że przez tą trawę jest mało fps ph34r.gif

oasis, goldrush, fueldump nie pogardzę

na railgunie rzadko gram
a batt*** to nienawidzę :\
lukaa
oasis jest the best,lecz nie pogradze partyjką na battery! najgorszy jest radar,gdyż zawsze mam na nim malo klatek. podoba mi sie tez(custom) desert temple final.
xyvec
Hmm, ja lubię tak:

Fueldump - długa gra, kilka różniących się dosyć faz gry, duże przestrzenie, spore możliwości taktyczne drużyny, sporo jest serwerów z tą mapką jako objectiv (szczególnie fajny [przynajmniej dla mnie] jest niejaki Schlachtpalast - czas gry 45 minut, co częściowo wyrównuje szanse axis-allies)

Goldrusch - także długa gra, adrenalinka (czy on jest za tym murem?), także fajne fazy gry, i też spore możliwości taktyczne drużyny, szkoda tylko że mało jest serwerów z tylko tą mapą

Oasis - średniej długości gra, ale się raczej nie tnie, można rozstawić sensowną obronę, jak i przeprowadzać skoordynowane ataki. Osobiście jednak nie podoba mi się wszędobylski piasek - ale to zależy od gustu. Aż za dużo jest serwerów z tą mapą jako objectiv - ale to nie jest takie złe wink.gif

Seawall Battery - dłuuuga gra, na początku jest rzeźnia, ale jeśli allies zdobędą przedni bunkier robi się ciekawie. Pozostaje jeszcze adrenalinka jak się zastawia engiem miny na tylnej drodze (żeby tylko nie szedł jakiś covert aliantów). Mało serwerów ma jednak mapę tą jako objectiv - za mało. Mapka dobra na małą liczbę graczy (do 10). Nie wyrównana siłowo, ale jednak fun.

mp_beach - długa gra, różne środowiska walki - plaża, okolice bunkrów, wnętrze bunkrów. W sam raz na 40 graczy rolleyes.gif. Dosyć wyrównana (ale tylko dosyć - jeśli u allies będą panzery). Szkoda, że fieldem chyba artylerii nie można tu wzywać (przynajmniej u axis). Strasznie mało serwerów ma tą mapkę

caen - może być, podobna trochę do goldruscha, axis wreście atakują. Może nie całkiem profesional wykonanie, ale nawet niezła. Nią też mało serwerów odpala.

Nie wiem co myśleć o:
radar - z dobrymi teamami nawet niezła, ale allies mają tu lekką przewagę. Często tak jest, że po 5 minutach allies wygrywają, swap, i to samo. Zżera fps-y. Rzadko jako stopwatch lub objectiv samodzielnie występuje.

railgun - jedna potworna wada: spawnkilling. I trochę chaotyczna walka. To raczej zła mapa ohmy.gif (moim skromnym zdaniem biggrin.gif). Całe szczęście mało serwerów ją ma jako objectiv tudzież stopwatch.
D!z3l
Dla mnie najlepszą mapą jest Oasis, niestety ale grając w team allies w którym zawsze gram można w tej mapce zginąc z milion razy np. obstrzał altyleryjski, and obstrzał z możdzierza prosto pod spawn w old city.
Zaraz poniej plasuje sie w moim rankingi Goldrush. Jest to fajna mapka, ale jak na serwku zbiora się "matołki" laugh.gif a nie gracze to czasami bywa tak że nawet pierwszej zapory nie udaje się sforsować drużynie allies.
Nastepną mapą której można przyznać 3-miejsce i zabardzo nie odbiega od w/w grywalnością jest dla mnie Fueldump. Hehehehe, najlepsze akcje na tej mapce są jak obrona axis skoncentruje się na moście i nie będą pilnować tyłów, wtedy to sprytni engowie i cover alliesów prześlizną się tunelem i to jest praktycznie koniec marzeń axis o wygraniu planszy. FUEL BUMMMMM!!!!.
Przyszła kolej na Radar. Mapa taka sobie lecz da sie grać. Bardzo czesto bywa tak że już po trzech minutach gry na tej mapie team allies kradnie komponent radaru axisom. Jeżeli team axis niejest zadobry to bardzo czesto udaje się zwedzić alliesom komponenty radarów.!!!
Hhmmm zastanawiam się ale nie moge wskazać która mapa jest gorsza "do gry" czy Railgun czy Seawall. W mapie Railgun zwyciestwo pada czesto łupem axis, axis może zwyciężyć w tej mmapce już po 10 min gry a to z winy allies team których gracze chyba myślą o niebieskich migdałach biggrin.gif a nie o tym żeby niedopuścić żeby załadowali kolejke i wrócili.
Mapa Seawall to nic innego jak rzeżnia allies team, jak axis użyją wszystkich możliwości obstrzału plaży to nicholery przejśc i zbudować rusztowanie żeby wejśc na góre, ale jeżeli w team allies trafi sie jakiś bardziej kumaty tongue.gif gracz i to jeszcze cover to tak jak w przypadku Fueldump jest mozliwość na zwycięstwo a mianowicie wejście tylnimi drzwiami i wysadzenie działa przez allies team. Hehehehe, właśnie po takim zakończeniu mapy aż miło popatrzeć na "drących" się na siebie graczy axis team.

Sagitarius
Sam nie wiem.Jakoś najbardziej lubie grać na fueldumpie.Lecz jest to duża mapa i często zdaża się że tnie mi na moim słabiutkim komputerku.Jedną z najgrywalniejszych mapek jest gorączka złota[gg]Czasem można tam naprawde poszaleć.Oasis mi jakoś tam nie podpadła ale stanowczo wole gold rusch.Jedną z map których najbarzdeij lubiałem grać w rctw to beach.Niestety w Et ta mapa całkowicie straciła swoją dawną grywalność.Jak chcę pograć na plaży to gram w rctw i innym też to polecam smile.gif

...---THE END---...
TrickStyle
Goldrush rządzi smile.gif Podoba mi się to, że tu AXIS i ALLIES mają równe szanse. Jedyne mankamenty mapy to spawn killing :S
Stick
Lubie mapki:
- Siwa Oasis
- Gold Rush
Najbardziej lubi ownować biggrin.gif na Gold Rush, mapa jest w jakims stopniu skomplikowana i to lubie.
Ale oprócz Gold Rush, lubie też pyknąć na Siwa Oasis :-)

Nie lubie mapki:
- Radar
- Battery
- Rail blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.