Jestem ciekawy ile szyuczek i różnych sposobów wykorzystywania bugów ET. Jest tego trochę. Ostatnio dowiedziałem się o możliwośći wejścia w ścianę na Oasis/Old City/koło pompy. Tym czasem
tu możecie ściągnąć moje demko z Oasis.
blacktyger
7:53, 12 02 2004
hmm bugi ET tego raczej nie da się wyjaśni ć ... jest np. możliwość zę jak podłożysz pod działo dynamit leżąc (nie zawsze sie to udaje

) to później ENg axis nie am go jak rozbroić nawet jak się położy ...
Albo można się połamać i wejśc do podłogi w pewnym miejscu ale trudno to wyjaśnić gdzie jest i jak zrobić

najwięcej tego chyba jest na oasis, imo należy nagrywac dema albo robić sreeny itd. może servis ET utworzy taki dział ?
hrhr, ja znam milion bugów... umiem:
-schować się na oazie w dwóch miejscach tak żeby nie było mnie widać (ostatnio mój hit na ffa kampiąc z pfem)
-zabić się o parawan na starym mieście
-zabić się o mg
-podłożyć tak dynamit pod działa na oazie, że trzeba 15-20s na rozbrojenie
-podłożyć dynamit tak żeby nie dało się go rozbroić
-wysadzić czołgiem zapore TB#1 na goldzie
-podłożyć dynamit w dwóch miejscach w ktorych jest nie do rozbrojenia przy TB#1
-podkładać dynamity bez komunikatu
-podkładać dynamity w dziwnych miejscach
-wysadzić czołgiem zapore TB#1 na goldzie
-budować commandy, zapory i inne pierdoły używając 1/2 powerbara przy <2lvl enga i 1/3 przy 3-4lvl enga
-wchodzić na odkryte miny i je wysadzać tak żeby nie zabrały więcej niż 20hp
-przepłynąc tunel pełny wody na oasis
i pewnie kilka innych, których nie mogę sobie przypomnieć... demonstrajce tych bugów z załączonym poradnikiem moge udostępnić za czteropak piwa dębowe mocne lub wino sophia melnik od osoby - hrhr
jeżeli chodzi o tricki to znam ich tyle, że wolałbym ich nie znać - hahaha
Dankan to jesteś 3 pływakiem na oasis jakiego znam , u mnie jest jeden ale pilnie strzeże powierzoną mu tajemnicę przed kolegami z klanu
Dynamity na oasis zazbrajane w podskokach , dynamit na lufie czołgu , dynamit połozony na lezącym gostku na moście na gold , możliwość schowania się w kolumnie przy banku na gold

(nie da się strzelać niestety) - jednym słowem jest tego od cholery .
Teraz czy to jest wykorzystywane w oficjalnych meczach zalezy od klasy przeciwnika bo są tacy co nawet na oasis podkładają działo "od tyłu" , dlatego nie ma większej nerwówki jak gra z noobami .
Hmm zastanawiam się czy przepływanie na oasis jest dozwolone ??
zastanawia mnie jedno, dlaczego nie ma zadnego supportu ze strony spash damage?
nic! zadnych nowych oficialnych map...
patrzac np na Polska scene BF - tam zawsze sie cos kreci, co 2 miesiace nowe patche ciagle cos do nich dodaja, w kazdym patchu po 2 mapki - doskonale zrobione.
w ET nie ma nic ;(
blacktyger
11:16, 12 02 2004
| QUOTE (Nessay @ 10:07, 12 02 2004) |
zastanawia mnie jedno, dlaczego nie ma zadnego supportu ze strony spash damage? nic! zadnych nowych oficialnych map... patrzac np na Polska scene BF - tam zawsze sie cos kreci, co 2 miesiace nowe patche ciagle cos do nich dodaja, w kazdym patchu po 2 mapki - doskonale zrobione. w ET nie ma nic ;( |
Bo za Bf się płaci ET jest darmowe .... chyba oczywiste ?
VISTORANTE
11:32, 12 02 2004
Nieawno mlody sk8er mi pokazywał "dziurawe" drzewko na railu. Mozna sie było wspiąć i na nie wskoczyć, po czym wpadało sie w textury.

| QUOTE |
| możliwość schowania się w kolumnie przy banku na gold (nie da się strzelać niestety) |
Jak to nie? Leciutko sie wychylasz, strzelasz i sie chowasz, 90% że nikt cie nie trafi jak jesteś schowany. mogą ci rzucić tam granat i też 90% że cie nie rozwali.
jest fajny trick na goldzie:
mozliwe jest takie unieruchomienie czolgu ze nawet gdy allies go naprawia (faza 1) i bedzie komunikat "they have stolen the tank!" to spawn points i tak sie nie zmieniaja i axis nadal sie spawnuja przy cmdpost
falubaz
14:18, 12 02 2004
Heh z tym czolgiem to podstawa

poporstu 5 min przed czolg jak najblizej.Ale i tak gdy jestem allienem engem to naprawiam czolg i wczesnie na nie nadbiegam by czolgu nie rozwalilo ale mnie i zeby sie ruszyla ta kobyla
ech ludzie dajcie jakies demka screeny bo to moze byc naprawde ciekawe
Dankan, nie wiem, czy pamietasz o tym co obiecales szczesliwemu odkrywcy tajemnicy UberSoldatJump'a, ale na wszelki wypadek przypomne - piwo

Poniewaz to ja oficjalnie bylem ta osoba, to mysle, ze zamiast tego piwa moglbys po prostu podzielic publicznie podzielic sie tymi tajemnicami lub, jesli nie chcesz, wyslac mi pm, a ja uszanuje Twoja decyzje. Mysle, ze jednak wiekszosc bylaby za tym, zebys opisal to publicznie. Zrobisz jak zechcesz. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby :c
mrluki3
17:16, 12 02 2004
| QUOTE |
| Nieawno mlody sk8er mi pokazywał "dziurawe" drzewko na railu. Mozna sie było wspiąć i na nie wskoczyć, po czym wpadało sie w textury. |
można współrzędne przed chwilą obskoczylem wszystkie drzewka za railu i nic czy to trzeba od konkretnej strony??
blinkkin
17:22, 12 02 2004
| QUOTE (michal @ 15:52, 12 02 2004) |
Dankan, nie wiem, czy pamietasz o tym co obiecales szczesliwemu odkrywcy tajemnicy UberSoldatJump'a, ale na wszelki wypadek przypomne - piwo |
zmienjszona grawitacja?
co do bugow to najpopularniejsze jest wpadanie w tekstury szczegolnie latwe do osiagniecia tzw. 'revive bug', ktory dziala praktycznie w kazdym miejscu. natomiast komedie, ktore maja miejsce podczas lagow ciezko opisac. pamietam, ze raz podczas lagu wlazlem pod nalot i wyladowalem tuz przy spawnie axis. inny bug to utopic sie w wodzie nie bedac w niej. najlepszy trick, ktory znam to przyjac srzal z miotly na banie. granat pieknie sie odbija i wraca do wlasciciela (dosyc czesto wychodzi). w jakiejs czesci forum dawalem screen z 'zle wysadzonym' dzialem na oasis. i jedna rada, jesli wpadniecie w tekstury wcisnijcie kucniecie.
mrluki3
20:11, 12 02 2004
oj trudno bylo tam wskoczyc i troche tam niebezpiesznie kucka nacisne i booomm po mnie
aha i pliss dajcie jakieśscreny jeszcze innych trickow i bugow bo nawet fajne to jest
TgcRap4
20:50, 12 02 2004
Kiedys aby nabic sobie xp engiem wystarczalo przy pulkach z ammo i apteczkami na oasis uzbrajac tnt i go rozbrajac, to samo mozna bylo zrobic takze w paru innych miejscach

. (nie)Stety patch 1.02 to zlikwidowal :C a fajna byla zabawa btw. Eng na klanowkach nabijal sobie wyzszy lvl aby moc szybciej rozbrajac/uzbrajac tnt..
btw wypasc z mapy latwo tez w tunelach na oasis, co jest raczej malo zabawne

. Oraz tez malo zabawny bug takze laczy sie z pompa (z 2, z 1 chyba i tak nikt nie korzysta... ), czasem kiedy zaraz po wybudowaniu do niej wskocze nagle nie moge plynac do przodu a jezeli puszcze klawisz forward to cofa mie do tylu mija jak woda troche opadnie wtf Oo ?!
VISTORANTE
21:30, 12 02 2004
Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
sparrow88
22:03, 12 02 2004
najlepsze jaja lecą przy dużych pingach. RAz wlazłem na serv, miałem ping ok 800, i trzymając forward strzelałem do gościa, który był plecami. Gość zdechł, a ja wyprzedziłem swoje kule, po czym oberwałem nimi w głowe. Wyświetlił sie piekny komunikat
etplayer was killed by sparrow88' s Thompson
sparrow88 was killed himself
ja kiedys mialem fajna przygode z lagiem

zucilem granat od niechcenia na wurzburg na ulice i zabilem kogos kogo tam nie bylo a mnie odrzucilo z 50 metrow mimo ze stalem z 10 od granatu i wyladowalem na dachu domku z respem axis gdzie moje nogi bylu "utopione" w dachowkach a moja glowa i reszta wystawaly poza to a najlepsze ze jakis axis mnie przyuwazyl i mnie pociagnal z pf nic mi sie nie stalo nie wzielo mi ani 1 hp ale juz nie moglem dac kill i nie moglem sie ruszyc!!

musialem wyjsc z serwera:D lagi sux!!!
| QUOTE (VISTORANTE @ 19:30, 12 02 2004) |
Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
|
Przypatrzcie się temu screenowi dokładnie i popatrzcie na coś w głębi. Tam jest flaga respawnu zawieszona w powietrzu. Postawcie sobie serwer i załadujcie raila /devmap railgun. Teraz pobiegajcie sobie z noclip, albo zmniejszcie grawitacje (g_gravity) i zobaczycie że flaga respawnu pojawia się w bardzo dziwnych miejscach, często zawieszona w powietrzu
. To jest raczej wyłącznie bug w wyświetlaniu grafiki.
Co do buga na oasis. Dankan mówił o schowaniu się w takim miejscu w którym go nie widać. Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę. Gracze widzą wtedy jak koleś przez kilka sekund stacza się powoli z górki na leżąco po czym znika w ziemi !!! i jest niewidoczny. Jednak faktycznie przebywa w miejscu w którym wbił się we wspomnianą górkę. Można go zabić tylko trzeba strzelać nie tam gdzie go widzimy (a po kilku sekundach nie widzimy) tylko w miejsce w które się początkowo wbił.
Jak Dankan gra na FFA pfem to już odruchowo zawsze strzelam w to miejsce
- Zresztą to bardzo dobra miejscówka dla pfa - widzi cały respawn przeciwnika a przeciwnik nie widzi jego
.
Co do min to było to pokazane na filmiku essential trick jump, który możecie ściągnąć z www.swertcw.com.
Koleś na 100 hp wchodzi po kolei na 5 min, odskakuje od nich i każda z min średnio zabiera mu 20 hp.
To raczej nie jest bug tylko poprostu świetny movement skill - trzeba bardzo dobrze skakać i poruszać się aby po wejściu na minę i odskoczeniu zabrała tylko 20 hp.
Przejście podad pompą i murem nad oasis po prawej stronie (nie chodzi o przeskoczenie muru). Potrzeba dwóch osób - jedna podsadza drugą. Druga przechodzi po gzymsie jaki znajduje się na wieży przy pompie - to raczej bug mapy.
blinkkin
23:14, 12 02 2004
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 21:50, 12 02 2004) |
| Co do buga na oasis. Dankan mówił o schowaniu się w takim miejscu w którym go nie widać. Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę. |
stary dobry trick swietnie pokazany na filmiku made in israhell, w sumie nic specjalnego.
przypomnial mi sie kolejny bug, wystepuje na radarze, niedaleko pierwszego spawna allies na zasiekach (ten mostek). zmienjszcie gravity i przeskocznie przez zasieki. piekne unoszenie sie w powietrzu.....
Cześć.
Jakis czas temu grając na oazie będąc w tunelu w old city dostałem z rifle granade wbiło mnie w ściane(przy drugim zakręcie licząc od wejścia przez studnie).Mogłem strzelaćobracac sie ale próba kucnięcia
zakończyła sie utratą części punktów życia gdy udało mi sie wydostać znalazłem sie za plecami przeciwnika przy wejściu do studni.
moze to jakies tajemne przejscie

zreszta na oasis prawie na kazdym kroku znajdziesz buga tylko trzeba umiec szukac

pozatym wyrzucilo was kiedys poza mape?? tzn czy wyszliscie poza obszar gry?? bo mnie jakis kolo potraktowal rakieta tak perfidnie z wierzyczki kolo old city i wylecialem bog wie gdzie poza mape a potem jakbym mial noclipa (co na ffa jest raczej z deczka malo mozliwe) zanim zszedlem na teren gry minelo ze 2 minuty a potem mnie kopnelo nawet nie napisalo mi za co i dostalem "bana" na 24 h

qrde wiem ze na oasis (glownie) sa bugi no ale bez przesady latanie po "suficie" mapy nie jest zbyt ciekawe zwlaszcza gdy nie mozna zejsc na dol nie dochodzac w zolwim tempie do kranca mapy
wielkie sorki za podwojny post ale zeby sobie ktos cos nie pomyslal to wszystko przez te lagi bo przy pingu 800+ wszystko sie moze zdazyc

jeszcze raz wielkie sry
speedy029
4:17, 13 02 2004
a ja zauważyłem takiego buga:
przykładowo gramy engiem-aliesem, i podkładamy dynamit pod stojący command post axis.
zegar tyka, przybiega cover-alies,który rozwala szafe(dynamit caly czas tyka), my stawiamy szafe(dynamit caly czas tyka), rozbrajamy dynamit i dostajemy za to xp(za rozbrojenie dynamitu pod nasza szafą)
eInHeRjER_pL
13:54, 13 02 2004
A ja mialem tez smieszneg buga graficxznego, loadinguje sie railgun wybieram se w libmo strone i klase postaci i wchodze do gry a tu komp zawisl i po chwili sie limbo wylaczylo i wisze se wpowietrzu razem z rezta treamu i nie moglem sie ruszyc a wygladalo to jakbym biegl, bo caly czas ruszalem nogami. Wszedzie bylo wokol mnie szaro i nic nie bylo widac. Mam chyba jeszcze demko - chyba. bugi SuXXXX
VISTORANTE
14:37, 13 02 2004
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 20:50, 12 02 2004) |
Przypatrzcie się temu screenowi dokładnie i popatrzcie na coś w głębi. Tam jest flaga respawnu zawieszona w powietrzu. Postawcie sobie serwer i załadujcie raila /devmap railgun. Teraz pobiegajcie sobie z noclip, albo zmniejszcie grawitacje (g_gravity) i zobaczycie że flaga respawnu pojawia się w bardzo dziwnych miejscach, często zawieszona w powietrzu . To jest raczej wyłącznie bug w wyświetlaniu grafiki. |
Ku.rwa faktycznie! Tyle że ja tego skrina nie robiłem na żadnym gravity 0 czy noclipie, po prostu host i railgun
blacktyger
7:33, 14 02 2004
hmm czitery się tu ujawniają ,noclip, gravity

Wiadomo ze każda gra ma w c@#! bugów i co się dziwić ? zrobić idealną gre jest niemożliwe (na dzisiejsze realia) ale za to może to jest urok też tych gier? że są błędy których jedni nie znjaą a 2 wykorzystują na maxa ... moze nie powinno się robić takich topiców bo wielu ludzi moze mić ząl że wyjawiło się ich sekret i teraz wie o tym każde warzywo
mrluki3
11:21, 14 02 2004
jesli ktos nie doskoczyl do drzewka to tak to w środku wygląda

a tu daje demko z bugiem kolo respa axis na oasis
ooo tutu klikajciea tu demko z bugiem na radarku
ooo tutu klikajcietu demko z trickiem 1 na radar
ooo tutu klikajcietu demko z trickiem 2 na radar
ooo tutu klikajcietu demko z trickiem 3 na radar
ooo tutu klikajcietu demko z trickiem 4 na radar
ooo tutu klikajciei to narazie tyle
Afaik pod woda na oazie przy zniszczonej pompie da sie przeplynac tylko medem, ktory ma >150 HP, wiec przydatnosc takiego tricku jest raczej niska.
tunel pełny wody (niekoniecznie przy naprawionej pompie) można przepłynąc mając ~20HP nie dławiąc się wodą nawet na chwile.
wskakujesz do wody i w tym momencie zapodajesz sciaganie 20 plikow z kazy.. dostajesz takiego laga ze wychodzisz z pompy bez uszczerbku na zdrowiu
| QUOTE (blacktyger @ 9:16, 12 02 2004) |
| QUOTE (Nessay @ 10:07, 12 02 2004) | zastanawia mnie jedno, dlaczego nie ma zadnego supportu ze strony spash damage? nic! zadnych nowych oficialnych map... patrzac np na Polska scene BF - tam zawsze sie cos kreci, co 2 miesiace nowe patche ciagle cos do nich dodaja, w kazdym patchu po 2 mapki - doskonale zrobione. w ET nie ma nic ;( |
Bo za Bf się płaci ET jest darmowe .... chyba oczywiste ? |
nie do konca.
SplashDamage wydajac darmowa gre uzyskuje juz jakas renome.
Wydajac porzadna darmowa gre - juz ma otwarte drzwi na rynek i kazdy widzi jego prace itp. gdyby jeszcze ja udoskonalal tak raz na 4 miesiace to bylo by git. mialby duzo zlecen na robienie gier czy prace w EA czy w innch takich kompaniach. Zgodzil sie na wydanie gry to bierze za nia odpowiedzialnosc w jakis sposob wiec i bledy powinien usowac. tyle
Ja znam kilka trickow, ale wymienie te najfajniejsze:
1. Na oasis tam gdzie Allies maja spawn na poczatku mapy (pierwszy ich spawn), potrafie wskoczyc na kaolumny ktore sa nad spawnem i na ta gorke kolo kolumn.
2. Umie na oasis wysadzic 2 dziala tak zeby nie bylo komunikatu o podlozeniu dynamitu.
3. Umie wysadzic dzialo poludniowe od zewnatrz.
4. Na fuelu grajac allies potrafie wejsc do bazy axis (gdy jeszcze czolg nie zniszczyl bramy) - potrzeba do tego 3 graczy.
5. Umie wchodzic na dachy wiezy z MG-42.
6. Umie wejsc w miejsce na oasis gdzie jest sie niewidzialnym, i w drugie miejsce na tylach dzial gdzie tez mozesz byc niewidzialnym.
7. Wchodzic na budynki na fuelu.
8. Wchodzic na seawall do srodka bazy (grajac allies) bez uzycia rampy, covera i bez otwierania drzwi od tylu.
9. Wchodzic na oasis kolo starego miasta na fajne miejsce do kampienia dla coverta.
Kilka rzeczy dopisalem, bo wyszlo ze znam tylko te najlatwiejsze
blinkkin
12:34, 15 02 2004
| QUOTE (zuker @ 22:52, 14 02 2004) |
Ja znam kilka trickow, ale wymienie te najfajniejsze: |
chyba najprostsze, poniewaz chyba kazdy je zna. tez moge sie pochwalic, ze wskakuje na dach drugiego spawna axis na radarze (ten wielki dom), robie wall jumpa praktycznie z miejsca. 'umiem i chcem' wiele wiecej (jak walesa mawial). buga z botami tez chyba kazdy zna, jesli zamienia sie miejscami z botem to mozna zostac szpiegiem z thomsonem. moze graliscie na naprawde duzych warzywniakach? spawn przewidziany na oasis miescie chyba 20 osob. wiec przy np. 60 osobach moze wystapic smieszna sytuacja, a dokladniej scalenie dwoch ludzikow. nie mozna wtedy sie ruszyc, tylko kill pomaga. natomiast z zewnatrz wyglada to bardzo smiesznie. czasami mozna 'wsciasc' do czolgu, tak ze z zewnatrz widizmy jakby koles nie trzymal broni maszynowej w lapach. o i znalazlem jedno miejsce na gold rushu, gdzie jest czarna dziura. grajac axis na samym poczatku nalezy wejsc na czolg i grajac fieldem (przykladowo) sproobjcie przerzucic puche nad murkiem. nie dostajemy zadnego komunikatu, a puszki jak nie widac tak nie ma. jesli macie lagi to nie bojcie sie nalotow i tak zazwyczaj przezyjecie.
BUG'EM ALL!!!!
Zapodajcie więcej demek. Opisywanie jakichkolwiek trickjumpów i bugów bez widzenia tego, o co chodzi, jest bez sensu. A chciałbym się nauczyć jeszcze paru bajerów.
blacktyger
7:54, 16 03 2004
tak ale z oczu grającego najczęściej nic nie widać do tego musialy by być conajmniej 2 osoby, jedna pokazuja buga a 2 nagrywa demko
| QUOTE (michal @ 13:23, 14 02 2004) |
| Afaik pod woda na oazie przy zniszczonej pompie da sie przeplynac tylko medem, ktory ma >150 HP, wiec przydatnosc takiego tricku jest raczej niska. |
Pewnej nocy graliśmy 2/2 na oasis (tylko engi z riffle grenade
).
W przeciwnej drużynie był V-lock (grał engiem) ... i regularnie płynął przez niezbudowaną pompę (a pompa była NAPEWNO niezbudowana) i co więcje jeszcze czasami po przepłynięciu udawałomu się wygrać jeszcze jakiś duel (oczywiście na riffle grenade
)
omg, no przecież mówiłem, że tunel da się przepłynąć nie tracąć nawet 1hp. to nie tylko ma się oasis, ale każdego jednego zbiornika wodnego... tak samo jak recoilu
No to napiszcie wreszcie, jak ten tunel przepłynąć. Na pubach najwyżej parę osób się wkurzy, a na klanówkach i tak jest to zakazane, AFAIK.
Omg...właśnie o to w tym tricku chodzi - wszyscy wiedzą, nikt nie powie
Popróbuj sam...
Powiedzcie przynajmniej co trzeba zrobić zeby przplynac ten tunel, wbić sie w ściane, czy coś takiego?
Aha mam zajefajnego buga - jak macie meda na 4 to bierzcie enga, wywalajcie do pelna pasek powera za pomoca rifle g. a nastepnie szybciutko kliknijcie "ziółko"
w czerwonej strzykawce. Wstrzykniecie se to mimo ze macie o powera
podoba mi sie to
blacktyger
17:29, 16 03 2004
hehe wszyscy odkrywaja bugi na stabdartowych mapach a co z nowymi zna ktoś jakieś bugi na znanych nowych mapkach takich jak tc_base czy caen itd.
Bastard PL
15:59, 17 03 2004
Dankan przestań się bawić w kotka i myszke i w końcu powiedz jak przepłynąć ten tunel na oasis. (domyślam się , że nie chodzi o to że będąc medem rzucać sobie apteczki w trakcie płynięcia? ).
| QUOTE (Bastard PL @ 13:59, 17 03 2004) |
| domyślam się , że nie chodzi o to że będąc medem rzucać sobie apteczki w trakcie płynięcia? ). |
nieeeee
w wodzie nie da sie rzucac apteczek
a przeplynac go mozna bez tracenia energi
VISTORANTE
10:06, 18 03 2004
Bardzo prosto - udało mi sie raz na oczach blacktygera.
Po prostu włączacie kaze, dajecie z 10 plików do ściągania (tak żeby ping był powyżej 700), dajecie packetdup 0, rate z 30000 i spokojnie sobie przepływacie tunel bez utraty ani jednego HP
| QUOTE (!@#!@!# PL @ 13:59, 17 03 2004) |
| Dankan przestań się bawić w kotka i myszke i w końcu powiedz jak przepłynąć ten tunel na oasis. (domyślam się , że nie chodzi o to że będąc medem rzucać sobie apteczki w trakcie płynięcia? ). |
Sam widzisz, że nie mogę ci odpowiedzieć na to pytanie. Ograniczając uzasadnienie do kilku słów powiem, że to nie bug a raczej czit, czity są z dupy, a o rzeczach dupy się nie rozmawia.
co do nowych map... czasami bugi są, czasami ich nie ma. większość bugów nie jest wynikiem przeoczeń mappera a samej w sobie budowie objektów, i wielu innych czynników, ostatecznie trudnych do przewidzenia w skutkach sami zresztą widzicie na przykładzie standardowych map jak trudno jest je wszystkie znaleźć, a co dopiero wyeliminować.
cean - bugi są
2hide - są
rhine - są
rhine 2 - są
rhineland - są 
tc_base - nie wiem
ctf_multi - raczej nie ma
itd..
keNOOBie|PL
17:18, 18 03 2004
IMO o rzeczach z dupala, powinno sie rozmawiac wiecej... why?! dlatego , ze im wiecej osob o nich wie tym latwiej, bedzie mozna wylapac lamusow psujacych gre.. a tak zanim ktos sie zorientuje co i jak to minie kilka miechow i taki lolek bedzie sie podniecac przez ten czas, ze jest mastach i olewa wszystkich psujac gre...
Pozdrawiam
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 20:50, 12 02 2004) |
Cały bug polega na wbiciu się odpowiednim trick-jumpem w górkę |
Imo trick-jump potrzebny niejest wsumie to nawet skakac nie terzeba wystarczy wbiec na gorke ze sprintem i przy samej gorze enegicznie obrucic sie w lewo albo prawo jak kto woli.....
Przez te pare miesiecy gry w et, jeszcze mi sie takie cos nie zdarzylo. Otoz na oasis bronimy dzial. Przeciwnicy wbiegaja do polnocnego. Podkladaj 2 dynamity. My juz cofamy sie do obrony south, mija 30s oba dynamity wybuchaja i pokazuje sie 2-krotnie komunikat, ze polnocne dzialo zostalo wysadzone, po czym pojawia sie komunikat, ze oba dziala zostaly wysadzone

. Na szczescie to byl tylko spar, ale ciekaw jestem jak CB sie zapatruje na tego typu sytuacje. Allies wysadzilo tylko jedno dzialo i zwyciestwo

. Imo dziwne
Dzis gralismy spara z pewnym klanem i podlozyli 2 dyny pod south, rozbroilismy jedna a o 2 nic nie bylo wiadomo, tak jekby ten dynamit znikl, sam sie rozbroil, bo lezaly 2, 1 rozbroilismy a o 2 nic nie wiadomo. Z dupy bug.... dla nas dobry :E
co jest jeszcze mozliwe
- rozbrajanie dynamitu w south gun na oazie BEZ komunikatu
- zablokowanie sie w tunelu na oazie
- zatrzymywanie czolgu SOBA na goldrush
- niszczenie czolgu na goldrush tak, ze trzeba go 2 razy naprawic
- wyskoczenie poza plansze na caen
- bieganie po dachach na caen
- wbieganie w tekstury na rhine
- wbieganie na sciane nad dzialem na rhine (dobra pozycja snajperska, raczej znajomosc planszy a nie bug)
poza tym czarnych dziur jest multum i sa jeszcze od rtcw. mozna tak smigac granaty, naloty itede.
polecam tez pocwiczenie rzucania dynamitow na kazdej mapie na rozne miejsca. czasem mozna sie zdziwic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.