Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypty w Wolfie - Zmiana widoku broni, dema,
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Skrypty
Stron: 1, 2
qBa3oo3
Napisalem bardzo prosty skrypt, aby autorecord i stoprecord byly pod jednym guzikiem. Moze sie to komus przyda....

//**************************
//      Demo Recording
//**************************

set "record" "vstr rec1"
set rec1 "autorecord; set record vstr rec2;echo ^1RECORDING STARTED"
set rec2 "stoprecord; set record vstr rec1; echo ^1RECORDING STOPPED"
bind f "vstr record"        //zamiast "f" wpisz tu klawisz pod ktorym ma byc zbindowane nagrywanie

tofik
Witam
Mam pewne pytanie: otóż gram z /cg_drawgun 0 ale chciałbym widzieć moją bron kiedy sie przeladowuje. Probowalem zrobic takiego binda ale mi nie wychodzi mad.gif Jak wiecie to plz napiszcie, z góry dzieki. Jak był taki temat to sory.
Pozdro
Swiety
Nie da się zrobić takiego skryptu żebyś miał widok broni wyłącznie podczas przeładowywania i wszystko na jednym klawiszu. Poprostu mozliwości skryptów w ET są bardzo ubogie.
Gdyby było inaczej można by sobie napisać aimbota biggrin.gif

Natomiast da się zrobić tak że widoku broni nie masz podczas strzelania z niej a w innych sytuacjach masz.
Runos
Napewno sie nie da?? Zrobic binda na r zeby bylo /cg_dwargun 1 a potem na klawish myshy lewy zrobic binda /cg_drawgun 0. Da sie tak??
Swiety
W taki sposób da się zrobić (da się napisać taki skrypt) ale wtedy będziesz biegał cały czas z widokiem broni dopóki nie naciśniesz myszy (nie zaczniesz strzelać) co dopiero wtedy spowoduje wyłącznie widoku broni .
Czyli chyba nie dokońca o to ci chodzi ?
qBa3oo3
Nie wiem czy tak w Wolfie mozna (pewnie nie wink.gif ), ale ja bym probowal robic cos w tym stylu :

set +rel "reload; cg_drawgun 1"
set -rel "cg_drawgun 0"

bind r "+rel"

Tylko ze wtedy trzeba trzymac "r" przez calego reloada sad.gif

Albo mozna cos z wait'ami pokombinowac..... chociaz wtedy nie moglbys sie ruszyc....
eeeeeeeetam, ja tez gram na cg_drawgun 0, widok podczas reloada jest zbedny rolleyes.gif
tofik
blink.gif widze ze pod wzgledem skryptow nasz ET rzeczywiscie troszke kuleje sad.gif - takie cos mozna zrobic nawet w CSie ohmy.gif
no trudno dzieki za pomoc (?)
pozdro
Swiety
Ta faktycznie możliwości skryptu w grach na engine Q3 są bardzo ubogie.

Do budowania skryptów wykorzystuje się tylko 5 komend
set, vstr, +vstr, wait, bind - czyli zbyt dużo nie da się zrobić :C.

Przydałoby się tak jak w językach programowania np if, then, when, i warunki logiczne
Wtedy można byłoby zrobić taki skrypt
np if (jesteś_na_reload=1) then (cg_drawgun 1) else (cg_drawgun 0) biggrin.gif
i wtedy Runos byłby usatysfakcjonowany biggrin.gif

Typowe zastosowanie skryptów to skrypty na wybór klasy i spawnu.

Ale i tak za pomocą skryptów w Wolfie da się np zbindować:
- Przerywanie odpalenia pfa.
- Ciche otwieranie drzwi
- Skrypty dla snajpera niwelujące odrzut (ale to już troche pachnie czitem)
- Można se zbindować strafe-jump speed-jump, w Q3 można sobie jeszcze zbindować rocket-jump
- Różne rodzaje skryptów na zmianę broni na jednym klawiszu czy np rózne widoki broni w zależności od jej rodzaju
Nie znam więcej sensownych zastosowań skryptów w Wolfie.
qBa3oo3
Nie zakładam już nowego tematu, tylko dopisuje się tutaj.
Jeśli poszukujesz różnych ciekawych skryptów do ET wiele znajdziesz TU: http://planetwolfenstein.com/4newbies/scri...iptexamples.htm
Znajomość Angielskiego obowiązkowa, ale naprawde warto. Jako przykład przytocze coś takiego:
-zmiana broni na igłę
-kucnięcie
-podniesienie pacjenta
-wstanie
-rzucenie mu 2 apteczek
-zmiana igły na normalną broń

I to wyszstko pod 1 klawiszem!
maclin
Ja mam troche inne pytanko. Z konfigu gatessa z et.pl, przekopiowałem sobie takie linijki, dzięki którym nie widać pistoletów i karabinów (2 i 3 slot) a reszte (apteczki, granaty, nóż) widać. Jest to wykorzystanie komendy cg_drawgun 0 tylko do niektórych slotów. Przekopiowałem do configów, ustawiłem na tylko do odczytu i niestety nie działa. Co zrobić zeby takie coś działało?
VISTORANTE
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 19:17, 3 01 2004)
- Ciche otwieranie drzwi
- Można se zbindować strafe-jump speed-jump,

?!? Jak to zrobić?
tofik
maclin: też to u niego widziałem i rzeczywiscie cos nie działa. Zrobiłem to po swojemu :

bind 1 "weaponbank 1; cg_drawgun 1"
bind 2 "weaponbank 2; cg_drawgun 0"
bind 3 "weaponbank 3; cg_drawgun 0"
bind 4 "weaponbank 4; cg_drawgun 1"
bind 5 "weaponbank 5; cg_drawgun 1"
bind 6 "weaponbank 6; cg_drawgun 1"
bind 7 "weaponbank 7; cg_drawgun 1"
bind 8 "weaponbank 8; cg_drawgun 1"

W ten sposób chyba wszystko jest ok (no chyba że używasz scrolla do zmiany broni)
buzka
?!? Jak to zrobić?
wiec VISTORANTE otwieranie dzwi to jest proste bo wystarczy tylko activate(use)+speed(chodzenie) co to bindowania strafe jumpa sam jestem ciekawy tongue.gif
qBa3oo3
Skrypt do speed jumpa:

//sprint jumping script
set sj "+sprint; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; +moveup; wait; -sprint; wait; -moveup"
set sj1 "bind SPACE vstr sj; set nextjump vstr sj2; echo ^2Speedjump Enabled"
set sj2 "bind SPACE +moveup; set nextjump vstr sj1; echo ^1Speedjump Disabled"
set nextjump "vstr sj1"
bind x "vstr nextjump"

Moze w kilku momentach sie przydac, bo zuzywa IDEALNIE tyle staminy ile trzeba (czyli spora oszczednosc),
ale po jednym takim speed jumpie nie mozna wykonac drugiego sad.gif Juz lepiej nauczyc sie samemu ze sprintem.
Swiety
Speed jump to raczej miałem na myśli zbindowany strafe jump wraz z elementami skryptu który podał qBa3oo3.

Jedyn zaleta skryptu który pdał qBa3oo3 to jest to że pozwala on używać bardzo oszczędnie staminy podczas skoków dzięki czemu starczy nam jej na więcej.
Ale ma też wady przez które nie ma za bardzo sensu cały czas go używać.
Po pierwsze duża ilość waitów która nie pozwala nam sterować postacią podczas lotu, strzleać itp. To jest podstawowa wada skryptów w Wolfie. Waity powodują że nie możemy w tym czasie nic innego robić.
Podczs waita jest robione tylko to co jest określone w skrypice.

Następna sprawa - waity są ściśle powiązane z ilością fps. Jeden wait to jest jakby zamrożenie wszystkich czynności czy też kontynuowanie czynności określonych w skrypcie przez czas potrzebny na wyświetlenie 1 klatki w Wolfie.
Czyli przy 50 fps 1 wait to 1/50 sekundy. 10 waitów przy 60 fps to 10/60 sekundy = 1/6 sekundy.
Dlatego zanim zaczniecie używać takie skrypty to najlepiej zalokować na stałe odpowiednią ilość fps przy pomocy komendy com_maxfps - Ustawiamy taką ilość żeby nie spadała nam ilość fps poniżej ustalonych przez com_maxfps. Bo jesli ustawimy sobie com_maxfps na 75 a nasz sprzęt pozwala na wyświetlenei tylko 10 fps to bedziemy mieć tylko 10 fps.
Ale jeśli nasz sprzęt wyświetla 100 fps w każdym miejscu i ustawimy sobie com_maxfps 75 to w każdym miejscu będziemy mieć stałe 75 fps.

O tym jak dobrać odpowiednio com_maxfps było już pisane w jednym z przyklejonych topiców.

Jak widzicie w powyższym skrypcie jest 12 waitów. Taki skrypt będzie się różnie zachowywał przy różnej ilości fpsów.
Najlepiej samemu dobrać doświadczalnie odpowiednie com_maxfps i odpowiednią ilosć waitów w skrypcie.
Bo za dużo waitów przy zbyt małym fpsie może powodować że skrypt bedzie działał za ługo i będziemy tej staminy zbyt dużo tracić a zbyt mała ilość waitów spowoduje że skrypt nie będzie działał prawidłowo.

Tak jak powiedziałem powyżej ten skrypt ma swoje wady - 12 waitów to przy 50 fpsach 0.24 sekundy przez które jesteśmy jakby zamrożeni tzn nie możemy wykonywać innych czynności, nie możemy skręcać.

Dlatego sens używania takiego skryptu jest tylko w sytuacjach kiedy chcemy bardzo szybko dobiec po prostej lini do jakiegoś celu na mapie. Możemy zaoszczędzić przez to cenne dziesiąte części sekundy i pojawić się w jakimś miejscu szybciej niż przeciwnik. Dlatego że ten skrypt dba za nas o optymalne zużywanie staminy. Bo gdy robimy to ręcznie nawet najlepszym jumperom zdarza sie czasami zbyt długo przycisnąć niepotrzebnie speeda itp.
Gdy chcemy po dordze robić co innego nie ma sensu używania czegoś takiego.

Natomiast pełen bind na strafe-speed jumpa wyglądał by tak
Nie mam tego skryptu robiłem go kiedyś ale gdzieś mi się zapodział.
Używa się do tego komend +left/-left lub +right/-right czyli odpowiedniki poruszania się myszką, +forward/-forward, +moveleft/-moveleft lub +moveright/-moveright - czyli bindy do chodzenia i +moveup/-moveup czyli kontrola skoku no i oczywiścei +sprint/-sprint
cl_yawspeed jest komendą która odpowiada za szybkosć tego obrotu bo standardowe cl_yawspeed 140 powoduje że obracamy się bardzo wolno.
To są niezbędne komendy do zbindowania całego strafe speed jumpa. Oczywiście całość musi być poprzedzialana odpowiednio dobranymi waitami z uwzględnieniem ilosci fps o czym wspominałem powyżej.

Taki skrypt niedosyć że pozwala nam oszczędnie gospodarować staminą to jeszcze idealnie wykonuje strafe biggrin.gif pozwalając zaoszczędzić kolene dziesiąte sekundy lub być o kilka mentrów szybciej od innych.
Ale jest w nim jeszcze więcej waitów co powoduje że gracz używają go staje się jeszcze bardziej sztywny.
Czyli jego przydatność to tylko szybkie przemieszczanie się po prostej kiedy jesteśmy pewni że nie będziemy musieli nagle stanąć i zacząć strzelać lub rozdawać ammo apteczki itp.

Jak znajde troche czasu to może jeszcze raz go napisze i zmaieszcze tutaj. Cały problem to odpowiednio dobrać cl_yawspeed i waity.

Jest jeszcze jeden skrypt przydatny dla niektórych. To jest skrypt do obrotu o 180 stopni.
W wolfie gra się z reguły na mały sensitivty ale niektórzy mają tak mały że mają problemy z obrotem biggrin.gif Jak w Cs-ie biggrin.gif.
Nie trzeba dużo tłumaczyć ze jak ktoś zajdzie takeigo kolesia od tyłu to znim się obróci ...

seta obrot "+left;wait;-left"
bind x vstr obrot
No i odpowiednie odbranie cl_yawspeed w zależności od ilości fpsów. Z reguły coś około 2000.

Co do cichego otwierania drzwi. W Wolfie jest taka właściwość że kiedy masz włączone chodzenie (+speed) i otiwerasz drzwi to wtedy otwierają się one wolniej/po cichu.

set otworz "+speed;+activate;wait 2;-activate;-speed"
bind x otworz

Oczywiście to samo można osiągnąć poprzez jednoczesne naciskanie chodzenia i use ale dzięki temu bindowi mamy to zrobione pod jednym klawiszem.
kober
niedoskonalosci tego "skryptu" do wl/wyl widoku broni jest to, ze nacisniecie guzika wymuszajacego zmiane broni powoduje wl/wyl widoku, a nie sama zmiana.
np. mamy mp40 z wyl. widokiem, dajemy granat w momencie reloada i wlacza sie widok broni ( mp40 ), a pozostajemy przy smg. wiec pozostaje jeszcze raz wciasnac button od granata, lub od smg ( po to by wylaczyc widok broni )...
ta wada powoduje, ze ja czegos takiego nie uzywam i caly czas mam cg_drawgun 0. natomiast skryptu eliminujacego to nie da sie afaik napisac dry.gif
R.I.P.***
Dokończmy więc to co zaczął Święty :

set otworz "+speed;+activate;wait 2;-activate;-speed"
"vstr otworz"
bind b "vstr otworz"

set obrot "cl_yawspeed 2500;+left;wait 10;-left;cl_yawspeed 140"
"vstr obrot"
bind x "vstr obrot"

Obracanie śmierdzi czitem ale punkbuster za to nie wywala więc możemy tego używać. Swoją drogą niedługo ktoś nas pewnie zabije w ten sposób, więc jest to jakby szansa na obrone gdy ktoś nam robi anala wink.gif co według mnie jest wstrętne.

Aha no i ta zmiana widzialności broni radze ustawić pod reloadem dodatkowo cg_drawgun 1 a potem
bind 1 "weaponbank 1; cg_drawgun 1"
bind 4 "weaponbank 4; cg_drawgun 1"
bind 5 "weaponbank 5; cg_drawgun 1"
bind 6 "weaponbank 6; cg_drawgun 1"
bind 7 "weaponbank 7; cg_drawgun 1"
bind 8 "weaponbank 8; cg_drawgun 1"
i gra muzyka. Chyba nie oślepniesz jak będziesz widział od czasu do czasu broń podczas walki wink.gif Rozumiem, że chcesz poprostu widziec kiedy skonczy się przeładowywać.
kober
QUOTE (R.I.P.*** @ 21:25, 9 01 2004)

Rozumiem, że chcesz poprostu widziec kiedy skonczy się przeładowywać.

biggrin.gif jakkolwiek, dla zasugerowanych przez ciebie ustawien nie zobaczy tego kiedy sie skonczy przeladowywac, bo akurat pistol i smg masz na cg_drawgun 0, a z tego co wiem strzykawki czy kombinerek przeladowywac nie trzeba a te akurat masz na "1"
biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif

chyba, zeby do standardowego cg_drawgun 0 dla pistol i smg dorzucic tego rodzaju skrypcik:

bind r "vstr rel"
set rel "vstr r1"
seta r1 "cg_drawgun 1; +reload; set rel vstr r2"
seta r2 "cg_drawgun 0; set rel vstr r1"

gdzie pierwsze nacisniecie 'r' powoduje wlaczenie widoku broni i inicjalizajce przeladowania broni, a kolejne wylaczenie widoku broni po tym jak zobaczymy, ze nam sie przeladowalo. tym samym wyeliminowalem wszystkie 'wait' podczas ktorych nic zrobic nie mozemy rolleyes.gif
R.I.P.***
Kober ty wogóle czytasz co ludzie pisza?.... Przecież napisałem żeby sobie pod reloadem dodatkowo bindnął cg_drawgun 1 więc wtedy mu sie broń pokaże, a jak se kliknie jeszcze 3 lub 2 to mu sie schowa.
A jak doda do tego skrypcik to juz wogole będzie miał elegancko i wygodnie.

Co do srzykawek to lepiej dokładnie widziec co sie ma w reku bo można przypadkowo zamiast kogoś revivenąć to rzucić apteczke, chyba ze gosciu oszczedza fps to na ten luxus sobie nie może pozwolić sad.gif .
kober
R.I.P - ok, bije sie w piers - przegapilem ta linijke z twojej wypowiedzi, w ktorej to zasugerowales tongue.gif co nie oznacza, ze nie czytam tego co ludzie pisza - taka "wpada" zdazyla mi sie po raz pierwszy w ciagu 6 miesiecy postowania na tym boardzie biggrin.gif

na swoje usprawiedliwienie dodam, ze moglo na to wplynac to, ze ludzie w tym topicu w kolko powtarzaja to samo i mozna dodac oczoplasu, gdy 4 raz widzi sie podany sposob bindowania broni z cg_drawgun, czy bardzo podobnie wygladajacych skryptow huh.gif
reed
Witam witam
w wolfika gram od pol roku w miare sobie radze
pisanie skrypcikow tez idzie mi nie najgozej
ale jeste pewnei problem

wszyscy pisza tu ze w duelu po wczerpaniu magazynka SMG zamiat przeladowywac lepiej zabic wroga
coltem to oczywiscie nie podlaga watpliwosci

tu moja pytanie jak zrobic skrypcik coby mi automatycznie zminial borni przy pustym magazynku??
ktos w swoim poscie pisal ze tak sie da niestety nie byl podany skrypt
sam sobie nie moga z tym jakos poradzic

a teraz troche OT przemyslenia:
skoro w wolfiku autorzy gry postarali sie o prawdziwe bronie
o ich wyglad o ilosc naboi w magazynku itd.
skad na boga wymysl z przyblizeniem widoku w lornetce i sjaperce
niby maly szczegol a jadnak IMO wprowadza niesmak
i ten szatanski udrzut po strzale ale to tylko tak OT

pozdrawiam reed
Swiety
QUOTE (reed @ 18:52, 24 02 2004)
wszyscy pisza tu ze w duelu po wczerpaniu magazynka SMG zamiat przeladowywac lepiej zabic wroga
coltem to oczywiscie nie podlaga watpliwosci

tu moja pytanie jak zrobic skrypcik coby mi automatycznie zminial borni przy pustym magazynku??
ktos w swoim poscie pisal ze tak sie da niestety nie byl podany skrypt
sam sobie nie moga z tym jakos poradzic

a teraz troche OT przemyslenia:
skoro w wolfiku autorzy gry postarali sie o prawdziwe bronie
o ich wyglad o ilosc naboi w magazynku itd.
skad na boga wymysl z przyblizeniem widoku w lornetce i sjaperce
niby maly szczegol a jadnak IMO wprowadza niesmak
i ten szatanski udrzut po strzale  ale to tylko tak OT

1) Skoro ludzie powiedzieli że się nie da tzn nie da się zrobić takiego skryptu - logiczne. Jakby się dało to już ludzie dawnoby taki skrypt napisali w tym i ja.
Za pomocą skryptu nie zrobisz tego gdyż język skryptów w Wolfie jest bardzo ubogi i w sumie małpę można nauczyć pisać skrypty w Wolfie.
Ktoś pisał ... Ludzie rózne bzdury wygadują na forum.

cg_noAmmoAutoSwitch - Komenda a nie żaden skrypt, zmienia na inną broń ale po wyczerpaniu wszystkich magazynków, więcej opcji w Wolfie nie ma czy to za pomocą komendy czy skryptu.

2) Wolf nie jest do końca realną grą. Gdyby taką był to ginąłbyś od 1 strzału miał jedno życie itp. Jak ktoś chce jeszcze więcej realności to niech zagra w Cs-a lub coś w tym stylu.
MastaBlasta
**** sory za off topa****

skad na boga wymysl z przyblizeniem widoku w lornetce i snajperce

Hmm jakbys latał po stronkach o uzbrojeniu z WWII , ogladał Filmy o WWII , oraz czytał książki o ( poraz 3 WWII ) to bys wiedział , że lornetki i celowniki optyczne , miały pokrętła aby przybliżać jeszcze bardziej.

Każdy wie że na wojnie snajper miał zabijac na zasadzie One shoot = One Kill a wiec chyba nie zdjąłby wrogiego ofiera czy tam kogo innego z odległosci 1,5 km na minimalnym przybliżeniu.
wink.gif

Pozdro (aC) MastaBlasta
sayetan
przeciez opcja ktora powoduje zmienie na lugera/colta po wyczerpaniu magazynkow jest w grze
zagladacie czasem do opcji ?
reed
QUOTE (MastaBlasta @ 20:52, 24 02 2004)
Każdy wie że na wojnie snajper miał zabijac na zasadzie One shoot = One Kill a wiec chyba nie zdjąłby wrogiego ofiera czy tam kogo innego z odległosci 1,5 km na minimalnym przybliżeniu.

chyba troche pomylily ci sie epoki
1.5 km w 2 wojnie swiatowej to chyba jakis zart
najlepsu radzieccy snajperzy strzelali w po 450m
a celowniki w ich mosinach (tak tak mosinach to one najczesciej byly uzywane jaki bron wybowrowa miala celownik przyblizajacy 4 krotnie)

jako ciekawostka
sparwdz zasieg skuteczny M1 Garand dziwnie malo jak na celne strzaly z poltora kilosa
M1 Garand

pozdrawiam reed
VAssAGO
O czym wy tu rozmawiacie, wiadomo że w grze nie ma zachowanych realiów bo straciła by na grywalności. Jeżeli mówicie o realiach to weźcie sobie porównanie Thomsona i M1. W grze w zasadzie Thomson czy mp40 ma takie same parametry celności jak M1 i k43, nawet lepiej na odległość strzelać z karabinów bo więcej amunicji itd. W realu Thomson ma skuteczny zasięg ognia około 50 - 55 metrów, a M1 jakieś 350 - 400 metrów. Czyli gdyby w grze były takie same parametry to żaden żołnierz z Thomsonem by nie zabił nikogo powyżej danej odległości. Następna sprawa to samo uzbrojenie, na 10 żołnierzy amerykańskich może 3 posiadało thomsona, reszta m1 . W grze jest na odwrót. Wynika to z szybkości akcji i grywalności. Takich błędów można znaleźć tysiące, ale to nie ma znaczenia. Programista specjalnie tak wyważa odpowiednie parametry aby gra jak najmniej straciła z realności, a jak najwięcej zyskała na grywalności.
ArmaGedoN
reed<-----

Tylko że tam jest jednostka yds podejrzewam że to jest yard, czyli coś więcej niż metr. Poza tym to jest "Effective Range" czyli strzał taki, że jak wycelujesz w oko to pocisk trafi w oko, a nie w nos. Ale zgodzę się maksymalny zasięg broni snjaperskich to mniejwięcej 750 metrów w tamtych czasach...

Jeżeli już temat dotyczy broni snajperskich... Mam prośbe do Świętego, w innym temacie (chyba "Demage broni ze scopem") napisał jakich komend użyć do zmniejszenia bądź zniwelowania odrzutu snajpeki po strzale. Będę wdzieczny jeżeli podasz mi przykładowy skrypt (jak to ma wyglądać)... ph34r.gif

Pozdrawiam ArmaGedoN ph34r.gif
Scorpi
Gdzieś wyczytałem, że gdy masz mniej FPS' ów to odzut jest mniejszy. Ale jak wiemy dozwolone jest min 43 fps. Ale widzać rużnicę... gdzy masz 43 fps i przestawisz sobie na 90 fps. Ja też będe wdzięczny, jak podasz taki skrypt.

----------------------------
qBa3oo3 dzięki. Wiem, że takie coś jest, ale nie masz czasem dni, że zrobisz coś zanim pomyślisz ? wink.gif
qBa3oo3
Gdzieś wyczytałem, że gdy masz mniej FPS' ów to odzut jest mniejszy. Ale jak wiemy dozwolone jest min 43 fps. Ale widzać rużnicę... gdzy masz 43 fps i przestawisz sobie na 90 fps. Ja też będe wdzięczny, jak podasz taki skrypt.

Polecam obadac tego linka dry.gif
KLIK

I skorzystaj na przyszlosc z takiej smiesznej opcji jak "szukaj"
VISTORANTE
Niedawno przyszła mi na myśl taka oto myśl: tongue.gif

1 Strzał ze snajperki z zoomem bierze ok. 50HP przy strzale w korpus.
1 Strzał ze snajperki bez zooma bierze dużo mniej (nie wiem dokładnie ile).

Nie dałoby sie zrobić skrypta by np. fire'em automatycznie włączał sie zoom, strzał, wyłaczenie zooma. Ja sie na skryptach nie znam ale licze że Święty napisze mi co i jak w formie textu na mniej więcej 2 ekrany biggrin.gif
wOLfen_Eng.
Myśle (a nawet jestem pewien tongue.gif ) że ten skrypt powinien wygłądać tak:

set zoom "weapalt; wait; +attack; wait 5; weapalt; wait; -attack"
bind X "vstr zoom"

Tylko musisz zrobić dwie rzeczy:
-wymanipulować wait (każdy ma inną wartość fps-ów ph34r.gif)
-ustawić sobie bind inny niż lewy przycisk myszki (bo jeżeli będziesz miał enginieera z K43 lub M1 to wątpie żebyś se pograł laugh.gif)

Ale można jeszcze dodać do tego skrypt na wyłączenie lub włączanie tego skryptu u góry (musi być przed tamtym skryptem oczywiście w tym samym notatniku smile.gif ) :

set zoomon "bind MOUSE1 vstr zoom; set strzelam vstr zoomoff; echo ^7zoom-on"
set zoomoff "bind MOUSE1 +attack; set strzelam vstr zoomon; ech ^7zoom-off"
set strzelam "vstr zoomon"
bind X "vstr strzelam"
X-ustawiasz bind

--------------------------------------------------------
I WSZYSTKO GRA biggrin.gif
apok
napisalem skrypcik na snajpe. Uwaga! Dziala tylko jak bedziesz mial 72 fps (com_maxfps 72) dla mniejszych fps wait 11 nalezy zmniejszyc najlepiej metoda prob i bledow. Jest dostosowany do 0 poziomu CvOps - i tam gdzie odrzut po strzale jest taki jak na poziomie 0 (nie testowane).

aby dzialalo wylaczenie i wlaczenie skryptu nalezy utwozyc plik snajpa.cfg i wpisac weń:
CODE
bind mouse1 "vstr attack;vstr wdol"

set wdol "+lookdown;wait 11;-lookdown;-lookup"
set attack "+attack;-attack"

bind x "vstr snajpa"
set snajpa vstr snajpa_on"
set snajpa_on "exec snajpa;set snajpa vstr snajpa_off;echo ^7snajpa ^3ON"
set snajpa_off "bind mouse1 +attack;set snajpa vstr snajpa_on;echo ^7+snajpa ^1OFF"
Stick
Mam pyatnie:
Jaka jest komenda na:
- ze naciskam x i jestem na spect: np: bind x (i jestem na specie)?
- jak przywrócić pasek rozbrajania/przebierania sie/podkładania/minowania?

Mam nadzieje że ktoś mi wytłumaczy!
Danke!
keNOOBie|PL
aby widziec ten niebieski pasek.. dopisz do configa taka linijke..

seta ui_showtooltips "1"

btw... nastepnym razem jak szukasz na forum kliknij na dole 30 dni i... STARSZE (bo standartowo jest zaznaczone nowsze), albo poprostu ... kiedykolwiek

Pozdrawiam
Ziele
Siema, i ja dorzuce swoje 3 grosze.
Zrobiłem sobie prostego, ale bardzo pomocnego skrypcika na fovik zintegrowany z kucaniem.
Jak (dom.) naciśniesz j zmieniaszse fovik pomiedzy 90 a 120.
1. wcisniecie - kucasz - fov 90, stajesz 90
2. 90 - 120
3. 120 - 120

//////////////////////////////////////////////////////////
//zmiana foviku zintegrowana z kucaniem - by ZIELE
//
bind c "+movedown"
//
set "zmianaf" "vstr fovik1"
set fovik1 "cg_fov 90; echo ^1Fov ^590 ^0|| ^390 - 90; bind c "+vstr cpf1 cmf1"; set zmianaf vstr fovik2"
set cpf1 "+movedown"
set cmf1 "-movedown"
set fovik2 "cg_fov 120; echo ^1Fov ^5120 ^0|| ^390 - 120; bind c "+vstr cpf2 cmf2"; set zmianaf vstr fovik3"
set cpf2 "+movedown; cg_fov 90"
set cmf2 "-movedown; cg_fov 120"
set fovik3 "cg_fov 120; echo ^1Fov ^5120 ^0|| ^3120 - 120; bind c "+vstr cpf1 cmf1"; set zmianaf vstr fovik1"
bind j "vstr zmianaf"
//koniec//
/////////////////////////////////////////////////////////
Khain
QUOTE (ArmaGedoN @ 9:45, 26 03 2004)
reed<-----

Tylko że tam jest jednostka yds podejrzewam że to jest yard, czyli coś więcej niż metr. Poza tym to jest "Effective Range" czyli strzał taki, że jak wycelujesz w oko to pocisk trafi w oko, a nie w nos. Ale zgodzę się maksymalny zasięg broni snjaperskich to mniejwięcej 750 metrów w tamtych czasach...

Armageddon jush nie podejrzewaj biggrin.gif Yard to MNIEJ niz metr tongue.gif Pozatym snajperzy w 2 wojnie swiatowej to nie dzisiejsi snajperzy wiele godzin czajenia sie itd (oczywiscie byli i tacy) ale glownie brali oni udzial w walce na froncie i raczej nie mieli wiele celowania na dalekie odleglosci, fakt one shot one kill ale raczej na maxx 300 metrow
Bastard PL
A ja znalazłem coś takiego śmiesznego biggrin.gif ciekaw jestem waszych opinii. skrypcik na akombo, wali 2x szybciej!!!. nie wiem, śmierdzi trochę czitem.....
bind MOUSE3 "+attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; wait 1;" (omg!!!)

wpisuje się w ciągłej linii.

ps. jeśli to czit szybko wylasujcie, jeśli było poczekajcie wink.gif
Little
Czesc

Mam prosbe, jak bedzie wygladal skrypcik? Cel to taki zeby przyspieszenie sie samo włączało podczas strzelania.
Swiety
QUOTE (Little @ 11:36, 25 06 2004)
Czesc

Mam prosbe, jak bedzie wygladal skrypcik? Cel to taki zeby przyspieszenie sie samo włączało podczas strzelania.

Automatyczny sprint podczas strzelania:

bind MOUSE1 +vstr fire_on fire_off
seta fire_on "+attack;+sprint"
seta fire_off "-attack;-sprint"

Little
Jeszcze raz dziekuje Tobie za pomoc,ale...... prosze o wiecej. Minowicie zależy mi bardzo na takim skrupciku:
wpada koles na Ciebie i zaczynacie strzelac wykonujesz strefy i chodzi mi o cos takiego aby podczas strafu w lewo po wykonaniu kroku lub 2 robisz przysiad na chwilke np. 0.3 sek, potem wykonujesz strefa stojac juz w prawo i znowu robisz kucnięcie na ok. 0.3 sek wstajesz strafe w lewo itd.

Dziekuje.

Donec eris feix multos numerabis amicos tempora si fuerint nubila solus eris.
AdI-O
Powoli już sie wprawiam. A to dopiero drugi bind ohmy.gif

bind x "vstr bok"
set bok "vstr bok1"
set bok1 "+moveleft; wait 25; -moveleft; +movedown; wait 50; -movedown; set bok vstr bok2"
set bok2 "+moveright; wait 25; -moveright; +movedown; wait 50; -movedown; set bok vstr bok1"

Sprawdzałem u siebie ale wqurwiało mnie to mechaniczne przechodzenie. Wole sam strejfować rolleyes.gif
Ale niech ci dobrze służy.
Pzdr
keNOOBie|PL
imo takie cos nie ma sensu.. podczas wykonywania skryptu nie mozesz nic robic.. :/ wiec cie pojada bez straty hp... i 3a pamietac o wait x <--- gdzie odnosi sie do fpsow...

Pozdrawiam
Little
Dziekuje za pomoc ale mnie chodzi o cos innego. Mianowicie: ja sam strefuje a skrypt tylko i wylacznie powoduje kucanie co jakis czas. Nie zrozumielismy sie.

Pozdrawiam serdecznie

Donec eris felix multos numerabis amicos, tempora si fuerint nubila solus eris
Swiety
Przeciż Kenoobie napisał - nie da się tego zrobić.
Podczas działania skryptu który ma coś poruszać (kucania, skakanie itp) samemu nie możesz poruszać postacią.
Skrypt się wykonuje - robi coś za ciebie a ty w tym czasie nie możesz ani tego przerwać ani tego zmodyfikować.

Zamiast kombinować poprostu naucz się dobrze strejfować, poruszać i grać.
mk89
A Jak zrobic tak aby rolka od myszki zmienialy sie tylko Thompson i Kombinerki? Tak aby przelaczac tylko te bronie rolka od mychy ;]
dNkN!
...a więc to prawda - dane statystyczne potwierdza ten post, ludzie są bezmyślni albo nad wyraz wygodni. mówię to do ciebie nubie - zanim się zastanowiłeś zdąrzyłeś sformułować bezmyślne pytanie.

A Jak zrobic tak aby rolka od myszki zmienialy sie tylko Thompson i Kombinerki? Tak aby przelaczac tylko te bronie rolka od mychy ;]

może za pomocą bindów? albo bindów? lub jak wolisz bindów?

CODE
// pierwszy sposób
bind mwheelup "weaponbank 3"
bind mwheeldown "weaponbank 5"

CODE
// drugi sposób
bind mwheelup "vstr mb_eng"
set mb_eng "vstr mb_eng_1st"

set mb_eng_1st "weaponbank 5; set mb_eng vstr mb_eng_2nd"
set mb_eng_2nd "weaponbank 3; set mb_eng vstr mb_eng_1st"
First person
Nie wiem czy ktoś o tym już nie pisał czasem ,ale wspomnę jeszcze o cichym otwieraniu drzwi. Otóż napisaliście ,że do cichego otwierania drzwi macie jakieś swoje metody , czy skrypty. Ja znam trochę prostszą metodę : podchodzę do drzwi , naciskam Crouch (default "c") i po prostu wchodzę do środka. Takim sposobem w ogóle nie słychać dźwięku ,który towarzyszy otwieraniu drzwi. Taki "mój" sposób biggrin.gif ot co tongue.gif
N4th
bind x (i jestem na specie)?

O_o proste:

CODE
bind x "team spectator"

pozdro ;]

edit: btw http://www.gersonline.com/phpnuke/modules....php?name=ettut4 <- tutaj macie kilka ciekawych skryptow =o
Soviet
Szukałem, ale nie znalazłem...
Czy jest możliwe wykonanie skrypta, który zmieniał by moją broń na kombinerki po naciśnięciu trzeciego przycisku myszy?
sparrow88
bind MOUSE3 "weaponbank 5"

Pogłówkowałbyś troche ,

A wogóle mnie ciekawi, czy ci zadziała, bo na mojej myszy mam przyciski 1, 2, 4, 5. Trójki nie ma
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.