hokus1991
14:29, 26 07 2004
A jak wyłączyć otoczkę??
WormsME
18:22, 26 07 2004
A ja mam białą kropkę z "obręczą". wszystko mam białe. poprzednio miałem standardowoFPS-owy krzyżak z kropką

Jak na razie mam włączone pulsowanie :/
shinigami
13:20, 28 07 2004
Czerwona kropa .Rozmiar 40 a czułośc mychy 7. (wszystko to wpływa na cełność)
Czerwona kropka + czerwone kółeczko, size tiny

... dlaczego? Tak mi wygodnie, próbowałem na innych ustawieniach ale tak jest dla mnie najlepiej...
btw: czułość myszy 2.5
blacktyger
16:59, 28 07 2004
czerwona kropka, small bez kółka bez pulsacji sens 2.1
to co wyzej sens 3.0 a kropka tiny (red)
Czas zmienić kolorek na ... zależny od zdrowia

Wtedy czerwony kolorek: one shot+ one die
Jak ktoś cie przykosi to spirdalasz za murek i wołasz aptekarza
ja podswiadomie wiem ile mam zdrowia (pomaga w tym paseczek:P), a celownik czerwony najlepiej sie sprawdza na kazdej mapie wiec...
ja mam czerwona kropke z zielona [ta wypelniana] otoczka ;] a czulosc mychy mam 4,5. nie mniejsza bo wtedy dla mnei za wlona, nie wieksza bo wtedy zamieszanie sie robi =o <- imo ;] a rozmiar.. kij ja wie, w opcjach mam tiny :-P
evil_lord
18:43, 30 07 2004
biała kropeczka, bez pulsacji, rozmiar 30
[mageta]
12:59, 2 09 2004
Smieszny troche temat

Ja miałem kiedyś czerwoną kropeczkę z zielonym kółkiem rozmiar medium. Teraz mam zielona jaskrawa kropeczkę rozmiar small i moim zdaniem jest to najlepszy celownik jaki miałem bo juz wiele razy kombinowałem z celowinikiem i wybrałem ten

(oczywiscie bez Pulsowania, bo to jest strasznie wkurzające moim zdaniem

)
na fov 110 mala nie pulsujaca magenta (cos jak wyblakly czerwony), na fov 90 mala szara z koleczkiem, ew niebieska
czemu? w duelach nic nie zasmieca mi ekranu, a w shotach dalekich przynajmniej moge kontrolowac ew rozrzut
GenQcide
18:22, 4 09 2004
Aktualnie gram na bliskie odleglosci celownik: kropka (5) rozmiar: 30 kolor: cyan
na dalekie celownik: kropka (5) rozmiar: 26 kolor: cyan, obydwa bez pulsingu. Pulsing jest dobry na dalekie odleglosci na bliskie czasami nie da sie hs trafic ... (ale to zalezy od gracza i jego upodoban).
Ja mam czerwona kropke o niestandardowych rozmiarach (22)
Imo musialem wylaczyc simplesky bo ciezko bylo sledzic celownik ca ciemnym niebie.
Sprzeta se ulepszylem wiec i tak mi to roznicy nie robi.
Normalnie gram z krzyzykiem pokazujacym stan zycia.. a na klankach wlaczam se q3inv_crshr
Czerwona kropka na tle fioletowego koła :C pozwala dokładnie wycelować, nie zasłania nic, a jak sie trzęsie celownik to dzięki fioletowemu kółku można nacelować ;C
Flicker
18:21, 16 11 2004
Ja tam gram z celownikiem kropką, pulsującym, a jego kolorek odpowiada mojemu zdrowiu

(czyt. jak mam czerwony paek health to i kropka czerwona) to mi pomaga zorientować się kiedy przestać atakować i uleczyć się.
Używam różnych celowników i kolorów (prosty skrypt do zmiany celowników i kolorów).
Z celowników to najczęściej tak jak u wszystkich - kropka, czasami mały krzyżyk lub kropka z kółkiem. Oczywiście wszystko w najmniejszych rozmiarach (takich żeby celownik nie był przeźroczysty). Różne celowniki mają swoje minimalne rozmiary.
Przy czym krzyżyk najczęściej używam przy rifflu albo pf-ie (ta pozioma kreska ułatwia mi znalezienie punktu odniesienia przy strzelaniu na dalekie dystanse z granatnika lub pfa).
Do walenia hs-ów imo najlepiej nadaje się kropka, chcoiaż czasami z smg też używam krzyżyka tzn jak mam jakiś low-skill-aim danego dnia to często przełączam se celownik i często pomaga

Co do kolorów to najczęściej red, czasami green, cyan lub magenta - wszystko w zależności od mapy. Wiadomo że na radar bez sensu jest używanie celownika zielonego a na oasis pomarańczowego
Ja mam celownik pomarańczowy(tak jest!I na WSZYSTKICH mapach dobrze go widzę i dobrze mi się celuje),kropkę samą,z włączonym pulsingiem.Rozmiar medium chyba.Mi się tak dobrze celuje i pulsing mi się przydaje,np jak axisami na fuel dump próbuję z bunkra wykończyć operatora MG42

(kilka razy mi się to udało!Dzięki pulsingowi głownie

).Zawsze w FPS-ach grałem z krzyżykiem z kropką w środku ale w ET spróbowałem kropką i teraz wszędzie takim gram jak się da.
Moim skromnym zdaniem dla ppoczatkujacych to kropka z otoczka plus wlaczonym zyciem jako kolor , ale to moze wkurzac bo niezawsze ja widac

. A co do mojego celwonika to jest kropka rozmiar 36 kolory heh jaki wpadnie tkaim gram

. Celuje sie fajnie i wogole takie tam
ja gram na czerwonej kropie rozmiaru 48, probowalem roznych rozmiarow i kolorow, dlugo jechalem na takiej samej kropce cyan, ale lepiej mi sie celuje czerwona

i dobrze mi sie gra nia na kazdej mapie
Pomarańczowa kropka, dla 800x600 size 40px, dla 1024x768 chyba 50px. Chodzi o to, żeby celownik nie był rozmyty.
Mój celownik wyglada tak : mała czerwona kropka, size 38. Uzywam tego celownika w kazdej mapce, bo akurat malo jest czerwieni na standardowych mapkach...
Czy wielkości celowników są jakoś uwarunkowane sprzętem??Ja np gram na celowniku 15-17size i się nie rozmazywał nawet na gf4mx. Tak samo z sens'em gram na 3 i spokojnie ruchem nadgarstka robie 360*, gdy u innych widziałem mniejsze przyśpieszenie myszki na sens 20-25

. I czy da się ustawić jakiś customowy, swój kolor dla celownika...
Zielona kropka size 17 no pulse imo...
Ugly_Jedi
20:49, 31 05 2005
Ja długo eksperymentowałem z celownikiem aktualnie gram na małej czerwonej kropeczce [small] z lekko szarawym prawie przezroczystym okręgiem dookoła... I takie rozwiązanie sprawia, że zyskuje o kilka hs'ów więcej
Ja polecam zrobic sobie zmane fova, celownika i sensitivity w jednym
A aktualnie gram na dwóch fovach jednym na 110 z czerwoną dużą kropką z otoczką, a drugim z malutką niebieską kropeczką i fov 90 z obniżonym sensitivity
monitorexx
21:10, 14 06 2005
ja używam tej takiej samej kropki. Ma kolor biały i bardzo dobrze mi się z tym celownikiem gra
Sir_Ace[PL]
17:08, 26 06 2005
| CYTAT (monitorexx @ 20:10, 14 06 2005) |
Ma kolor biały i bardzo dobrze mi się z tym celownikiem gra |
Szczegulnie na Railgunie i Fuel Dumpie
Nudziarz
14:16, 5 08 2005
Czerwona kropka rozmiar 52, pulsowanie, przeźroczystość(nie wiem po co

).
Źle mi się gra nią na goldrush(jestem daltonistą

).
st4rf!sh
15:32, 5 08 2005
ja tam mam biala kropke, rozmiar 27 (i tak jest mi za duza, ale rozmiary od 26 w dol sa juz lekko z dupy ;])
kleszcz_pl
9:11, 14 08 2005
EJ ja tam gram na zwykłym orginalnym celowniku wydaje mi się że jest on najlepszy a u snajperki dobry i ten --------------- ---------------------
|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.