Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bugi, tricki.
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Loco
QUOTE (keNOOBie|PL @ 16:18, 18 03 2004)
IMO o rzeczach z dupala, powinno sie rozmawiac wiecej... why?! dlatego , ze im wiecej osob o nich wie tym latwiej, bedzie mozna wylapac lamusow psujacych gre.. a tak zanim ktos sie zorientuje co i jak to minie kilka miechow i taki lolek bedzie sie podniecac przez ten czas, ze jest mastach i olewa wszystkich psujac gre...

Pozdrawiam

To dobry argument. Dlatego uważam, że powinno się założyć osobny temat, w którym mówilibyśmy o tych bugach i innych właśnie po to, żeby nie było nieporozumień.
Sierpik
Dziala srednio w 3 na 5 "wejsc" do wody i moge plywac bez konca :| -> 2min plywanko

Ping dobry (kolo 60-80), zero paket-lostuf, server Hunterow

Ziele
QUOTE (HawK_ @ 14:20, 19 03 2004)
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 20:50, 12 02 2004)
Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę

Imo trick-jump potrzebny niejest wsumie to nawet skakac nie terzeba wystarczy wbiec na gorke ze sprintem i przy samej gorze enegicznie obrucic sie w lewo albo prawo jak kto woli..... smile.gif

sry, ale nie kapuje o którą górkę chodzi blink.gif To na pewno jeszcze oaza?....
blacktyger
Sierpik fajnie, tylko jak Ty to zrobiles imo ohmy.gif
Majin
Przeplynac pompe ?ohmy.gif Dzisaj sie juz dowiedziedzialem jak... powiem ze jest to bug... az sie zdziwilem ze za to nie kicka biggrin.gif ale moge powiedziec ze przeplyne pompe nawet z 1HP - ofcorz nie naprawiona tzn pelna wody wink.gif
Sierpik
QUOTE (blacktyger @ 11:41, 21 03 2004)
Sierpik fajnie, tylko jak Ty to zrobiles imo ohmy.gif

Imo - trza uwierzyc jak Nijo laugh.gif blink.gif ph34r.gif
evil_lord
QUOTE (Thoro @ 23:46, 19 03 2004)
Przez te pare miesiecy gry w et, jeszcze mi sie takie cos nie zdarzylo. Otoz na oasis bronimy dzial. Przeciwnicy wbiegaja do polnocnego. Podkladaj 2 dynamity. My juz cofamy sie do obrony south, mija 30s oba dynamity wybuchaja i pokazuje sie 2-krotnie komunikat, ze polnocne dzialo zostalo wysadzone, po czym pojawia sie komunikat, ze oba dziala zostaly wysadzone blink.gif . Na szczescie to byl tylko spar, ale ciekaw jestem jak CB sie zapatruje na tego typu sytuacje. Allies wysadzilo tylko jedno dzialo i zwyciestwo blink.gif . Imo dziwne blink.gif

To był jeden z moich największych bugów jakie widziałem. Po podłożeniu 2 dynamitów pod North, wybuchło także South. Wiem jak to zrobić: kładziemy dynamit na samym brzegu u góry po prawej stronie, tak aby prawie wchodziło w ścianę - po rozwaleniu north rozwalimy i south. Sprytne wink.gif
Phantom
Przyznam ze nie znalem tego buga huh.gif ale ja bym sie evil na Twoim miejscu nie cieszyl bo pewnie w nowym etpro juz usuna ten blad i bedzie ok tongue.gif
Sno0p
Heh :] mojim zdaniem najbardziej "Zbugowana Plansza w ET to" Oasis ponieważ da się wejść w tekstury przykładowo znam obok flagi 5 miejsc w których można zniknąć 2 miejsca są po zdobyciu miasta i da się również przepłynąć pompe bez naprawiania jej tak aby zostało mniej wiecej z 70 hp :]
na oasis da się również na meczach przeskoczyć mur co niezalicza się do bugów ale jest bardzo przydatne przykładowo eng przeskoczy mur podłoży miny przy działach i na drodze dojścia w tym momencie jest po meczu podlozenie 8/9 min jest to jakies 3/4 minuty biggrin.gif wysadzenie 2 dział to 1 minuta (dynamit wybucha 30 sekund) w tym czasie gdy inzynier podlozy wszystkie miny i podlozy pod np 1 działo ma wygraną mape na meczu ponieważ imo ! 90% ludzi jak ktos podlozy dynamit niezwraca uwagi na to że skoro gość niewysadził oldcity i niezdobył flagi a podlozyl dzialo to znaczy ze przeskoczyl mur i jezeli ktos logicznie mysli to sobie ładnie ominował teren biggrin.gif i w efekcie tym (prawie każdy gracz z klanu leci rozbroić dynamit) niezwraca uwagi na miny ale leci rozbrajac nacina sie na miny jest po respie jezeli ktos wdepnał mine sekunde przed respawnem to niezdazy go zmienić i leci od flagi :C wiekszość ludzi na meczach oraz na FFA myślij nie o zdobyciu czołgu podniesieniu gościa tylko chodzi aby zabijać :C dlatego zdaża sie czesto na serverach tkzw. spawnkiling :C

zuker
Gralem wtedy z Thorem, byl komunikat ze wysadzilo 2 razy dzialo polnocne ohmy.gif huh.gif
Moze nam ktos powiedziec czemu tak sie stalo?? wink.gif To byl bug czy czit?? huh.gif
blacktyger
Gralem wtedy z Thorem, byl komunikat ze wysadzilo 2 razy dzialo polnocne 
Moze nam ktos powiedziec czemu tak sie stalo??  To byl bug czy czit?? 

czytanie ze zrozumieniem to juz tu bylo Żuker ohmy.gif

To był jeden z moich największych bugów jakie widziałem. Po podłożeniu 2 dynamitów pod North, wybuchło także South. Wiem jak to zrobić: kładziemy dynamit na samym brzegu u góry po prawej stronie, tak aby prawie wchodziło w ścianę - po rozwaleniu north rozwalimy i south. Sprytne
zuker
QUOTE (Thoro @ 22:46, 19 03 2004)
Przez te pare miesiecy gry w et, jeszcze mi sie takie cos nie zdarzylo. Otoz na oasis bronimy dzial. Przeciwnicy wbiegaja do polnocnego. Podkladaj 2 dynamity. My juz cofamy sie do obrony south, mija 30s oba dynamity wybuchaja i pokazuje sie 2-krotnie komunikat, ze polnocne dzialo zostalo wysadzone, po czym pojawia sie komunikat, ze oba dziala zostaly wysadzone blink.gif . Na szczescie to byl tylko spar, ale ciekaw jestem jak CB sie zapatruje na tego typu sytuacje. Allies wysadzilo tylko jedno dzialo i zwyciestwo blink.gif . Imo dziwne blink.gif

Gralem wtedy tego spara z Thorem i tez chcialbym sie dowiedziec czy oni uzywali czitow, czy to byl bug???

Czytaj cytat - to cala odpowiedz thora.
dNkN!
to był bug - dwa dynamity po jednym działem uzbrojone w tym samym momencie (+- 1s) dają taki efekt. w konsoli jednak wyraźnie widać, że zamiast dwóch różnych komunikatów o wysadzeniu dział jest jeden ale podwójny. wykorzystywanie bugów podczas cw jest zabronione, więc najrozsądniej skierować sprawę razem z demami do admina.
Sierpik
QUOTE (dankan @ 9:25, 23 03 2004)
to był bug - dwa dynamity po jednym działem uzbrojone w tym samym momencie (+- 1s) dają taki efekt. w konsoli jednak wyraźnie widać, że zamiast dwóch różnych komunikatów o wysadzeniu dział jest jeden ale podwójny. wykorzystywanie bugów podczas cw jest zabronione, więc najrozsądniej skierować sprawę razem z demami do admina.

Heh, to taki bardzo dziwny bug, gdzy jest to spowodowane skryptami ktore jak kazdy podprogram maja pewne opuznienie co do wykonania (a tu jeszcze dohodzi potwojne sprawdzanie ich oraz zwykle wait zeby bylo "ladniej" ph34r.gif ) co owocuje wlasnie takimi sytuacjami - zaraz pewnie poleci pytanie czemu z drugim dzialem tak sie nie da ? - odp poprostu jedna linijka mniej pisania, czy skrypt jest mniejszy ... ble ble ble....

p.s.: wiekszym bugiem chyba jest to plywanie w tunelach sad.gif ph34r.gif
Thoro
QUOTE (dankan @ 10:25, 23 03 2004)

To byl tylko spar, wiec mozna to olac, ale CB to inna sprawa. Powiedz mi czy nieswiadome wykorzystywanie bugow jest karane?? Bo ode mnie nikt z klanu nie wiedzial o tym bugu, a z 13-nastek tez chyba nikt. Fakt faktem nieslusznie przegralismy mape, ale oni moga miec pretensje, ze przeciez oni by wysadzili poludniowe, bo mieli jeszcze czas. Z drugiej strony rozegranie ponowne ich ataku tez nie jest jakims extra rozwiazaniem, bo za drugim razem zawsze broni sie latwiej (jesli mamy do czynienia z druzynami wyrownanymi co do skilla). Wiec na kogo wine zwali CB?? smile.gif
dNkN!
no to już zależy od was i admina jak to rozwiążecie - skoro żaen z teamó nie był świadomy buga należało by uprzejmie unieważnić runde i rozgrać ją ponownie - to chyba najdojrzalsze rozwiązanie, jeżeli można się tak wyrazić smile.gif
chinczyk2
a ja w poniedzialek zauwazylem na oasis taka ciekawa rzecz: akurat bylem dead i na spekcie sobie patrzylem - gosc rozlozyl sie z mobile mg42 (axis) za ktoryms murkiem, niestety nie widzialem za ktorym, bo ten murek zaslanial prawie caly widok. ale najciekawsze, ze walil na oslep przez ten murek i kosil gosci. bug czy "niebug" oto jest pytanie...
Bastard PL
Jak dla mnie to miał wallhacka, może się nie znam... nieważne.
Mój kumpel przed chwilą obczaił niezły motyw!!! Po kolei. Wlazł na serka WP etpro sam. Zmienił na stopwatch. Plansza CAEN i zaczął sobie biegać. Patrzy- czołg, no to kombinerki w rękę i montuje. Zmontował, wsiada i w tym momencie oczy stanęły mu dęba. Czołg pojechał a on wisi w powietrzu z ckmem na monitrorze. Tutaj nastąpiła dłuższa przewa na brechtę, po czym nacisnął F i wyskoczył nie tam gdzie utknął ale przy czołgu, czyli daleko daleko. blink.gif ale to jeszcze nie koniec, wsiada z powrotem i..... teleportuje go do ckmu wiszącego w powietrzu!!! blink.gif "aaalle ozo hozi....."
dNkN!
a ja w poniedzialek zauwazylem na oasis taka ciekawa rzecz: akurat bylem dead i na spekcie sobie patrzylem - gosc rozlozyl sie z mobile mg42 (axis) za ktoryms murkiem, niestety nie widzialem za ktorym, bo ten murek zaslanial prawie caly widok. ale najciekawsze, ze walil na oslep przez ten murek i kosil gosci. bug czy "niebug" oto jest pytanie...

Jak dla mnie to miał wallhacka, może się nie znam... nieważne.

to na 90% nie był WH a bug, który ciągnie się od samego początku ET - obraz ze specta nie pokrywa się z obrazem playora, którego oczyma widać.

Mój kumpel przed chwilą obczaił niezły motyw!!! (...) teleportuje go do ckmu

takich butów jeszcze nie widziałem biggrin.gif

btw. w nowym etpro ponoć został załatany bug powodujący znikanie, wtapianie się w tekstury - jednak powstał nowy, kontakt z pewnymi krawędziami powoduje, że postać może zostać wystrzelona w kosmos smile.gif
evil_lord
QUOTE (chinczyk2 @ 8:29, 31 03 2004)

Bug na specie - też się z tym spotkałem na fuelu. Gość rozkłada mg42, i strzela na oślep :/ do tego trafia :/ im0 lol laugh.gif
keNOOBie|PL
btw. w nowym etpro ponoć został załatany bug powodujący znikanie, wtapianie się w tekstury - jednak powstał nowy, kontakt z pewnymi krawędziami powoduje, że postać może zostać wystrzelona w kosmos

ten bug jest i w podstawowej wersji etmain.. oasa.. chyba ma ich najwiecej.. znam min 3...

Pozdrawiam
LoLeQ
lnatrikcjumpbeta3 ma najwiecej smile.gif.Przez cala mapke wlasciwie mnie wywalalo do przodu o 20metrow,jak nie wiecej.
dNkN!
QUOTE (keNOOBie|PL @ 19:03, 10 04 2004)

ten bug jest i w podstawowej wersji etmain.. oasa.. chyba ma ich najwiecej.. znam min 3...

Pozdrawiam

wnikanie i rozbijanie się o tekstury owszem - ten bug jest od etmain, jednak to własnie on został w etpro 3.0.0 naprawiony i to właśnie od powoduje, że kontakt z pewnymi teksturami (trudno mi określić jakimi - sam niebarzdo wiem co jest los) powoduje, że postać zostać wystrzelona pod sam "sufit" mapy.
keNOOBie|PL
Nie chodzi mi o wnikanie w tekstury...(chyba tylko raz udalo mi sie w takowe wpasc smile.gif)

Hmm. imo.. to jest niedokladne polaczenie krawedzi scian. (na bardzo okrojonym cfg nawet to niezle widac). a mnie jakos nie wystrzeliwuje w gore.. tylko zawsze w dol i mam msg, ze zabilem sie spadajac biggrin.gif

to jest cos w stylu wyjscia z bramy na radarze.. ta zdradliwa krawedz, o ktora mozna sie "potknac".. spadek jest za wysoko zawieszony...

Pozdrawiam
marazm
Ja zauważyłem jeden bug, co prawda nie da sie go nijak wykorzystac, nie jest też denerwujący ale to przykład niedokładności twórców tej gry.
Otóż jak zapewne zauważyliście Field Ops w Allies jest murzynem - przynajmniej tak wynika z obrazka w HUDzie. A więc dlaczego gdy gram murzynem i przeładowuje broń to widze że jego ręce są białe ?? biggrin.gif Naprawde mocno sie wysiliłem żeby znaleźć ten bład gry więc doceńcie to biggrin.gif
Swiety
QUOTE (marazm @ 17:24, 17 04 2004)
Ja zauważyłem jeden bug, co prawda nie da sie go nijak wykorzystac, nie jest też denerwujący ale to przykład niedokładności twórców tej gry.
Otóż jak zapewne zauważyliście Field Ops w Allies jest murzynem - przynajmniej tak wynika z obrazka w HUDzie. A więc dlaczego gdy gram murzynem i przeładowuje broń to widze że jego ręce są białe ?? biggrin.gif Naprawde mocno sie wysiliłem żeby znaleźć ten bład gry więc doceńcie to biggrin.gif

Słuchaj czarnuchu - fops w ET to jest Majkel Dżekson i se wybielił ręce ale jeszcze twarzy nie zdążył wybielić.
Jak ci przeszkadza to graj z cg_rysujkarabin 0 i nie bedziesz widział tych ochydnych czarnych łap.

marazm
Ej kolego ja nic nie mam do czarnych i nie przeszkadza mi to, po prostu zauważyłem to i chciałem opowiedzieć. Jak ci to przeszkadza to sorry "czarnuchu" dry.gif
MastaBlasta
QUOTE (Swiety @ 21:50, 12 02 2004)
QUOTE (VISTORANTE @ 19:30, 12 02 2004)
Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
user posted image

Przypatrzcie się temu screenowi dokładnie i popatrzcie na coś w głębi. Tam jest flaga respawnu zawieszona w powietrzu. Postawcie sobie serwer i załadujcie raila /devmap railgun. Teraz pobiegajcie sobie z noclip, albo zmniejszcie grawitacje (g_gravity) i zobaczycie że flaga respawnu pojawia się w bardzo dziwnych miejscach, często zawieszona w powietrzu biggrin.gif. To jest raczej wyłącznie bug w wyświetlaniu grafiki.

Imo swięty jesteś w błędzie. To zwykła falaga axisów na budynku a nie flaga respawnu :/ . Dla niedowiarków screen .
user posted image
user posted image
Shynshylla
Tą flagę bardzo dobrze widać w moim i szafy filmie , gdy Pi i Sigma koło niej latają ohmy.gif
MoS*StiloMAN
Co do wnikania w tekstury, to myśle, że jest to wina twórców mapy...
Też w mojej mapie miałem taką sytuację, że wbiłem się w ścianę biggrin.gif

Opowiem Wam także o takim pewnym bugu: Dawno dawno temau, za górami i za palmami na oazie mnie i kilku kolegów dopadł nieczysty LAG cool.gif No i niby nic ciekawego, gdyby nie to, że na 3/4 nieba widziałem taką dupną flagę niebieską (taka flaga co jest przy np. pompie na tych kartonach co się je buduje \o/). Akurat byłem z innymi na TS2 i się okazało, że nie tylko ja mam tego "nowego skina na niebie" LOOOOOOOOOOOOOOOL. laugh.gif

Co do tego wbijania się w tekstury na oasis, to nie wiem jak kiedyś było, ale teraz jak gram u mnie na etpro 3.01, to zaraz obok flagi old city jak wskocze w takie jedno miejsce, to inni widzą jak wtapiam się w ziemię, a ja dalej jestem w miejscu wyskoku, ale jak na złość po kliku sekundach mnie rozwala i pisze, że spadłem laugh.gif
sayetan
kiedys mi sie to stalo bo wybuchu granata
user posted image
nephit
wyglada na to ze axis zrobili sobie nowa tapete na sciany blink.gif
MoS*StiloMAN
mi to wygląda na błąd silnika gry blink.gif lub podczas odświerzania obrazu coś się speprzyło ph34r.gif

biggrin.gif
keNOOBie|PL
imo to jestpodmienienie grafy... spotkalem sie z tym juz w innych grach.. tutaj najprawdopodobniej grafika jest "rozpakowywana" z pk3. I poprostu element "A" zostal zle obsadzony grafika... imo tak sie dzieje czasem i zalezy to od karty graficznej, ale tez moze byc to spowodowane, jakims mutantem (mutacja) w samej grze. Mozliwe, ze cos innego.. bo jak juz napisalem to wszystko jest tylko IMO..

Pozdrawiam

btw. kiedys w taki sposob podmienialo sie texturki co by lepsza widocznosc byla biggrin.gif
MoS*StiloMAN
QUOTE (sayetan @ 11:17, 2 05 2004)
kiedys mi sie to stalo bo wybuchu granata
user posted image

a słyszałeś o wirusie W32/hq_dynplanted_onthewall.c laugh.gif

no wszystkie rzeczy (grafa, muza, mapa itede.) są wypakowywane z pk3. w tym przypadku do głowy przychoidzi mi jedynie pak0.pk3 huh.gif
Khain
QUOTE (Swiety @ 19:26, 17 04 2004)
QUOTE (marazm @ 17:24, 17 04 2004)
Otóż jak zapewne zauważyliście Field Ops w Allies jest murzynem - przynajmniej tak wynika z obrazka w HUDzie. A więc dlaczego gdy gram murzynem i przeładowuje broń to widze że jego ręce są białe ??  biggrin.gif  Naprawde mocno sie wysiliłem żeby znaleźć ten bład gry więc doceńcie to  biggrin.gif

Słuchaj czarnuchu - fops w ET to jest Majkel Dżekson i se wybielił ręce ale jeszcze twarzy nie zdążył wybielić.
Jak ci przeszkadza to graj z cg_rysujkarabin 0 i nie bedziesz widział tych ochydnych czarnych łap.

Dla mnie i tak wiekszym bugiem jest Covert Axisow, bialy koles ktory nagle staje sie murzynem! :] psata do butow czy jak biggrin.gif
blacktyger
a mi się podoba fakt ze w et poprzez
/devmap
jest mozliwosc uruchomienia czitow, imo po co to komu ? zeby grac medykiem z PF z 999 rakiet biggrin.gif i przenikac przez ściany biggrin.gif
jedyne co moze się przydać to niekończąca się stamina do cwiczenia jumpów

pzdr
Valkir
Wczoraj zupełnie przypadkowo znalazłem kolejną "dziurę" na Oasis. Mianowicie: zakampiłem się (jako Axis) na lewo od Old City Wall (jak idą Allies, i mijają ścianę, tam po lewej u góry, nad tą framugą, jest takie miejsce gdzie można kucnąć i kampować. No i sobie tam kucnąłęm, i nagle zaczęło się dziać to co nad kamieniem koło "fortecy". Broń zaczęła mi odjeżdżać, zacząłem jakby wnikać w ziemię. Ciekawe ile takich miejsc jeszcze można znaleźć...
RyFeK
ta a widzieliście kwadratowe tory na railu ?? część torów w ściane wnika. Widziałem jush to kilka razy. IMO przez ETPro 3.1
Thoro
QUOTE (RyFeK @ 12:42, 8 05 2004)
ta a widzieliście kwadratowe tory na railu ?? część torów w ściane wnika. Widziałem jush to kilka razy. IMO przez ETPro 3.1

Nie jest to blad nowego ETpro, bo zle ulozone tory, wystepuja od dawna (i na etmainie i na schrubie). Nie pamietam z czego do wynikalo (bylo o tym na forum :/). U mnie tory zmienily miejsce, po okrejeniu grafy i to jest imo przyczyna tego, jednak nie przeszkadza mi to.....
Swiety
Ponad tydzień temu spotkałem się z ciekawym bugiem na serwerze z etpro 3.0.1 (nie pamiętam co to był za serwer):

Na oasis został wysadzony mur przez allies ale została flaga respawnu w old city !!
Axis i allies mogli dalej ją przejmować i respawnować się przy niej !

Z góry mówię, że to nie było złudzenie - sytuację widziało kilkunastu innych graczy, zarówno axis jak i allies mogli przechodzić przez wysadzony mur, pomimo że została flaga.

Po jakimś czasie ludzie widząc bezsens tej sytuacji dali reset match
Thoro
QUOTE (Swiety @ 13:55, 8 05 2004)
Ponad tydzień temu spotkałem się z ciekawym bugiem na serwerze z etpro 3.0.1 (nie pamiętam co to był za serwer):

Na oasis został wysadzony mur przez allies ale została flaga respawnu w old city !!
Axis i allies mogli dalej ją przejmować i respawnować się przy niej !

Z góry mówię, że to nie było złudzenie - sytuację widziało kilkunastu innych graczy, zarówno axis jak i allies mogli przechodzić przez wysadzony mur, pomimo że została flaga.

Po jakimś czasie ludzie widząc bezsens tej sytuacji dali reset match

Dokladnie z tym samym bugiem spotkalem sie na serwie Toya. Axis odzyskali respa w tym samym momencie, w ktorym wybuchl mur (oba komunikaty pojawily sie niemal jednoczesnie) i flaga zostala :/.
NieMieC_PL
Ten bug wcześniej wymieniony mógł sie stac przeż to ze jakiś axis był wbazie allies'ów i w momieńcie wybuchu mógł podbic baze
Tylko tak przypuszczam biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.