Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Na jakim fov gracie ?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Stron: 1, 2
Maciex
Tak samo u mnie .
Od początku RtCW i ET gram nieprzerwanie z fovem 90 . Trudno byłoby mi się przerzucić na inny , poprostu kewstia przyzwyczajenia smile.gif
Kiler
Początkowo tylko na 90 ale teraz:
90 służy do kucania
120 do normalnego chodzenia
80 do leżenia
that's all
Estaloth
CYTAT (Kiler @ 15:56, 13 12 2004)
80 do leżenia

PB limituje wartość cg_fov: 90-120, so nie wiem jak możesz miec 80 do prone'a. Imo albo nie wiesz co to fov, albo grasz na servach bez pb.
Swiety
Nie tyle co PB limituje, co fizycznie w Wolfie nie można mieć fov mniejszego niż 90.
TrickM3
110 own3d ! eXperymenotwalem z roznymi zmieniajacymi sie fov'ami kucanie lezenie siedzenia na fotelu ..... ale ja przy innych dostaje zEza ohmy.gif wiec zawsze gram na 110 !
booyaka
90 fov i dg1 > all imo
Macho
ja mam fov 120 i jest git poza tym mam skrypcik zmiany fov z 90 na 120 i odwrotnie
egzystor
Zwykle gram na 90, bo tak jest najlepiej. Na niektórych mamapch jednak, aby poprawić, zwiększyć pole widzenia przełaczam na 95-100-105-110, w zależności od potrzeb. Więcej to już przegięcie, bardzo nienaturalnie się gra.
zamot
a ja mam głupie pytanie - jak sie ustawia/zmienia fov? unsure.gif
Estaloth
LINK ;0

Zapewne kliknięcie jest za trudne, tak samo jak przeszukanie tematu so

CYTAT
cg_fov x
pole / kąt widzenia (field of view), który będzie dostrzegalny "gołym okiem"

wpływ na fps: negatywny-znikomy różny
szczególne uwagi: większa wartość pozornie zwiększa "dynamikę" gry
dostępne wartości: 90-120[stopnie]

Żeby edytować config należy otworzyc jakims edytorem textu plik etmain/profiles/twoj_profil/etconfig.cfg lub etpro/profiles/twoj_profil/etconfig.cfg i zmienić wartość cg_fov (ew dopisać jeśli jej nie ma), lub wpisac w konsoli w grze (dostępna pod ` wpisac seta cg_fov xxx gdzie xxx to wartość).
R!ven
Dla mnie defaultowe ustawienie fov na 90 nie jest za dobre, gdyz pole widzenia jest mniejsze. Sam uzywam fov 110 podczas chodzenia, tylko przy kucaniu jest 90.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.